Ajax-loader

John Sandford könyvei a rukkolán


John Sandford - Soha ​ne ölj...
– ​Hogyan választja ki az áldozatait? Elle vállat vont. – Lehet, hogy teljesen ötletszerűen. Talán telefonkönyvből. De az a legvalószínűbb, hogy miután látta őket. És akár tudatában van, akár nem, feltehetőleg van egy típus, amelyik az esete... – Ezek a nők alacsonyak és feketék – mondta Davenport. – Fekete haj, fekete szemek. Az egyik mexikói származású... – Ilyesmire gondolok. Szóval, ha találkozik egy ilyen típusú nővel, az valahogy rögzül az agyában. Köré építi fel az ábrándképeit, amelyek aztán rögeszmévé válnak. Végül elindul a nő után... és elkapja. A fantáziaképei vezérlik. – És mennyi időbe telik neki, míg kiválaszt egy nőt? Lehet, hogy csak egy pillanat műve? – Lehet. De valószínűbb, hogy valamilyen személyes kontaktus kell hozzá. Egy futó közelség, egy beszélgetés... Bizonyára az is belejátszik, hogy az illető nő könnyű vagy nehéz prédának látszik. Ne feledd, hogy ez az ember esetleg nagyon intelligens. Végül azonban mégis kicsúszik a kezéből az irányítás. A nő rögzül az agyában, és többé nem tud szabadulni tőle. És az se őtőle...

John Sandford - Indián ​vér
„- ​Na, mi van, Leo? – kérdezte Cuervo fel se nézve. Mindkét kezében pénz volt, számolt. – Kégli kéne? - Tedd a kezed az öledbe, Ray – mondta Leo. Cuervo felnézett. Leo pisztolyt szegezett rá. - Jaj, apám, minek ez? – nyögött fel Cuervo, és kiegyenesedett ültében. Nem nézett Leo pisztolyára, de nagyon törte a fejét. – Ha egy-két mallér kell, adhatok kölcsön. - Tudom – mondta Leo. – Egyet kettőért. – Cuervo amúgy mellékesen uzsorával is foglalkozott. Üzlet az üzlet. - Na, frankón, Leo… - Cuervo hanyag mozdulattal az asztalra ejtett egy köteg pénzt, szabaddá téve a revolveréhez közelebb levő kezét. – Sitten akarsz rohadni egész vénségedben? - Nyugi. Te csak ülj nyugodtan – mondta Leo, és Cuervo háta mögé lépett. – Most megbilincsellek. Tedd a kezed a szék mögé. Cuervo engedelmeskedett, s hátrasandított, hogy lássa, mit csinál Leo. - Előre nézz – mondta Leo, és enyhén megbökte a tarkóját a pisztoly csövével. Cuervo előrenézett. Leo hátralépett, fegyverét az övébe dugta, és nadrágzsebéből egy obszidiánkést vett elő. A tizennyolc centiméteres eszköz fekete, üvegszerű, vulkanikus eredetű anyaga a Yellowstone Nemzeti Park egyik sziklájából származott. Kissé hullámos pengéje olyan éles volt, mint egy szike. - Átvertelek a bilinccsel, Ray – mondta Leo. Közvetlenül a homloka fölött belemarkolt Cuervo hajába, hátrarántotta a fejét, és egyetlen erőteljes mozdulattal elmetszette a torkát.” John Sandford Pulitzer-díjas újságíró új krimije valós tényeken alapszik, amelyeket először egy riportsorozatban adott közre. E munkájáért jelölték első ízben az amerikai hírlapírók legrangosabb kitüntetésére. Az Indián vér tavaly sokáig a New York Times bestseller listájának egyik éllovasa volt.

