Ajax-loader

Nick Arnold könyvei a rukkolán


Nick Arnold - Rémes ​régiségek
Először ​jöttek az ókori kincseket kereső könyörtelen kincsvadászok. Azután jöttek a hősök, akik felfedeszték a rég elfeledett sírok titkait (és átkait). Most pedig szímítógépekkel keltjük életre a múltat. Ez a halálian érdekes könyv tökéletes olvasmány lesz számodra, ha szeretsz régi helyeken ásni és rettenetes rejtekhelyeket akarsz feltárni! Kövesd a rettenthetetlen víz alatti régészeket a halál barlangjába, ismerd meg egy réges-régen élt ember arcát a koponyája alapján, fedezd fel a mocsarakban és őskori kövületekben talált holtak komor titkait. Áss tehát le a múlt mélységes kútjába könyvünk vezetésével - és légy igazi időnyomozó! Ha igazi tudásra vágysz, olvasd a Tudástárat!

Nick Arnold - Tébolyító ​Tudományos Mindentudó
Tudomány, ​a szaftosabb részeket sem elhallgatva! A _Tébolyító tudományos mindentudó_, ahogyan a címe is sejteti, egy rettentő tébolyító kalauz minden tudományhoz. Induljunk a tudomány forgószelével egy kis barangolásra az elképzelhető legapróbb dolgoktól egészen a világegyetemig, melynek nagyságát még elképzelni sem lehet... Lapozz bele a könyvbe és megtudod, - miért szippantod be a dinoszauruszok böfögését, - mi pukizik az ágyadba naponta 20-szor, - mi történik, ha átdobsz egy nyulat a Föld középpontján? Arra is lehetőséged nyílik, hogy kiborító körutazást tegyél az emberi testben, részt vegyél a Rettentő Tudomány űrhajósképző tanfolyamán, továbbá megtekinthesd a mindent átfogó óriás képet a tudomány idétlen időszalagjával együtt. A tudomány sohasem volt még ilyen rettentő!

Nick Arnold - Painful ​Poison
Science ​with the squishy bits left in! Painful Poison will dish up a deadly dose! Are you brave enough to discover: * how to turn your brother or sister into a zombie slave? * why you are breathing in poison right now? * what is the secret of the vomit goblet? If you think you can stomach the sick side of Science, then read on as we get wise to the wicked world of killer chemicals. Track down vile villains as a poison detective, meet snakes, spiders and other poison pets and discover the dreadful details of the Gruesome Guide. With fantastic fact files, quirky quizzes and crazy cartoons, Painful Poison is reading to die for! Science has never been so horrible!

Nick Arnold - Fearsome ​Fight for Flight
Science ​with the squishy bits left in. "The Fearsome Fight for Flight" will send you sky-high. Are you in a flap to discover who put a parachute on a puppy? Why scientists fire dead birds from cannon? What happened to the world's first flying sheep? If you think you can stomach the sick side of Science, then read on as we go plane crazy. Laugh at some seriously silly flying stunts, find out which scientist was blown up in a balloon, and learn how to build a world-beating plane. With fantastic fact files, quirky quizzes and crazy cartoons, "The Fearsome Fight for Flight" is a real high-flier. Science has never been so horrible.

Nick Arnold - Gépek, ​robotok és kütyük rogyásig
A ​technológia területéhez tartozik minden eszköz, kütyü és találmány, amit valaha elkészített magának az emberiség. Készen állsz arra, hogy közelebbről is megismerd ezt a szédületes világot? Készítsd el a saját sztetoszkópod, építs sugárhajtóművet, csinálj műanyagot, kotyvassz házi készítésű joghurtot, és vegyél részt egy rakás más izgalmas kalandban! Ebben a menő illusztrációkkal ellátott könyvben harmincnál is több kísérlet, egy csomó hajmeresztő érdekesség és észvesztő adat segít abban, hogy jobban megismerd a világ működését. Mire a könyv végére érsz, te magad is a technológia fenegyerekévé válhatsz! Fedezd fel te is a technológia titokzatos trükkjeit!

