Ajax-loader

John Guy könyvei a rukkolán


John Guy - Drake ​és az Erzsébet-kori felfedezők
A ​kiadványban közel 100 kép illusztrálja a Drake-kel és a többi merész utazóval összefüggő korabeli eseményeket.

John Guy - Fegyverek ​és hadviselés
Utazzunk ​vissza az időben, és ismerjük meg a fegyverek és a hadviselés történetét. Kövessük nyomon a technológia fejlődését, amely megváltoztatta a modern csatateret, és olvassunk arról, hogy a múlt jelentős hadvezérei milyen befolyással vannak a mai hadseregek harci taktikáira. Több mint 100 színes illusztrációval, fényképpel és ábrával a Fegyverek és hadviselés egyedülálló bepillantást nyújt e halálos tevékenység, a háborúskodás történetébe.

John Guy - Görög ​élet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Guy - Egyiptomi ​élet
Több ​mint 100 csodálatos színes kép mutatja be, miért volt az egyiptomi civilizáció az egyik legnagyobb az ókori kultúrák között.

John Guy - Tudor ​England
Tudor ​England is a compelling account of political and religious developments from the advent of the Tudors in the 1460s to the death of Elizabeth I in 1603. Following Henry VII's capture of the crown at Bosworth in 1485, Tudor England witnessed far-reaching changes in government and the Reformation of the Church under Henry VIII, Edward VI, Mary, and Elizabeth; that story is enriched here with character studies of monarchs and politicians that bring life to their personalities as well as their policies.

John Guy - Római ​élet
Több ​mint 100 csodálatos színes kép mutatja be, hogyan lett Róma apró városállamból a történelem leghatalmasabb birodalma.

John Guy - Viking ​élet
Több ​mint 100 csodálatos színes kép mutatja be a bámulatos hajósnépet és brutális rablóhadjáratait. A viking szó vérszomjas, barbár harcosok és kalózok képét idézi fel bennünk, akik a VIII. és IX. század között végigdúlták Európa országait." Nehéz eldönteni, hogy a róluk szóló legendák közül melyek igazak és melyek kitalált történetek. Ez a vékonyka, sok színes rajzzal, fotóval illusztrált kiadvány segíti a tisztánlátást: megtudhatjuk belőle, kik is voltak valójában a vikingek, hogyan működött meglehetősen szabad társadalmuk, hogyan éltek a rabszolgák, szabadok és nemesek, hogyan táplálkoztak, mivel töltötték napjaikat, milyen volt a viking viselet, a gyógyításnak milyen módszereit ismerték és használták, miből állt a viking nők viszonylagos szabadsága a házasságban, milyen volt hitviláguk, mit jelentetett a viking harcosok számára a csatatéren szerzett dicsőség. Különösen érdekes a büntetési rendszerükről szóló fejezet, amelyből kitűnik, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem törvények nélkül éltek, hanem épp ellenkezőleg, nagyon demokratikus kormányzatot működtettek, amelybe a közembereket, a főnökök és a szabad férfiak feleségeit is bevonták. A rendkívül sok művelődéstörténeti érdekességet tartalmazó kötetet - témája miatt főként a tíz éves kor feletti fiúk kereshetik, de minden, történelmi érdeklődésű gyereknek érdemes ajánlani.

Kollekciók