John Sandford - Szemet ​szemért
Az ​első könyvet, a Soha ne ölj-t, a tekintélyes Washington Post nemes egyszerűséggel "briliáns"-nak nevezte, a másodikat, az Indián vér-t, a Los Angeles Times "mellbevágóan hiteles"-nek, a Kirkus Rewiev "első osztályú thriller"-nek minősítette. És John Sandford most megírta a Davenport-trilógia harmadik részét is, amely, ha lehet, még az első kettőnél is jobb. Minneapolist és St. Pault, a két egybenőtt amerikai nagyvárost egy orvos feleségének brutális meggyilkolása tartja izgalomban - és különösképpen az, amit a gyilkos az áldozat szemével művelt. Egy tanú egy gnómszerű, ijesztő arcú férfit lát a helyszínen. Ez az egyetlen nyom, amelyen Lucas Davenport elindulhat a gyilkos után. Nem is biztos benne, hogy megtalálja: hullafáradt, a nemrég lezárt, két különösen megrázó eset utóhatása még ott bizsereg az idegeiben... Aztán megint lecsap a gyilkos: ugyanaz a brutalitás, ugyanaz a szemtelenség, ugyanaz a vadállati kegyetlenség. Davenport kénytelen felvenni a kesztyűt. Ellenfele egy rendkívüli intelligenciával megáldott, de féktelen gonoszsággal megvert ember: Davenport lelkének sötét tükörképe. És megkezdődik kettejük párviadala...

John Sandford - Dead ​Watch
Through ​twenty-one novels featuring Lucas Davenport, Kidd, or the razor-edge world of the Night Crew, John Sandford has been writing brilliantly suspenseful, consistently surprising thrillers filled with rich characters and exceptional drama. But Dead Watch sets a whole new level. Early morning, Virginia, and a woman is on the run. Her husband, a former U.S. Senator, has been missing for days. Kidnapped? Murdered? She doesn't know, but she thinks she knows who's involved, and why. And that she's next. Hours later in Washington, D.C., a cell phone rings. The White House chief of staff needs Jacob Winter now. His chief investigator and an Army Intelligence veteran, Winter knows how to move quickly and decisively, but he's never faced a problem like this. The disappearances are bad, but when the blackened body shows up barbed-wired to a tree, Winter knows there is much worse to come. And soon enough, there is. Large forces are at work, determined to do whatever it takes to achieve their ends. Winter will have to use all his resources not only to prevail but also to survive. And so will the nation. . . .

John Sandford - Ocean ​Prey
Fan-favorite ​heroes Lucas Davenport and Virgil Flowers join forces on a deadly maritime case in the remarkable new novel from #1 New York Times-bestselling author John Sandford. An off-duty Coast Guardsman is fishing with his family when he calls in some suspicious behavior from a nearby boat. It’s a snazzy craft, slick and outfitted with extra horsepower, and is zipping along until it slows to pick up a surfaced diver . . . a diver who was apparently alone, without his own boat, in the middle of the ocean. None of it makes sense unless there’s something hinky going on, and his hunch is proved right when all three Guardsmen who come out to investigate are shot and killed. They’re federal officers killed on the job, which means the case is the FBI’s turf. When the FBI’s investigation stalls out, they call in Lucas Davenport. And when his case turns lethal, Davenport will need to bring in every asset he can claim, including a detective with a fundamentally criminal mind: Virgil Flowers.

John Sandford - The ​Fool's Run
Kidd ​is a pretty good painter, but it's selling his genius with computers that pays the rent. The billionaire owner of Anshiser Aviation offers him his biggest ever payday to deal with a corporate spy and wreak havoc on the computers of Anshiser's rival, for whom he was working. For his money Kidd is even willing to work with a team -- LuEllen, a cat burglar, and Dace, a journalist who'll do anything for a scoop. But Kidd finds that computer fraud is child's play compared with the defence industry's Machiavellian games. Lives are soon on the line in this cool, high-tech thriller. Authentic, fast-moving and ingenious, it marked John Sandford's debut.

