Ajax-loader

László Noémi könyvei a rukkolán


László Noémi - Bodzabél
Tudta, ​de aztán elfelejtette? S egyszerre vágyik rá, hogy megneszelje, átérezze, bekószálja? Akkor vegye kézbe, adja máséba ezt a könyvet, mert ez nemcsak egy kiváló gyermekverskötet, hanem akkurátus természetrajz, színpompás atlasz, anyagismereti szótár a gyermeklélek vadszürke és vizes, napsárga és sebesen guruló univerzumához. Soraiban, árnyalataiban ott van minden összetevő, alkatrész, rugó, érzés és gondolat, egyszersmind: tollak, tüskék, csillagok, üvegszilánkok és konzervdobozok, karton, zokni, almahéj, bágyadt plüsskutya és nyolc habókos zebrapinty, fényreszelék, fellegsavó, rojt meg bojt, sírás, döbbenet, vad kacagás. Plusz a milliárd további, szintén nélkülözhetetlen alkotóelem. És akkor a láthatatlan dolgokról még nem is esett szó...

Charles Dickens - László Noémi - Karácsonyi ​ének
A ​kőszívű és zsugori Scrooge urat karácsony előestéjén három szellem látogatja meg. A hátborzongató élmény hatására hősünk élete gyökeresen megváltozik. A titokzatos pálfordulás históriája az egyik legszebb és legelgondolkodtatóbb karácsonyi történet, amit valaha papírra vetettek. Charles Dickens meséjét ezúttal László Noémi rövidített...

László Noémi - Föld
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

László Noémi - Feketeleves
Mindig ​van valami, amit nem érték, kihagyok, elsietek, összetépek. Elég, megerőltető ezek után szépen, egyenes háttal kacagni a képen, hogy lássák: vidám vagyok és egészséges, mint a makk. Mert a gyerekek olyan boldogak.

László Noémi - Százegy
László ​Noémi negyedik verseskötetének látszólag semmitmondó a címe, és csak a benne lévő költemények számára utal. A kerek szám feltűnő kerülése azonban hangsúlyozza a véletlenszerűséget és az esetlegességet, másrészt jelzi valami újnak a kezdetét, a határon való átjutást (hasonlóan A könnyűség című vers ismétléssel nyomatékosított „ezeregy”-éhez). A kötet világa ezzel a kettősséggel értelmezhető: a beszélő (a költő, a lírai én) az adott valóság esetlegességével szembesülve mindig túllát – talán túl is lép – egy igazabb valóságba.

László Noémi - Műrepülés
„A ​műrepülés egyes légi járművek olyan mozgása, figurák együttese, amelyeket a normál repülés során nem használnak. Hozzá tartoznak olyan rendellenes repülési attitűdök és légsebességek, valamint speciális repülési manőverek, melyek során átfordulásokat, dugóhúzókat, hirtelen manővereket hajtanak végre a repülőgéppel a levegőben. A műrepülés közbeni repülés szélesebb körű kísérleti képességeket igényel, és a repülőgépet nagyobb szerkezeti terhelésnek teszi ki, mint a normál repülés során. Néhány országban olyan szabályokat fogadtak el, amelyek szerint a pilóta köteles ejtőernyőt viselni a műrepülés elvégzése közben. Alapvetőbb szinten a légi járművek kettős célúak lehetnek, amelyek elsősorban az utasok és poggyászok szállítására szolgálnak, de képesek alapvető műrepülési számokra is. A műrepülőverseny olyan légi sport, amelyben a bírák repülés közben értékelik a pilóták készségeit. Műrepülésre a dugattyús, egymotoros repülőgépeket, de a vitorlázógépeket is használják.”

László Noémi - Afrika
Igényes ​lapozó formájában adta ki a Guttenberg Kiadó László Noémi Afrika című versét, amelynek szakaszait a csíkszeredai Csillag István képzőművész illusztrációi nyomán gondolhatják tovább a kicsik. A József Attila-díjas költő verséből az afrikai állatokat ismerhetik meg, és persze a kontinens azon egzotikus országait, ahol ezek a nagyszerű lények előfordulnak. „Kongó, Dzsibuti, Szenegál/ oda menne a krokodil/ de csak a folyóban vegetál”. Tehát zsenge korban létrejöhet az asszociálás képessége, hogy a vízilovat, orrszarvút vagy krokodilust ne az állatkertből, hanem a megfelelő kontinensről és országokból eredeztessék a csöppségek.

