Ajax-loader

Megyeri Szabolcs könyvei a rukkolán


Megyeri Szabolcs - Gyümölcstermesztés ​a házikertben
Amikor ​arra gondolunk, hogy szeretnénk néhány gyümölcsfát telepíteni a kertünkbe, akkor számolnunk kell azzal, hogy ez több évre szól majd, így nagy körültekintéssel kell terveznünk - könyvünk ehhez nyújt segítséget.

Megyeri Szabolcs - Liptai Zoltán - Zöldfűszerek ​a kertben és a konyhában
A ​megfelelő mértékkel használt fűszerek kivételes ízekkel és illatokkal gazdagítják ételeinket, befolyásolják étvágyunkat, serkentik az emésztésünket, és különféle vitaminokat is tartalmaznak. Sok fűszernövénynek gyógyhatása is van szervezetünkre. A fűszernövényekkel változatosságot vihetünk kertünkbe, mivel kellemes illatúak, sokféle megjelenésűek. Használjuk őket bátran, és ha lehetőségünk van rá, termeljük meg őket a saját kertünkben, hiszen manapság újra népszerű fűszer- és gyógynövényeket termeszteni a kertben. Ápolásuk egyszerű, mi is megpróbálkozhatunk vele, sokan mégis úgy gondolják, hogy ha kertünk egy részét fűszernövények foglalják el, akkor ez ronthat a kert szépségén. Viszont, ha gondosan megtervezzük a helyüket, ugyanúgy díszítenek, akár egy rózsalugas. Könyvünkben a fűszernövények ültetéséhez, gondozásához adunk tanácsokat, felhasználásukat pedig növényenként 2-2 recept is segíti.

Megyeri Szabolcs - Üvegház ​a kertben
Az ​üvegházak olyan létesítmények, amelyekben a növények fejlődéséhez szükséges életfeltételeket mesterségesen teremtjük meg. Így a kedvező feltételek eredményeként csökkenhet az előállított termések idényjellege, javul a termés biztonsága, a termések minősége és mennyisége is ugrásszerűen megnövekszik. Az üvegházak szerkezetét fényáteresztő burkolattal fedjük. A napból érkező rövidhullámú sugárzás a burkolaton áthatol és ott a növényfelületről, a talajról, valamint a belső berendezésekről hosszúhullámú sugárzás formájában verődik vissza. (...) (részlet a Bevezetőből)

Megyeri Szabolcs - Sírok ​gondozása
A ​sírok növényekkel, virágokkal való díszítése az elhunyt emlékének egyik legszebb ápolása. Tiszteletre méltó dolog, ha valaki elhunyt hozzátartozójának sírját rendszeresen ápolja, és növényekkel ülteti tele. A temetők azonban nem csak a megemlékezésnek adnak helyet, hanem hatalmas zöld felületet jelentenek. Könyvünk a sírhelyek beültetésében, ápolásában és fenntartásában nyújt segítséget.

Megyeri Szabolcs - Fűszerkert
Fűszerekkel ​ízesítjük ételeinket, főzhetünk belőlük gyógyteát, fűszereket használhatunk a háztartásban, de ajándékot is készíthetünk belőlük. Ez a könyv azoknak ad szakszerű segítséget, akik kertjükben, erkélyükön vagy egyszerűen csak néhány virágcserépben maguk szeretnének termeszteni fűszernövényeket. A tartalomból: -A fűszerkert tervezése -A kertépítés munkálatai -A leggyakoribb fűszernövények -A kert fenntartása

Kollekciók