John Sandford - Meztelen ​préda
Lucas ​Davenport életében felgyorsultak az események a Clara Rinker után folytatott gyilkos hajsza óta. Feleségül vette Weathert, és megszületett a fiúk, Sam. Lucas állást változtatott, s immár Minnesota állam kormányzójának dolgozik. Fenn északon egy fekete férfi és egy fehér nő felakasztott holttestére bukkannak. Megkezdődik a nyomozás... Lucas a tőle megszokott vaslogika vezérelte bravúros nyomozással még aznap megoldja az ügyet. Másnap délelőtt azonban, mikor megérkeznek az elkövető házához, a gyilkos helyett két újabb hullát találnak. Kiderül, hogy az álmos kisváros olyan gonoszságok színhelye, amit ép ésszel szinte felfogni sem lehet. Ez Lucas Davenport eddigi legborzalmasabb megbízása.

John Sandford - Deadline
The ​thrilling new novel in the #1 New York Times–bestselling series. In Southeast Minnesota, down on the Mississippi, a school board meeting is coming to an end. The board chairman announces that the rest of the meeting will be closed, due to personnel issues. “Issues” is correct. The proposal up for a vote before them is whether to authorize the killing of a local reporter. The vote is four to one in favor. Meanwhile, not far away, Virgil Flowers is helping out a friend by looking into a dognapping, which seems to be turning into something much bigger and uglier—a team of dognappers supplying medical labs—when he gets a call from Lucas Davenport. A murdered body has been found—and the victim is a local reporter. . .

John Sandford - Mezei ​préda
A ​gyilkosnak a közelben kell lennie. Sőt, talán nap, mint nap találkoznak vele... Két rémült tizenéves egy elhagyatott tanyaházhoz hívja a seriffet, aki holttestet talál egy kukoricaföldön. Aztán még egyet, és még egyet... Amire Lucas Davenportot, a Bűnmegelőzési Hivatal sztárnyomozóját hívják, már tizenöt holttestig jutottak, de még tart a számolás. Lucas nyomozni kezd, és néhány zavarba ejtő felfedezést tesz. Az áldozatokat nagyon régóta gyilkolják, minden nyáron egyet, rendszeresen, óraműpontossággal. Hogyan történhetett meg ilyesmi ebben a nagyon kicsi városkában, Red Wingben anélkül, hogy bárki észrevette volna? Az utolsó áldozat alig két hete halott. Kivételes thriller a New York Times első számú sikerszerzőjétől, a Pulitzer-díjas John Sandfordtól.

John Sandford - Biztos ​zsákmány
A ​vérfagyasztó krimiben Lucas Davenport, a magyar olvasók népszerű ismerőse szokatlan, újszerű kihívással kerül szembe. Ellenfele tehetséges, szívós és kérlelhetetlen. A délvidékről érkezett, kellemes modorú, vonzó Clara Rinker a legjobb női mesterlövész. Nincsenek látványos akciói, nem hagy nyomot, csöndben teszi a dolgát, aztán felmarkolja a vérdíjat és éli világát. Davenport pályafutása során épp elég körmönfont bűnözővel találkozott, de egyik sem volt ilyen feltartóztathatatlan és kegyetlenül intelligens, s egyik sem ismerte ki ennyire a gyenge pontjait. A remek jellemábrázolásáról és fergeteges tempójú cselekményszövéséről ismert, híres, Pulitzer-díjas John Sandford ismét remekművet alkotott.

