Ajax-loader

Mezey László Miklós könyvei a rukkolán


Mezey László Miklós - Vissza
"Személyes ​sorskérdések csehovi megrajzolása - egy évszázaddal később. Foglalhatjuk össze e fegyelmezett novelláskönyv senki más íróhoz és semmilyen más kötet-debütáláshoz nem hasonlítható befogadói hatását. Az író a hetvenes évek végétől ezredfordulónkig villantja fel a belső, a lelki ember meghatározó élményeit. Szereplő: a baráti, a szerelmi, a családi és a kis közösségi (katonai) életben az ember végső kérdéseivel küzdenek meg, és mondhatjuk, megállják a helyüket ebben a birkózásban." (T. P.)

Mezey László Miklós - Móricz ​Zsigmond: Úri muri
A ​magyar és világirodalmi örökség híres alkotásainak elemzését, értelmezését kínálja a gimnazisták, az érettségire készülők, a főiskolások, a tanárok s az irodalom iránt általában érdeklődők számára a Talentum műelemzések sorozat. A kötelező és az ajánlott olvasmányok új szempontú olvasatát, tömör, lényegre törő összefoglalását olvashatjuk továbbgondolásra ösztönző kérdések kíséretében a sorozat köteteiben. Mezey László Miklós Úri muri-elemzése Móricz Zsigmond írásművészetének ama értékére világít rá, hogy mélységében képes megmutatni a magyar élet benső összefüggéseit.

Mezey László Miklós - Pobori Ágnes - 20 ​történelmi arckép a 20. század magyar történelméből
E ​kötet húsz olyan kiemelkedő személyiség életútját mutatja be, aki jelentős hatást gyakorolt századunk magyar történelmének alakulására. Vannak közöttük nagyszerű emberek, akikre valószínűleg évszázadok múltán is hálával emlékezik majd a magyarság, vannak utat tévesztettek, akik honfitársaiknak - talán akaratlanul - sok keserűséget okoztak, s olyanok is, akiket a csúcsra érkezve megrészegített a hatalom mámora, s nemzetüket nem szolgálni akarták, hanem uralkodni próbáltak rajta.

Kollekciók