László Noémi - William Shakespeare - Vízkereszt, ​vagy amit akartok
Egy ​hajótörött ikerpár, két búslakodó nemes és házaik népe, szövevényes helyzetek és a mindent elsöprő szerelem, szóval Vízkereszt, vagy amit akartok! A Holnap Kiadó új sorozatában prózára ülteti át a klasszikus drámákat, és humoros formában viszi közel a fiatalokhoz a színház csodálatos világát.

László Noémi - Esés ​után
A ​testet szavak nélkül gondolom, mert a beszédet nem érti a testem. Csak egyre mélyül bennem az egész, mint ránc a homlokon. Rakosgatom a csuklók vonalát. Tudom mit őrzök, mit felejtek el. A hátgerincen merre fut a fény: ez érdekel; és esténként a nyírfa ujjait vigyázom itt, a nyújtózó kövön, mert hamarosan újra megszököm: az a kéz elszakít.

László Noémi - Papírhajó
László ​Noémi verseskötete az eddigi verstermés legjavát foglalja egybe kiegészítve új alkotásokkal, amelyekben a természethez, az idő múlásához kapcsolódó képek ugyanolyan elevenek, mint amilyen élettel teli a nyelvi, stilisztikai szintek keveréséből kihallható játékosság. László Noémi 1973-ban született Kolozsváron. Magyar-angol szakot végzett, tolmácsfordítóként keresi kenyerét. Ez az ötödik verseskötete.

László Noémi - A ​kékszakállú herceg vára
Hol ​volt, hol nem volt, sok évvel ezelőtt, a nyughatatlan tengeren és az égboltot tartó hegyeken túl, komoran magasló várában élt egy herceg. Egyszer feleségül kérte egy kereskedő lányát, Juditot, és magányát enyhítve elvitte magával otthona ódon falai közé. Juditot azonban kíváncsisága nem hagyta nyugodni, és kinyittatta Kékszakállú várának lezárt ajtajait… Kass János 1960-ban készítette el Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájának illusztrációit, most a klasszikus grafikák felhasználásával adjuk közre a Mesék az Operából sorozat legújabb tagját. Az opera librettójából László Noémi írt míves szöveget. A CD-mellékleten az egész zenemű felcsendül.

László Noémi - Nonó
Először ​kopogtatok. Remélem sikerül pár ajtón belépni. Tudom, hogy bizonyos ember csak bizonyos embert ért meg, és bizonyos szavak csak bizonyos fülekben lelnek visszhangra. Aki a hangom meghallja, elnézi talán nekem, hogy bohócot, vándort, szerelmet játszottam jól-rosszul, és megbocsátja, hogy időnként engedtem, hogy a zene elragadjon. Szeretném, ha néhányan belemennétek a játékba, ha cinkosan kacsintani tudnátok. Legnagyobb jutalom az, ha valamelyik sorom valamikor majd meglepetésszerűen eszetekbe jut.

László Noémi - Labdarózsa
László ​Noémi gyerekversei Weöres Sándor-i magasságokba emelik az olvasót. És ott a magasban, megszabadulva sok felnőtt súlytól, végre ráeszmélhet, milyen is lehetett az az érintetlen énje, aki világra jött. A József Attila-díjas költőnő legújabb kötete. Az idei Marosvásárhelyi Könyvvásár „Szép könyv” díjában részesült!

Jónás Tamás - László Noémi - Szabó T. Anna - Formák ​a tubusból
A ​Csimota Könyvkiadó az Állatok a tubusból folytatásaként újra izgalmas kirándulást ajánl a kicsiknek a művészet birodalmába. Ezúttal színekkel és geometriai formákkal ismerkedhetnek meg már a legkisebbek is. A XX. századi és kortárs magyar festők műveitől inspirálva Jónás Tamás, László Noémi és Szabó T. Anna írt remekbe szabott verseket. A képeket ismét Alföldi Róbert válogatta.

Kollekciók