John Sandford - Dark ​of the Moon
Virgil ​Flowers-tall, lean, late thirties, three times divorced, hair way too long for a cop's-had kicked around for a while before joining the Minnesota Bureau of Criminal Apprehension. First, it was the army and the military police, then the police in St. Paul, and finally Lucas Davenport had brought him into the BCA, promising him, "We'll only give you the hard stuff." He'd been doing the hard stuff for three years now-but never anything like this. In the small town of Bluestem, where everybody knows everybody, a house way up on a ridge explodes into flames, its owner, a man named Judd, trapped inside. There is a lot of reason to hate him, Flowers discovers. Years ago, Judd had perpetrated a scam that'd driven a lot of local farmers out of business, even to suicide. There are also rumors swirling around: of some very dicey activities with other men's wives; of involvement with some nutcase religious guy; of an out-of-wedlock daughter. In fact, Flowers concludes, you'd probably have to dig around to find a person who didn't despise him. And that wasn't even the reason Flowers had come to Bluestem. Three weeks before, there'd been another murder-two, in fact-a doctor and his wife, the doctor found propped up in his backyard, both eyes shot out. There hadn't been a murder in Bluestem in years-and now, suddenly, three? Flowers knows two things: This wasn't a coincidence, and this had to be personal. But just how personal is something even he doesn't realize, and may not find out until too late. Because the next victim . . .may be himself. Filled with the audacious plotting, rich characters, and brilliant suspense that have always made his books "compulsively readable" (Los Angeles Times), Dark of the Moon is vintage Sandford, further proof that he "is in a class of his own" (The Orlando Sentinel).

John Sandford - Invisible ​Prey
Bestseller ​Sandford opts for a contemplative procedural rather than a high-octane nail-biter for his 17th novel to feature Minneapolis detective Lucas Davenport (after 2005's Broken Prey). The brave and intelligent Davenport, one of contemporary crime fiction's more congenial sleuths, is working a politically sensitive case—state senator Burt Kline is on the edge of being arrested for having sex with a minor—when he's called in to investigate the beating death of wealthy widow Constance Bucher and her maid. Bucher lived in a mansion stuffed with antiques, though it's unclear if robbery was the motive for the murders. Several run-of-the-mill suspects are dealt with before the reader learns the identity of the two killers, who continue to murder a string of folks all variously connected to the Bucher slaying. Eventually, the Bucher and Kline cases come together in an unexpected way. Interesting and unusual supporting characters, good and bad guys alike, enhance an intriguing puzzle.

John Sandford - Winter ​Prey
Lucas ​Davenport searches the icy woods of rural Wisconsin for a brutal killer known only as the Iceman.

John Sandford - Karácsonyi ​rémek
Minneapolisban ​sûrû pelyhekben hull a hó, fogcsikorgató a hideg, de különben minden csendes és nyugodt, hisz pár nap múlva karácsony. Azonban akadnak olyanok is, akiknek a karácsony az égvilágon semmit nem jelent... Például Candy LaChaise-nek és társainak, akik ezt a nyugalmat remek alkalomnak tekintik egy bank kirámolására. Lucas Davenport rendõrfõnök a helyszínen rajtuk üt, így Candy már az égiek körében töltheti a szeretet ünnepét. Halálos veszély fenyegeti magát Davenport-ot és minden közeli hozzátartozóját is. A megoldásig azonban még sok hó leesik és sok vér folyik... John Sandford, a nagysikerû Davenport sorozat szerzõje egy újabb szenzációs, letehetetlen regénnyel még nagyobb olvasótábort teremt!

John Sandford - Borotvaélen
"- ​Meg kellett volna... - Mit, te rohadék, mit kellett volna? - ordított le rá Davenport, Sloan már fogta. - ... ölnie engem. - Bekker megpróbált elmosolyodni, de csaknem teljesen kettéhasított ajkai nem engedelmeskedtek. - Hülye." Így zajlott le Davenport hadnagy és a paranoiás gyilkos, Bekker legutolsó párbeszéde a Pulitzer-díjas John Sandford harmadik Davenport-krimijében. Az első három kötettel lazán összefüggő, de önállóan is kerek történetben nagyon hamar kiderül, hogy Bekkernek, a "halál doktorának" ezúttal igaza volt: valóban jobb lett volna megölni. Bekker ugyanis megszökik a börtönből, s New York-ba menekül, ahol tovább folytatja a halál fiziológiájával kapcsolatos bizarr kísérleteit. Áldozatainak száma egyre nő. A New York-i rendőrség Davenporthoz fordul segítségért. Davenportra azonban New Yorkban egy másik veszélyforrás is vár: Lily Rothenburg hadnagy, élete egyik legnagyobb szerelme... Davenport hadnagy a halál doktora és önmaga ellen

