Ajax-loader

David Allen könyvei a rukkolán


David Allen - S'organiser ​pour réussir
Vous ​croulez sous vos listes de tâches au travail et à la maison ? La méthode GTD (Getting Things Done, d'après le titre américain du livre) ou l'art de l'efficacité sans le stress est une méthode qui permet d'accroître vos capacités d'organisation, votre efficacité et votre créativité sans multiplier vos efforts. Déjà appliquée dans les plus grandes entreprises internationales, elle peut transformer radicalement votre manière de vivre et de travailler. Son principe : votre efficacité est directement proportionnelle à votre capacité à vous détendre. Si votre esprit est clair et vos idées organisées, vous pouvez améliorer vos performances sans subir de stress. Ce livre vous apprend à : - réévaluer vos objectifs au fur et à mesure que les priorités changent - vous débarrasser du sentiment d'être débordé, anxieux, stressé, impuissant… - planifier et matérialiser vos projets - accepter de ne pas pouvoir tout faire en même temps.

David Allen - Mike Williams - Mark Wallace - Getting ​Things Done for Teens
An ​adaptation of the business classic Getting Things Done for teenage readers The most interconnected generation in history is navigating unimaginable amounts of social pressure, both in personal and online interactions. Very little time, focus, or education is being spent teaching and coaching this generation how to navigate this unprecedented amount of "stuff" entering their lives each day. How do we help the overloaded and distracted next generation deal with increasing complexity and help them not only survive, but thrive? How do we help them experience stress-free productivity and gain momentum and confidence? How do we help them achieve autonomy, so that they can confidently take on whatever comes their way? Getting Things Done for Teens will train the next generation to overcome these obstacles and flourish by coaching them to use the internationally renowned Getting Things Done methodology. In its two editions, David Allen's classic has been translated into dozens of languages and sold over a million copies, establishing itself as one of the most influential business books of its era, and the ultimate book on personal organization. Getting Things Done for Teens will adapt its lessons by offering a fresh take on the GTD methodology, framing life as a game to play and GTD as the game pieces and strategies to play your most effective game. It presents GTD in a highly visual way and frames the methodology as not only as a system for being productive in school, but as a set of tools for everyday life. Getting Things Done for Teens is the how-to manual for the next generation--a strategic guidebook for creating the conditions for a fruitful and effective future.

David Allen - Brandon Hall - GTD-munkafüzet
ÚTMUTATÓ ​A GTD-MÓDSZER MINDENNAPI HASZNÁLATÁHOZ Túl sokat stresszelsz? Túlterheltnek érzed magad? Elárasztanak az e-mailek? Képtelen vagy megbirkózni a rád zúduló feladatokkal? Nem tudsz gazdálkodni az időddel? Világszerte képzett trénerek, coachok, LinkedIn-csoportok, podcastok és alkalmazások százai nyújtanak szakszerű útmutatást, hogy a GTD-módszer alapján stresszmentesen növelhesd a hatékonyságodat. A GTD-munkafüzet segítségével most mindezt önállóan elsajátíthatod és alkalmazhatod. Ha lépésről lépésre elvégzed a könyvben szereplő 10 feladatot, összeszedett, megbízható, elégedett és sikeres leszel a napi munkádban és a magánéletedben is. Valami csodálatos dolog történik, amikor megengeded az elmédnek, hogy azt tegye, amit a legjobban tud: gondolkozzon! Szóval miért ne próbálnád meg? Csak nyerhetsz vele Őszinte híve vagyok a GTD-módszernek, amely nemcsak a hatékonyságomat, hanem tágabb értelemben a jóllétemet is fokozza. Nem csodálom, hogy világszerte ennyi követője van. Zseniális szellemi táplálék. - Daniel H. Pink, a a Motiváció 3.0 (Drive) és a Mikor (When) című bestsellerek szerzője

David Allen - Bármire ​készen
Allen ​összegyűjtött alapelvei, amelyek egyszerre hatékonyak és egyszerűek, segítenek elsajátítani a produktivitás szellemi játszmáját. A Bármire készen oldalait olvasva rájössz, hogy időd beosztása nem a tennivalók listája, az életmódod, vagy egy szigorú rendszer által van szabályozva. Sokkal inkább arról szól, hogy miként vagy képes megtanulni a nagy célok iránti vágyakozást, és hogyan tudod bármely adott pillanatot kihasználva minden energiádat és figyelmedet arra a célra összpontosítani.

