Ajax-loader

Bíró Ferencné könyvei a rukkolán


Bíró Ferencné - Győri Anna - Történelem ​és állampolgári ismeretek 8.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szirák János - Bauman Anita - Dömötör Jenő - Bíró Ferencné - Kutyakozmetika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bíró Ferencné - Csorba Csaba - Élet ​a középkori Európában és Magyarországon
Ha ​a középkor szót halljuk, esetleg eszünkbe jut a jobbágy és a nemes elnevezés, az Árpád-házi királyok neve, de talán csak az a jelző, hogy "sötét". Az Évezredek hétköznapjai című sorozat új kötete elmeséli a középkor emberének örömét-bánatát, "lencsevégre kapja" a falu és a város életének eseményeit, társuk lesz nemesurak és jobbágyak asztalánál, királyok koronázási szertartásainál, elkísér kolostorba, céhlegények mulatozásaihoz, vadászatra, lovagi tornára. Megtudhatjuk belőle, mit és hogyan evett Mátyás király, mennyi zsoldot kapott a középkor katonája, és azt is, hogyan gyógyítottak Párizsban. Ha pedig megláttuk, hogyan született, élt, házasodott, temetkezett az ember, kiderül, hogy nem is olyan "sötét" ez a kor. Rékassy Csaba művészi grafikája segít pontosítani a részleteket, elénk varázsolni a kor arcát.

Bíró Ferencné - Csorba Csaba - Az ​ókori görögök és rómaiak élete
Azt, ​hogy mi volt a görög istenek eledele, tudjuk. De mit termelt és mit evett a görög paraszt? Mivel foglalatoskodott a római? A görög és a római katonák hősi harcairól olvashatunk, de hogyan gyógyították őket? Milyen ünnepeket ültek, hogyan neveltek és sportoltak? Milyen lakásban laktak és hogyan tisztálkodtak? Könyvünk választ ad ezekre a kérdésekre, de olvasható benne hippokratészi eskü teljes szövege is, vagy az, mi történt a termopülai szorosban. Évezredekkel ezelőtt történt dolgok válnak benne maivá, hogy segítsék a holnapot. Rékassy Csaba kitűnő rajzai híven megmutatják e korok hol barázdás, hol vidám arcát.

Szinák János - Farkasháziné Folkmann Zsuzsa - Bíró Ferencné - A ​kutyakozmetikus mester könyve
A ​kutya az ember egyik legrégebbi társa, ma már kedvtelésből tartott hobbiállat. Sok esetben lakásban, a család közvetlen közelében tartják, így a megfelelő higiéniás feltételek betartása az együttélés feltétele. E könyv bemutatja, melyik fajta milyen gondozást igényel, legyen szó házi kedvencről vagy kiállításokon szereplő kiválasztott egyedről. Megismerhetjük a fajtához illő stílusokat, a mesterfogásokat, amelyekkel magunk is gondozhatjuk kutyáinkat, vagy amelyek eredményes alkalmazásához célszerű kutyakozmetikushoz fordulni.

Kollekciók