Ajax-loader

Jim Hohnberger könyvei a rukkolán


Jim Hohnberger - Elveszett ​kincsek
Isten ​ajándékai többek között amelyeket a férfiaknak örökségül szánt: a jellembeli bátorság, a becsületesség, a céltudatosság, a szívbéli szeretet, a boldog házasság, a mindenben és mindenkor összetartó család, a szeretetteljes apa-gyermek viszony, a megvalósított helyes egyensúly a család és a munka, a szolgálat és a magánélet területén, a tiszta, erkölcsileg feddhetetlen, függőségektől és szenvedélyektől mentes élet, az Istennel való folyamatos, feltételek nélküli szoros kapcsolat. Ezt az örökséget a férfiak nagy többsége valahol az úton elveszíti, vagy soha meg sem találja.... Jim Hohnberger saját és férfitársai tapasztalatai alapján mondja el olvasóinak, hogyan találhatják meg örökségüket.

Jim Hohnberger - Ellenállhatatlan ​szerelemben
Ellenállhatatlan ​szerelemre vágyik minden nő és minden férfi, erről álmodik minden házaspár. E fogalomhoz a biztonság, a mélységes kapcsolat, a bensőséges intimitás, az egység érzete társul... A régi mozifilmek hőseinek és hősnőinek szemében látjuk ezt megcsillanni - a fantáziát, hogy ketten eggyé lehetnek: ellenállhatatlanul eggyé! A valóságban ez nem kell, hogy fantázia maradjon. Ez Isten terve. Akkor miért van az, hogy a házasság gyakran minden, csak éppen nem ellenállhatatlan? A házasság intézménye két alapelven nyugszik, amelyeket régen a házasság Alkotója hozott létre. Ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk, máris a szomorú statisztikákat gyarapítjuk. Ha azonban alkalmazzuk őket, akkor újféle erő kezd munkálkodni életünkben és házasságunkban. Jim Hohnberger sajátos stílusban, valós élettörténeteken át illusztrálja, hogy két egyszerű alapelv miként erősítheti meg házasságunkat - akár akkor, ha csak a jót szeretnénk még jobbá tenni, akár a zátonyról kell kimenteni kapcsolatunkat, akár a holtpontról kell kimozdítani azt. Ha pedig még házasság előtt állunk, akkor abban segít, hogyan építsünk ki ellenállhatatlan házasságot már a kezdet kezdetétől fogva.

Jim Hohnberger - Menekülés ​Istenhez
Ma ​felfokozott hajszában, izgalomban, stresszben zajlik mindenki élete. Ez a tény alapvetően megváltoztatta, sokak számára szinte lehetetlenné tette az élő kapcsolat fenntartását Istennel. Sokan felismerik a gyökeres változtatás szükségességét, de csak kevesen képesek kiszabadítani magukat a körülmények fogságából – miután lassan feladják a reményt, hogy ez valaha is sikerülhet. Az Egyesült Államokban élő szerző életében – aki a világ legelfoglaltabb és legmakacsabb emberének nevezi magát - mégis valóra vált a látszólag lehetetlen. Tapasztalatból beszéli el, hogyan jutott el a pusztán elméleti vallásosságtól a naponkénti szeretetközösségre Istennel. Azzal az Istennel, aki mindenkit tanácsolhat, vezethet, igazgathat akár a leghétköznapibb, de a legmegrendítőbb élethelyzetekben is – mindenkit, aki vágyik megismerni Őt, és hajlandó engedelmeskedni a szavának. „A Biblia olyan evangéliumi üzenetet tárt elém, amely döntésekről szólt – egyszerű, közvetlen, hétköznapi döntésekről. Az ilyen döntések egymásutánja képezi a keresztény élettapasztalatot. Szeretném megosztani az Olvasóval azokat a döntéseket, amelyek átalakították az életemet.”

Kollekciók