Nick Arnold - Végzetes ​erők
Ha ​úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb arcát, akkor olvasd el ezt a könyvet és facsard ki belőle a végzetes igazságot az erőkről!

Nick Arnold - Haláli ​nyavalyák
Tudomány, ​a szaftosabb részeket sem kihagyva! A Haláli nyavalyák a zsigerekig hatnak! Ugye alig várod már, hogy megtudd: - mi történt, amikor egy nővér hasmenéses kakit ivott? - melyik tudós táplálta szemgolyókkal a baktériumait? - miért kékül be a bőröd a halálos kolerától? Ha úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb arcát, akkor olvasd el azt a könyvet, és köhögd fel néhány nagyon veszélyes betegség ismérveit! A közönséges náthától a halálos himlőig - tudd meg, mi történik, amikor rátörnek testedre a bacilusok! Rémisztő részletek, furfangos feladványok, tanulságos tesztek és komikus képregények - a Haláli nyavalyák-ból egyszerűen dől az információ! A tudomány sohasem volt még ilyen rettentő!

Nick Arnold - Harsány ​hangok
Ha ​úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb oldalát, akkor olvasd el ezt a könyvet, amelyben többek között a romboló rezonanciáról, a hihetetlen hanghullámokról és a hátborzongató hangrobbanásokról hallhatsz. Fedezd fel, hogyan rezgetik meg a hanghullámok a dobhártyádat, hogyan alakítják át a mikrofonok elektromos impulzusokká a hangodat... és miért eredhet el az orrod vére a harangzúgástól! Tudományos tények, furfangos fejtörők, tanártesztek, kiakasztó képregények - a Harsány hangok a füledbe üvölti az információkat!

Nick Arnold - Kaotikus ​kémia
A ​Kaotikus kémiától szétdurran az agyad! Bizonyára égsz a vágytól, hogy megtudd: miért nem üvegből készülnek az üvegszemek, hogy miből áll a világ legbűzösebb bűzbombája és hogy hogyan készíts otthon fogkrémet. Ha úgy gondolog, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb oldalát, akkor olvasd el ezt a könyvet, és szemléld meg a kaotikus kémiát működés közben! Ismerd meg a borzalmasan balszerencsés kísérleteket, fedezd fel néhány nagyon különös tudós titkát, és probáld ki a kaotikus kémia kísérletetit a konyhában. A könyv a kémia alapjait humoros ábrák segítségével mutatja be.

Nick Arnold - Allan Sanders - A ​gépek működése
Ez ​a különleges kötet az elemi fizikát hozza közel a gyermekekhez. Az egyszerű, érzékletes leírások és a humoros, kedves rajzok játékosan ismertetik meg a gyerekeket az egyszerű gépek működésével és mindennapi használatával. Ráadásul a könyvben minden alkatrész megtalálható ahhoz, hogy a gyerekek önmaguk is meg tudják építeni saját modelljeiket, amelyeken megtapasztalhatják a gépek működési elveit. Ettől a könyvtől mindenki a fizika rabjává válik!

Nick Arnold - Gyilkos ​gyomok
Tudomány, ​a szaftosabb részeket sem kihagyva! A Gyilkos gyomoktól még a legkeményebb fickók arca is elzöldül! Vesd be magad az információ-dzsungelbe és fedezd fel - hogyan szívják ki a növények az elpusztult rovarok belső részeit - miért vedlenek bizonyos kaktuszfajok - milyen gombától esik le a lábujjad. Ha úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb oldalát, akkor olvasd el ezt a könyvet, melyben leleplezzük a növényvilág rettentő titkait! Kiderül, miért növesztenek szőrzetet a növények, miért nem dőlnek el a fák, és hogy mit eszik reggelire a kobraliliom! Tudományos tények, furfangos fejtörők, tanártesztek, kiakasztó képregények - a Gyilkos gyomok szó szerint életveszélyes olvasmány! A tudomány még sohasem volt ilyen rettentő!

