Ajax-loader

Josef Reichholf könyvei a rukkolán


Josef Reichholf - Élet ​és túlélés a természetben
"...Az ​előttünk fekvő kötet megnyitja előttünk azoknak a természetkalauzoknak a sorát, amelyek a legfontosabb európai élőhelyeket mutatják be. Alapvető információkat ad mindenki számára, akik biológiai és természettudományos kérdések iránt érdeklődnek."

Josef Reichholf - A ​vizek világa
Tartalom: Víz ​nélkül nincs élet. Állóvizek. Folyóvizek. A talajvíz. A víztől a szárazföldig. Folyóparti ligeterdők. Az ember és a vizes területek. Van-e esély a jóvátételre? A vízi élőhelyek növény- és állatvilága.

Josef Reichholf - Szántók ​és mezők világa
Sorozatunk ​ökológiai összefoglalói a természet összefüggéseit világítják meg - Közép-Európa kultúrtájai - Sztyepek, rétek és szántóföldek - A mezők növény- és állatvilága - Természetes életközösségek - Ökológia és ökonómia - Agrárpolitika és veszélyeztetett fajok - A természetvédelem lehetőségei és esélyei

Josef Reichholf - A ​települések ökológiája
Tartalom: Emberi ​település mint biotóp? Környezeti feltételek a városban. Az ökológiai fülkék (niche) bővülése. A városi élet hátrányai. Növények a településeken. A települések növényeinek teljesítményei...

Josef Reichholf - Emlősök
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Günter Diesener - Josef Reichholf - Kétéltűek ​és hüllők
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Josef Reichholf - Az ​erdő
Túráink, ​kirándulásaink elsődleges színhelye az erdő. Az erdő, ahol vendégek vagyunk, de ahol jól is érezzük magunkat, beilleszkedve a környezetbe. Ez a könyv elmagyarázza az erdők működését, megérthetjük belőle miként működik ez az egyébként önfenntartásra hivatott életközösség. A könyv elolvasása után talán kicsit más szemmel megyünk majd ki az erdőbe, és talán jobban szívügyünknek érezzük az erdők védelmét. A könyv kis formátumú, a közel 200 oldalas mű közérthetően, de tudományosan magyarázza el a közép-európai erdők ökológiájának összefüggéseit.

Kollekciók