Ajax-loader

Wilhelm Hauff könyvei a rukkolán


Hans Christian Andersen - Wilhelm Hauff - Charles Perrault - Varázslatos ​mesék
Andersen, ​Hauff és Perrault meséiből készült válogatás, melyet színes illusztrációk tesznek a gyermekek számára vonzóvá.

Wilhelm Hauff - A ​sátán emlékiratai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wilhelm Hauff - Wilhelm ​Hauff válogatott meséi
A ​kötetben a következő meséket olvashatjuk: Mesék almanachja, A karaván, A gólyakalifa története, Fatme szabadulása, A kis Mukk története, Az álherceg, Alexandria sejkje meg a rabszolgái, Orros, a törpe, Az ifjú angol, Almanzor története, Szaid kalandjai, A kőszív

Wilhelm Hauff - A ​kis Mukk története és más mesék
Wilhelm ​Hauff meséinek értékét a szerző művészi egyénisége, gazdag képzelete és humánus szemlélete határozza meg. A német népmesekincsekből merített és ezeket keleti motívumokkal ötvözte. Varázslatos történetei a képzelet szárnyán csodálatos és misztikus tájakra röpítik a hallgatót. Teljes idő: 146 perc.

Wilhelm Hauff - Orros, ​a törpe
A ​gyermekirodalom klasszikusait felvonultató sorozatunk második darabja Wilhelm Hauff újabb öt történetét tartalmazza. A Grimm-testvérek kortársaként élt német meseíró megdöbbentően rövid alkotói pályája során írt regényt, novellát, szerkesztett újságot, mégis elsősorban a meséi által vált világhírűvé. Műveiben szülőföldje, Németország mesekincsét keleti motívumokkal ötvözte. Az eredmény egy rejtelmes hangulatú, jellegzetes hauffi mesevilág, amely nem nélkülözi a már-már meghökkentő és tanulságos elemeket sem. Ezúttal megtudhatjuk, milyen bánat nyomja Alexandria sejkjének, Ali Banunak a szívét; milyen varázslat folytán lesz egy Jakab nevű kisfiúból Orros, a törpe; választ kapunk arra, vajon miért tett szert Grünwiesel városkában nagy tekintélyre egy „idegen úr”, de Almanzor és Szaid kalandjai sem maradnak rejtve előttünk. E mesebeli tájak bebarangolásához ezúttal is a Szép Magyar Könyv-díjas illusztrátor, Szegedi Katalin egész oldalas rajzai nyújtanak segítséget. A meséket a száz éve született Jékely Zoltán, valamint Rónay György tolmácsolásában olvashatjuk.

Wilhelm Hauff - Wilhelm ​Hauff minden meséje művelt ifjak és leányok részére
Magyarországon ​első ízben jelennek meg a romantikus német író, Wilhelm Hauff meséi csonkítatlan, teljes kiadásban. Az eddigi Hauff-válogatások figyelmen kívül hagyták az író azon törekvését, hogy minden egyes meséjét kerettörténetbe foglalta, s e "meseközi" kerettörténeteket is külön elbeszéléssé alakította a mesemondás során. Így a három nagy fejezet - a Karaván, az Alexandria sejkje meg a rabszolgái és A spessarti vendégfogadó tizenöt meséjén kívül Hauff további mesékkel ajándékozta meg az olvasót. A közismert meséken és immár az eredeti terjedelemben bemutatott kerettörténeteken kívül olyan első ízben publikált mesék is szerepelnek a kötetben, mint A kísértethajó története, A levágott kéz története, és az Ábner, a zsidó, aki semmit sem látott című. A mesegyűjtemény az első német kiadás (1825) szerkezetét követi, így a könyv nemcsak valódi könyvcsemege, hanem számos meglepetést is tartalmazó különlegesség.

Wilhelm Hauff - A ​szarvastallér legendája
A ​mesék esztétikai értékét elsősorban írójuk humánus szemlélete, művészi egyénisége, gazdag képzelete és eszközeinek eredetisége határozza meg. Mindez persze nem függetleníthető az izgalmas cselekménytől. Hauff klasszikussá vált meséi e "követelményrendszernek" tökéletesen megfelelnek. Közülük a jelen válogatás mellett - A kis Mukk története, Szaid kalandjai, Orros, a törpe - két régóta nem publikált történetet tartalmaz. Egyikük a kötet címét adó monda a Felső-Svábföldön álló Hohenzollern várának uráról, a "Zollerni viharról" szól. A goromba, hallgatag ember korán megözvegyül, s a mostoha két kapzsi ikerfia ki akarja forgatni a szelíd és kedves elsőszülött fiút, Kunót az örökségből. A fiú korai halála gonoszságukat ellenükre fordítja. A gonosz - tanítja a mese - önmagát fosztja meg minden földi jótól, s az ikrek élete nem ér már egy szarvastallért sem. Hauff meséi valóságos miniatűr krimik, s felvetődhet a kérdés: nem ültetnek-e az efféle "kegyetlenségek" szorongást a gyermeki lélekbe? A valóság azonban az, hogy e mesék csak felszínre hozzák a már meglévő és valós dolgokhoz kötődő félelmeket. Így a katarzis útján felszabadul a gyermeki tudat, s mindez a képzelet szabad szárnyalását segíti. Ezért is ajánlhatók jó szívvel e mesék a 6-12 éves gyermekolvasóknak.

