Ajax-loader

Nemere István könyvei a rukkolán


Nemere István - Meghökkentő mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nemere István - Válasz magadnak álarcot
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nemere István - Élni életveszélyben
- Daniel Skagen? - kérdezte egy hang; fiatal férfi lehetett. - Igen - feleltem. Hiszen tényleg én voltam. Egy pillanatra az is eszembe jutott, hogy talán egy újabb jelentkező, akinek Marie, a titkárnőm megadta az itthoni számomat. Bár ezt megtiltottam neki. - Egy úr szeretne önnel beszélni. Most megy fel a lifttel. Egyedül van, és nincs nála fegyver.

Nemere István - Tények ​és talányok
- ​Mi volt a Tunguz-meteorit? Miért pusztultak ki a dinoszauruszok? - A piramisok rejtélyei. - Parapszichológiai gyógymódok Magyarországon? - Uri Geller közelről - Új hírek a hipnózisról. Fülöp-szigeteki sebészekről, a bőrlátásról. - Szovjet parapszichológusok: jósok és telepatikusok. - Ismeretlen lények a Földön? - Újabb események a Loch Ness-i tó partján. Szörnyek és jetik. - Sakk és parapszichológia: világbajnokságok és gondolatolvasók? - Egy arc a Marson? Hazudnak-e olykor a tudósok is? - Rejtélyek végtelen sora. - A tudomány botosispánjai. - Lélekvándorlás? - Ki fedezte fel Amerikát? - Vannak még csodák?!

Nemere István - Az ​utolsó esély
Akkor ​láttam meg azt a kocsit. Nyitott dzsip volt, két férfi ült benne, a repülőtéri munkások kék kezeslábasát viselték. A kocsi felirata is repülőtéri eredetre vallott. De a pasasok valahogy kissé mereven. izgatottan ültek a volánnál, Az egyik tartott valamint a térden, ott volt a keze is, a másik vezette a kocsit. Visszahátráltam a lépcsőre, két fokot is felmentem. hogy jobban lássam őket. Majdnem egyszerre lőttünk. De a mesterlövész sajnos a másodperc törtrészével megelőzött. Én csak őt láttam. Az első lövésem után a férfi visszazuhant a kocsiba. a sofőr gázt adott, hát célt változtattam, és meg egyszer lőttem. A dzsip kerekét találtam el, az abroncs hatalmas dörrenéssel pukkadt szét. Az autó ide-oda kacsázva lassított. A rendőrök akkor már rohantak. valamelyikük rádión mentőautókat kért .Nem vettem le róluk a tekintetemet, míg megnyugodva láttam: az egyenruhások elkapták mindkét pasast. a mesterlövészt és segítőjét. Szétlökdöstem a riportereket. Sten a betonon hevert. Mertini sápadtan suttogta: - Ez nem lehet igaz... Nem igaz... A népszerű szerző ebben a fordulatos politikai kalandregényében a nemzetközi fegyvercsempészet fondorlatos útját követi nyomon kedvelt magánnyomozójának, ViIarnak egyik újabb megbízatásán keresztül. A történet kitalált országokban játszódik: egy (az amerikai kontinensen található) kapitalista ország uralkodói körei a katonai hírszerzésre támaszodva ellenforradalmi akciókat támogatnak szerte a világon. Sten Krager - egyik fegyverközvetítőjük - azonban ellenük fordul, s ezért menekülni kényszerül a hírszerzés hiénái elől. Testőri védelmet keres. És ekkor találkozik ViIarral. A rendkívül olvasmányos könyv balta logikával követi nyomon a fegyvercsempészet "láthatatlan világát", és a belőle fakadó politikai és társadalmi következményeket is fölvázolja, mintegy az "erőszak légkörének" anatómiájára vállalkozik.

Nemere István - Összecsapás ​a föld alatt
A ​banditák a Mars talaja alatt rejtőznek. Kifüstölésükre vállalkoznak a bátor rendőrök...