David Allen - Mike Williams - Mark Wallace - Haladj ​a dolgaiddal! - GTD
Nehezen ​tudsz koncentrálni a dolgaidra? Túlterheltnek érzed magad? Folyton a teendőiden stresszelsz? Nincs elég szabadidőd? Van megoldás. Üdv a GTD világában! A GTD (Getting Things Done −Végezz el mindent!) egyedülálló önfejlesztő módszer, amelyet fokozatosan sajátíthatsz el, és kellő gyakorlással életed részévé válhat. Segítségével kiegyensúlyozottan, stressz nélkül végezheted el a feladataidat, és készülhetsz fel az előtted álló kihívásokra. A könyvben rengeteg kipróbált, vizuálisan is ábrázolt módszert találsz. Játszva megtanulhatod: mikor mire figyelj, és mire ne; mikor mit végezz el, és mit ne; hogyan irányíthatod magabiztosan és nyugodtan az életedet. A GTD alkalmazásával olyan alapvető szokásokat sajátíthatsz el, amelyekkel hatékonyabbá és kreatívabbá válhatsz nemcsak az iskolában, hanem a mindennapi életben is. MERÉSZ ÚJÍTÓK, IZGALMAS ÉS MOTIVÁLÓ MÓDSZEREK INSPIRÁCIÓ FIATALOKNAK

David Allen - Hatékonyságnövelés ​stresszmentesen - GTD
Valóban ​stresszmentesen növelhetjük hatékonyságunkat, ha megtanuljuk tudatosan kisöpörni elménkből a figyelemelterelő tényezőket? A munkában és a magánéletben nem az időhiány az igazi probléma, bármennyire ezt gondoljuk is, hanem sokkal inkább az, hogy nem látjuk tisztán és nem határozzuk meg pontosan a feladatot és a szükséges lépéseket. Emiatt élünk állandó stresszben (még ha nem is valljuk be magunknak), és már el sem tudjuk képzelni, hogy másként is lehetne. A GTD®(Getting Things Done)-módszer abban segít, hogy ne csak az idővel gazdálkodjunk, hanem a gondolataink között is rendet tegyünk. David Allen könyvének, amely a Time szerint „az évtized legjobb önsegítő műve”, átdolgozott és bővített kiadása számos technikát kínál elménk tehermentesítéséhez, hogy növelni tudjuk hatékonyságunkat és oldjuk belső feszültségeinket. DAVID ALLEN vezetési tanácsadó és tapasztalt coach, a GTD-módszer atyja, a személyes hatékonyság témájának egyik legbefolyásosabb kutatója. Több multinacionális cégnél és nemzetközi szervezetnél dolgozott már tanácsadóként. Évente több ezer vállalatvezetőnek és magánembernek tart szemináriumokat és tréningeket. Cikkei sorra jelennek meg a Fast Company, a Fortune, a Los Angeles Times, a The New York Times, a The Wall Street Journal hasábjain. Könyve eddig 30 országban több mint 2 millió példányban jelent meg. Jelenleg Amszterdamban él. „Már egy tucat embernek javasoltam a Preziben, hogy alakítsa ki a saját GTD-rendszerét. Aki megteszi, produktívabb, sikeresebb ember lehet. Ez egyszerű, mint a GTD. Halácsy Péter, a Prezi társalapítója, technológiai igazgatója „A GTD az információs kor vallása, amely kétségtelenül megváltoztatja az emberek munkastílusát és életmódját.” Wired „Az egész megközelítés nemcsak a hatékonyságomat fokozta, de a közérzetemen is javított. Elképesztő, mennyire megvetette a lábát ez a módszer szerte a világon. Olyan, mint egy igazi mozgalom!” Daniel H. Pink, a Motiváció 3.0 című könyv szerzője

David Allen - Getting ​Things Done
Allen, ​a management consultant and executive coach, provides insights into attaining maximum efficiency and at the same time relaxing whenever one needs or wants to. Readers learn that there is no single means for perfecting organizational efficiency or productivity; rather, the author offers tools to focus energies strategically and tactically without letting anything fall through the cracks. He provides tips, techniques, and tricks for implementation of his workflow management plan, which has two basic components: capture all the things that need to get done into a workable, dependable system; and discipline oneself to make front-end decisions with an action plan for all inputs into that system. In short, do it (quickly), delegate it (appropriately), or defer it. While an infomercial for the author's consulting practice, this road map for organizational efficiency may help many who have too much to do in too little time, both professionally and in their personal lives.

David Allen - Intézz ​el mindent
A ​tegnap módszerei már egyszerűen nem működnek. David Allen, tapasztalt vezető és tanácsadó, most a stresszmentes eredményességhez elengedhetetlen, forradalmian újszerű módszereit mutatja be, melyeket már több tízezer emberrel osztott meg világszerte. A könyvből megtanulhatod: hogyan alkalmazd az "elvégezni / delegálni l elhalasztani / kuka" szabályt, hogy bejövő postafiókodat kiüríthesd, hogyan értékeld át céljaidat, hogy még zavaros helyzetekben se veszítsd el fókuszodat, hogyan élhetsz békében azzal, amit épp nem csinálsz. "Valakinek, akinek éveken keresztül jobbnál jobb lehetőségeket kellett kihagynia a sok teendő miatt, az Intézz el mindent! a lehető legjobbkor jött. David Allen stratégiái napi munkánk hatékony elvégzésére felbecsülhetetlen értékkel bírnak. Ezt a könyvet feltétlenül olvasd el! - Ken Blanchard, Az egyperces menedzser társszerzője David Allen elnöke a David Allen Company-nak, és több mint két évtizednyi tapasztalata van menedzsment tanácsadóként, vezetői trénerként és oktatóként. A produktivitás témájában olyan szervezetek munkáját segítette, mint a Merck, a Ford Alapítvány, a Világbank és a New York Life.

Kollekciók