Ajax-loader

Catherine Ryan Hyde könyvei a rukkolán


Catherine Ryan Hyde - Walk ​Me Home
Since ​their mother’s sudden death, sixteen-year-old Carly and her eleven-year-old sister, Jen, have been walking and hitchhiking across the Southwest trying to find Teddy, the closest thing they have to a family. Carly desperately hopes Teddy will take them in and save them from going into foster care—and forgive them for the lies told by their mother. But when the starving girls get caught stealing food on a Native American reservation, their journey gets put on hold. While the girls work off their debt, Carly becomes determined to travel onward—until Jen confesses a terrible secret that leaves both sisters wondering if they can ever trust again. Set against the backdrop of the American Southwest, Walk Me Home and its resilient heroines will inspire readers and renew their faith in recovery and redemption.

Catherine Ryan Hyde - Amikor ​rád találtam
Mikor ​Nathan McCann egy félig eltemetett csecsemőt talál az erdőben, azt hiszi, holttestre bukkant. De a gyermek már első mozdulatával örökre megváltoztatja Nathan életét. A csecsemő vér szerinti nagyanyjához kerül gondozásba, de Nathan úgy érzi, immár eltéphetetlen kötelék fűzi őket össze. Egyetlen szívességet kér csupán: szeretné, ha az asszony egy nap bemutatná őt a gyermeknek, és elmondaná neki, hogy Nathan talált rá az erdőben. Telnek az évek, és Nathan azt hiszi, az idős nő megfeledkezett ígéretéről. Ám egy napon zaklatott és dühös fiú kopog be hozzá, kezében bőrönddel.

Catherine Ryan Hyde - Love ​in the Present Tense
Leonard ​is an eerily wise five-year-old boy with asthma, terrible eyesight, and the ability to captivate everyone he meets. Pearl is Leonard's devoted teenage mother, desperately trying to hide a violent secret from her past. Mitch is Leonard's 25-year-old next-door neighbour, busy running his own company and entertaining the Mayor's wife. Then one day Pearl drops Leonard off with Mitch, and never returns. How do you go on loving someone who isn't there? As truth and fiction, memory and dreams collide, Mitch finds himself learning from a surprising source the true, magical definition of love.

Catherine Ryan Hyde - Say ​Goodbye For Now
SOME ​FAMILIES YOU'RE BORN INTO. OTHERS YOU CHOOSE. On an isolated Texas ranch, Dr. Lucy cares for abandoned animals. The solitude allows her to avoid the people and places that remind her of the past. Not that any of the townsfolk care. In 1959, no one is interested in a woman doctor. Nor are they welcoming Calvin and Justin Bell, a newly arrived African American father and son. When Pete Solomon, a neglected twelve-year-old boy, and Justin bring a wounded wolf-dog hybrid to Dr. Lucy, the outcasts soon find refuge in one another. Lucy never thought she’d make connections again, never mind fall in love. Pete never imagined he’d find friends as loyal as Justin and the dog. But these four people aren’t allowed to be friends, much less a family, when the whole town turns violently against them. With heavy hearts, Dr. Lucy and Pete say goodbye to Calvin and Justin. But through the years they keep hope alive…waiting for the world to catch up with them.

Catherine Ryan Hyde - Chasing ​Windmills
Sebastian, ​at 17, has never eaten pizza, never been to school, never even hung out with other kids. He rides the subway at night to escape his father's strict, possessive parenting. Maria, 22 and mother to two young children, has just lost her job. Afraid to confess to her violent boyfriend, Maria resorts to riding the subway when he thinks she's at work. And then one night, on an empty train, Sebastian and Maria make eye contact…

Catherine Ryan Hyde - Vigyél ​magaddal
August ​Shroeder, a tanításba belefásult középiskolai tanár egy kortyot sem iszik azóta, hogy tizenkilenc éves fia meghalt autóbalesetben. August évek óta minden nyáron lakókocsis utazásra indul. Számos lélegzetelállító természeti csodát látott már, mégis mindennél fontosabb számára, hogy ezen a nyáron eljusson a Yellowstone Nemzeti Parkba. A kirándulást még a fiával együtt tervezte el, de már csak a hamvait viheti magával. Mégsem utazik egyedül: egy váratlan fordulat nyomán két utasa is lesz, két magára hagyott kisfiú, akiknek nincs hova menniük a nyáron. Egyikük sem sejti, hogy mennyire megváltoztatja őket az utazás, és a közöttük kialakuló kötelék, és milyen új sorsot írnak majd együtt.