Nemere István - Terrorista ​akciók 2.
A ​kiadó izgalmas sorozata csupa dokumentáris erejű fejezetet tartalmaz. Az utóbbi évtizedek jelentősebb terrorcselekményeinek pontos leírásai mellett az olvasó megtudhat sok kulisszatitkot is. Például azt is, hogy a mindennapok szintjén hogyan működik egy arab-iszlámista terrorszervezet, hogyan dolgoznak a géprablók és egyes antiterrorista alakulatok hogyan jöttek létre, milyen taktikát követnek, milyen fegyvereket használnak? Szó esik több híres akcióról és Oszama bin Laden terrorista vezérre is ráközelít a szerző képzeletbeli kamerája. Megtudjuk, kik álltak a pápa elleni 1981-es merénylet mögött és hogyan készítették elő az akciót? Még arra is fény derül, hogy egy világhírű író hogyan próbált államcsínyt szervezni egy kis afrikai ország ellen...

Nemere István - Szivárványharcos
"Raynek ​mindkét keze szabad volt, hátracsapta őket, felnyúlt a feje fölé. Az ellenfél szorítása kissé enyhült, ekkor megfeszítette erejét, kitépte magát a kezei közül. Átfordult a vízben, most a támadó hasa alá került, gyorsan ütött egyet. Érzékeny pontot talált... ... attól tartott, hogy a küzdelem zaja riasztja a másik kettőt is. Ha pedig hárman támadnak rá, soha többé nem látja meg a napfelkeltét... Közben a szeme sarkában ismét felvillant a búvárlámpa fénye. Azok ott aknákat telepítenek, amelyek bármelyik percben felrobbanhatnak! És a környezetvédők, a Greenpeace vezérkara gyanútlanul tanácskozik a hajón...!"

Nemere István - A ​kikötő hiénái
"A ​huszonéves Bless, a keménykötésű fiatalember a kikötőben dolgozik. Nem ijed meg az árnyékától, csupáncsak akkor némul el, ha egy kis hajózási vállalkozó szép lánya, Landa kerül útjába. Nagyon szeretne közel férkőzni hozzá, de terve mindig megbukik saját ügyetlensége miatt. Egy napon aztán fordul a kocka. Bless - éppen azért, mivel folyton Landa nyomában jár - furcsa dolgokat vesz észre nemcsak a lány, de néhány kikötői raktár és hajó körül is. Régóta suttogják, hogy egy jól szervezett csempészbanda tevékenykedik errefelé. A kábítószerellenes rendőrosztag hadnagya is buzgón szimatol."

Nemere István - Túl ​a Plútón
Vajon ​mi történik akkor ha két nyughatatlan szenvedélyű kalandor típusú űrhajós járőr az egyik bolygón leszállva, teljesen véletlenül talál egy régóta eltűntnek hitt földi űrhajóroncsot, s mellette egy ismeretlen rendeltetésű jól láthatóan nem földi eredetű építményt? Ráadásul a folyosó mely számukra egyszerre jelenthet a halálos pusztulást, a titok megfejtésének lehetőségét, de ugyanakkor ismeretlen csapdát is. Együtt menjenek le vagy váljanak szét, s csak az egyikük merészkedjen el? Vagy akad más lehetőség is, meglehetősen távol mindenféle földi támaszponttól és űrbázistól, ahová a rádióhullámok is csak hosszú idő alatt érkezek meg? Az űrhajósok végül is döntenek, és attól kezdve egy különös rendeltetésű labirintus foglyaivá válnak, akárcsak elődeik.

Nemere István - Rejtélyes ​elődök 2.
A ​nyolcvanas évek elején megkezdett eszmefuttatást a szerző itt hatalmas körképpé bontja ki. Oldalak százain át ismerjük meg az emberiség titkos őstörténetét, egészen új megvilágításba kerül a Biblia, és a mi korunk is. Minden másképpen volt, mint hittük: újjá kell írni egész történelmünket...