John Sandford - Rules ​of Prey
The ​"maddog" murderer who is terrorizing the Twin Cities is two things: insane and extremely intelligent. He kills for the pleasure of it and thoroughly enjoys placing elaborate obstacles to keep police befuddled. Each clever move he makes is another point of pride. But when the brilliant Lieutenant Lucas Davenport--a dedicated cop and a serial killer's worst nightmare--is brought in to take up the investigation, the maddog suddenly has an adversary worthy of his genius.

John Sandford - Durva ​terep
Messzi ​Északon, Minnesota állam legfelső csücske táján, ahol az erdőségek egyre sűrűbbek, egyre mélyebbek lesznek, különös alakok gyanakvással kerülgetik egymást. A jövevények, akik idejárnak kikapcsolódni hétvégére, mind a Szép Új Világ küldöttei: leszbikus reklám madonnák, a karrierért mindenre kész reménybeli énekesnők a sleppjükkel, elhagyott és leendő szeretők, vetélytársak, jó- és még annál is rosszabb indulatú drukkereik és ellendrukkereik. A másik oldalon meg a helyiek, a bennszülöttek, akiknél mintha száz évvel ezelőtt örökre megállt volna a naptár. Jövőjük nincs, de múltjuk azért van, néhányuké talán még véget sem ért. Először csak egy gyilkosság választja el őket egymástól - aztán egyre több hozza őket közelebb és közelebb egymás felé. Virgil Flowers, a hippi-külsejű és lelkületű nyomozó, mint rendesen, horgászni indul - és, mint rendesen, a múlt feneketlen mélyéből előtörő vad düh megint megkíméli a halak életét. Virgilnek horgászás helyett nyomoznia kell, de néhány ritka példány, egy-két szörny és egy-egy csillogó nősténycápa, így is a horgára akad.

John Sandford - The ​Empress File
One ​stifling summer night in Longstreet, Mississippi, talented fourteen-year-old Darrell Clark ran home and was shot by cops, who had mistaken him for a purse snatcher. When the predictable cover-up starts, a group of black activists decide that the time has come for action against a corrupt city government. Marvel Atkins, their leader, links up with Kidd, the man with the plan to bring the city tumbling like the pack of Tarot cards he likes to consult. All he has to do is watch out for the Empress. The Tarot has warned him she is dangerous, but first he must find out who she is.

John Sandford - Extrém ​préda
A ​legutóbbi ügye kapcsán történtek után Lucas Davenport egy számára merőben szokatlan helyzetben találja magát - munkanélküliként. Barátja, a kormányzó éppen beindítja elnökválasztási kampányát, és felajánlja Lucasnak, hogy csatlakozzon a kampánystábjához. "Jó móka lesz!"- ígéri, és nagyjából így is van, egészen addig, amíg észre nem veszik,hogy árnyékként követi őket valaki: egy fegyveres férfi, aki meg akarja ölni a kormányzót...és mindenkit , aki az útjába kerül. Egy egészen egyedülálló thriller a New York Times első számú sikerszerzőjétől, a Pulitzer-díjas John Sandfordtól. "Ha nem olvastál Sandfordot, minden minden idők egyik legnagyobb íróját hagyod ki." Stephen King

John Sandford - Buried ​Prey
Some ​secrets just can't stay buried, in the brilliant new Lucas Davenport thriller from the number-one New York Times- bestselling author. One of the best," said Kirkus Reviews of Storm Prey. "Razor-sharp dialogue, a tautly controlled pace and enough homicides for a miniseries. What more could fans want?" A house demolition provides an unpleasant surprise for Minneapolis-the bodies of two girls, wrapped in plastic. It looks like they've been there a long time. Lucas Davenport knows exactly how long. In 1985, Davenport was a young cop with a reputation for recklessness, and the girls' disappearance was a big deal. His bosses ultimately declared the case closed, but he never agreed with that. Now that he has a chance to investigate it all over again, one thing is becoming increasingly clear: It wasn't just the bodies that were buried. It was the truth.

