Ajax-loader

Németh Gyula könyvei a rukkolán


Boskovics Jenő - Ferenczy István - Fügedy Péter - Németh Gyula - Thaly Zoltán - Sikerek ​piros-kékben
A ​Vasas Sport Club nagy családjában a labdarúgás az "első gyerek". A labdarúgók indultak útnak leghamarább. Két hónappal a klub megalakulása után már megjelentek a magyar futball nagy színpadán. Alig volt a Vasas SC öt esztendős, már a legmagasabb szintű bajnokságban játszott. S a szakosztály 1911 májusi, első lépéseitől tízezrek, százezrek az angyalföldi piros-kék színek, a Vasas labdarúgók rajongói. Feledhetetlen mérkőzések, csodás hazai és nemzetközi győzelmek, bajnoki címek, kupák, világhírű játékos egyéniségek húzták fel mind magasabbra a Vasas zászlót, vívták ki a Vasast szeretők és a Vasast nem kedvelők elismerését, ámulatát. A "Sikerek piros-kékben" sorozatunkban most a labdarúgókról szeretnénk megemlékezni.

Németh Gyula - A ​nagyszentmiklósi kincs feliratai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bodnár Zalán - Németh Gyula - Lionel ​Messi
Lionel ​Messi korunk egyik leghíresebb futballistája a világon, pedig gyerekkorában alig akarták bevenni a csapatokba, mert olyan aprócska volt, és mindenki féltette, hogy összetöri magát a pályán. Aztán majdnem le kellett mondania az álmáról, hogy futballista lehessen, mert teljesen leállt a növekedése, és a szüleinek nem volt pénze az injekciós kezelésekre, amelyekre szüksége volt. Ám Messit, a „Bolhát” nem olyan fából faragták, aki hamar feladja. Barátkozz össze a Barcelona szupesztárjával, kövesd velünk a fejlődését, éljük át együtt minden kalandját annak az izgalmas útnak, amely az argentínai Rosarióból a világ csúcsára vezetett! A Németh Gyula különleges grafikáival illusztrált szöveg azon túl, hogy kiváló olvasmány, hitelesen mutatja be Leo Messi életét, és a könyvhöz tartozó színezővel magad is fejlesztheted a képességeidet, miközben Messi táplálkozási tanácsaival arra is tippeket adunk, hogyan lehetsz te is napról napra sportosabb és egészségesebb.

Németh Gyula - Fehér Zoltán - Pécsváradi János - Eljárási ​jog a közigazgatásban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bodnár Zalán - Németh Gyula - Cristiano ​Ronaldo
Cristiano ​Ronaldo korunk leghíresebb futballistája a világon. Európa-bajnok Portugáliával, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, angol bajnok a Manchester Uniteddal, spanyol bajnok a Real Madriddal, és már ötször kapta meg az év legjobbjának járó Aranylabdát. Népszerűsége töretlen, mert a futballpályán kívűl is példás életet él: ahol tud, segít a rászorulóknak. Gyerekkorában ugyanis ő is sokat nélkülözött, amikor mezítláb, rongylabdával játszott az éles kövek között a portugáliai szigeten, Madeirán, ahol született. Hatalmas akaraterővel, rengeteg gyakorlással, alázattal, lemondással és végeláthatatlan edzésmunkával érte el az évek során, hogy ő legyen a legjobb. Barátkozz össze a Real Madrid szupersztárjával, kövesd velünk a fejlődését, és éld át minden kalandját annak az izgalmas útnak, amely a madeirai szegénységből a világ csúcsára vezetett! A Németh Gyula különleges grafikáival illusztrált szöveg azon túl, hogy kiváló olvasmány, hitelesen mutatja be Cristiano életét. A könyvhöz tartozó színezővel pedig magad is fejlesztheted a képességeidet, miközben edzéstervünkkel arra is tippeket adunk, hogyan lehetsz te is napról napra jobb futballista.

Németh Gyula - A ​honfoglaló magyarság kialakulása
A ​magyarság a közép-európai műveltségi körhöz való kapcsolódása előtt körülbelül ezer évig török népekkel élt együtt. Az együttélés története, körülményei nincsenek megírva történeti forrásokban, de képet alkothatunk magunknak róla a török népekre vonatkozó történeti feljegyzések, néprajzi leírások és nyelvmaradványok - különösen fennmaradt nevek -magyarázata alapján. A legfontosabb probléma ez: milyen szerepük volt az ősi finnugor elem mellett a törököknek a honfoglaló magyarság kialakulásában? Erre vonatkozólag felvilágosít bennünket a török népek alakulási törvényeinek ismerete s az alakulásokat, a kapcsolatokat mutató közös nevek megállapítása. Erről szól könyvem első része, mely voltaképpen a török régiségtan egy fejezete, tehát nem tartoznék ide, de nélküle a honfoglaló magyarság kialakulását nem lehet megérteni.

Dávid Ádám - Németh Gyula - Rabtársak ​a gulagon
Ismeretterjesztő ​kiadvány, amely a Gulag Emlékbizottság megbízásából készült, a története pedig Olofsson Placid atya és Menczer Gusztáv példamutató helytállását meséli el.

Németh Gyula - Ungarn ​- Ein kleiner Reiseführer
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Németh Gyula - Gombocz ​Zoltán
Gombocz ​Zoltán századunk első évtizedeiben a magyar nyelvtudomány legnevesebb képviselője volt. Ő kezdte írni - Melich Jánossal együtt - a nagy Magyar Etymológiai Szótárt. A szerző ismerteti a nagyhírű tudós életét, munkamódszerét, és különösen kiemeli kritikai érzékét. Gombocz Zoltánt méltán nevezhetjük Melich János mellett a modern magyar nyelvtudomány megteremtőjének.

Kollekciók