Wilhelm Hauff - A ​spessarti vendégfogadó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wilhelm Hauff - Der ​kleine Muck
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wilhelm Hauff - Wilhelm ​Hauff összes meséi
Wilhelm ​Hauff (1802-1827) mindössze 25 évet élt, és ebből is csak három évet töltött alkotómunkával. Írt regényt, novellát, verset, szerkesztett folyóiratot, mégis elsősorban meséi révén vált világhírűvé. Hauff abban a korban élt, amikor a költők és az írók felfedezték a népmeséket, és hozzáfogtak a feldolgozásukhoz - ekkor kezdték el összállítani híres népmesegyűjteményüket a Grimm testvérek is. Hauff is merített ebből a forrásból; főleg gyermekkorának színhelye, Tübling erdős vidéke ihlette meg, a középkori lovagok emlékét idéző, kísértetiesen romos várak, vízmosta szakadékok legendás világa. Műveihez azonban nem egyedül a német népmesekincset használta fel, hanem keleti motívumokkal ötvözte azt. Ennek eredményeként olyan csodálatos, változatos és varázslatos alkotások születtek, mint például a méltán világhírűvé vált A kis Mukk története, amelyet meg is filmesítettek, vagy a gólyakalifa meséje, melynek alapötletét Babits Mihály vette át hasonló című regényében. Hauff történetei - hasonlóan az Ezeregyéjszaka meséihez - kerettörténetbe foglalt mesefüzérek, melyek fantasztikus tájakra és egzotikus világokba röpítik az olvasót a képzelet szárnyán.

Wilhelm Hauff - Das ​Wirtshaus im Spessart
Unfreiwillig ​versammelt in dunkler Nacht in einer düsteren Herberge im dichten Wald, bedroht von Räuberbanden des Spessarts, erzählen vier Reisende einander wunderliche Geschichten zum gegenseitigen Schutz und Trost - und erleben selbst ein aufregendes Abenteuer um die Entführung einer Gräfin.

Wilhelm Hauff - A ​kis Mukk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wilhelm Hauff - A ​kis Mukk története
Ebben ​a csodálatos mesekönyvben az olvasók újabb generációi találkozhatnak Wilhelm Hauff emlékezetes hőseivel. A gólyává változott bagdadi kalifa és nagyvezíre ugyanúgy felejthetetlen alakjai Hauff történeteinek, mint az apró termetű, ám bátor és tisztességes kis Mukk vagy a rettenthetetlen Musztafa, aki számtalan kalandba keveredik, miközben húgát, Fatmét igyekszik kiszabadítani a rabságból. A gyermekirodalom klasszikusait felvonultató új sorozatunkat a számtalan díjjal jutalmazott illusztrátor, Szegedi Katalin képeivel adjuk közre. Ennek első kötete a fiatalon elhunyt, világhírű német meseíró hat meséjét tartalmazza. Hauff a német népmesékből származó elemeket és a keleti motívumokat ötvözve mágikus és rejtelmes hangulatú történeteket alkotott. A szerző csodálatos tájakra kalauzolja olvasóit, és fantasztikus hősöket vonultat fel meséiben, amelyek nemcsak szórakoztatnak, de komoly tanulságokkal is szolgálnak. A Wilhelm Hauff által teremtett mesevilágot káprázatos illusztrációk teszik elevenné.

Wilhelm Hauff - A ​karaván / Az alexandriai sejk és rabszolgái
Wilhelm ​Hauff megtalálta azt a formát és azt a hangot, amire korának szüksége volt. Nem volt klasszikus és elvetette a formalizmust, de éppen olyan távol tartotta magát a ponyvától és az üres szentimentalizmustól is. Érdekelni és mulattatni tudta az olvasóit s mégis művész, értékes író maradt. Ez a titka nagy sikerének.