John Sandford - Masked ​Prey
Lucas ​Davenport investigates a vitriolic blog that seems to be targeting the children of U.S. politicians in the latest thriller by #1 New York Times-bestselling author John Sandford. The daughter of a U.S. Senator is monitoring her social media presence when she finds a picture of herself on a strange blog. And there are other pictures . . . of the children of other influential Washington politicians, walking or standing outside their schools, each identified by name. Surrounding the photos are texts of vicious political rants from a motley variety of radical groups. It's obviously alarming--is there an unstable extremist tracking the loved ones of powerful politicians with deadly intent? But when the FBI is called in, there isn't much the feds can do. The anonymous photographer can't be pinned down to one location or IP address, and more importantly, at least to the paper-processing bureaucrats, no crime has actually been committed. With nowhere else to turn, influential Senators decide to call in someone who can operate outside the FBI's constraints: Lucas Davenport.

John Sandford - Phantom ​Prey
Frances ​Austin is a missing heiress. Traces of blood in her well-connected mother Alyssa’s home lead Lucas Davenport, head of Minnesota’s Bureau of Criminal Apprehension, to assume the worst, but without a body, he can’t be sure. The investigation centers on Frances’ involvement in the Twin Cities’ goth community. The goths’ collective obsession with death and darkness makes them an obvious starting point, but Davenport believes it’s a form of youthful angst rather than an inherently evil social trend. But when other young goths connected to Frances are murdered, Davenport is forced to rethink his theory. Like all good investigators, he follows the money, in this case, a $50,000 withdrawal from Frances’ account and its subsequent disbursement over a 20-day period preceding Frances’ disappearance. When Davenport is wounded coming out of a goth club after conducting a series of background interviews, he realizes he’s closing in on the killer but has no idea who or why. The eighteenth entry in the best-selling Prey series is Sandford’s usual mix of clever plotting, gallows humor, and explosive action, but this time he mixes in a bit of the seemingly supernatural. Davenport doesn’t realize it—and neither will readers—but he’s actually working on two cases. The solution to one is mundanely tragic; the second genuinely disturbing. Expect another trip to the best-seller lists for one of the most consistently entertaining crime writers working today.

John Sandford - Bloody ​Genius
Virgil ​Flowers will have to watch his back--and his mouth--as he investigates a college culture war turned deadly in the latest thriller from #1 New York Times-bestseller John Sandford. At the local state university, two feuding departments have faced off on the battleground of PC culture. Each carries their views to extremes that may seem absurd, but highly educated people of sound mind and good intentions can reasonably disagree, right? Then someone winds up dead, and Virgil Flowers is brought in to investigate . . . and he soon comes to realize he's dealing with people who, on this one particular issue, are functionally crazy. Among this group of wildly impassioned, diametrically opposed zealots lurks a killer, and it will be up to Virgil to sort the murderer from the mere maniacs.

John Sandford - Certain ​Prey
A ​wealthy socialite has been murdered. Now the killer --- a consummate professional --- must tie up a few loose ends. One is a witness. The other is Lucas Davenport, the cop on the case. Of all the criminals Davenport has hunted, none has been as efficient or as ferociously intelligent as the woman who's hunting him ...

John Sandford - The ​Night Crew
A ​mobile unit of video freelancers prowl the midnight streets for material to sell to the highest network bidder. Murders, robberies, high speed chases. It's an exhilarating life. Until two deaths change everything.