Nick Arnold - Bogaras ​rovarok és egyéb rondaságok
A ​Bogaras rovaroktól feláll a szőr a hátadon! Ha úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb oldalát, akkor olvasd el ezt a könyvet, amelyben többek között a rovarok világa kerül nagyítólencse alá.

Nick Arnold - Hús, ​vér és egyéb nyalánkságok
Ha ​úgy gondolod, hogy bírod a tudomány gusztustalanabb arcát, akkor olvasdd el ezt a könyvet, és ismerd meg a szike által feltárt igazságot! Rémísztő részletek, furmányos feladványok, tanulságos tesztek és komikus képregények...

Nick Arnold - Rázós ​elektromosság
Tudomány, ​a szaftosabb részeket sem kihagyva! A Rázós elektromosság kiolvasztja a biztosítékodat! Már biztos égnek áll a hajad a vágytól, hogy felfedezd: Miért okozhat rázós áramütést egy elektromos angolna? Mi köze van az elektromosságnak a szívveréshez? Melyik tudós vezetett áramot a szemébe? Ha úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb oldalát, akkor olvasd el ezt a könyvet, és kapcsolódj rá a rázós tények áramkörére! Fedezd fel, mi köze a mágnesességnek a madarak röptéhez, kapaszkodj meg az elektromos öblítésű vécécsészében, és ismerd meg az elektromos áramkörökben keringő Atom családot! Tudományos tények, furfangos fejtörők, tanártesztek - a Rázós elektromosság sistereg az információktól!

Nick Arnold - The ​Body Owner's Handbook
Science ​with the squishy bits left in! The Body Owner's Handbook is the guide you simply can't live without. You'll discover a range of fantastic features you didn't even know you had, including: • an auto-repair function • a built-in cooling system • top-of-the-range sensory equipment • rear gas and waste disposal. So you think you can stornach the sick side of science? This mad manual' shows you-how to get the best from your body machine. Get the lowdown on the pluses of pus, the vitals of vomit and the science of snot. With trouble-shooting tips, terrific tests and curious quizzes, The Body Owner's Handbook is bursting with info! Science has never been so horrible!

Nick Arnold - Dagadt ​agyak
Tudomány, ​a szaftosabb részeket sem kihagyva! A Dagadt agyaktól eldobod az agyad! Izzítsd be agysejtjeidet és fedezd fel: milyen is valójában egy friss agy szaga miért nem halálos, ha kettévágják az agyadat ki az okosabb, a fiúk vagy a lányok. Ha úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítőbb oldalát, akkor olvasd el ezt a könyvet, amiben reflektorfénybe szürkeállományod kerül. Kezdőknek szóló kézikönyvünkből megtudhatod, hogyan kell agyműtétet elvégezni, mifene az elektronkefalográf, és hogy bal, avagy jobb szemes vagy-e. Tudományos tények, furfangos fejtörők, tesztek tanároknak - a Dagadt agyak szó szerint szédületes olvasmány!

Nick Arnold - Émelyítő ​emésztés
Az ​Émelyítő emésztés-től tényleg megjön az étvágyad! Szomjazol rá, hogy felfedezd: Mekkora a húgyhólyagod űrmértéke? Melyik betegségtől vérzik a szemed? Miért nem ehetnek babot az űrhajósok felszállás előtt? Az agyad melyik része felelős például a hányásért? Ha úgy gondolod, hogy bírod gyomorral a tudomány émelyítő oldalát, akkor olvasd el ezt a könyvet, amiben lemossuk a mocskot belső szerveidről. Tudd meg, beleid mely részének nincs semmi haszna; miért maradnak a víz felszínén bizonyos salakanyagok; és hogyan akadályozzák meg a vitaminok, hogy kihulljon a hajad. Rémisztő részletek, furfangos feladványok, tanulságos tesztek és komikus képregények találhatók még a kötetben.