Wilhelm Hauff - Mesék ​/ Märchen
Hauff ​négy közismert meséjét tartalmazza a kötet, német és magyar nyelven, két kiváló műfordító átültetésében. A Kis Mukk története, Orrondi, a törpe, A gólyakalifa és A hideg szív című mesék alkalmasak arra, hogy a nyelvvel éppen ismerkedők számára épp úgy sikerélményt nyújtsanak, mint azoknak, akik a mesetörténetek mellett épp csak Hauff ma is korszerű nyelvére kíváncsiak, illetve érezni szeretnék a nyelv ízének gyönyörűségét.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Wilhelm Hauff - A ​tavitündér
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wilhelm Hauff - A ​spessarti fogadó
Híres ​- vagy inkább hírhedt - hely ez a spessarti fogadó! Mintha az erdei utak csak idáig vezetnének. Sok utas száll meg itt, és sok bizony soha nem jut tovább... Mit történik a fogadóban, mi nem - kiderül ennek a híres, régi regénynek a lapjairól. _A spessarti fogadó_ból nemhiába készült film is - az elmúlt években nagy sikerrel játszották a mozik -, hiszen az izgalmas kerettörténetben még izgalmasabb tündérmesék, kísértethistóriák, különös, fantasztikus történetek kergetik egymást. - A múlt század elején fiatalon elhunyt német regényírót ezentúl nemcsak a kisgyerekek ismerik majd (hiszen ő írta _A gólyakalifa_ és _A kis Mukk_ c. meséket), hanem a serdültebbek is barátjukká fogadják.

Wilhelm Hauff - Hauff ​legszebb meséi
Wilhelm ​Hauff meséi közül a legszebbeket adjuk közre gyerekeknek szóló feldolgozásban, hogy a mi fiataljaink is szívükbe zárják a felejthetetlen, küzdelmes sorsú Orros törpét, a kis Mukkot, az álruhás kalifát és Szénégető Pétert, a Kőszív című népszerű mese szenvedő hősét. Az író több mint száz évvel ezelőtt írta meg történeteit, melyeket azóta a világirodalom értékeiként tartunk számon. Nem ok nélkül: Hauff úgy egyesíti a tanulságost a csodálatossal, ahogy rajta kívül kevesen. A színvonalas mesekötetet kitűnő műfordítói az eredetivel egyenértékű fordítást alkottak meg; a mesékhez illő rajzok Heinzelmann Emma tehetségét dicsérik.

Hans Christian Andersen - Wilhelm Hauff - Charles Perrault - Kincset ​érő mesék
Andersen, ​Hauff és Perrault meséiből készült válogatás, melyet színes illusztrációk tesznek a gyermekek számára vonzóvá.

Wilhelm Hauff - A ​kőszív
Ha ​valaki Svábföldön utazik, nehogy elmulassza megtekinteni a Fekete-erdőt. Nem azért, mert sehol másutt annyi szép sudár fenyőfát nem találni, hanem lakosai miatt: ezeknek aligha akad párjuk széles e világon. Jóval magasabbak, mint az emberek általában; tagbaszakadtak, nagy csontúak; mintha a fenyvesek csípős reggeli levegőjétől már kora ifjúságunktól fogva tágabb volna a tüdejük, élesebb a szemük, s a kedvük is merészebb, mint azoké, akik a völgyekben vagy a lapályokon laknak. De nemcsak a termetük és a természetük más; másfajta a viseletük, másfajták a szokásaik is, mint az erdőn kívül élőké. Legszebben a badeni Fekete-erdő lakói öltöznek. A férfiak szép, dús, bozontos szakállt növesztenek, és fekete zekét, ráncos, buggyos, bő nadrágot, piros harisnyát és nagy karimájú süvegkalapot hordanak. Megjelenésük csupa tiszteletet parancsoló komolyság, bár kétségkívül van benne valami különös. Általában üvegfúvással foglalkoznak, de órákat is készítenek; a fél világot bejárják az árujukkal.

Wilhelm Hauff - Das ​kalte Herz
Peter ​Munk hat sein einfaches Leben als Köhler im Schwarzwald reichlich satt. Und da die drei Wünsche des weisen Glasmännleins schnell vertan sind, lässt er sich auf einen Pakt mit dem gefürchteten Holländer-Michel ein: Für ein Leben in Saus und Braus gibt Peter sein Herz. Doch Reichtum und Ansehen machen nicht glücklich, wenn man ein Herz aus Stein in der Brust hat … Neben dem 'Kalten Herz' enthält dieser Band die berühmte 'Geschichte von dem Gespensterschiff' und die 'Geschichte vom Kalif Storch'. Der vielseitige Erzähler Wilhelm Hauff (1802–1827) wurde in Stuttgart geboren. Er studierte Theologie und Philosophie in Tübingen, arbeitete als Hauslehrer und schließlich als Redakteur bei »Cottas Morgenblatt«. Seinen größten literarischen Erfolg erzielte Hauff mit dem Buch »Lichtenstein« (1826), mit dem er den historischen Roman in Deutschland begründete. Bekannt aber wurde er durch seine Märchen, die in drei Almanachen 1826, 1827 und 1828 erschienen. In seinen Erzählungen verbindet Hauff romantisch-phantastische Elemente mit realistischen und zeitkritischen sowie satirischen Zügen.

Kollekciók