Ajax-loader

Michael L. Brown könyvei a rukkolán


Michael L. Brown - Jézabel ​harca Amerika ellen
Jézabel ​királyné háromezer éve halott, de szelleme kísért A 21. század Amerikáját átjárja Jézabel szelleme. Háromezer évvel ezelőtt, Izraelben, Isten választottaival egy gonosz királyné szállt szembe. Ma ugyanez a szellem fenyegeti az amerikai kereszténységet. Michael L. Brown könyve ébresztő üzenet. Rávilágít, miért életbevágó a hívőknek... - legyőzni az alattomosan beszivárogni akaró szexuális bűnöket - kiállni az egyetlen igaz Isten mellett, a boszorkányság és varázslás erőivel szemben - hallatni a hangunkat az abortusz gonoszságával szemben - ellenállni az erőszakos feminizmus nyomásának - ragaszkodni a nemek klasszikus - bibliai - meghatározásához Jézabel nem közeleg, hanem már eljött; és sajnos nagyon elégedett azzal, amit a világban tapasztal. De még nem jutottunk el a totális szellemi és erkölcsi mélypontra. Még mindig van lehetőség a megtérésre, egyéni és nemzeti szinten egyaránt! Bátran álljunk bele a szellemi-lelki megújulás isteni programjába, amely még egyedülálló lehet az emberiség történelmében!

Michael L. Brown - Kezeink ​vérrel mocskolva - Az "Egyház" és a zsidó nép tragikus története
A ​vallásos eredetű munka a holocaust tragédiájából kiindulva azt vizsgálja, hogy a negyedik századi zsidóüldözésektől kezdve napjainkig hogyan alakult a zsidóság sorsa. Teológiai következtetései valószínűleg minden oldalról vitákat váltanak ki, a történeti tények pedig más művekből alaposabban ismerhetők meg.

Michael L. Brown - Senki ​ne csaljon meg titeket
Számos ​kutató egyetért abban, hogy a keresztény egyháztörténelem Luther Márton óta legnagyobb hatású reformmozgalma zajlik napjainkban. A neopünkösdi-karizmatikus irányzathoz ma már világszerte több mint 600 millió hívő tartozik, és ez a szám minden évben több mint 10 millióval gyarapszik. Ez a reformhullám számos országban alaposan átrajzolta a felekezeti térképet, és ezzel évszázadok óta megcsontosodott egyházakat is arra ösztönzött, hogy a megújulás lehetőségeit keressék az ezredforduló küszöbén. A példátlan méretű növekedés felkeltette a világsajtó érdeklődését is, amely rendszeresen beszámol a néha már a pápai látogatásokat is meghaladó méretű, milliós tömegeket vonzó evangéliumi rendezvényekről. Ahogy a protestáns reformáció idején is jellemző volt, a siker a kritikusok számára ma is biztos megélhetési forrást biztosít. az elmúlt években több önjelölt vallásszakértő igyekezett teológiai ellenérveket fabrikálni a neopünkösdi-karizmatikus reformmozgalommal szemben. Írásaik azonban - a korai ellenreformátorokhoz hasonlóan - ritkán haladták meg a helyenként durvaságba hajló személyeskedések szintjét. Előszeretettel idézik Jézus szavait: "Senki ne csaljon meg titeket" értve ezalatt mindenkit, aki az általuk képviselt tradícióval kapcsolatban reformok szükségességét meri említeni. Mivel ez a figyelmeztetés eredetileg éppen a reformok ellenzőivel szemben hangzott el, ma újra jogosnak tűnik a kérdés: Kik is próbálják félrevezetni a többieket? A reformerek vagy a reformáció kritikusai? A világszerte ismert amerikai teológus, Dr. Michael L. Brown ebben a könyvében pontról pontra nagyító alá veszi a kritikusok érveit - gyakran a klasszikus hitvédő reformerek szenvedélyes hangvételével. Ez a mű méltán tekinthető a modern apologetikus irodalom egyik klasszikusának. Dr. Brown könyve hasznos olvasmány mindazoknak, akik szeretnék pontosabban megismerni a Magyarországon is mind népszerűbb keresztény irányzat hiteles álláspontját többek között a csodákról, az extázis szerepéről a Bibliában vagy a Messiás visszajövetelével kapcsolatos keresztény reménységről.

Kollekciók