Ajax-loader

Csörgő Anikó könyvei a rukkolán


Csigó László - Csörgő Anikó - Pető Zsuzsa - Várjuk a babát!
A Várjuk a babát! című könyv felhívja az áldott állapotban lévő mamák figyelmét a terhesség alatt várható változásokra, hasznos táplálkozási tudnivalókra, étrendi változtatásokra, amelyek nagyon fontosak a terhesség különböző szakaszaiban. Amit mi eszünk, azt eszi a baba is. Étrendünket úgy kell összeállítani, hogy a magzat megkapja a fejlődéséhez szükséges tápanyagokat! Könyvünket azoknak a kismamáknak ajánljuk, akik most élik át először a gyermekvárás csodálatos érzését, akik választ várnak a terhességgel járó problémák megoldására.

Csörgő Anikó - Sülve-Főve
Ez az új szemléletű, és a főzésen kívül még igen sok hasznos tudnivalót is magába foglaló szakácskönyv – nem azt mondjuk, hogy helyettünk csinálja meg az ebédet, vacsorát, de – szinte kézen fogva vezeti a kezdő konyhatündért, hogyan kell az ínycsiklandó falatokat megalkotni, feltálalni, legyen az bármilyen húsféleség, saláta, tészta vagy édesség. És elég csak a képekre nézni, hogy meginduljon a pavlovi reflex... A kiadvány különösen nagy segítséget jelent annak, akinek még nem volt fakanál a kezében, gyakorlatlan ifjú háziasszony, vagy éppen csak ötlet hiányában szenved. Megtudhatjuk, hogy zöldbabból és marhahúsból nemcsak leves, a csirkéből nemcsak pörkölt készíthető, a sertéskarajból pedig nemcsak bécsi szelet süthető. Könyvünk az igen ijesztő szavak, mint például a bardírozás, blansírozás, csőben sütés, marinírozás, szotírozás magyarázatával is szolgál, valamint olyan ínyencségeket is megtudhatunk, hogy savanykás leves után ne tálaljunk savanyú főzeléket, sóskaleves után székelygulyást vagy gyümölcsleves után gyümölcsös rizst gyümölcssalátával. A változatos konyha nem mindig pénzkérdés, a rendelkezésre álló nyersanyagokból az esetek többségében némi gyakorlattal, odafigyeléssel és fantáziával igencsak változatos ételek készíthetők. Tessék hát felütni, lapozgatni e remek kis könyvet – igazán megéri!

Csörgő Anikó - Elek Lívia - Képes diáklexikon
Bővítsd tudásodat könnyen és gyorsan! Hallottál már a dodzsemről, a Szaharáról vagy a gályáról? Tudod mit jelent az alamuszi, az agglegény vagy az ágrólszakadt kifejezés? Ismered a piktogram, az izgága, a krónika, az együgyű, a skandalum vagy a szerpentin szavakat? Minden kérdésedre egyértelmű és tömör választ ad ez a képekben és illusztrációkban gazdag, egyedi diáklexikon.

Csörgő Anikó - Csigó László - Adventtől karácsonyig - 2. kötet
A karácsony a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus, a Megváltó születésének napja: a szeretet, az öröm, a békesség, a család, az otthon ünnepe. Hogyan készüljünk erre a szép ünnepre? Hogyan díszítsük lakásunkat? Mit süssünk, főzzünk karácsonyra? Hogyan varázsoljunk ünnepi hangulatot a gyerekszobába? Hogyan díszítsük a fenyőfát? Ezekre és sok más kérdésre ad választ - számtalan ötlettel, színes képpel az Adventtől karácsonyig c. könyv második kötete. Akinek megvan az első kötet, reméljük örömmel fogadja a folytatást.

Csörgő Anikó - Adventtől ​Karácsonyig
Jeles ​napjaink közül a karácsony a legszebb és minden család számára az egyik legnagyobb ünnep. Hogyan varázsoljunk bensőséges karácsonyi hangulatot otthonunkba? Hogyan díszítsük fel a lakás különböző helyiségeit és a fenyőfát? Mi legyen a karácsonyi menü? Hogyan csomagoljuk be ajándékainkat? Sok remek ötlettel és színes képpel lesz segítségünkre ez a könyv.