Nick Arnold - Tébolyult ​természet
Egyes ​állatok hidegek, nyirkosak, nyálkásak és gigantikus fogaik vannak. Mások vérrel táplálkoznak és borzalmas helyeken élnek. Egyszóval - UNDORÍTÓAK. És furcsa módon pont róluk szól ez a könyv. A tébolyító természetről. Azokról a dolgokról, amikről a tanárok 99 százaléka a legszörnyűbb rémálmában sem gondolná, hogy elmondja neked' - olvasható a fiatalokhoz közel álló, humoros stílusban írott 'ajánlás' a könyv bevezetőjében. Ilyen hangvételben folytatódik azután a természettudományos ismeretek széles tárházát, elsősorban az állatvilággal kapcsolatos érdekességek garmadáját bemutató kiadvány. Megismerhetik belőle a fiatalok az állatrendszertan főbb osztályait, majd az állatok különböző tulajdonságaira hoz példákat a szerző: tanulékonyságukra, érzékszerveik fejlettségére, az állati hangok jelentőségére, némely állat vándorlására, az együtt élő, egymást 'segítő' állati életközösségek működésére, az állatok vadászati szokásaira, étkezésük, szaporodásuk sajátosságaira stb. Nick Arnold könyve érdekesen, figyelmet keltően, sok-sok állattörténettel színesítve és képregényre emlékeztető, humoros rajzok hosszú sorával illusztrálva kelt figyelmet az állattan iránt a tudományos vagy ismeretterjesztő feldolgozásokat egyébként elutasító fiatal olvasókban, ezzel megnyitva az utat a 'komolyabb' olvasmányok felé.

Nick Arnold - Blood, ​bones and body bits
Science ​with the squishy bits left in! -Where does your food go? -What happens when a boil bursts? -Wich animals live on your eyelashes? Get the awful answers in Blood, Bones and Body Bits!

Nick Arnold - Féktelen ​fény
Utazz ​velünk, a Féktelen fény-nyel! Nézz a fejedbe: ha úgy gondolod, hogy el bírod olvasni ezt a könyvet (vagyis ha bírja a gyomrod meg a szortyogó szemgolyód) - még meg is világosodhatsz! Ragyogó információkhoz juthatsz a tudomány minden apró, fényes részletéről!

Nick Arnold - Fantasztikus ​erők és hihetetlen gépek
A ​mechanika varázslatos erőhatásokról és bámulatos gépezetekről szól. Sikerül a dolgok működését közelebbről megvizsgálnod, és rendkívüli szakemberré válnod? Tapasztald meg, hogyan lebeg egy gemkapocs a levegőben, tervezz felhőkarcolót, készíts tengeralattjárót, kísérletezz fogaskerekekkel és rugókkal, és mindez csak a kezdet! Ebben a menő illusztrációkkal ellátott könyvben harmincnál is több kísérlet, egy csomó hajmeresztő érdekesség és észvesztő adat segít abban, hogy jobban megismerd a világ működését. Ez a könyv segít neked különbséget tenni a fogasléc és a kilincs, valamint a vezérlőbütyök és a hajtókar között. Készülj fel a magával ragadó mérnöki világ felfedezésére!

Nick Arnold - Deadly ​Diseases
Science ​with the squishy bits left in! Deadly Diseases will leave you squirming for more! Are you aching to discover... what happened when a nurse drank diarrhoea? which scientist uses eyballs as food for bacteria? why deadly cholera makes your skin turn blue? If you think you can stomach the sick side of Science then read on, as we cough up the details on some seriously dangerous diseases. From the common cold to shocking smallpox, find out what happens when your body comes under attack from germs. With sickening sick notes and dreadful disease fact files, crazy cartoons and curious quizzes, Deadly Diseases is brimming with info! Science has never been so horrible!

Nick Arnold - Evil ​Inventions
Science ​with the squishy bits left in! Which head-chopping machine was operated by a sheep? Who needs a toilet snorkel? What torture machine was more gruesome than a guillotine? Get the awful answers in Evil Inventions!

Kollekciók