John Sandford - Éjszakai ​stáb
A ​lenyűgöző szerző újra felhasználja a Davenport sorozatban bevált és számára nagy népszerűséget szerzett fordulatokat és izgalmakat. Ezúttal a történet Los Angelesbe visz minket, oda, ahol az Éjszakai Stáb - egy mozgó televíziós stáb, szabadúszók, függetlenek - dolgozik, sztorijukat annak a csatornának adják el, amelyik a legtöbbet fizet érte. Számukra ez jelent mindent: az életüket, a hivatásukat, a hobbijukat. A stáb tagjai szoros, baráti kapcsolatban dolgoznak együtt, ám életük egycsapásra megváltozik, amikor a történet főszereplőjének, Annának barátait egymás után gyilkolják meg. Ettől fogva rengeteg kérdés merül fel. Milyen összefüggés van a halálesetek között? Miért vési a gyilkos áldozatai mellébe az ANNA nevet? Hogyan és mikor vált Anna célponttá? Miért pont most tűnik fel a régi kedves? Anna nem vállalja fel az áldozat kiszolgáltatott szerepét így üldözöttből üldöző lesz - elszántan követi a skizofrén gyilkost, a "kétarcú embert". Az izgalmas történet egyetlen pillanatra sem engedi az olvasó figyelmét elkalandozni, az olvasó egyre fokozódó izgalom közepette szinte végigszáguld a könyvön, és csak a végén döbben rá, hogy mennyi elfojtott indulat tombol körülötte. Ez a könyv nemcsak szórakozás, hanem megtanít arra, hogy bízzunk saját megérzéseinkben és bátran vegyük kezünkbe sorsunkat.

John Sandford - Easy ​Prey
Easy ​Prey is the 11th mystery to feature Lucas Davenport, who began his career back in Rules of Prey as a maverick homicide detective reminiscent of "Dirty Harry" Callahan. He did things his way and was often at odds with his superiors in the Minneapolis Police Department. Since those early days, Davenport has mellowed a little, and his background as a computer game-designing, Porsche-driving womanizer has been somewhat reduced. Possibly age has become a factor, or it may be the fact that Davenport has been deputy chief since the sixth book in the series, Night Prey. The character may have changed, but the writing has remained consistently taut: the bad guys creepy, the mysteries suspenseful. In this newest episode, Davenport is called to a house after an A-list party has taken place there. Alie'e Maison, a top model, has been found strangled, and evidence shows that she ingested drugs and recently made love--most probably to a woman. Before Lucas leaves the house, things get even more complicated: a second body is found stuffed in a closet with a deep dent in the skull. In addition, one of Lucas's own men had been at the party and is now a suspect. As always, Lucas's own life is not exempt from complications. An ex-lover comes back into his world--a woman he has never been able to forget--and she has secrets of her own. Also making an appearance this time out is a childhood friend to whom he turns for advice about women and life. Sister Mary Joseph, born Elle Kruger, is a professor of psychology and one of the computer brains who helps Lucas design his software. He calls her Nun the Wiser, and he often turns to her for spiritual as well as more concrete advice. Lucas is going to need all the help he can get to unravel his case as secrets pile upon secrets and the ground constantly shifts under his feet. Easy Prey is another powerful link in this chain of muscular, exciting thrillers by one of the most distinguished practitioners in the field.

John Sandford - Storm ​Front
In ​Israel, a man clutching a backpack searches desperately for a boat. In Minnesota, Virgil Flowers gets a message from Lucas Davenport: You’re about to get a visitor. It’s an Israeli cop, and she’s tailing a man who’s smuggled out an extraordinary relic—a copper scroll revealing startling details about the man known as King Solomon. Wait a minute, laughs Virgil. Is this one of those Da Vinci Code deals? The secret scroll, the blockbuster revelation, the teams of murderous bad guys? Should I be boning up on my Bible verses? He looks at the cop. She’s not laughing. As it turns out, there are very bad men chasing the relic, and they don’t care who’s in the way or what they have to do to get it. Maybe Virgil should start praying.