Catherine Ryan Hyde - Számíthatsz ​rám!
"Emlékszel, ​hogy azt mondtad, mindig rám találsz majd? Ezt soha ne felejtsd el, kérlek!" Grace A mindössze tízéves kislány már nagyon sok mindent megtanult a világról. Tudja, hogy az anyukája szereti őt, de a drogokat is. Ám egész jól megbirkózik a helyzettel, amíg a gyermekvédelmi hivataltól fel nem tűnik egy nő. Utána már csak egyetlen reménye marad... Billy Az egykori ígéretes táncos már évek óta nem hagyta el az otthonát. Valósággal retteg az emberektől, visszahúzódva, szavak nélkül éli az életét a négy fal között. Egészen addig, amíg egy napon az alatta lévő lakásban lakó Grace be nem toppan az életébe. Hangosan és visszafordíthatatlanul... A terv Az ötlet Grace fejében születik meg. Egyetlen módja van ugyanis annak, hogy az anyukája ismét tiszta legyen és az is maradjon, ha elveszik tőle azt, amihez a legjobban ragaszkodik. Ám hogy ez megvalósuljon, a ház minden lakóját be kell vonni a tervbe. De ez egyáltalán nem egyszerű, mivel valamennyien magányosak, akik a saját életükkel is nehezen néznek szembe. Grace-nek azonban lehetetlen ellenállni... Egy történet, amely elgondolkoztat. Egy regény, amely boldoggá tesz.

Catherine Ryan Hyde - A ​jövő kezdete
"A ​világ megváltoztatható? Igen! Van megoldás!" Valóban paradigmaváltás küszöbén, egy új világszemlélet kezdetén vagyunk? Mi lenne, ha a világ tényleg megváltozna? Képzeljenek el egy olyan világot, ahol a jótett már nem is olyan nagy dolog. Ahol bárki odaadhatja a drága irhakabátját egy csavargónak, egy másik meg a kocsiját egy rászorulónak. Ahol az erőszak és a gyilkosság annyira megritkul, hogy a rendőröknek alig akad dolguk. Ahol egyetlen kisfiú ötlete az egész világot megváltoztathatja... Egy kaliforniai iskolában nem mindennapi feladatot kapnak a gyerekek új tanáruktól. Váltsák meg a világot, vagy legalábbis álljanak elő valamivel, ami jobbá tehetné azt. A diákok többsége értelmetlennek találja a feladatot, a tizenegy éves Trevor azonban nagyon is komolyan veszi, és példátlan eltökéltséggel nekilát, hogy megvalósítsa, amit eltervezett... Elgondolása pofonegyszerű: tégy jót három emberrel, és ahelyett hogy viszonzást várnál tőlük, kérd meg őket, adják tovább másik három valakinek. A kis Trevor szerint, ha mindenki átveszi az "add tovább" elvet, akkor előbb-utóbb a Föld minden emberéhez el kell, hogy jusson a segítségnyújtás. Miközben a regényből megtudhatjuk, hogyan működik a kisfiú ötlete a saját életében és környezetében, az író kiválóan rávilágít arra, hogy manapság mennyire inkább a saját önző érdekeinkkel vagyunk elfoglalva, pedig mindnyájunkban ott van a jóság, a segítségnyújtás lehetősége. A regényből film is készült nagyszerű színészekkel, "A jövő kezdete" címmel. A könyv és a film hatására pedig "add tovább" mozgalmak" indultak a világ nagyvárosaiban.

Kollekciók