Ajax-loader

Timothée de Fombelle könyvei a rukkolán


Timothée de Fombelle - Perle ​könyve
Egy ​távoli királyság kikötőjében, a fekete éjszakában világítóhajó imbolyog a hullámok tetején. Fedélzetén balsorsú szerelmespár: a varázserejétől megvált tündér és a trónról lemondott herceg. A fiút olyan világba száműzi egy gonosz nemtő, ahol sem a mesékben, sem a tündérekben nem hisznek. 1938-ban, Párizsban látjuk viszont az ifjút, a Perle Édességházban. Sorsa a háborúba, a francia ellenállás tagjai közé, majd egy véget nem érő ereklyevadászatra szólítja, és mindeközben mintha minden lépésére vigyázna egy láthatatlan, csodálatos lény. Találkozhat-e újra a két szerelmes? Van-e út vissza, a tündérvilágba? Timothé de Fombelle napjaink egyik legelismertebb ifjúsági szerzője, könyvei rangos irodalmi díjakban részesülnek és a sikerlisták élén szerepelnek. Történeteinek többsége a fantázia és a valóság egymást átható világában játszódik, akár a _Perle könyve_.

Timothée de Fombelle - Ábrándok ​könyvtára
Az ​Ágról szakadt Tóbiás és a Vango szerzőjének új könyve az olvasás és a képzelet mindennel dacoló erejéről szól. Főhőse, Viktória életébe egyszer csak beköltöznek a regényhősök, és eldönthetetlenné válik, mi a regény, és mi a valóság. Fordulatos nyomozása során Viktóriának számos rejtélyt kell megoldania: hol bujkálnak a csejenek, hová tűnt a hangos falióra, és miért tesz a fejére édesapja indiánfejdíszt, ha munkába indul? Az Ábrándok könyvtára egy kis könyv a bennünk lakozó nagy könyvekről. Magyar nyelvű kiadását Timothée de Fombelle könyvszerető magyar barátainak ajánlotta, sorai a kötetekben is olvashatók.

Timothée de Fombelle - Ágról ​szakadt Tóbiás - Lilia szeme
Amikor ​három év múltán Tóbiás visszatér a tölgyre, szomorú kép tárul a szeme elé. Furkó Döme és Türkiz Leó zsarnoksága alatt a fa sorvadásnak indult. Az ágakon sűrű zuzmótelepek és moha, a kéreg kiszáradt és felrepedezett, a lombozat megritkult. A közeledő tél talán a parányi falakók pusztulását hozza. A fafőtanács tudósait és a pőréket munkatáborokba hurcolták, Liliát egy tojásbörtönben tartja fogva Leó. Ám a három fiatal, Tóbiás, Lilia és Leó származását olyan titok övezi, amely mindent megváltoztat, és mire beköszönt a tavasz, új időszámítás kezdődik a fán.

Timothée de Fombelle - The ​Book of Pearl
In ​prose as magical and intricate as the tale it tells, Timothée de Fombelle delivers an unforgettable story of a first love that defines a lifetime. Joshua Pearl comes from a world that we no longer believe in — a world of fairy tale. He knows that his great love waits for him there, but he is stuck in an unfamiliar time and place — an old-world marshmallow shop in Paris on the eve of World War II. As his memories begin to fade, Joshua seeks out strange objects: tiny fragments of tales that have already been told, trinkets that might possibly help him prove his own story before his love is lost forever. Sarah Ardizzone and Sam Gordon translate the original French into a work both luminous and layered, enabling Timothée de Fombelle’s modern fairy tale to thrum with magic. Brimming with romance and history, mystery and adventure, this ode to the power of memory, storytelling, and love will ensnare any reader’s imagination and every reader’s heart.

Timothée de Fombelle - Le ​Livre de Perle
Tombé ​dans notre monde une nuit d'orage, un homme emprunte le nom de Joshua Perle. Commence alors pour lui une vie fugitive, une quête mystérieuse. Mais ceux qui l'ont banni et le traquent le laisseront-ils trouver le chemin du retour ? Perle a-t-il raison de penser que la fille qu'il aime l'attend toujours là-bas ?