Nemere István - Leszámolás ​Zürichben
Kate ​összeszedte minden erejét és teste fordulatával együtt vitte be az utolsó ütést... A düh és a félelem elvakította. Csont reccsent! A nő teste a padlóra zuhant. Lába furcsán, görcsösen remegett. Ujjai markolták a szőnyeget, majd elernyedtek... Gégeütés! A nő szeme kidülledt, ajkai szederjessé váltak. Még hörgött kettőt, aztán egy görcsös rángás után elnyúlott a padlón és nem mozdult többé...

Nemere István - Mull ​nem adja fel
Mull, ​a feketebőrű marsi rendőr szívósságáról ismert. Ha ő egyszer a kozmikus bűnözők nyomába ered, annak csak letartóztatás lehet a vége...

Nemere István - UFO ​a láthatáron
- ​repülő csészaljak és akik látták őket - magyarországi UFO-esetek! - mi repülhet a levegőben? - rejtélyes gömbök a Földön - harmadik típusú találkozások! - más dimenzióból jönnek, vagy ... a jövőből? - "galaktikus emberrablás" Magyarországon?

Nemere István - Hol ​vagytok Idegenek?
Jártak-e ​valaha Idegenek a Földön? Beavatkoztak-e fejlődésünkbe, történelmünkbe? Az is lehet, hogy ők hozták létre a földi életet? Mindnyájan Idegenek vagyunk...? Jártak-e itt idegen űrhajósok - járnak-e most is...? Ennek nyomait és bizonyítékait keresi - és találja meg! - a szerző legújabb, rendkívül izgalmas és érdekfeszítő művében.

Nemere István - Gránitmezőn
Regényem ​hőse nem képzeletemben született. 1944-ben az olaszországi Abruzzo hegység egyik kis falujában, Filettóban a megszálló Wehrmacht századosa, Matthias Defregger - a környékbeli partizánoktól elszenvedett súlyos veszteségek miatt - "pacifikálta" Filettót. A falu lakosságának jelentős részét - köztük nőket és gyerekeket is - kiirtották. A háború után Matthias Defregger - állítólag éppen a filettói események hatása alatt - belépett a papi rendbe. Szorgalma révén itt is gyorsan haladt a ranglétrán, és 1968-ban München segédpüspökévé nevezte ki a pápa. Egy évvel később fény derült múltjának ezen eseményeire, és Defregger püspök úr elhatározta: Filettóba utazik, ott misét mond és találkozik egykori áldozatainak rokonaival. Azonban a római repülőtéren a Vatikán újabb botránytól és bonyodalmaktól tartó illetékesei "eltérítették" őt, és Matthias Defregger mind a mai napig egy meg nem nevezett távoli kolostorban, a világtól elzártan él. Regényemben arra a kérdésre próbáltam választ adni: mi lett volna, ha M. D. csakugyan eljut a maga Filetto-Lavellójába és szembenézhet a túlélőkkel...?

Nemere István - Magyar ​szentek élete
Ismerjük-e ​a katolikus egyház szentjeinek életét? Akik eddig csak rövid életrajzokat olvashattak róluk, bizony nem sokat tudhatnak. A szerző ebben a könyvében nagyon részletesen írta meg a tizenhárom magyar szent, és boldog Apor Vilmos történetét. Megvilágítja a történelmi hátteret és olykor meglepő párhuzamokra lel a régi és mai világ között. Királyok és királylányok, szerzetesek és papok nagyon színes életútja elevenedik meg előttünk. Olyan emberek voltak, akik az önfeláldozást minden másnál fontosabbnak tartották, akik a nélkülözőkön, a számkivetetteken segítettek, életüket adták a meggyőződésükért, akik számára az „én” mindig és minden körülmények között háttérbe szorult a „mi” mögött. Ha kell, nevezzük őket „szenteknek” - így a szerző - a lényeg az, hogy sok szempontból másoknak is példaképül szolgálnak. Talán még ma is.

