Ajax-loader

Günter Görlich könyvei a rukkolán


Günter Görlich - Élet ​és halál évei
A ​Wegener család berlini otthonába is betör a háború vihara. Ezekben az időkben mindenkinek meg kell találnia a helyét: a nácikkal vagy ellenük. Willi szemében csak a karrier, a könnyebb élet lehetősége számít, Arthur viszont az egyetlen becsületes utat választja: vállaja az üldöztetés minden veszélyét, illegális pártmunkával, később fegyverrel is harcol a felszabadulásért. A berlini munkáscsaládra sok megpróbáltatás vár, de az új élet hajnalán van, aki legyőzi fájdalmát, s újult erővel fog hozzá, hogy a mólt romjain igazabb világot teremtsen.

Günter Görlich - Eine ​Sommergeschichte
Als ​Robert sich an diesem heißen Julitag neben das Mädchen Anke auf den Sockel der Humbolduniversität setzt, ahnt er nicht, dass sie sein bis dahin recht friedliches Dasein durcheinanderbringen und er ihr eines Tages bis an die Ostsee nachreisen wird.

Günter Görlich - Kényelmetlen ​szerelem
Egy ​júliusi napon a Keleti-tenger mellett találkoztak, késő este volt, csónakjuk tarka hintaként ringott - akkor kezdődött szerelmük, és most, három év múlva vége szakad. Ingrid számára nem könnyű megírni a búcsúlevelet Thomasnak, de még egyszer nem akar hazudni. Meg kell mondania, hogy közöttük mindennek vége, hogy megismert egy másik férfit. Ingrid védekezik az új érzéssel szemben, mégis viszont akarja látni Fred Horlandert. Milyen izgalmas volt első találkozása a fiatal, okos iskolaigazgatóval, akinél elkezdte tanári pályáját. Milyen izgalmasan becsületes a férfi vallomása. Milyen nem mindennapian szép az a fekete-tengeri utazás, amelyre Horlander magával viszi. Ingrid azonban egy másik élményét sem tudja elfelejteni: amikor Thomas-szal, első nagy szerelmével a Moldva-hídon állt... Egy fiatal lány kényelmetlen szerelmének története a keletnémet író regényének tárgya.

Kollekciók