Ajax-loader

Szabó István Attila könyvei a rukkolán


Szabó István Attila - Óperencián innen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó István Attila - Bíró Sára - Állatmesék
Kedves ​gyerekek, szülők, nagyszülők! Azokat a közkedvelt állatmeséket válogattuk egy csokorba, amelyek már hosszú ideje a magyar kultúra közkincsei. Könyvünket azzal a szándékkal jelentettük meg, hogy segítségére legyen felnőtt olvasóinknak a szöveg felidézésében, és első kedvenc könyvei egyike lehessen gyermekeinknek. 13 mese

Szabó István Attila - Bice-bóca ​kabóca
Kedves ​gyerekek, szülők, nagyszülők! Azokat a közkedvelt mondókákat válogattuk egy csokorba, amelyek már hosszú ideje a magyar nyelv közkincsei. Könyvünket azzal a szándékkal jelentettük meg, hogy segítségére legyen felnőtt olvasóinknak a szöveg felidézésében, és első kedvenc könyvei egyike lehessen gyermekeinknek. Jó szórakozást kívánunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

Gálik Margit - Szabó István Attila - A ​rest macska
Külsőleg ​is különösen igényes mesekönyv került ki a Nagykönyv Kiadó alkotói műhelyéből. Már a címlapja is felkelti az olvasók érdeklődését, hiszen ismerős mesefigurák tekintenek ránk: magyar király, aki aranyhalat tart a kezében, királylány, aki kinéz a vár ablakán, a macska, aki ugrásra készen figyel, egy takaros menyecske, a rókát cipelő farkas, - melyek mind szereplői a kötetben található meséknek. A címadó mese, A rest macska, a szerző, Gálik Margit kedvenc meséje, melyhez a kötetben még 13 mese társul. A szerző verses mesékké dolgozta fel a legismertebb magyar népmeséket. A szöveghű átdolgozás megőrizte a népmesék minden fontos elemét, szófordulatait, kifejezésmódját, ugyanakkor kiemeli a történetekben rejlő humort. A mesék ritmusa, a verses forma pergővé teszi azok olvasását. A festménynek is beillő illusztrációk, melyeket Szabó István Attila készített, pontosan illeszkednek a tartalomhoz. Lelke van minden egyes képnek, a szereplők arckifejezései felérnek egy jellemrajzzal, szinte olvasunk a gondolataikban. A képek felkeltik a gyerekek fantáziáját, meghozzák alkotókedvüket, jó példát adnak a rajzoláshoz is. A kisebb, még olvasni nem tudó gyerekek a képek alapján is elmesélhetik a történeteket. A mesékben nincsenek szörnyek, félelmet ébresztő figurák, a történetek szereplői mindenki környezetében megtalálhatók. A mesék tanulságai mindenkinek egyértelműek, mélyen beivódhatnak a gyerekek értékrendjébe.

Kollekciók