Ajax-loader

Greg Iles könyvei a rukkolán


Greg Iles - Mississippi ​vér
A ​gyászoló és bosszúszomjas natchezi polgármester, Penn Cage világa összeomlani látszik. A családja széthullik, a szeretett nő sincs mellette többé, sziklaszilárdnak hitt elvei mintha cseppfolyóssá válnának, az édesapjának pedig, a köztiszteletben álló orvosnak bíróság elé kell állnia az egykori szeretője meggyilkolásáért. És ha mindez nem lenne elég, olybá tűnik, hogy az idős férfi egyenesen a vesztébe rohan. Noha könnyűszerrel támaszkodhatna a meglehetősen nagy ügyészi gyakorlattal rendelkező fiára, úgy dönt, kizárja a tárgyalás előkészületeiből. Inkább vállalja a börtönt, semmint hogy el kelljen árulnia Penn-nek a teljes igazságot, amely nemcsak erre az ügyre lesz hatással, hanem alapjaiban rengetheti meg Mississippi államot, és lebbentheti fel a fátylat annak erőszakkal teli múltjáról. A Dupla Sasok néven ismert, kegyetlenkedéseiről hírhedt, egykori ku-klux-klanosokból álló csoport tagjai azonban bármire hajlandók, hogy ezt megakadályozzák. A tét pedig nem kevés: az erőszaktevőknek a szabadságukért, a Cage család tagjainak pedig szó szerint az életükért kell küzdeniük. A grandiózus zárókötetben megkezdődik a végső játszma Penn Cage és családja, valamint ellenségeik ádáz harcában. A megdöbbentő tanúvallomások, az orvos ügyvédjének mesteri stratégiája révén lehull a lepel az igazságról. De vajon ki nyer a végén, és milyen áron? Egy trilógia letehetetlenül izgalmas, megdöbbentő és mesterien szőtt befejezése.

Csontfa
elérhető
5

Greg Iles - Csontfa
Penn ​Cage, az egykori államügyész-helyettes, Natchez polgármestere, egy szövevényes, dermesztő rémálom kellős közepén találja magát. Miután apja, Tom Cage hajdani afroamerikai ápolónője meghal, valóságos lavina indul el: a köztiszteletben álló orvos menekülni kényszerül a szinte minden sejtjében korrupt igazságszolgáltatás elől, és ő maga meg a menyasszonya, Caitlin élete is veszélybe kerül. A polgármester néhányadmagával kétségbeesetten próbálja megtalálni az apját, és akarva-akaratlanul háborút indít a Ku-Klux-Klan egyik vadhajtása, a kegyetlen Dupla Sasok ellen, akikről kiderül, hogy messze többet tudnak Tom Cage-ről, annak múltjáról, mint tulajdon felesége vagy a fia. És úgy tűnik, ez a múlt az amerikai történelem talán legnagyobb tragédiáihoz és rejtélyeihez köthető: egyenesen John F. Kennedy, Robert F. Kennedy és Martin Luther King megöléséhez. A jó és a rossz oldalon állók által indított hajsza végül mind egy helyre vezet: a mitikus Csontfához, az egykori kivégzőhelyhez, amely több titokra deríthet fényt, mint amennyiről a néhai áldozatok hozzátartozói tudni akarnának. És minden feltárt összefüggéssel egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy az olyannyira vágyott bizonyosságot csak egyvalaki adhatja meg az arra szomjazóknak: Penn Cage édesapja. Greg Iles hátborzongatóan izgalmas, az Egyesült Államok múltjának legsötétebb fejezeteibe bepillantást engedő, briliánsan szőtt és elgondolkodtató regényében folytatódik a Lángoló keresztben már megismert szereplők története.

Greg Iles - Lángoló ​kereszt
A ​Mississippi állambeli Natchez városában felnövő Penn Cage mindent, amit becsületről,kötelességről tudni kell, az apjától tanult. De most a mindenki által tisztelt, szeretett háziorvost Viola Turner nővér meggyilkolásával vádolják, akivel a '60-as években dolgozott együtt. Penn eltökélt szándéka, hogy megmentse az apját. A szálak egy Ku-Klux-Klan szervezet legbefolyásosabb és leggazdagabb tagjaihoz vezetnek. Penn-nek követnie kell a negyven évvel ezelőtti véres nyomokat, hogy igazolja azt a tagadhatatlan tényt, miszerint mindegy, hogy fehér valaki, vagy fekete, fiatal vagy öreg, bátor vagy gyáva, senki sincs igazán biztonságban.