Nemere István - Erdély ​aranykora
Ahogyan ​a sorozat előző köteteiben tette, a szerző ezt a korszakot a huszonegyedik századi nyelven és szemlélettel írta meg a mai olvasó számára. Itt nincsenek szoborszerű alakok, a kor uralkodói, politikusai, asszonyai nem talapzaton álló merev figurák, dehogy! Éppen olyan hús-vér emberek, mint a maiak. Olyanok, amilyenek a maguk idejében valóban voltak. És a könyv lapjairól megtudjuk, hogyan is zajlott le a Dózsa-féle parasztháború, milyen furcsaságok előzték meg és követték a mohácsi csatát. Kiket milyen érdekek mozgattak, kik, hol, mikor voltak becsületesek, mikor aljasak? A szerző nem regényt írt, hanem krónikát. Az események krónikáját, korabeli szemtanúk beszámolói, levelek, emlékiratok, bel- és külföldi kortársak leírásai alapján. Így aztán minden eseménynél ott vagyunk, mintha valóban ott lehettünk volna. A történések sűrűjében látjuk Zrínyi Miklóst és Szulejmán szultánt Szigetvár alatt, a furcsa királyt, Szapolyai Jánost, II. Lajost, majd a tragikus sorsú erdélyi fejedelmeket, köztük a beteges lelkű Báthory Zsigmondot. Vagy az osztrák uralkodókat, köztük a komplett elmebeteg Rudolfot, akinek őrültségeire, életmódjára, fantasztikus szenvedélyeire a szerző sok teret szentel. De közben látjuk a nép szenvedését is. Vészesen közelről villannak fel azok a képek, amelyek az akkori egyszerű emberek gyötrelmekkel teli életét jellemezték. A magyar történelem egyik fekete századát még sohasem mutatták be nekünk ilyen tömören, mégis megkapóan és drámaian.

Nemere István - Rákosi ​Mátyás magánélete
A ​legújabb kori magyar történelemnek csak hívei által "ellentmondásosnak" nevezett alakja csakugyan nem volt mindennapi ember. Rákosinak a politika lett az étele és itala már nagyon korán. Szinte gyermekként kezdett politizálni és azt élete utolsó napjáig nem is fejezte be. A könyv lapjain sorra feltárul kalandos életútja. A sok nyelven beszélő kereskedő, a kommunista agitátor, a nemzetközi munkásmozgalom embere mit tett a Tanácsköztársaság alatt? Hogyan menekült el a Szovjetunióba, majd tért onnan haza illegálisan és hogyan bukott le, hogy aztán tizenöt évet töltsön a királyi Magyarország börtöneiben? Hogyan került előbb Lenin, aztán Sztálin halálos uszályába és miféle rémuralmat valósított meg az ötvenes években Magyarországon? Megtudjuk e lapokról, hogyan élte mindennapjait Rákosi, a magánember jakut feleségével. Hogyan hatottak rá az általa inspirált, sőt lebonyolított törtvénytelenségek és miképpen élte életét az utána következő tizenöt éves szovjetunióbeli száműzetésében. Hogyan csúszott le Magyarország egykori teljhatalmú ura odáig, hogy Ázsiában, a kínai határ mellett kútra járt vízért és a bazárban hosszan alkudozott az élelmiszerre - mert nyomorgott? Az is kiderül a könyvből: csak Rákosi halála akadályozta meg a Kádár-kormányt abban, hogy hazahozza a volt diktátort, pedig még elvtársai is rettegtek tőle...

Nemere István - Sárkánysimogatók
Gyuri ​megállt a házak tövében. Egyedül volt a szürke betonóriások között. Akármerre nézett, mindenütt falakat látott. Ha felemelte tekintetét, az égnek is csak egy kisebb darabját látta. Lakótelepen volt.

Nemere István - Aladdin ​és a rendőrök
A ​füzetes sorozat befejező darabja egy különös marsi filmforgatás és bűnöző akció hiteles története, sok humorral.