Timothée de Fombelle - Ég ​és föld között
1934, ​Párizs. A Notre-Dame katedrálisa előtti téren negyven fehér ruhás férfi fekszik a kövezeten. A szemerkélő esőben arra várnak, hogy pappá szenteljék őket. Köztük van Vango, a titokzatos fiú, aki éjszaka a párizsi háztetőket járja. Három perc, és a sorsa megváltozik. Három perc, és kezdetét veszi a véget nem érő hajsza: szökés a katedrális harangtornyából, utazás a Graf Zeppelin léghajón, bujkálás szicíliai szigeteken és a skót felföldön. Vango azt reméli, hogy az örökös menekülés végén megismerheti családja múltját, viszontláthatja a zöld szemű Ethelt, és végre otthonra lelhet. Az Ágrólszakadt Tóbiás szerzőjének új, lebilincselően izgalmas kalandregénye, amely számos fordulattal lepi meg az olvasót, miközben történelmi hitelességgel ábrázolja az 1930-as évek Európáját.

Timothée de Fombelle - A ​hazátlan herceg
1936, ​New York. Egy épülő manhattani felhőkarcoló állványzatán függeszkedik Vango. Hét év telt el azóta, hogy a Graf Zeppelin léghajó világkörüli útján először találkozott a szép Ethellel, hét éve menekül szüntelen égen-földön ismeretlen üldözői elől. Hét év hajsza a párizsi háztetőkön, a szicíliai szigeteken és a skót felföldön át, és most, New York utcarengetegeiben talán végre fény derül a származását övező titokra. Az évek múlnak, és közben Európa térképe átrendeződik, a szereplők sorsa tragikus fordulatot vesz, megrendítően szomorú és felemelő szépségű pillanatok váltják egymást, míg a történet a madárfiókáktól hangos, festői Lipari-szigetek fehér kőházai közt ér véget.

Timothée de Fombelle - Entre ​ciel et terre
Paris, ​1934. Devant Notre-Dame, une poursuite s'engage au milieu de la foule. Le jeune Vango doit fuir. Fuir la police qui l'acceuse, fuir les forces mystérieuses qui le traquent. Vango ne sait pas qui il est. Son passé cache de lourds secrets. Des ȋles siciliennes aux brouillards de l'ecosse, tandis qu'enfle le bruit de la guerre, Vango cherche sa vérité. Un héros inoubliable et romantique, une aventure haletante, envoûtante, empreinte d'humour et de poésie. Timothée de Fombelle signe de nouveau un grand roman, après le succès international de TOBIE LOLNESS

Timothée de Fombelle - Ágról ​szakadt Tóbiás - A számkivetett
Tóbiás ​másfél milliméter magas, korához képest nem túl nagy. A fa lakói között él, akik ágakon és leveleken épített otthonukon túl nem ismernek más világot. Apja tudományos felfedezése miatt Tóbiásnak menekülnie kell. A fa népe ellene fordul, barátai elárulják, egyetlen segítőtársa marad, a titokzatos Lilia. A kisfiú lélekszakadva menti az életét, ágról ágra bejárja a nagy tölgy vidékeit, miközben megérti apja tanítását a fa értékéről. Üldöztetése végül ellenséges földön, a pőrék közt ér véget, ahol sorsa meglepő fordulatot vesz...

Timothée de Fombelle - Un ​prince sans royaume
New ​York, 1936. Accroché au sommet des gratte-ciel, Vango poursuit l’homme qui a causé son malheur et détient le secret de sa naissance. Mais la fuite de Vango ne connaît pas de trêve. Qui est le chasseur et qui est la proie ? L’amour d’Ethel survivra-t-il à tant de tempêtes ? De courses-poursuites en rencontres étonnantes, à travers les forêts du Caucase, le ciel de Paris ou de l’Écosse, ce second volume achève somptueusement la saga de Vango.

Kollekciók