Wilbur Smith - Matt Dickinson - Greg Iles - Linda Nichols - Válogatott könyvek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Greg Iles - Black ​Cross
It ​is January 1944—and as Allied troops prepare for D-Day, Nazi scientists develop a toxic nerve gas that would repel and wipe out any invasion force. To salvage the planned assault, two vastly different but equally determined men are sent to infiltrate the secret concentration camp where the poison gas is being perfected on human subjects. Their only objective: destroy all traces of the gas and the men who created it—no matter how many lives may be lost. Including their own…

Greg Iles - Forgó ​angyal
A ​világszerte elismert bestseller író, Greg Iles talán eddigi legjobb regénye a Forgó angyal, amely egy fordulatokban bővelkedő nyomozás története az amerikai Natchez nevű kisvárosban. Drew és Penn, két gyerekkori barát - mindketten a város megbecsült polgárai - kerül szembe egymással, amikor kiderül, hogy a szentként tisztelt, középkorú, családos orvos, Drew Elliott, a városban meggyilkolt diáklány szeretője volt. Drew nem tudja, nem is akarja tisztázni magát a vádak alól, így Penn számára világossá válik, hogy nincs más megoldás, meg kell találnia az igazi gyilkost, ha nem akarja, hogy a barátját halálra ítéljék. A kislányát egyedül nevelő, hajdani ügyész számára az a legkétségbeejtőbb, hogy a nyomok a helyi gimnázium diákjain át az alvilágba vezetnek. A nyomozást csak nehezíti, hogy a cinikus államügyész a Drew elleni vádelemést saját politikai céljaira akarja felhasználni. Egymást érik a torokszorítóan feszült jelenetek, s Penn személyesen is megjárja a poklot. Greg Iles (Csöndes játszma, Hongkongi aktok, Isteni sugallat, Kitörölhetetlen emlék) ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak: az első oldaltól az utolsóig izgalmas, váratlan eseményekben gazdag regénnyel ajándékozza meg a thriller műfaját kedvelőket.

Greg Iles - Huszonnégy ​óra
A ​Huszonnégy óra olyan könyv, amit ha a kezébe vesz az olvasó, a szíve gyorsabban kezd verni, s nem tudja letenni, amíg végig nem olvasta. A gyermekrablás kitervelője, John Hickey őrült zseni a legrosszabbak közül. Annyira "ügyes", hogy a bűntényt huszonnégy óra alatt képes végrehajtani. Ördögi pontossággal végzi el a "feladatát", felveszi a váltságdíjat, és eltűnik. A túszok életben maradnak, de a családot annyira megviselik az események, hogy nem merik értesíteni a rendőrséget. Hickey eddig ötször követett el gyermekrablást, de még egyszer sem kapták el. Már ki is szemelte következő áldozatát, az ötéves Abby Jenningset. Ebben az esetben azonban hiba csúszik a számításaiba... Greg Iles élethűen ábrázolja a szülők rettegését és a gyermekrablást, izgalmas thrillerré formálva a megrázó, ugyanakkor megragadó történetet. A cselekmény huszonnégy óra alatt játszódik le, de ez alatt a rövid idő alatt, bármilyen pergő ritmusú is a könyv, az olvasó minden szereplőt alaposan megismerhet...

Greg Iles - Isteni ​sugallat
Greg ​Ilest méltán tartják az egyik legeredetibb és legintellektuálisabb kortárs bestsellerírónak. Most olyan thrillert ad az olvasó kezébe, amely a tudomány és az emberi lélek titáni küzdelméről tudósít. Tét: az emberiesség jövője. A szupertitkos "Szentháromság Projekt" egyszer s mindenkorra gyökeresen megváltoztathatja a világot: ezt a két főszereplő, David Tennant és Rachel Weiss is tudja. A szuperkomputer alkotói azonban nem tudnak ellenállni a találmányuk által kínált szinte korlátlan hatalom csábításának. Csak a projektet orvosetikai szempontból felügyelő David és pszichiátere, Rachel áll az útjukban, ezért a Nemzetbiztonsági Hivatal ügynökei vadásznak rájuk. Menekülésük során David különös álmaira hagyatkoznak. Vajon ki irányítja őt ezeken keresztül, és mi célból? Szembeszállhat-e két ember a világot alapjaiban megváltoztatni akaró hatalmas erőkkel? Mindez kiderül a lebilincselő cselekmény mellett nem kevésbé izgalmas filozófiai kérdéseket is felvető regényből.

Greg Iles - Sleep ​No More
John ​Waters is a man happy with his lot in life: genuine satisfaction with his growing business, contentment with the ease of family routines, and the small pleasures of watching his daughter bloom. But this happiness is hard won, and may be less stable that he would like to believe. Years earlier Waters escaped an obsessive love affair with the ravishing but disturbed Mallory Candler, a love which he feared might consume him. Mallory disappeared after Waters married, and later he heard that she had been killed in New Orleans. But now he has the uneasy feeling that the secrets they shared have resurfaced to trouble him—and to entice him—once again.

Greg Iles - Csöndes ​játszma
Penn ​Cage előtt nem ismeretlen a halál. Houstoni ügyészként tizenhat perben ért el halálos ítéletet, és hét bűnös kivégzését nézte végig. Amikor azonban felesége súlyos betegségben meghal, a férfi négyéves kislányával együtt visszaköltözik szülővárosába, ahol vigaszt remél mély gyászára. A Mississippi állambeli városka igazi déli gyöngyszem, az elegáns felszín alatt azonban régi pénzek és még régebbi bűnök, szenvedély, hatalom és faji feszültségek lappanganak. Penn húszévi távollét után felfedezi a város legsötétebb titkát, egy múltbéli rejtélyt. Miközben apját egy könyörtelen zsarolótól igyekszik megszabadítani, döbbenten tapasztalja, hogy az ügy valahogy összefügg családja múltjával...

Greg Iles - Leises ​Gift
Bis ​dass der Tod euch schneidet. Dr. Chris shepard hat die junge Frau, die in seine Arzztpraxis kommt, nie zuvor gesehen. Alex Morse gibt sich als Agentin des FBI zu erkennen. Sie sei, so sagt sie, auf der Spur eines Scheidungsanwalts, der seinen Klienten einen ganz besonderen Dienst bietet: Ihre Ehepartner sterben auf unerklärliche Weise. "Okay. Aber warum erzählan Sie mir das?" "Weil vor genau einer Woche Ihre Frau nach Jackson gefahren ist, und zwei Stunden im Büro dieses Anwalts verbracht hat."

Greg Iles - A ​spandaui főnix
Mi ​volt a spandaui naplóban? Miért akarta valamennyi nagyhatalom titkosszolgálata megszerezni a kéziratot? Miért raboltak el, és kínoztak meg szexuálisan egy bátor és gyönyörű asszonyt, hogy hozzájussanak a naplóhoz? Miért robbant ki a náci múlt túlélőitől kezdve az új összeütközés harcosaiig éppen most a megtévesztés és erőszakos halálesetek egész láncolata szerte a világban? Miért kellett megváltoztatni a világ történelmét a második világháború történetének átírása miatt, amikor az egész jövendő feneketlen szakadék felett csüngött?

Greg Iles - Kitörölhetetlen ​emlék
Mennyire ​határozzák meg felnőttkori életünket gyermekkori élményeink? Vajon tudjuk-e, hogy hiába próbálunk meg kitörölni régmúlt szörnyűségeket az emlékezetünkből, a tudatalattink örökre elraktározza őket, és egyszer a felszínre törhetnek Catherine Ferry mint törvényszéki fogszakértő egy New Orleans-ot lázban tartó sorozatgyilkosságban segíti a bűnüldöző szervek munkáját. A nyomozók tehetetlennek tűnnek, nem találják a magyarázatát a gyilkosságoknak, amelyek során kizárólag idősebb, jól szituált öregurakat gyilkolnak meg. A szakmájában fiatal kora ellenére a legjobbak között számon tartott doktornő miután két tetthelyen is pánikroham tör ki rajta úgy érzi, valami ismeretlen kapocs van közte és a gyilkosságok között, s a végére akar járni az évek óta tartó, de a gyilkosságok óta felerősödő rémálmainak is. Mi történhetett a csinos doktornő gyermekkorában, ami egész életére rányomta a bélyegét? Milyen félelmetes titkok lappanganak a családjában? Ennek kiderítése, úgy tűnik, a gyilkosságsorozat rejtélyéről is leránthatja a leplet. Cat elkezdi magányos harcát a „démonokkal” – a bennünk lévő és rajtunk kívül lakozó gonosszal. Greg Iles (A spandaui főnix, Fekete kereszt, Csöndes játszma, Halálos rettegés, Huszonnégy óra, Hongkongi aktok, Isteni sugallat) legújabb regénye egy rejtett társadalmi problémát jár körül pszichológiai, kriminalisztikai megközelítésből. A mindvégig lebilincselően izgalmas, váratlan fordulatokban gazdag regény fokozatosan halad a rejtélyek megoldása felé, miközben képet ad az amerikai Dél társadalmi viszonyairól is.

Greg Iles - Hongkongi ​aktok
Jordan ​Glass, Pulitzer-díjas fotós negyvenévesen úgy érzi, kiégett, nincs mit várnia az élettől. Az addig csak a munkájának élő, világutazó fotóriporternő ezért úgy dönt, hogy hosszabb pihenőt tart, miközben átgondolja, mit kezdjen az életével. Szabadságának első útja egy hongkongi múzeumba vezet, ahol döbbenetes dolgot talál: egy aktsorozatot ábrázoló kiállítás festményén saját ikertestvére képe köszön vissza rá, akinek pontosan egy éve nyoma veszett, és azóta sincs róla semmi hír. A kép láttán Jordanben feléled a remény, hogy testvére talán életben van, ezért lázas nyomozásba kezd. A nyomozásba hamarosan az FBI is bekapcsolódik, és a szálak visszavezetnek Jordan szülővárosába.

Greg Iles - Halálos ​rettegés
Harper ​Cole nappal a Mississippi torkolatánál lévő otthonában dolgozik sikeres kereskedőként. Éjjel azonban rendszergazda az EROS-nál, egy exkluzív, szexuális szolgáltatásokat nyújtó internetes cégnél. Az EROS-hálózat több női ügyfele egyszer csak megmagyarázhatatlanul eltűnik, és Harper aggódni kezd. Amikor meggyilkolnak egy világhírű New Orleans-i írónőt, a férfi azFBI-hoz fordul. Döbbenten hallja, hogy mind a hat eltűnt nőt meggyilkolták, és az FBI korábbi bűntetteket is kapcsolatba hoz az üggyel. Ráadásul az első számú gyanúsított maga Harper...

Greg Iles - Harmadik ​fokozat
Laurel ​Shields, a harmincöt éves, rendkívül csinos feleség és anya, úgy tűnik, nehéz nap elé néz: férje, a város nagyra becsült orvosa, Warren egész éjjel nem aludt az ágyukban. Dolgozószobájában hatalmas a felfordulás, a férfi létráról dobálja könyveit, láthatóan nagyon keres valamit. Laurelt azonban most a saját baja foglalkoztatja: terhes, és leendő gyermeke apja minden valószínűséggel a szeretője. Az asszony lassan ráébred, hogy férjét nem az orvosi praxisát érintő adóhivatali nyomozás aggasztja, hanem valami egészen más, és olyan információ bizonyítékát keresi, amit csak Laureltől tudhat meg. Ő azonban elhatározza: a legvégsőkig kitart, hogy ne árulja el. Warren kezében azonban fenyegető pisztolyt pillant meg... A gyerekek pedig nemsokára hazaérnek. Elkezdődik Shieldsék házában egy túszejtéssel, árulással, kommandós akcióval terhelt rettenetes nap, amely ráadásul egészségbiztosítási csalásokat s a helyi rendőri erők túlkapásait is felfedi... és még számos izgalmas fordulatot hoz.

Greg Iles - The ​Footprints of God
From ​acclaimed "New York Times" bestselling author Greg Iles comes a cutting-edge thriller in which the next phase of human evolution may not be human at all.... In a secret government lab, America's top scientists work on Trinity -- a supercomputer that could surpass the power of the human mind. As the project's ethicist, Dr. David Tennant works in a firestorm of limitless science and ruthless ambition. After a fellow scientist is murdered, David uncovers who the killer is. Desperate, he turns to Rachel Weiss, the psychiatrist probing the nightmares that have plagued him since joining the project, and both are forced to flee for their lives. Pursued around the globe, David and Rachel piece together the truth behind Project Trinity, and the apocalyptic power it possesses. But Trinity's countdown has already begun, and humanity is now held hostage by a form of life that cannot be destroyed. The only hope for survival lies in the shocking connection that exists between Trinity and David's tortured mind. Mankind's future hangs in the balance -- and the price of failure is extinction.

Greg Iles - Cemetery ​Road
Sometimes ​the price of justice is a good man’s soul. The #1 New York Times bestselling author of the Natchez Burning trilogy returns with an electrifying tale of friendship, betrayal, and shattering secrets that threaten to destroy a small Mississippi town. “An ambitious stand-alone thriller that is both an absorbing crime story and an in-depth exploration of grief, betrayal and corruption… Iles’s latest calls to mind the late, great Southern novelist Pat Conroy. Like Conroy, Iles writes with passion, intensity and absolute commitment.” — Washington Post When Marshall McEwan left his Mississippi hometown at eighteen, he vowed never to return. The trauma that drove him away spurred him to become one of the most successful journalists in Washington, DC. But as the ascendancy of a chaotic administration lifts him from print fame to television stardom, Marshall discovers that his father is terminally ill, and he must return home to face the unfinished business of his past. On arrival, he finds Bienville, Mississippi very much changed. His family’s 150-year-old newspaper is failing; and Jet Talal, the love of his youth, has married into the family of Max Matheson, one of a dozen powerful patriarchs who rule the town through the exclusive Bienville Poker Club. To Marshall’s surprise, the Poker Club has taken a town on the brink of extinction and offered it salvation, in the form of a billion-dollar Chinese paper mill. But on the verge of the deal being consummated, two murders rock Bienville to its core, threatening far more than the city’s economic future. An experienced journalist, Marshall has seen firsthand how the corrosive power of money and politics can sabotage investigations. Joining forces with his former lover—who through her husband has access to the secrets of the Poker Club—Marshall begins digging for the truth behind those murders. But he and Jet soon discover that the soil of Mississippi is a minefield where explosive secrets can destroy far more than injustice. The South is a land where everyone hides truths: of blood and children, of love and shame, of hate and murder—of damnation and redemption. The Poker Club’s secret reaches all the way to Washington, D.C., and could shake the foundations of the U.S. Senate. But by the time Marshall grasps the long-buried truth about his own history, he would give almost anything not to have to face it.

James Patterson - Andrew Gross - Tamara McKinley - Greg Iles - Chetan Bhagat - Bíró ​és esküdt / Fekete harlekin / A bűn arca / Egy éjszaka a vevőszolgálaton
James ​Patterson - Andrew Gross: Bíró és esküdt A Szövetségi Nyomozóiroda különleges ügynöke, Nick Pellisante három évig azon munkálkodott, hogy letartóztassa az egyik legnagyobb bűnszervezet rettegett vezetőjét, Dominic Cavellót. Egyetlen cél lebegett csak a szeme előtt, hogy bíróság elé állítsa és rács mögé juttassa a hidegvérű gyilkost. Csakhogy amint a bíróságon megkezdődik az esküdtek kiválasztása, a maffiavezér világossá teszi, neki egészen más tervei vannak, és ezek között nem szerepel, hogy a börtönben raboskodva végigvárja az ítélethozatalt. Tamara McKinley: Fekete Harlekin Az ausztráliai Bellbird-birtok tulajdonosa, Miriam Strong hetvenötödik születésnapját készül megünnepelni a családtagok társaságában. A jubileumi összejövetelt azonban beárnyékolja az a nyomasztó felfedezés, hogy az idős asszony nyilvánvaló bizonyítékra bukkan évtizedekkel korábban eltulajdonított örökségével kapcsolatban. Miriam Strong tudja, hogy ismét szembe kell néznie egy letűnt kor fájdalmas emlékeivel. Greg Iles: A bűn arca Az egyesült államokbeli Louisianában egy pénzsóvár ügyvéd és lelkiismeretlen tudós társa sajátos megoldást kínál azoknak a válni akaró milliomosoknak, akik szeretnék elkerülni a hosszúra nyúlt jogi procedúrát. Az ördögi tudós által kifejlesztett gyilkos módszer következményeire nem figyelnek fel a hatóságok. Az elkövetők azonban nem számolnak a Szövetségi Nyomozóiroda különleges ügynökével, Alex Morse-szal, aki a nyomukba ered. Chetan Bhagat: Egy éjszaka a vevőszolgálaton Míg mások az igazak álmát alusszák, Shyam és barátai telefonos vevőszolgálaton dolgoznak éjszakai műszakban az indiai Delhiben. Miközben a több ezer kilométer távolságból befutó kérdésekre igyekeznek választ adni, a saját problémáikra is megoldást kell találniuk. Az elbűvölő romantikus komédia főszereplőinek életét egy különös telefonhívás változtatja meg - mindörökre.

Greg Iles - Dead ​Sleep
When ​photojournalist Jordan Glass chances upon a painting which is part of an exhibition entitled 'Nude Women in Repose' by an unknown artist in the Hong Tsin museum in Hong Kong, she gets a rude shock. The face of the woman in the painting is that of Jordan's twin sister, Jane, who vanished without a trace from her home in New Orleans thirteen months before. Eleven women altogether have disappeared - and the other paintings in the exhibition are of those missing women. Jordan teams up with world-renowned forensic psychologist Dr Arthur Lenz and FBI special agent John Kaiser to track down the artist and get to the bottom of the mystery. But there are many curious twists and unpleasant surprises in store before the shocking truth is finally revealed.

Greg Iles - Fekete ​kereszt
„Sistereg ​a feszültségtől” – summázta véleményét Stephen King, a feszültséget teremtő írók nagymestere e könyvről, amely szerzője másik kötetével, a Spandaui Főnix-szel együtt hónapokon át a New York Times sikerkönyvlistáján szerepelt. A regény történelmi tények és a szerző fantáziájának mesteri ötvözete. A valóság gyakran hihetetlen, a képzelet világa teljes mértékben valószerű. A Spandaui Főnix olvasói már ismerik Sternt, a palesztinai gerillát, aki most az angyalok elpusztítása helyett Winston Churchill megbízásából egy amerikai pacifista orvossal együtt harcol a nácik ellen. Kényszerből tömeggyilkosságot követnek el, hogy a Szövetségesek győzelemmel fejezhessék be a második világháborút. Bátorság és gyávaság, kegyetlenség és gyengédség, gonoszság és jóság, önfeláldozás és önzés, hideg számítás és romantikus szerelem, cinizmus és idealizmus – hús-vér alakok ennyi ellentétes tulajdonsága Shakespeare drámáiban fordul elő.

Greg Iles - A ​gonosz közel van
Gazdag ​vagy, de nagyon? És szabadulni szeretnél a házastársadtól? Hagyd a nem túl sok előnnyel járó válást, és ne legyenek erkölcsi gátlásaid! Jobban jössz ki anyagilag, és a gyerekeket sem veszik el tőled, ha megunt párodat elteszed láb alól – persze úgy, hogy se a rendőrség, se más ne foghasson gyanút. Gond csak akkor lehet, ha egy FBI-ügynöknő kerül véletlenül a halálosztó hazardírozók, vagyis egy gyémántokat halmozó ügyvéd és egy kísérteties orvos közelébe. A sebhelyes arcú ügynöknőre, Alexre rájár a rúd: mintha nem lenne elég egy nemrégiben tragikusan véget érő túszmentés és az anyja betegsége, nővére az intenzív osztályon utolsó leheletével megsúgja neki, hogy a férje juttatta a sírba. Az ügynöknő magányos, de elszánt nyomozásba kezd árván maradt unokaöccse miatt is. Árulás, szex, pénz- és hatalomvágy, őrült eszmék és pokoli gonoszság – a hiúság vásárának hitvány bábjait egy hétköznapiságában is félelmetes figura mozgatja a háttérből. Sikerül-e legyőzni a rejtélyes, kettős életet élő sátáni kígyóbűvölőt a magányos nőnek, amikor végül szemtől szemben állnak, és már a Cég sem segíthet? Greg Iles (Hongkongi aktok, Isteni sugallat, Kitörölhetetlen emlék, Forgó angyal) torokszorítóan izgalmas és fordulatos regényében erre választ kapunk.

