Ajax-loader

Fábián György könyvei a rukkolán


Fábián György - Mária-fegyver
Minden ​városnak vannak titkai. Olyanok azonban, mint Győrnek aligha! A felszín alatt harcok dúlnak. Csak az összefogás segíthet. A magyar katonai titkosszolgálat, a Vatikán, az MI6 is elküldi dörzsölt ügynökeit a négy folyó találkozásához, hogy megszerezzék a titokzatos Mária-fegyvert. Csatlakozik hozzájuk a minden lében kanál újságíró. Küldetésük sikerét már az első pillanatban gyilkosságok, gátlástalan hazugságok nehezítik. A város alatti titkos labirintusban, a közeli Pannonhalmán is folyik a hajsza. Kiderül, a titkosszolgálatokat azért foglalkoztatja a fegyver megszerzése, mert attól tartanak, rossz kezekbe kerül. A Sötétség Lovagjai, akik már évszázadok óta készülnek arra, hogy lángba borítsák a Földet. Az ellenük folytatott harchoz segítőkre van szükség. Kiderül, kik tartoznak Győrben a Titkos Fény Szövetséghez. Az idővel is versenyt futnak az ügynökök, hiszen a NATO bombázó csak arra vár, gyilkos terhét mikor dobhatja a városra? Hajsza időn és téren át! Ki és miért hozta létre a Mária-fegyvert? A titkok megfejtésében nagy szerep jut az egyetemnek és kutatóinak, a volt és regnáló polgármesternek, a város püspökének, továbbá Pannonhalma főapátjának is. A Mária-fegyver megtalálása kulcsfontosságú ahhoz, hogy Győr továbbra is élhető legyen!

Fábián György - Medvelepke
A ​medvelepke maga a lehetetlen. Mert vagy medve vagy lepke. Nem igaz? De becsszó! Mégis létezik. Megfoghatatlan, leírhatatlan, legendás. Erős, szikár, alulról szürke, fentről színes, súlyosan és visszavonhatatlanul egyedi. De repül. Önfeledten repül a szelek szárnyán, megpihen virágok szirmán, és eltűnik, ha az évszak változik. Tudom, most azt gondolják, ilyen madár, vagy mit tudom én, pillangó nem is létezik. Nem látott ilyet még soha senki. Pedig de. Csak lehet, akkor nem vették észre, ezt a csodát nézik. Hiszen tudják, hogy van ez? Fától az erdőt, medvétől a lepkét... Győr. Magyarország meghatározó ipari városa. Sokan dolgoztak azért, hogy ezt a címet megkapja, megőrizze. Mindegyikük megérdemelné, hogy kötetbe fűzve meséljenek róluk, akik megtehetik. Van azonban a sorban egy ember. Róla sokat is és keveset is tudunk. Emlegetik még mindig, pedig az a gyár, amit ő vezetett, a birodalom, amelyben közel huszonnégyezer ember dolgozott, ma már nincs sehol. Pontosabban ott van mindenütt. Mert amíg az emlékek élnek, a múlt nem borít fátylat. Amíg meséket mondanak róla, nem bontották le a Rába-gyárat. Zárkózott ember volt, de nyitott gondolkodó. Munkamániás vezérigazgató. Üres söröspalackokat boltban visszaváltó nyugdíjas. Miniszterelnökök, pártvezetők szókimondó tárgyalópartnere, az amerikai kapcsolat magyar mindenese. Mindent tudunk róla, és mégis semmit...

Fábián György - Szent ​László-vér
A ​magyarok Szent Gráljának nevezik azt a serleget, amelybe a hét vezér a vérét csorgatta. Nem találták meg soha, pedig állítólag létezik, és létezik a kés is, amellyel a törzsek vezetői sebet ejtettek magukon. A serlegről és a késről vett vérrel a mai génsebészet könnyedén királyi vért csorgathat bármely földi halandó testébe, hogy az Árpád-ház leszármazottjaként ne csak a Szent Koronára formálhasson jogot, de egész Magyarországra is. Nem véletlen, hogy egy gonosz erőnek engedve a Felkentek Serege mindent bevet, hogy megtalálja a magyarok Szent Grálját. Minden jel arra mutat, hogy Győrben van a titok kulcsa. A szándék valóra váltásához semmitől sem riadnak vissza. Tervük végrehajtását olyan ördögien eszelték ki, hogy azt sem magyar, sem nemzetközi rendfenntartók nem tudják megakadályozni. A Fabiani őrnagy vezette kis csapattal azonban nem számoltak, amely már bizonyította rátermettségét a Mária-fegyver semlegesítésekor. Ám mindannyiuk tudása és képzettsége is kevés lenne, ha egykor Szent László és Könyves Kálmán nem gondoskodtak volna arról, hogy csak az arra méltók találhassák meg a magyarok Szent Grálját. Az autós üldözések, a motorcsónakos embervadászat, a Szent László-herma elrablása, a helikopteres száguldás Berlinig, a tudomány és a történelem titkainak és a magyarok ékírásának megfejtése mind egy célt szolgál a fordulatos, izgalmas és több idősíkon játszódó regényben: hogy kiderüljön, mire képes az összefogás. Kiderüljön, hogy a csalárd érdekek, hatalmi játszmák, félőrült politikusok vagy a józanul gondolkodó, nagy királyok hagyományai az erősebbek ezredéves távlatokban.

Fábián György - Kovács László Imre - Parlamenti ​választások az Európai Unió országaiban (1945-2002)
A ​kötet az Európai Unió tizenöt tagországának második világháború utáni parlamenti választásaival foglalkozik. Három fő tematikai egységből áll. Bevezető tanulmányában röviden tárgyalja a parlamenti választások politikai rendszerben betöltött szerepét, összefoglalva a nemzetközi szakirodalomnak a témára vonatkozó legfontosabb megállapításait. Bemutatja a választási rendszerek alaptípusait, továbbá a választási rendszerek második világháború utáni európai fejlődésének főbb tendenciáit. A második rész tizenöt országismereti tanulmányból áll. A tanulmányok áttekintik az egyes tagországok politikai rendszerének legfőbb vonásait, a második világháború utáni legfontosabb folyamatokat, illetve változásokat, különös figyelemmel a pártrendszer és a kormányzati rendszer alakulására; részletesen bemutatják az egyes országok választási rendszereit, azok működését, változásait. A választási eredmények elemzése a politikai erőviszonyok alakulásának, tágabban a politikai rendszer fejlődésének megértését szolgálja. A harmadik tematikai egység egy választási adatbázis, melyben a tagországok összes második világháború utáni demokratikus választásának alapvető adatai találhatók (aktivitás, szavazat- és mandátumszámok, illetve -arányok, számított arányossági mutatók stb.).

Kollekciók