Csörgő Anikó - Főzzetek ​velünk!
Mi ​már kipróbáltuk a könyvben szereplő recepteket. Igyekeztünk egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket ajánlani, amelyek elkészítésére ti is nyugodtan vállalkozhattok. Reméljük sikerrel! Kedvenc ételeitek közül biztosan kimaradt néhány. Ez nekünk is gondot okozott a válogatásnál, de bízunk benne, hogy azokat már a segítségünk nélkül elkészítitek. Ha sikerül- miért ne sikerülne -, megérdemlitek anyuéktól az óriás kuktasapka díjat.

Csörgő Anikó - Spoljár Gábor - Nagy Béláné - Pittman Zsófia - Urbán Tamás - Bulizzatok ​velünk!
"Nem ​véletlenül választottuk könyvünknek ezt a témát. Manapság egyre divatosabbak a gyerekek körében a zsúrok, különféle összejövetelek, házibulik. Nem lehet elég korán kezdeni az effajta örömködést. Nemcsak az iskolások, hanem már az óvodások is szeretnek zsúrokat rendezni születésnapjukon, névnapjukon. Ahhoz, hogy az összejövetelről kellemes élménnyel térjenek haza, hogy a sokadik alkalom után se váljon unalmassá egy ünnepi délután, alaposan fel kell készülnünk a buli megrendezésére. Bizonyára vannak olyan szülők, akik először kerülnek szembe ezzel a gonddal, mert gyerekük közelgő születésnapján, névnapján azzal az ötlettel áll eléjük, hogy szeretné meghívni barátait, barátnőit. ÉS ekkor végig kell gondolnunk, hogyan fogjunk hozzá a buli megrendezéséhez. Az ötletek kimeríthetetlenek."

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​- Képes szótár
Képes ​gyermeklexikon A-tól Z-ig általános iskolások számára Füzesi Zsuzsa rajzaival.

Csörgő Anikó - Csodaország ​Magyarország
Könyvünkkel ​országjáró barangolásra hívjuk a gyerekeket. Szeretnénk megimertetni velük hazánk tájait,nevezetességeit, természeti szépségeit. Jó lenne rászoktatni őket barangolás,túrázás, városnézés élményére, örömére! A gyerekek fogékonyak a szépre, a jóra, csak fel kell kelteni az érdeklődésüket. Annyi felfedeznivaló, szórakozásra, kikapcsolódásra hívó program, esemény vár bennünket szerte az országban, hogy nehéz választani közülük. Nem biztos, hogy a külföldi nyaralásélménye többet jelent az itthoninál. Sőt! Ha gyermekünk kíváncsiságát felkelti a remeték barlangja, a templom harangjátékának muzsikája, egy vízesés morajlása, a bűbos kemence látványa, már nem fáradtunk hiába.

Csörgő Anikó - Csigó László - A ​fürdőszoba
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​5.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csörgő Anikó - Csigó László - Évszakok ​a lakásban
Az ​otthon mindenki számára a megnyugvás kellemes érzését jelenti, ahová jólesik megérkezni a napi rohanás után. Szenteljünk több időt, nagyobb figyelmet arra, hogy barátságossá tegyük környezetünket, hogy minél több örömünk teljék benne. Ez a könyv arról szól, hogyan valósíthatjuk meg mindezt az év különböző évszakaiban. Mi szükséges ahhoz, hogy megújítsuk lakásunkat? Hagyjuk érvényesülni a lakás adta tereket, a szép tárgyakat, amelyek körülvesznek bennünket. Bízunk benne, hogy könyvünk segítségével sokan követik majd példánkat és barátságos, harmonikus otthont varázsolnak maguk köré.