John Sandford - Neon ​Prey
Lucas ​Davenport pursues a prolific serial killer who has gone undetected for years in the newest nail-biter by #1 NewYork Times-bestselling author John Sandford It was a relatively minor criminal matter, all things considered, but enough that the U.S. Marshals obtained a warrant to enter the home. They didn't expect to unearth trophies from a score of killings. Now Davenport is on the trail of a serial murderer, one who was able to operate for years without notice or suspicion. But there's even more to this killer than meets the eye...

John Sandford - Storm ​Prey
It ​was an inside job, and it should have been easy. Rob the pharmacy at Minneapolis’ largest hospital: in, out, wait till things cool down, and then sell the drugs for a half million or so. But the old man had to be a hero. Who knew he’d be on blood thinners and die after he was kicked? A robbery turned murder means Lucas Davenport and his Bureau of Criminal Apprehension team are called in to assist the investigation. There’s another element to the case for Davenport: his wife, Weather, a surgeon at the hospital, may be able to identify one of the killers. The case starts to escalate. An attempt is made on Weather’s life. The bodies of two motorcycle gang members are found in a rural area. Davenport guesses the gang is imploding from the pressure and murdering its members. Weather, under 24-hour guard, is part of a surgical team working to separate conjoined twins in a procedure that’s captured the attention of the world’s media. Meanwhile, Davenport and his team keep finding bodies of likely robbers but can’t seem to isolate either the brains behind the theft or the hospital insider who pointed them at the pharmacy. The twenty-second Prey novel includes most of the elements readers expect: sharp plot, snappy dialogue, and believable action, but the background playfulness and gallows humor that usually fill in the gaps are in short supply. But hey, that’s nitpicking. On balance, this is another fine entry in a wildly popular series.

John Sandford - Holy ​Ghost
Pinion, ​Minnesota: a metropolis of all of seven hundred souls for which the word "moribund" might have been invented. Nothing ever happened there and nothing ever would—until the mayor of sorts (campaign slogan: "I'll Do What I Can") and a buddy come up with a scheme to put Pinion on the map. They'd heard of a place where a floating image of the Virgin Mary had turned the whole town into a shrine, attracting thousands of pilgrims. And all those pilgrims needed food, shelter, all kinds of crazy things, right? They'd all get rich! What could go wrong? When the dead body shows up, they find out, and that's only the beginning of their troubles—and Virgil Flowers'—as they are all about to discover all too soon.

John Sandford - Vörös ​köd
Senki ​sem csinálta még nála jobban. Egy kaméleon volt, láthatatlan. Tettenérhetetlen. Hogyan volnál képes elkapni egy láthatatlan embert? John Sandford "mindent tud, amit tudni kell arról a robbanótöltetről, amitől egy jó thriller felborzolja az idegeket", írja a New York Times Book Review. De a megelőző öt bestsellerében sem okozott olyan sokkoló élményt, mint a Vörös köd történetével. Szétszabdalt test bukkan elő egy vadrezervátum hótakarójában, egy másik egy szemetes konténerben. Az eset kényes politikai háttere miatt az ügy Lucas Davenport, a Minneapolis-i helyettes rendőrfőnök nyakába szakad, aki egyáltalán nem örül ennek. Éppen felépülőben van egy majdnem végzetes sebesülésből, és életében először megpróbál megállapodni egy asszony mellett, így azután a legkevésbé sem vágyik erre a feladatra. És, amint ez kiderül, majdnem az utolsó eset lesz, amivel foglalkozik... Az egymást követő akciók és agresszív karakterek felvonultatása a Vörös köd-öt felejthetetlen krimivé, John Sandford legjobb regényévé teszi.

Kollekciók