Ajax-loader

Theodor Storm könyvei a rukkolán


Theodor Storm - Späte ​Rosen / Kései rózsák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Theodor Storm - Der ​Schimmelreiter / Immensee
m ​Alleingang entwirft Hauke Haien, der ›Schimmelreiter‹, einen bruchsicheren Deich, der ihm Ruhm bereiten soll. Ein kühnes Projekt, mit dem er dem Meer Land abtrotzen will: den Hauke-Haien-Koog. Das Dorf munkelt etwas von traditionellem Menschenopfer. Hauke Haien jedoch unterwirft das Meer mit sorgfältigen Überlegungen und mathematischen Berechnungen seiner Kontrolle. Da erscheint am Horizont eine riesige Flutwelle … Mit den Beiträgen zu beiden Werken aus Kindlers Literatur Lexikon. Mit Daten zu Leben und Werk, exklusiv verfasst von der Redaktion der Zeitschrift für Literatur TEXT + KRITIK.

Theodor Storm - Immensee
In ​der leisen Novelle "Immensee" erzählt Theodor Storm von einer unerfüllten Liebe und von einem Mann, der weder für das biedere Leben eines geschäftstüchtigen Bürgers noch für das eines romantischen Dichters geeignet ist. Die eigentliche Geschichte umrahmt Theodor Storm mit dem Bild des gealterten, unverheiratet gebliebenen Protagonisten, der sich wehmütig an seine Jugendfreundin erinnert.

Theodor Storm - A ​viharlovas / Heinz, a matróz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Theodor Storm - Ein ​Doppelgänger
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Theodor Storm - A ​viharlovas
"...Nagyvonalúnak ​akart látszani, és orvosától férfias nyíltságot követelt. De amikor az tiszta vizet öntött a pohárba, Storm összeroppant, a legmélyebb búskomorságba eset, úgyhogy mindenki látta: nem fogja befejezni a legnagyobbat és legmerészebbet, amire eddig vállalkozott, A viharlovast. Azt mondták: "Gyerekek, ez nem megy", és elhatározták, hogy jóindulatúan becsapják az öreg költőt... Emil öccse, aki orvos volt, összebeszélt két kollégájával, tartottak egy álkonzíliumot, aztán a tudomány kijelentette, hogy ostobaság az egész, szó sincs rákról, a gyomorbántalmak ártatlan természetűek. Storm azonnal elhitte, gyorsan magához tért, volt még egy remek nyara, szellemileg frissen és vidáman ünnepelte hetvenedik születésnapját, folytatta és befejezte A viharlovast, ezt a hatalmas elbeszélést, amellyel a novellát, ahogy ő értelmezte: a dráma epikus nővérét, azóta még el nem ért csúcsra emelte."

Oscar Wilde - O. Henry - Edith Nesbit - Rudyard Kipling - E. T. A. Hoffmann - Theodor Storm - Csodadolgok
Csodadolgok ​földön és égen, levegőben és szárazföldön, valóságban és álomvilágban - csak a gyerekek fantáziája tükrözheti vissza mindazt a csodát, amit a szépirodalom mesterei az olvasók elé tárnak. A hat világhírű író újrafordított művében - A kis Makranc, Diótörő, Canterville kísértete, Háromkirályok ajándéka, A haza megmentői, Hogyan lett púpos a teve - az emberek és az állatok világának számtalan csodálatos pillanata elevenedik meg. A kötet két gyönyörű és klasszikus karácsonyi történetet is tartalmaz.

Theodor Storm - Der ​Schimmelreiter
Der ​Schimmelreiter", den Storm noch kurz vor seinem Tod vollendete, ist die herausragendste Novelle des Dichters. In ihr zeigt Theodor Storm den Aufstieg des Hauke Haien zum Deichgrafen. Dieser will seine Fähigkeiten durch den Bau eines neuartigen Deiches unter Beweis stellen, weil es heißt, er habe die Position nur seiner Frau zu verdanken. Spannungen und der Kampf mit seiner Umwelt lassen Hauke Haien schließlich zugrunde gehen: Als er eine schwache Stelle im Deich nicht genügend absichert, ertrinkt bei einer Sturmflut zuerst seine Frau mit dem Kind. Daraufhin stürzt er sich mit seinem Schimmel an der durchbrochenen Stelle des Deiches ins Meer, um seine Schuld zu tilgen. Wie schon in seinen früheren Novellen ist Storm auch in dieser "hinreißenden Symphonie der Meeresstimmen" (E. Schmidt) von dem Problem der persönlichen Schuld abgerückt. Ein Nachwort und ausführliche Anmerkungen helfen dem Leser.

Theodor Storm - Erdei ​tó
Theodor ​Storm a XIX. századi német próza és költészet kiemelkedő nagyjai közé tartozik, alkotásainak jelentékeny része klasszikussá vált. Bár Storm neve nem ismeretlen a mai magyar olvasó közönség előtt, elbeszéléseinek összefüggő, nagyobb válogatása eddig még nem jelent meg. Ezt a hiányt kívánjuk pótolni, amikor novellasorozatunk következő köteteként Storm - talán legszebb - nyolc elbeszélését bocsájtjuk közre. Storm polgári író, a romantika és a realizmus határán, de művészi éleslátásával az akkor még aránylag egészséges polgárságban is észreveszi a romlás csíráit. Kitűnő ember- és társadalomábrázolása, tökéletesen megszerkesztett novellái ma is példa a fiatal írónemzedékek előtt.

Conrad Ferdinand Meyer - Theodor Storm - Gustav ​Adolf apródja / Immensee
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Theodor Storm - Aquis ​submersus
Theodor ​Storm elbeszélése a 19. századi német rövidpróza egyik remeke. Komor észak-német tájon áll egy templom, benne festmény; a kép szőke, halott fiúcskát ábrázol. A kép alján rejtélyes betűjelek, kiderül belőlük, hogy a gyerek az apja bűne miatt fulladt vízbe. Innen a finom művű elbeszélés címe, s ebből a rejtélyből bontja ki az író a 17. századi romantikus szerelmi történetet. Johannes, a festő Hollandiából tér haza gyerekkorának színhelyére, a holsteini kastélyba. Hajdani gyámolítója, a földesúr a ravatalon, gyerekkori szerelme, Katharina a szomszéd birtokoshoz készül feleségül menni. A lány erőszakos, durva bátyja portrét rendel Johannestől - maradjon kép a házban az ifjú hölgyről. A festmény készülése közben meghitt gyerekkori kapcsolatuk szerelemként éled újjá. Nászukra azonban épp hogy sor kerül, a festőt elűzik, a megesett lányt pedig eltüntetik a rokonok. Évek múlva egy tengerparti faluba hívják Johannest - a pap arcképét kell elkészítenie. A komor, rejtélyes ember mellett szőke kisfiú sündörög, a paplak asszonya viszont soha nem látható - magányos, rejtélyes életet él. Egy véletlen folytán mégis találkozik a festő az asszonnyal, s felismeri Katharinát - találkozásuk végképp, sorsszerűen teljesíti be a tragédiát...

Theodor Storm - Gottfried Keller - Conrad Ferdinand Meyer - Theodor ​Storm, Gottfried Keller és Conrad Ferdinand Meyer versei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók