Ajax-loader

F. Nagy Angéla könyvei a rukkolán


F. Nagy Angéla - Gyümölcsből ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Tejtermékből ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Saláta ​ABC
,,Ön ​mikor eszik salátát? " - tette fel a kérdést az egyik híres francia divatlap olvasóinak. - „Válasza alapján megmondjuk, hol él Ön, hány éves és mennyit nyom!" Valóban, ahány nemzet, annyiféleképpen kerül az asztalra a saláta. Az angolok étkezés előtt eszik, hogy növelje étvágyukat. A franciák a pecsenye után, hogy elősegítse emésztésüket. A svédek gyakori ebédje egy-két salátával megrakott szendvics. Amerikában pedig a legnagyobb divat a saláta-party, ahol a meghívottakat számtalan hússal, hallal, rákkal, sajttal kombinált salátával, de csak salátával vendégelik meg.

F. Nagy Angéla - Különleges ​konyha
A ​Különleges konyha új - bővített és korszerűsített - kiadása A család szakácskönyve folytatása. Megtalálható benne a francia hagymaleves, a sólet vagy a Bácher Iván hiányolta makói pecsenye elkészítésének leírása, hogy csupán néhányat említsünk a több száz recept közül. A receptek nehézségi fokát (egyszerűbb vagy bonyolultabb voltát) a receptcímek melletti jelzések mutatják. Az étrendek összeállítását a betűrendes címmutató segíti, az egyes receptleírásokat a részletes tárgymutató alapján találhatjuk meg.

F. Nagy Angéla - Régi ​és új ízek
A ​MNOT, a TOT és a Nők Lapja 1978-ban pályázatot hirdetett "Régi és új ízek" címmel régi tájjellegű, illetve a mai modern étkezési szokásoknak megfelelő receptekre. A felhívás igen nagy visszhangra talált. A pályázók több ezer receptet küldtek be. A pályaművekben életre keltek a régi, kézzel írott szakácskönyvek elfeledett ételei, de emellett rendkívül sok az új, modern alapanyagból készült, a házi munkát megkönnyítő ételleírás is. A könyvben a legjobb, az elterjesztésre legalkalmasabb recepteket gyűjtöttük össze. Főleg azok számára ajánljuk könyvünket, akik már tudnak főzni, de szívesen készítik el és kóstolják meg a régi és az új ízeket is.

F. Nagy Angéla - Calypso-konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Fiatalok ​főzőiskolája
A ​Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó kezdő fiataloknak kíván segítséget nyújtani különböző tanácsadó füzetek megjelentetésével. E, háztartásvezetéssel foglalkozó kötetünk is a füzetsorozat része. A Főzőiskola azoknak a kezdő háziasszonyoknak segít, akik még nem járatosak a háztartási munkákban, nem ismerik az alapvető háztartási műveleteket, a sütés-főzés tudományát. Nem recepteket tartalmazó szakácskönyv, hanem a háztartás szervezésével, a konyhai alapműveletekkel, a főzés módszereivel foglalkozik. A szerző részletes útmutatást ad a háztartás összes feladatáról. Ismerteti a konyha ésszerű berendezését, a vásárlást, a zöldségek, húsok előkészítését, a főzés különböző részleteit: a párolást, a sűrítést, a sütés-főzés aprólékos gyakorlati módszereit. Aki ezeket az alapműveleteket áttanulmányozza, az bármilyen szakácskönyv receptje alapján el tudja készíteni az ételt. Az utolsó fejezet, a "Gyermekkonyha", a csecsemő ételének higiénikus elkészítésével foglalkozik, és recepteket is tartalmaz.

F. Nagy Angéla - Tojásból ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Takarékosan télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - A ​család konyhája
Magyarországon ​is egyre többen hódolnak a teázás örömeinek. E szokás Angliából terjedt el, s vele együtt ma már a hagyományos édes és sós sütemények is a csészék mellé kerülnek az asztalra. A kötetben található pogácsafélék, gyümölcskenyér-variációk és piskóták azonban szinte bármilyen alkalomra elkészíthetőek.

F. Nagy Angéla - Kedvenceim ​szakácskönyve
F. ​Nagy Angéla 60 esztendeje kötött barátságot a konyhával, és gyűjtögette - tapasztalt háziasszonyokat faggatva, szakkönyveket olvasva, saját ötleteit megvalósítva, világcsavargásaiból hazahozva - az ételleírásokat, és méltán népszerű szakácskönyveiben közreadta a recepteket. Ezekből válogatta ki most a számára legkedvesebb, legízletesebb ételek receptjeit, bízva abban, hogy az Olvasók - és családjaik, barátaik - örömüket lelik bennük.

F. Nagy Angéla - Lénárt Vera - Pákozdi Judit - Válogatott ​receptjeink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Ínyencnaptár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Süteményt ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Lénárt Vera - Pákozdi Judit - Befőzés ​télen-nyáron
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Húshagyó ​szakácskönyv
A ​latin vegetus szó jelentése: aktív, tettre kész. A Biblia szerint az ember eredendően növényevő, a húsevés az özönvíz után terjedt el. F. Nagy Angéla receptjei azoknak szólnak, akik imádják az emlékezetesen finom falatokat, a változatosságot, ugyanakkor egy kiadós étkezés után is szeretnék frissen, könnyedén érezni magukat.

F. Nagy Angéla - Főzzünk ​margarinnal!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

F. Nagy Angéla - Egyszemélyes ​szakácskönyv
_Magamnak ​főzzek? Időm sincs rá!_ -- véli gyakran napjaink egyedülálló, dolgozó nője, férfija. _Mit főzhetnék magamnak? Minden olyan drága..._ -- töpreng a magányos nyugdíjas. _Egy emberért hozzá se érdemes fogni!_ -- gondoljuk legtöbben. A szerző, a szakácsművészet hazai nagyasszonya viszont meggyőzően bizonyítja: egy személyre, magunkra is főzhetünk gyorsan, ízletesen, olcsón! De egyszerűen elkészíthető receptjei persze kétszemélyes háztartásokban is kitűnően használhatók.

F. Nagy Angéla - Új ​Salátaábécé
Egészségesen ​kíván táplálkozni? Vegetáriánus? Fogyni akar? Étvágygerjesztően színes asztalt szeretne teríteni családjának és vendégeinek? Gyorsan akar végezni a konyhai munkával, és mégis jót kívánni? Újdonságokra vágyik a megunt fogások helyett? Készítsen salátát! Ebben a könyvben több száz önálló fogásként és kísérőként felhasználható,a legnépszerűbb hazai alapanyagokból vagy éppen a mostanság megismert egzotikus zöldségfélékből,gyümölcsökből összeállított ínycsiklandó változat receptjét találja.

F. Nagy Angéla - A ​család szakácskönyve
A ​család szakácskönyve új - bővített és korszerűsített - kiadását veheti kezébe az Olvasó. A kötetben található sok-sok recept között akadnak különleges, az ínyencek kedvére való étkek, ünnepi alkalmakkor, vendégfogadáskor kínálhatók, és vannak - talán többségükben - a mindennapok étkezőasztalára tálalható köznapi, közkedvelt, könnyen és nem túl drágán elkészíthető, mégis nagyon jóízű fogások. Az étrendek összeállítását a betűrendes címmutató segíti, az egyes receptleírásokat a részletes tárgymutató alapján találhatjuk meg.

F. Nagy Angéla - Szinglik ​szakácskönyve
„EGYEDÜL ​ÉLNI NAGYSZERŰ” – mondják sokan, akik maguk választották ezt az életformát. „EGYEDÜL ÉLNI SZÖRNYŰ” – tartják, akiket az élet kényszerített rá. A szingli életmódnak vannak előnyei és hátrányai. F. Nagy Angéla úgy vallja: ha nem tudunk vagy nem akarunk változtatni rajta, okosabb, ha megismerjük a fortélyait, megtanulunk élni vele, és a derűsebb oldalát élvezzük. Tehát a legfontosabb szabály: fogadjuk örökbe magunkat! Keressük azokat az örömöket, amelyekkel szebbé, kellemesebbé varázsolhatjuk a szingli életmód hétköznapjait. Ízletes fogások egy személyre is készíthetők. A könyvben található 444 recept és sok jó tanács az egyszemélyes háztartásban élőket – legyenek fiatal vagy középkorú szinglik, netán idős korukra egyedül maradtak – segíti az asztal örömeinek felfedezésében.

Kollekciók