Ajax-loader

Esther Verhoef könyvei a rukkolán


Aad Rijs - Esther Verhoef - Tyúkok enciklopédiája
Manapság már nem csupán a gazdaemberek, a falvakban élők kiváltsága a baromfitartás, egyre több példát találunk városi kertekben kapirgáló tyúkkedvencekre. Tudja-e, hogy egyes tyúkok vörösbarna tojásokat, míg mások kék héjúakat tojnak? És mit szól ahhoz, hogy léteznek fürjméretű tyúkfajták, melyeket akár az erkélyen is tarthat? Mindezekről, és még sok minden másról szó esik a Tyúkok enciklopédiájában. A könyv a szakemberek mellett azok számára is íródott, akik ugyan (még) nem sokat tudnak a tyúkokról, de már rendelkeznek néhánnyal. A kötet gazdagon illusztrált gyakorlati útmutatókkal és világos magyarázatokkal szolgál a takarmányozás, tartás, tenyésztés, keltetés és elhelyezés terén. A hiánypótló mű a leggyakoribb betegségekről és a tyúkok anatómiájáról is tudnivalókkal szolgál, kiegészítve a különböző színek és mintázatok leírásával.

Esther Verhoef - Nagy ​macskaenciklopédia
Napjainkban ​a macskák egyre növekvő népszerűségnek örvendenek. Mind többen szeretnék előre tudni, hogy új házi kedvencüknek hogyan alakul majd fejlődése, milyen természete lesz. Milyen a habitusuk? Hogyan néznek ki és hányféle színű és jellegű lehet a bundájuk? Mire kell odafigyelni egy-egy fajta kiválasztásánál? Mi az adott fajta eredete, története? A kötetben minden részletre kiterjedően megtalálhatja a válaszokat ezekre a kérdésekre, és arra is feleletet kap, hogyan készítsen alvóhelyet, milyen enni- és innivalót adjon kedvencének, mennyit törődjön vele, de emellett foglalkozik a leggyakrabban előforduló betegségekkel is.

Esther Verhoef - Macskák ​enciklopédiája
A ​macskákat sokan titokzatosságuk miatt tisztelik és kedvelik. Számos ősi kultúra szerint a macskák a végső, nagy titok tudói, melyről bölcsen hallgatnak. Ez a könyv nem ígéri, hogy az összes titokról fellebbenti a fátylat, viszont hasznos kalauz kíván lenni mindazoknak, akik érdeklődnek az egyes fajták iránt, vagy házi kedvencük viselkedését szeretnék jobban megérteni. A kezdő macskatartók megtudhatják, mire figyeljenek a fajta kiválasztásánál, milyen fokú törődést igényel kedvencük, de az olyan praktikus kérdésekben is eligazítást kapnak, mint az alvóhely készítése, az étkezés vagy a leggyakoribb macskabetegségek. E kézikönyv segítségével még közelebb kerülhetünk ezekhez a gyönyörű, intelligens állatokhoz.

Esther Verhoef - Kutyák ​enciklopédiája
Tudja-e, ​hogy vannak "kopoltyús" kutyák, és hallott-e olyan fajtákról, amelyek nem vedlenek? Tudja-e, hogy egyes fajták szívesen elcsavarognak, amint lehetőségük adódik rá, míg mások inkább a gazdájuk közelében maradnak? Vannak fajták, melyek éberen őrzik a házat, ellenben mások barátságosak az idegenekkel szemben is. Ezek mind olyan tulajdonságok, amelyek fajtáról fajtára változnak, és amelyekkel a kutyák gazdáinak tisztában kell lenniük. A Kutyák enciklopédiájában valamennyi kutyákkal kapcsolatos kérdésünkre választ találunk. Megismerhetjük az egyes fajták külső jegyeit, gondozási igényüket, kedvenc tevékenységeiket, viszonyulásukat más állatokhoz és az emberhez, de a kutyák nevelésével kapcsolatban is hasznos tanácsokat kapunk. A könyv a kezdő kutyatartóknak segít kiválasztani a megfelelő fajtát, a tapasztalt kutyabarátok tudását pedig számos új ismerettel bővíti.

Esther Verhoef - Aad Rijs - Tyúkok ​enciklopédiája
Manapság ​már nem csupán a gazdaemberek, a falvakban élők kiváltsága a baromfitartás, egyre több példát találunk városi kertekben kapirgáló tyúkkedvencekre. Tudja-e, hogy egyes tyúkok vörösbarna tojásokat, míg mások kék héjúakat tojnak? És mit szól ahhoz, hogy léteznek fürjméretű tyúkfajták, melyeket akár az erkélyen is tarthat? Mindezekről, és még sok minden másról szó esik a Tyúkok enciklopédiájában. A könyv a szakemberek mellett azok számára is íródott, akik ugyan (még) nem sokat tudnak a tyúkokról, de már rendelkeznek néhánnyal. A kötet gazdagon illusztrált gyakorlati útmutatókkal és világos magyarázatokkal szolgál a takarmányozás, tartás, tenyésztés, keltetés és elhelyezés terén. A hiánypótló mű a leggyakoribb betegségekről és a tyúkok anatómiájáról is tudnivalókkal szolgál, kiegészítve a különböző színek és mintázatok leírásával.

Esther Verhoef - Nagy ​kutyaenciklopédia
A ​könyvben részletes ismertetés található szinte minden kutyafajtáról, a máltai selyemkutyától az arany retrieverig, a tosától a portugál vízikutyáig. A leírás tartalmazza az egyes fajták külső jegyeit (beleértve az elfogadott színeket is), a gondozási igényüket, kedvenc tevékenységeiket és a számukra leginkább megfelelő munkákat, valamint a más állatokkal illetve az emberekkel szembeni viselkedésüket is. A szöveg tanácsokat ad a nevelésükhöz éppúgy, mint az egyes fajták mozgásigényének a kielégítéséhez. Az ismertetett fajtákról több kép is található méghozzá nem csak egyetlen kutyáról, és ahol ez lehetséges volt, a munkakutyák munka közben is láthatóak.

Kollekciók