Ajax-loader

Angelika Kipp könyvei a rukkolán


Angelika Kipp - Filigránok
A ​papírdíszek mindig és minden korosztály körében közkedveltek voltak. Talán ez elsősorban annak köszönhető, hogy nagyon mutatósak, elegánsak, és bár első látásra bonyolultnak tűnnek, mégis könnyen elkészíthetők, ráadásul mindössze papír, olló és ragasztó szükséges a megvalósításukhoz. A könyvet ajánljuk óvodák és iskolák figyelmébe is, mert a papírdíszek készítése fejleszti a gyerekek kézügyességét, a kész papírdísz pedig nemcsak ajándék, hanem mutatós osztálydísz is lehet.

Angelika Kipp - Papírállatok ​gyöngyökkel
Gyöngyöt ​fűzni és kartonpapírból állatkákat kivágni - nagy élvezet a gyerekeknek. Füzetünkben e két technikát egyesítjük: gyöngyös papírállatkertet segítünk létrehozni. Legyen szó himbálódzó lábakról, ágaskodó tüskékről, dagadt hasról vagy vad sörényről, az üveg- vagy fagyöngyöket egyszerűen felfűzzük egy drótra, és ráragasztjuk a kartonpapírból készült állatokra.

Angelika Kipp - Filigrane ​Weihnachtszeit
Engel, ​Weihnachtsmann und Schneemann, Tannenbäume, Kerzenensembles, Sternenkranz und Krippenszene -- stimmungsvolle Motive, die in der Weihnachtszeit Ihre Wohnung ferschönern, gibt es viele. In diesem Buch stellt Ihnen Angelika Kipp ausschließlich einteilige Fenster- und Wandbilfer vor, die durch ihre ausdrucksstarke Schlichtheit bezaubern. Es werden keine Teile aufgeklebt ind keine Innenlinien aufgemalt. Im Mittelpunkt steht dabei weißer Tonkarton; viele Szenen werden aber auch alternativ in anderen Materialien wie Glanzkarton, Wellpappe, Alu-Kreppapier order Alu-Bastelkarton gezeigt.

Angelika Kipp - Árnyékfiligránok
A ​Fortélyok sorozat 67. kötetének 2. kiadása A közkedvelt filigránokat készíthetjük fekete papírból is, úgy az árnyékképekre emlékeztetnek. Lépjünk be a nosztalgia világába, készítsünk árnyékfiligránokat: virágokat, kislányos képeket vagy különféle profilokat. A kész filigránokkal díszíthetünk lámpaernyőt, cserepet, tálcát, képeslapot, dobozt vagy fotóalbumot. Fogjunk hozzá bátran, és készítsünk saját kezűleg ajándékot szeretteinknek! A kötetet ajánljuk óvodáknak és iskolának, mert a filigránok készítése fejleszti a kézügyességet, és kevés alapanyagból könnyen készíthetünk apró ajándékokat anyák napjára, karácsonyra stb.

Angelika Kipp - Karácsonyi ​ablakdíszek
Díszítsük ​ablakunkat vagy fenyőfánkat fehér kartonpapírból készült mosolygó angyalkákkal, vidám hóemberekkel és egyéb karácsonyi díszekkel, vagy készítsünk hangulatos asztali mécsestartókat. A kész filigránokkal az ajándékcsomagot is egyedivé tehetjük. A kötetet ajánljuk óvodáknak és iskoláknak is, mivel a kötetben szereplő filigránok könnyen elkészíthetők, és kevés ráfordítással karácsonyi hangulatot varázsolhatunk az osztálytermekbe.

Angelika Kipp - Ötletes ​filcállatok
Filcből ​és kartonból készült kedves, pocakos figurák elkészítését mutatja be sorozatunk újabb darabja. Egy vidám bohóc az ablakban, filckutyus az ajtóban vagy a kertben, kacsapárna a nappaliban vagy a gyerekszobában - és máris barátságosabbá, színesebbé varázsoltuk az otthonunkat. Az elkészítésük egyszer, az eredmény varázslatos.

Heide Baer - Stephanie Göhr - Angelika Kipp - Hans H. Röhr - Heidrun Röhr - Gudrun Schmitt - Húsvéti ​tojásdíszítés
Ebben ​a könyvben a tojásdíszítés különféle technikáit mutatjuk be. Alkalmazhatjuk a szalvétatechnikát, üvegfestést, árnyékvágást stb. Fogjunk hozzá bátran, és készítsünk különféle húsvéti tojásokat, amelyekkel megajándékozhatjuk a húsvéti locsolókat, illetve díszíthetjük a húsvéti terítéket. A kötetet óvodáknak és iskoláknak is ajánljuk. A tartalomból: Anyagok, eszközök és technikák; Tojásvásárlás; Tisztítás és kifújás; Festés és ragasztás; A mintaív átmásolása; A tojás felfüggesztése; Arcpír; Masnikötés; Articsókatechnika; Gravírozás. Díszített tojások: Népi jellegű húsvéti tojások; Virágos tojások; Berzselt tojások; Articsókatojások; Árnyékfiligránnal díszített tojások; Antik hatású tojások; Kékfestő tojások; Virágos és tolldíszes tojások; Csipkés tojások; Különleges felület struktúrpasztával; Asztaldíszítés. A Fortélyok sorozat 40. kötetének utánnyomása.

Kollekciók