Ajax-loader

Julie C. Meloni könyvei a rukkolán


Julie C. Meloni - A ​PHP, a MySQL és az Apache használata
Ez ​a könyv – ahogy a címéből is sejthető – mind webfejlesztőknek, mind rendszergazdáknak sok hasznos információt nyújt a témakörben. A PHP, MySQL, Apache hármas jól használható dinamikus weblapok előállítását lehetővé tevő webszerverként, de otthoni használatra, a tanulásra is nagyszerű összeállítás. Ennek rejtelmeibe vezet be ez a sokrétű könyv. Sok gyakorlati példa, ábra teszi lehetővé, hogy kezdők is megérthessék az alapokat. A fejezetek végén ellenőrző kérdésekkel tesztelhetjük az ismeretek elsajátítását. Az első rész a telepítési, konfigurálási teendőket foglalja össze. Részletesen kitér a Windows és Linux operációs rendszerek használata esetén speciális teendőkre is. Nagy hangsúlyt fektet a biztonsági kérdésekre, és alaposan ismerteti a MySQL jogosultsági rendszerét. Az Apache konfigurációs állományait, naplófájlokat is megismerhetjük. A második részben a PHP nyelv alapvető nyelvtanával ismerkedhetünk, de helyet kapott itt az SQL nyelv ismertetésére és a PHP-MySQL kapcsolat megvalósítás alapjai is. A harmadik rész haladóbb témát tárgyal. Űrlapkezelés, állománykezelés, dátumkezelés és munkamenet-kezelés a PHP komolyabb lehetőségeit ismerteti. Végigvezet egy egyszerű naptár és egy fórum készítésének lépésein. Ez utóbbit talán nem is kellene egyszerűnek nevezni, hiszen minimális kiegészítéssel, módosítással a gyakorlatban is jól használható fórumot állíthatunk össze. Ismét előkerül a biztonság kérdése. Itt azonban az Apache beállítási lehetőségei és a sütik felhasználásáról olvashatunk. A negyedik fejezet teljes egészében kidolgozott, gyakran előforduló példákon vezet végig: levelezési lista, on-line címtár, katalógus és bevásárlókocsi szerepel a listában. Az utolsó rész a rendszerfelügyeletre összpontosít: teljesítményfokozás, biztonság és optimalizálási kérdéseket tárgyal.

Julie C. Meloni - Michael Morrison - Tanuljuk ​meg a HTML és CSS használatát 24 óra alatt
Csupán ​24, egy óra vagy még rövidebb idő alatt elvégezhető lecke után képesek leszünk a HTML és a CSS segítségével világszínvonalú webhelyek tervezésére, elkészítésére és üzemeltetésére. A leckék egymásra épülnek, közérthetőek és lépésről lépésre vezetnek, hogy még a teljesen kezdők is az alapoktól sajátíthassák el a legfontosabb tudnivalókat. Tanuljuk meg... hogyan készíthetjük el a saját weboldalainkat és tehetjük közzé azokat azon nyomban az interneten hogyan formázhatjuk a szöveget úgy, hogy világos és áttekinthető legyen hogyan hozhatunk létre más oldalakra és más webhelyekre mutató hivatkozásokat hogyan adhatunkképeket, színeket és egyéb képi elemeket a weboldalainkhoz hogyan használhatunk átlátszó képeket és háttérgrafikákat hogyan tervezhetjük meg a webhelyünk elrendezését és tipográfiáját a CSS segítségével hogyan kérhetünk adatokat a felhasználóktól webes űrlapok segítségével hogyan reklámozhatjuk a webhelyünket, és hogyan tehetjük keresőbaráttá hogyan egyeztethetjük egy webhely összeegyeztethetőségét a különféle böngészőkkel hogyan tehetjük a webhelyünket könnyen karbantarthatóvá és frissíthetővé

Julie C. Meloni - Tanuljuk ​meg a MySQL használatát 24 óra alatt
A ​rendkívül népszerű, könnyen kezelhető, nyílt forrású adatbázis-kezelő rendszer programozásának az alapjait sajátíthatjuk el a könyv segítségével. Megismerhetjük, hogyan - építhetünk be tranzakciókat adatbázisokra épülő alkalmazásokba - hozhatunk létre hatékony, rendezett MySQL adatbázisokat - alkalmazhatjuk a MySQL beépített függvényeit karakterláncok és számok kezelésére - végezhetünk összehasonlításokat és műveleteket számokkal és más adatokkal - intézhetjünk a MySQL rendszerek felügyeletét. Külön fejezetek foglalkoznak a PHP- MySQL és a Perl-MySQL együttes alkalmazásával.

Kollekciók