Ajax-loader

Csontos Tibor könyvei a rukkolán


Csontos Tibor - Divatkirályok ​közelről
Ki ​ne ismerné Armani, Cavalli, Dolce&Gabbana, Ferré, Gucci, Prada, Valentino vagy Versace nevét? Bizton állíthatjuk, hogy aki ezért a könyvért nyúl a polcra, az tudja, hogy hívják manapság az olasz divatot. Csontos Tibor "Divatkirályok közelről" című kötete hiánypótló mű: nemcsak a divat világa iránt érdeklődőknek lebilincselő olvasmány, a divattervezéssel foglalkozni kívánóknak vagy a már praktizáló designereknek, sőt a divatmanagereknek, a divat gazdasági vetületeivel foglalkozó szakembereknek is izgalmas lehet. A kortárs divat művészet- és gazdaságtörténeti kis kalauza ez az írás. Iránytű korunk példaképét vesztett ifjúságának, biztatás az álmok megvalósításához, az elkötelezettséghez és a kitartáshoz. Mindezt élvezetesen, olvasmányosan, néhol bulvárosan tálalja a szerző, kendőzetlenül ír a világhírességek hétköznapjairól, szerelmi életéről, szakmai küzdelmeiről és viselt dolgairól.

Csontos Tibor - Nikiáltás
1998. ​január 14. A döbbenet napja. Ezen a napon valaki úgy dönt, hogy a gyulai Szathmáry Nikolett csak hét esztendőt és hat hónapot adhat életéből a szüleinek. Ezen a \ napon egy ártatlan, cserfes és élénk kislány rejtélyesen eltűnik. Nincsenek tanúk, a helyszínek hallgatnak. Alig több mint három év múlva, 2001. február 20-án Niki maradványai előkerülnek egy út menti iszapsírból. E gyermekgyilkosság áldozatára emlékezve felidézzük mindazt, ami Nikolett eltűnése óta történt. Újranézhetjük ama tragikus nap eseményfilmjét, az eltűnés utáni dráma perceit, óráit, napjait. Egy család gyötrelmének három évét. A Meglepetés női magazin könyvsorozatának első kötetében megszólalnak többek között a nyomozók, akiknek ez a nagybetűs Ügy. A barátok, akik sejteni vélik, ki tette, az ismerősök, akik félnek, hogy Niki gyilkosa újabb áldozatra vár, a magándetektív, aki szintén a tettes után vetette magát. Megjelennek csodaemberek, akik megjósolták, mi történhetett Nikivel, a családtagok, akik rendkívüli elszántsággal és megható buzgalommal keresték gyermeküket. A kislány szerettei máig nem hiszik el, hogy Nikolett csontjait rejti a hófehér kis koporsó ott a föld alatt... Ők sem tudják, mi történt Nikivel. Gyermekszervkereskedők üzleteltek vele? Prostitúcióra kényszerítették? Pedofil szörnyeteg áldozataként villant szemében a halálos pillanat rémülete? Megannyi kérdőjel, válaszok nincsenek. Csak egy szívbemarkoló kiáltás maradt. Nikiáltás.

Csontos Tibor - Miért ​nem bírjuk a rendőröket?
"A ​budapesti Rendőrség-történeti Múzeumben őriztek egy Rubik-kockát, amelynek minden oldala kék. Rendőrkék. Rosszmájúak szerint azért, hogy a negyvenezer magyar rendőr is kirakhassa." "A rendőrök közt ma is dívik a mondás: csak a hülyék és a megszállottak maradnak a testületnél. Néha meg is kérdezik egymástól: te melyik vagy?"

Kollekciók