Csörgő Anikó - Csigó László - Húsvét
Vallási ​visszatekintés Tavasz a kertben Tavasz a lakásban A lakás díszítése Húsvéti terítékek Húsvéti ételek Gyerekek készülődése az ünnepre Gyerekek ajándékozása Tojásfestés Ajándékcsomagolás Locsolkodás Szalaghajtogatások

Csörgő Anikó - Csigó László - Karácsonyi ​gyermek szakácskönyv
Karácsonyi ​gyermekszakácskönyvünket azoknak a nagyobb, 10 - 15 éves gyerekeknek ajánljuk, akik szívesen sürögnek - forognak a konyhában. Az ünnepi sütés - főzés azonban nemcsak anyu vagy a nagyi dolga, kivehetik részüket a munkából a gyermekek is. S bizonyára a család tagjait is meglepné, ha a "nagyokat" egyszer csak finomságokkal - szendvicsekkel, süteményekkel, pudingokkal, italokkal - teli, szépen megterített, feldíszített asztalhoz hívnák a "kisebbek". Könyvünk ilyen meglepetések elő- és elkészítéséhez kínál sok-sok ötletet, hogy boldog meghitt hangulatban ünnepelhessen a család!

Csörgő Anikó - Sülve-főve
Ez ​az új szemléletű, és a főzésen kívül még igen sok hasznos tudnivalót is magába foglaló szakácskönyv – nem azt mondjuk, hogy helyettünk csinálja meg az ebédet, vacsorát, de - szinte kézen fogva vezeti a kezdő konyhatündért, hogyan kell az ínycsiklandó falatokat megalkotni, feltálalni, legyen az bármilyen húsféleség, saláta, tészta vagy édesség. És elég csak a képekre nézni, hogy meginduljon a pavlovi reflex… A kiadvány különösen nagy segítséget jelent annak, akinek még nem volt fakanál a kezében, gyakorlatlan ifjú háziasszony, vagy éppen csak ötlet hiányában szenved. Megtudhatjuk, hogy zöldbabból és marhahúsból nem csak leves, csirkéből nem csak pörkölt készíthető, a sertéskarajból pedig nem csak bécsi szelet süthető. Könyvünk az igen ijesztő szavak, mint például a bardírozás, blansírozás, csőben sütés, marinírozás, szotírozás magyarázatával is szolgál, valamint olyan ínyencségeket is megtudhatunk, hogy a savanykás leves után ne tálaljunk savanyú főzeléket, sóskaleves után székelygulyást vagy gyümölcsleves után gyümölcsös rizst gyümölcssalátával. A változatos konyha nem mindig pénzkérdés, a rendelkezésre álló nyersanyagokból az esetek többségében némi gyakorlattal, odafigyeléssel és fantáziával igencsak változatos ételek készíthetők. Tessék hát felütni, lapozgatni e remek kis könyvet – igazán megéri!

Csörgő Anikó - Karácsonyi ​mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​- Zöld könyv
Ugye ​szeretsz kirándulni? Tavasszal, amikor a frissen zöldellő erdőben fülemülék csattognak, rigók és poszáták énekelnek, a pompás sárgarigó pedig úgy száll az ágak között, mint valami mesebeli aranygolyó? Vagy ősszel, amikor ökörnyál úszik a levegőben, útrakelnek a vándormadarak, a fecskék, a gólyák, pihenőre készülődnek a tópart békái és amikor szellő oson a fák közé, a búcsúzó, a sárga, barna és vörös ezernyi árnyalatában pompázó levelek kerengve, pörögve indulnak utolsó útjukra a föld felé? Ugye milyen nagyszerű érzés gázolni vagy akár hemperegni a halkan zizegő friss erdei avarban? Amikor ezt a gyönyörű könyvet először kézbe vettem és átlapoztam, érdekes módon a címoldalon és a hátulsó borítón látható Fidó Manó képei fogtak meg a legjobban. Úgy érzem, ezekben a rajzokban kifejezésre jut a kötet címe és egész mondanivalója: Csodaország! Vagy talán még inkább csodavilág! Hiszen a természet az egész világon gyönyörű és csodálatos. A könyv számtalan példát, lehetőséget kínál, ezért azt ajánlom, olvasd el egyszer, kétszer, talán háromszor is, aztán kapd a hónod alá, és együtt induljatok „felfedező útra". Nem is kell messzire menned, a hátizsákot és a mesebeli útravaló pogácsát nyugodtan otthon is felejtheted.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​A-tól Z-ig
Képes ​gyermeklexikon A-tól Z-ig általános iskolások számára Füzesi Zsuzsa rajzaival.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​3.
Mint ​minden Csodaország kötet, a sárga is tartogat meglepetéseket. Sok mindent tudnak már a gyerekek a Csodaország könyvekből, de nem eleget ahhoz, hogy ne tudnánk újabb feladatokkal meglepni őket. Úgy gondoltuk, egy kis főzőcske is kapcsolódhat a tudásanyaghoz, hisz jól tudjuk, a gyerekek imádnak a konyhában lábatlankodni. Adjunk lehetőséget arra, hogy ott is kipróbálhassák magukat. Biztos, hogy nem csalódunk bennük. Ha elfáradtak a konyhai sürgés-forgásban, jó kikapcsolódás egy Fidó manós képregény elolvasása. A feladatok között is mindenki megtalálja a leginkább kedvére valót. Az óra megtanulása, a számolós feladatok megoldása, a rajzolás gyakorlása alaposan leköti a gyerekek figyelmét. Szülőknek, nagyszülőknek egyaránt ajánljuk a Csodaország könyveket, mert nincs annál jobb, mint amikor együtt játszhatunk, tanulhatunk gyerekeinkkel, unokáinkkal.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország
Mesék ​világa és a gyerekeket lekötő foglalkoztatók keverednek ebben a nagyalakú, színes mesekönyvben. Ollózás, ragasztás, rajzolás, színezés és még sok öröm vár a könyv olvasóira.

