Ajax-loader

Horváth István Sándor könyvei a rukkolán


Horváth István Sándor - Szívem ​első gondolata 2014
Miért ​ne törekednénk arra, hogy a Szentírás üzenetét napról napra, évről évre egyre jobban megismerjük? Miért ne folytatnánk Isten üzenetének felfedezését? Miért gondolnánk azt, hogy kimerítettük az evangéliumi igazság gazdagságát? ___ Az evangélium Isten kinyilatkoztatásának kimeríthetetlen forrása számunkra, amelynek vize -- legyen az néhány cseppnyi vagy bőséggel áradó -- éltető erővel jár át bennünket még akkor is, ha ezt alig vesszük észre. Isten csendes, titokzatos munkája ez szívünkben, lelkünkben. ___ ___ ___ Horváth István Sándor

Horváth István Sándor - Szívem ​első gondolata 2016
Az ​embert két erő képes igazán átalakítani: a szeretet és a szenvedés. Bármelyikkel is találkozunk életünk szakaszaiban, mindkettő mögött az irgalmas Isten arcát fedezhetjük fel. A szeretet és a szenvedés a két legjobb tanítómester, mert a lelki dolgokra, az örökkévalókra, Isten igazságaira irányítják figyelmünket. A szeretet és a szenvedés kapuján át Istenhez juthatunk. E két kaput az előttünk álló évben az irgalmasság jócselekedeteinek virágaival szeretnénk feldíszíteni. Az evangélium üzenete felszólít minket, hogy szívünkön is nyissuk meg az irgalmasság kapuját. Nyissuk meg egyrészt azért, hogy a végtelen isteni irgalmasságot befogadjuk, másrészt azért, hogy az irgalmasságot gyakoroljuk embertársainkkal. (Horváth István Sándor)

Horváth István Sándor - A ​hit ajándéka
___A ​Hit éve alkalmából örömmel nyújtom át gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek és időseknek egyaránt e könyvet. A történetek segítsenek mindenkit abban, hogy észrevegye a láthatatlant, felfedezze Isten csodálatos ajándékát, a hitet. ___A hit ajándék és kincs. Szolgálja a Hit éve az ajándék elfogadását, valamint e kincs felfedezését és továbbadását! Szolgálja a Hit éve hitünk erősödését! _________________________________Horváth István Sándor

Horváth István Sándor - A ​betlehemi pásztor
Megjelent ​Horváth István Sándor: A betlehemi pásztor című képes gyermekkönyve. Gyerekeknek, fiataloknak, felnőtteknek és idősebbeknek egyaránt ajánlom e kedves történeteket, amelyek bármelyikünkkel megtörténhettek volna, vagy talán meg is történtek. A könyv az adventi készületet és a karácsonyi ünneplést segíti azzal, hogy egy gyermek szemével tárja elénk Jézus születésének titkát. A könyv 6 karácsonyi történetet tartalmaz, sok-sok színes képpel. A rajzok Magyar Krisztina munkái.

Horváth István Sándor - Szívem ​első gondolata 2015
Miért ​érdemes újra és újra elolvasni az evangéliumot? Szent Pál apostol egykor ezt írta a korintusi híveknek: "Figyelmetekbe ajánlom, testvérek, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek. Elfogadtátok, és szilárdan kitartotok benne. Általa elnyeritek az üdvösséget, ha megtartjátok úgy, ahogy hirdettem nektek" (1Kor 15,1-2). Az evangélium az üdvösség örömhíre. E kötet célja az, hogy a jószándékú emberek napról napra elmélkedjenek Krisztus igaz tanításáról, amely megmutatja az örök életre, az üdvösségre vezető utat.

Horváth István Sándor - Szívem ​első gondolata 2013
A ​hit éve alkalmából jelent meg Horváth István Sándor napi elmélkedéseket tartalmazó kötete. A kötet 2012. adventtől 2013 adventjéig tartalmaz evangéliumi elmélkedéseket. A kötetben olvasható ajánlásban Veres András szombathelyi püspök így ír: fontos, hogy milyen gondolatokkal ébredünk és indulunk a munkánk után, vagyis, hogy mi a szívünk első gondolata. Goethe szerint minden embernek naponta meg kellene nézni egy művészi alkotást, meg kellene hallgatnia egy szép zeneművet, olvasnia kellene egy jó könyvet, hogy lelke ezek által nemesedjen. Szolgáljanak ezek az elmélkedések a családoknak közös lelki olvasmányul reggel az elinduláskor, vagy útközben az iskola és a munkahely felé. Hiszem, hogy ez hitük megtisztulására, megerősödésére és hitbeli elköteleződésükre fog vezetni. A szerző, Horváth István Sándor előszóban ezt a kérdést teszi fel: Miért fontos a csend az imában, az elmélkedésben? Mert a csend olyan, mint a bevetetlen szántóföld. Még nincs benne mag, de már készen áll, hogy mélyébe rejtse a magot, hogy aztán bőséges termést hozzon. Ha lelkünk tele van zajjal, nem vagyunk képesek meghallani Isten szavát. A csendet mindenkinek magának kell megteremteni magában. S ha sikerül, akkor talán e kis könyvben található elmélkedések segítségével Isten napról napra elültet egy-egy magot, üzenetet a lelkünkben, amely termést hozhat.