Ajax-loader

Sébastien Japrisot könyvei a rukkolán


Sébastien Japrisot - Csapda ​Hamupipőkének
"Három ​hónapja mást sem csináltam, mint kerestem, kutattam. Én is nyomoztam a magam módján, mint az a kis biztosítási ügynök, de én jobb helyzetben voltam: ebben az ügyben, amely őt annyira izgatta, soha nem bukkan fel más szereplő, egyedül én. Én vagyok a nyomozó, a gyilkos, az áldozat, a tanú - mindez egy személyben. Senki sem tudja kinyomozni, mi is történt valójában, egyedül az a rövid hajú kis Buddha-szobor..."

Sébastien Japrisot - A ​hölgy az autóban, szemüveggel és puskával
Danielle ​Longo - vagy ahogyan barátnői, ismerősei és főnöke becézik: Dany - gépírónő egy párizsi reklámügynökségen. Egy nyári hétvégén rábíznak egy csodálatos amerikai autót, s a rövidlátó kis gépírónőnek váratlan ötlete támad: még sose látta a tengert, kihasználja hát a kínálkozó alkalmat, és leruccan a tengerpartra. Az út kellemesnek ígérkezik, de aztán egyszerre csak egymást érik a váratlannál váratlanabb meglepetések: a legkülönbözőbb helyeken azt állítják, hogy aznap már járt arra - rövidlátását leplező sötét szemüvege és a feltűnő kocsi mindenkinek felkeltette a figyelmét -, s előkerülnek tárgyi bizonyítékok is, amelyek ugyanerre vallanak. Márpedig Dany sohase járt arrafelé! Egy benzinkútnál valaki összehúzza a bal tenyerét, aztán ellopják a kocsit, s amikor megtalálja, egy hulla meg egy puska van a csomagtartójában. Mi ez? Csupán a véletlen játéka? Vagy összeesküvést szőttek ellene? Kinek lehet az érdeke, hogy minden eszközzel a vesztére törjön? Dany sebesült kézzel, kétségbeesetten kormányozza a csodálatos autót rejtélyes végzete felé, s már-már úgy érzi, megőrül: volna egy másik énje is, akiről eddig nem tudott, aki nemcsak egy autót vett kölcsön három napra, hanem gyilkolt is?... Vagy valami más magyarázat is lehetséges? Japrisot regénye, amelyből sikeres film is készült, olyan választ ad ezekre a kérdésekre, amilyenre a leggyakorlottabb, legtalálékonyabb krimiolvasók sem számíthatnak...

Sébastien Japrisot - La ​dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil
La ​dame dans l'auto: la plus blonde, la plus belle, la plus myope, la plus sentimentale, la plus menteuse, la plus vraie, la plus déroutante, la plus obstinée, la plus inquiétante des héroïnes.

Sébastien Japrisot - Mathilde
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sébastien Japrisot - Gyilkosok ​kupéja
A ​marseille-i expressz befut Párizsba: a kalauz az egyik üres kupéban fiatal nő holttestére bukkan. A rendőrség kéri a kupé többi utasát, jelentkezzék kihallgatásra. A beidézett tanúknak azonban csak a fele jelenik meg, a többi eltűnik az élők sorából. A rendőrség tehetetlen, a nyomozás megakad. Kinek állhatott érdekében, hogy megölje a vagyontalan kis ügynöknőt és a tanúkat? A jelek igazi profi munkára vallanak, a bűntény megfejthetetlen, "tökéletes" - vagy majdnem az...

Sébastien Japrisot - Hosszú ​jegyesség
Öt ​francia katona hátrakötött kézzel menetel a lövészárkokon keresztül. A haditanács ítélete szerint szándékos öncsonkítás miatt ki fogják lökni őket a "senki földjére", a németek első vonalai elé, hogy az ellenség végezzen velük. 1917 januárjában, Pikárdia hóval borított harcmezején az öt elítélt egy teljes napon és éjszakán át küzd a túlélésért. A legfiatalabbik, a Búzavirágszemű, még húszéves sincs. A háború után Franciaország túlsó végében élő Mathilde nem tud belenyugodni kedvese halálhírébe. Még ő sincs húszéves, ráadásul százszor kiszolgáltatottabb a többieknél - hároméves kora óta tolószékhez van kötve -, de szerelme a Búzavirágszemű iránt erősebb, mint valaha. Meg kell tudnia mindent arról az iszonyatos januári napról, bármibe kerül is. Meg kell tudnia, mi is történt valójában az öt halálra ítélt katonával, hogy mit műveltek a szerelmével. Mathilde magányos és eltökélt nyomozásba kezd, s miközben a vele egykorú fiatalok a jazz "bolond korszakát" élvezik, ő visszatér a múltba, és addig nem nyugszik, míg meg nem találja a kiutat a háború hazugságainak bonyolult útvesztőjéből. Sébastien Japrisot számos igen jelentős francia bestseller szerzője. Az 1991-ben írt Hosszú jegyesség talán a legjelentősebb műve, amelyben korrajz, lélektani hitelesség és az olvasónak lélegzetet sem hagyó cselekményszövés találkozik, de legfőképpen egy olyan hősnő születik, aki méltán foglalhat majd helyet az irodalom legendás nőalakjainak sorában.

Kollekciók