Greg Iles - Az ​ördög hajója
Penn ​Cage-t éjszakai találkozóra hívja gyerekkori barátja, Tim Jessup. A helyszín Natchez temetője. Itt veszi kezdetét a vad hajsza, ahol az üldöző és üldözött szerepe újra és újra felcserélődik. Penn polgármesterként egyhangúan zajló élete egy csapásra felbolydul: Tim a környéken elharapódzó nemzetközi pénzmosásról, véres kutyaviadalokról, pedofil prostitúcióról beszél neki, és másnapra döntő bizonyítékot ígér. A találkozás azonban elmarad: már csak Tim megkínzott holttestét találják meg a parton. Az embertelen üzelmeket folytató kaszinóhajó igazgatója és pribékjei már Pennre és családjára is halálos veszélyt jelentenek. Cage felveszi a harcot a kifogástalan angol gentlemannek mutatkozó könyörtelen férfival. Elitkommandós, mesterlövész és helikopterpilóta barátaiból csapatot gründol, így lélegzetelállítóan izgalmas nyomozás veszi kezdetét. Mindeközben újra feltűnik a színen Penn régi szerelme, Caitlin Masters, aki újságírói szimatát használva szintén belekeveredik az ügybe, halálos kelepcébe esik, ezzel tovább nehezíti az igazságért küzdő csapat harcát. Mint Greg Iles korábbi regényeiben, a Csöndes játszmában és a Forgó angyalban is, főhősünk, Penn Cage kalandjai további feszültségeket tartogatnak az amúgy is letehetetlenül izgalmas regény olvasójának.

Greg Iles - Third ​Degree
Laurel ​Fields, perfect wife of Dr Warren Fields, living in a perfect house in a beautiful town, is pregnant. But is the baby her husband's - or her lover's? One morning she returns home and finds Warren waiting for her. When she looks down from his unshaven face, she recognises the piece of paper lying on the coffee table - a letter from her lover Danny that she'd hidden inside a book. Then she sees the gun in her husband's hand. It's going to be a long day: for the Fields family, for Danny, for the police. Because this is not the only secret in town.

Wilbur Smith - Matt Dickinson - Greg Iles - Linda Nichols - A ​mágus / Halálos hegycsúcs / 24 óra / Az ezermester
Wilbur ​Smith: A mágus Viharfelhők gyülekeznek az ókori Egyiptomot uraló dinasztia, a Tamósze-ház körül. Járvány, háború és árulás fenyegeti a tizennégy éves Nefer herceg és az uralkodói család jövőjét. Vajon a fiú egyetlen komoly szövetségese, Taita, a rendkívüli képességekkel megáldott mágus képes lesz-e elhárítani varázserejével a számtalan veszélyt? Az ókori Egyiptom lenyűgöző világa kel életre korunk egyik legnépszerűbb regényírójának izgalmas művében. Matt Dickinson: Halálos hegycsúcs A Pirkadat TV, amelynek vezetője Sebastian Turner, London egyik legsikeresebb televíziós csatornája. Amikor Sebastian nekivág, hogy megmássza a világ legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet, a műsor minden lépését figyelemmel kíséri. A híreket mohón várja több milliónyi néző, köztük a műsorvezető Josie, Sebastian felesége. A nő számára azonban férje kalandja egy igazi dráma kezdete, amely bátorságát és kitartását a végsőkig próbára teszi. Greg Iles: 24 óra Karen és Will Jennings számára vészesen fogy az idő. Egyetlen gyermeküket, az ötéves Abbyt nemrég rabolták el. A bűnözők azt állítják, nekik mindössze a váltságdíj kell, és senkinek sem esik majd bántódása, ha a család minden tagja betartja a tökéletesnek tűnő terv szabályait. Ám a szülők gyanítják, hogy nem csak pénzt akarnak tőlük. Egyedül akkor kaphatják vissza élve a kislányukat, ha mihamarabb kiderítik, mit akarnak valójában a gyerekrablók. Linda Nicols: Az ezermester A gyermekét egyedül nevelő Maggie Ivey a teljes idegösszeomlás szélén áll. Munkahelyi főnöke szüntelen zaklatja, és azzal fenyegeti, hogy elbocsátja az állásából. Az ismert pszichológus, dr. Jason Golding jelenti az utolsó mentsvárát. A nő úgy érzi, végre talált valakit, aki minden gondjára megoldást kínál. Ám a kedves és megértő férfi, akit Maggie a pszichológusának hisz, valójában nem is orvos. Maggie Ivey élete nem várt fordulatot vesz...

Kollekciók