Nemere István - Az ​Irgell incidens
Harran ​tudta, nem habozhat. A légnyomás levitte a sapkáját, olyan közel jártak a fejéhez a golyók. A helikopter csaknem helyben állt, kissé balra-jobbra ringott. Soha nem lesz jobb alkalom. Az ujja a kioldón lapult. Csak egy kis mozdulat kell. Szeme elé rántotta a célzót. A gömb és a kereszt... Összepontosított, kizárt magából minden egyéb gondolat. Ugyanakkor tisztában volt vele, sietnie kell, hisz nincs már idő. Az egész így sem tartott tovább két másodpercnél, de számára ez a röpke idő rettentő hosszúnak tűnt. Végre a célkereszt a Twinstar vezetőfülkéjének első, üveges részére került, és akkor nem várt tovább. A parton állók egy pillanatig azt hitték, hogy új nap keletkezett az égen...

Nemere István - Kevés ​erre egy élet
A ​reinkarnációs történet főszereplője megérti, hogy kétszáz évvel korábban egy népfelkelés vezére volt, és kivégzése előtt elrejtette a forradalmárok kincseit... Kiderül, hogy erről már mások is tudnak, és egy titokzatos klán ügyködik a kincs felderítésén. Vajon köztük is vannak reinkarnáltak?

Nemere István - Vak ​madár
Egy ​skandináv író megérkezik egy országba, ahol nemzetközi hírű írótársát szeretné kiszabadítani a diktatúra börtönéből. Még nem tudja, hogy ez csak erőszakkal sikerülhet.

Nemere István - Mindennap ​merénylet / A veszély ösvényein
Völgybe ​rohantak le, majd a túloldalon ismét felfelé vitt az útjuk. Terr a tükörbe pillantott: - Még mindig nem mondtak le értékes skalpjaikról. A fehér Capadena és a zöld Leopardo sebesen vágtatott utánuk, újra kibukkantak a következő kanyarban. Rob hátranyúlt és megveregette a csomagtérben kuporgó Mills lábát: - Rajtad a sor, fiú! Terr tudta, ehhez a manőverhez hosszú, egyenes útszakaszra lesz szükség. A kanyar után lassított, az első autó alig harminc méterre közelítette meg őket. Rob ekkor megszorította Mills lábát. Felugatott a géppisztoly. Mills nem az utastérbe, hanem a motorházra célzott. A Capadena orrából láng csapott elő, amazoknak sikerült időben lefékezniük és kiugrálniuk belőle. Éppen idejében, mert az autó lángra lobbant. Aztán Terr újra kanyarba döntötte a kocsit és többé semmit sem láttak. Az államelnök megtörölte a homlokát: - Mint egy lidércálom... - suttogta. Öt kemény öklű magántestőr harca a gengszterek ellen - két dél-amerikai környezetben játszódó "kemény" kalandregény egy kötetben.

Nemere István - Ott ​leszünk, Főnök!
Tombol ​a háború és Canaris admirális mind gyakrabban töpreng a saját helyzetén... Hitlert sosem becsülte túlságosan, terveit néha egyenesen őrültségnek tartotta. Ám mostanában, a birodalmi vezetők tanácskozásain sorra szembe került a szárazföldi csapatok, a légierő és a haditengerészet parancsnokaival is. Kiéleződött a rivalizálás a különböző német hírszerző szervezetek között... Úgy érzi, egyáltalán nem biztos a német győzelem... Különös tervet agyal ki: üzenetet küld a brit kémvadászok titokzatos parancsokának, régi ellenségének, a Főnöknek...

Nemere István - A ​vádlottak padján
Sokat ​„tudunk” arról, hogy annakidején elítélték Szókratészt vagy Jézust, bíróság előtt állott Jeanne d’Arc éa Galilei... De pontosan mi történt? Hogyan zajlottak le a régi híres perek, mit követtek el a vádlottak, kik voltak a bírák, milyen korban, milyen törvények alapján ítélték el őket, a legtöbbször halálra?