Csörgő Anikó - Mondd ​el virággal!
Bármerre ​járunk a nagyvilágban, bármely nép szokásaival ismerkedünk, mindenhol ugyanazt tapasztaljuk: a virágajándékozás a jó szándék, a barátság, a tisztelet, a szeretet ünnepélyes gesztusa. Így van ez nálunk is. A virág hozzátartozik mindennapi életünkhöz. Várjuk a tavaszt, hogy végre benépesítsük friss palántákkal a kertet, az erkély virágládáit, az ablakpárkányok kaspóit, hogy azután őszig gyönyörködhessünk bennük. Mindannyiunknak van egy különösen kedves virága, amelyhez emlékek fűződnek, mert virággal tudjuk a legkönnyebben kifejezni érzéseinket, érzelmeinket. Tiszteletet, örömet, nyugalmat, derűt áraszt, de a fájdalom, a szomorúság pillanataiban is velünk van. Sokféle alkalom, esemény nélkülözhetetlen dísze, konferenciák, rendezvények, ünnepségek, karneválok, családi események el sem képzelhetők nélküle. Zavarba akkor jövünk, ha nem tudjuk, hogy a különböző alkalmakra milyen virágot illik adni. A virág személyre szóló ajándék. Kínos helyzetektől, kellemetlenségektől kíméljük meg magunkat és másokat, ha tisztában vagyunk az alapvető illemszabályokkal. Néhány kivételtől eltekintve nincsenek szigorú előírások. A színválasztás, a csokorforma, a virágok összeválogatása könnyebb, ha ismerjük a másik ízlését, igényességét. Ki tudja, hogy a sok szép virágnak köszönhető vagy annak, hogy a férfiak megítélése változott, de szerencsére egyre gyakrabban kedveskednek nekünk virággal. Meghatódunk tőle, különösen akkor, ha váratlanul, minden eseménytől függetlenül lepnek meg bennünket. Ne kérdezzük az okát, örüljünk neki, és bízzunk abban, hogy jó szokásukat hosszú éveken keresztül megtartják. A könyvben bemutatott csokrok, kosarak, virágkompozíciók segítségével útravalót kínálok az ajándékozáshoz, a témához kapcsolódó tudnivalók felelevenítésével. Útbaigazítást, segítséget azoknak, akik szívesen ajándékoznak, akik szeretnek kapni és szeretnek adni, ahogy én is szeretettel ajánlom ezt a csokorra való, szemet gyönyörködtető, látni, tudni és használni való kötetet. Csörgő Anikó

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Mikulásra, ​karácsonyra
Ünnepi ​foglalkoztatókönyv óvodásoknak, kisiskolásoknak Füzesi Zsuzsa rajzaival. Karácsonyi történetek, versek, énekek, színezők és még számos érdekességek találhatóak a kiadványban.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország ​2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók