Ajax-loader

Farkas János könyvei a rukkolán


Farkas János - Tudod-e, ​hiszed-e, éled-e, amiről a Biblia tanít?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farkas János - Érd ​el könnyedén!
"Ha ​szeretnél egy használati utasítást magadhoz és a számodra fontos emberekhez, hogy könnyedebben elérhesd a céljaidat, és másokat is hozzásegíthess ehhez, akorr ez az a könyv, amire szükséged van." - Szabó Péter, az Állj félre a saját utadból című könyv szerzője, motivációs előadó Az élethosszig tartó tanulás immár alapvető követelmény versenyre épülő világunkban. Sikerünk vagy bukásunk emberismeretünkön és kommunikációs képességeinken múlik. Elengedhetetlen a helyes motivációs technikák ismerete. Hogyan kommunikáljunk hatékonyan? Hogyan motiváljuk magunkat és gyerekeinket? Hogyan ismerhetjük fel a saját és mások valódi motívumpontjait? Milyen a helyes motivációs technika? Ez a könyv olyan gyakorlati ismeretekkel szolgál, amelyek elsajátításával és alkalmazásával kimagasló eredményeket tudunk elérni a családi és üzleti életünk javításában.

Farkas János - Perlekedő ​tudáselméletek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farkas János - Bakanapló, ​1881-1918
Farkas ​János – bár fodrászmester volt – mégis egy író láttató erejével festi le számunkra az első világháború poklát. Végigkísérhetjük őt a különböző hadszíntereken; az orosz harctéren tartalékban, a tűzvonal mögött ássák a lövészárkokat, majd az első vonalban, a Korumko-hegység déli részén folytatnak lövészárok harcokat. A weretyszowi ütközet után Galíciában küzdenek az oroszok ellen, majd Isonzo, Tarvis és a Krn-i hegycsúcs következik. Hiába olvastunk már rengeteg, jó háborús könyvet, láttunk fantasztikusan fotózott, hatásos mozifilmet a témában, Farkas János szakaszvezető sorait olvasva a doberdói ütközetekről, bizony beleborzongunk az események iszonyatába. Számára a háború Oláhországban végződik, ahol titáni harcokban kerekedtek felül a jól felszerelt, túlerőben lévő ellenség légióin, a sok száz kilométeres, óriási arcvonalakon.

Farkas János - Muhoray Róbert - Szabó Péter - Szokásaink ​fogságában
Rossz ​beidegződéseink tönkreteszik egészségünket, kapcsolatainkat, pénzügyi helyzetünket, és idővel jelentősen megrövidítik az életünket. Megtörhetjük-e hatalmukat? A könyvben olyan egyszerű, de nagyszerű taktikákat ismerhetsz meg, amelyekkel könnyedén legyőzheted a késztetést, hogy nassolj, rágyújts, vagy bármi olyasmit tegyél, amiről tudod, hogy árt neked. Megtanulhatod megszüntetni rossz viselkedésmintáidat, és olyan tudatosságot alakíthatsz ki, amellyel jobb fizikai és szellemi állapotot érhetsz el. Az üzenet egyszerű: változtass rossz szokásaidon, hogy sikeres és boldog légy! Ne hagyd, hogy tönkremenjen miattuk az életed! Ismerd meg kialakulásuk mechanizmusát, és változtass rajtuk! Kiknek ajánljuk ezt a könyvet? Mindenkinek, aki hajlandó tanulni és változni a jobb, eredményesebb, boldogabb élet elérése érdekében.

Dénes Tamás - Farkas János - A ​humán társadalom elmélete
A ​kötetben új átfogó társadalomelméletet írnak le a szerzők. Egy új társadalomelmélet megalkotása jelentős vállalkozás, különösen akkor, ha a társadalomtudományban szokatlan módon, egzakt matematikai alapokra épül. Ez a matematikai alap a multistruktúrák elmélete, amely önmagában is új diszciplína. A szerzők olyan fogalmi rendszert és terminológiát vezetnek be, amely lehetővé teszi a társadalom működési törvényeinek ezekre alapuló tételes leírását. Ezáltal nem csupán pontos megfogalmazását adják a klasszikus elméletek számára feloldhatatlannak tűnő társadalmi paradoxonoknak, de elméletükben ezek feloldása is lehetővé válik. A társadalom multistrukturális definíciójából származtatják a társadalmi tér, sajátidő és energia definícióit, amelyekből bizonyítják, hogy azok nem a klasszikus metrikus térbeli dimenziók, hanem rendszertulajdonságok. Így válik pontosan leírhatóvá a társadalmi energiamegmaradás törvénye, amelynek demonstrációs eszközeként mutatják be az Aréna-modellt. Multistrukturális társadalomelméletük megnyitja az utat a különböző szintű élő társadalmak, így a különböző fejlettségű humán társadalmak egzakt összehasonlítása felé, valamint új társadalmi formák strukturális leírására. _"Ez a kötet a társadalomról való strukturális gondolkodás alkalmazásával, a következetesen egzakt, koherens elméletépítéssel új perspektívát mutat a társadalomelméletben. A szerzőknek sikerült elkerülni a fent említett tudományos veszélyeket, sőt képesek voltak új utat törni a társadalmi valóság elemzésének, korunkban és a jövőnk számára kritikus területén. A hitekkel párosuló ideológiák csődjeinek százada után, a válságok globalizálódását kísérő krízisekkel terhelt időkben, nagy szükségünk van a hasonló úttörő szellemi kezdeményezésekre."_ _Vámos Tibor_ Prof. Emeritus, az MTA rendes tagja

Farkas János - Németh Szabolcs - Az ​Adriai-tenger élővilága
E ​könyvet hiánypótlásnak szántuk. Mindenkihez szól, akit egy picit is érdekel a tenger világa. Gyerekek és felnőttek, laikusok és szakemberek egyaránt élvezettel, haszonnal forgathatják. A könyv tartalmazza: - a tengerbiológia történetét és magyar vonatkozását - a tengeri élőlények elterjedését befolyásoló tényezőket - a főbb tengeri életformákat és élőhely típusokat - a megfigyelés tengeri élőlények ismertetését - 200 gyakori faj képes bemutatását

Farkas János - Információs- ​vagy tudástársadalom?
"Farkas ​János munkája teljes könyvnyi hozzájárulás a téma társadalomelméleti emancipációjához. A hazai tudománytechnológia és innovációpolitika szociológus doyenje széles ívű áttekintésben mutatja be, hogy milyen elméleti gyökerek, társadalom-tudományi előképek, illetve narratívák metszés-pontjában válik értelmezhetővé az információs társadalom fogalma, illetve lenyűgözően összetett és sokszínű valósága."

Kollekciók