Nemere István - Istenek ​harca
"- ​Társam! - Igen, Negat? - Már régóta nem szálltam veled szembe. Furcsa érzés. - Tényleg furcsa. Mindig más akaratot képviseltél, mint én. Mióta elhagytuk a várost, egyetértünk. Igen szokatlan helyzet. - Majd kiderül, miért... De most más információt közlök veled. Amikor összpontosítasz és sugallva parancsolsz a sárga gömbnek, mi történik? Észrevetted? - Természetesen. - Vagyis mégsem csak gépekkel állunk szemben, azokra nem hatna az akaratod. Az irányítás valamilyen biológiai, vagy .. másféle lények feladata. - Hol vannak hát azok a lények?" A téridő két istene Magnus és Negat ezúttal nem egymással csap össze. Vándorlásuk során úgy tűnik, most hozzájuk hasonló, sőt náluk fejlettebb "istenekkel" kell összemérniük erejüket, tudásukat...

Nemere István - Halálos ​homokvihar
A ​marsi városra iszonyú homokvihar zúdul. A polgárok házaikba rejtőznek, ám a rendőrök ezt nem tehetik meg. Talpon kell maradniok, minden veszély ellenére...

Covers_207105
elérhető
0

Nemere István - Agybomba
Kommandósok ​hatolnak be egy különös, félig lerombolt támaszpontra, ahol múltjukba süllyedt, elvadult emberekkel találkoznak. Mi történt itt? Norkana professzor zseniális találmánya szörnyű háborúkat hozhat ránk? Vagy éppen ellenkezőleg, szuperembereket produkál a különleges AGYBOMBA? A szerző sejteti: ez a találmány nem a jövő zenéje. Talán már létezik is?

Nemere István - Nők ​a trónon II.
A ​"Nők a trónon" második kötete hat asszony sorsát tárgyalja. Mindnyájan felértek a csúcsra, de aztán elragadta őket a vak szerelem, a szexuális vágyakozás, a haragos gyűlölet. Eszköze lettek egy vagy több férfinak, vagy az események sodorták őket magukkal. Akadt köztük, aki idegen létére akarata alá hajtott egy idegen nagy országot, és olyan is, akinek végzetét éppen ez az idegen ország okozta. Mindegyik magasra tört, és nem egynek sikerült is. Volt köztük, aki dicsőségben, diadaloktól övezve távozott e világból. De akadt olyan is, aki becsmérlő tömeg kéjes nevetése közben hajtotta fejét a bakó bárdja alá. Nagy karrierek és nagy bukások története ez a könyv, amelyet szerzője a legújabb történelmi kutatások alapján írt meg. Közel hozza azokat az asszonyokat, akik éppen úgy áldozatai lettek saját vágyaiknak, testüknek és a hatalomvágynak, mint sok mai nő.

Nemere István - Csapás ​az űrből
Egy ​Magyarországon eléggé szokatlan műfaj: az űrhorror egyik alapvető művét tartja kezében az olvasó. Igaz, csak az eredet kozmikus - utána a történet már nagyon is a Földön játszódik. Ismeretlen helyről hoznak egy emberfejnyi kődarabot az űrből. Mire az űrhajós hazaér a Földre, életét veszti. Senki sem tudja, honnan származik a kő, és azt sem, milyen tragikusan mágikus tulajdonságai vannak... A követ az űrkőzet-gyűjtők adják-veszik, lopják rabolják, csalják ki egymástól. Akárkinél van, az illető halálos veszélybe kerül. A rejtélyes és hajmeresztő halálesetek kinyomozását egy női detektívre bízzák, aki hamarosan az űrbéli halál nyomába ered. De ő sem tudja megakadályozni, hogy a kő tulajdonosai a legszörnyűbb módokon vegyenek búcsút az élettől. Csak a regény végefelé derül ki, hogy a követ egy földönkívüli civilizáció mozgatja és az lép fel az igazságosztó szerepében... A magányos beavatott - mint szinte az egyetlen bűntetlen földlakó - megmenekül, a kő pedig folytatja útját... A regény bővelkedik a meglepő fordulatokban. Olyan haláloknak leszünk tanúi, amelyeket eddig sem filmekben nem láttunk, sem könyvben nem olvashattunk. Mindenki attól retteg, ami a lelkében lapul. És a "kő" pontosan ismeri minden tulajdonosa múltját, hajlamait és bűneit...

Kollekciók