Ajax-loader

Tamás György könyvei a rukkolán


Tamás György - Feltörés, ​tolvajlás... védekezés
Az ​autók jelentős értéket képviselnek, nagy számban megtalálhatóak, és ami lényeges: a tömeges utcai parkolás miatt könnyen hozzáférhetők. A közületi gépkocsik általában jól őrzött telephelyen vagy zárt garázsban parkíroznak, így ezek tabuk. Éppen ezért a magántulajdonú személygépkocsik lettek tárgyai a kis- és nagystílű tolvajoknak. E könyv elsősorban a technikai megelőzés oldaláról kíván beleszólni a gépkocsi-tulajdonosok és a tolvajok közötti harcba, természetesen az autótulajdonosok oldalán és érdekében. Ötletei, tanácsai minden típusú gépkocsi és más járművek, mint pl. a lakókocsi tulajdonosai számára konkrét segítséget nyújt. Elsődleges célunk, hogy abban a küzdelemben, amelynek napjainkban még sokszor a bűnözők a haszonélvezői, az autótulajdonosok fölénye mind meggyőzőbb legyen.

Petrik Ottó - Tamás György - Autómodellezés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karlovitz Kristóf - Lovász Károly - Tamás György - AutóRevü
Könyvünkben ​nemcsak az autó születésének lehetünk részesei, hanem megismerkedhetünk az autótechnika nagyszerű eredményeivel, a különböző motorkonstrukciókkal, a kocsik ruhájával, a karosszériával és lábaival, a futóművel. A kötetben többek között szó van a négykerék-meghajtásról, s mindarról, amivel a négykerekű barátunk biztonságát, kényelmét és gazdaságos üzemét biztosíthatjuk. Természetesen a mű szerzői nem feledkeztek meg a környezetvédelemről sem. Egy korszerű kocsiban több száz félvezető, chipek tömege, a kábelek százméterei találhatók, hogy a kor technikai követelményeinek eleget tegyenek. Az elektronikus gyújtástól a komputer vezérelte befecskendezőszivattyúig sok mindenről szó esik. Megismerkedhetünk 100 legismertebb típus, mint pl. a Lancia Thema vagy az Opel Kadett műszaki adataival. A könyv 32 oldalán színes képek kavalkádja ad számot napjaink legszebb autótípusairól. De hírt adnak a szerzők a legújabbakról is, amelyek csak az elkövetkezendő években gördülnek majd le a gyárak szerelőszalagjairól. Izgalmas olvasmány, mert reális képet nyújt napjaink autógyártásáról és választ ad, hogy merre tart holnap, holnapután - az autó. Kérjük, tartson velünk!

Tamás György - Polski ​Fiat 126p
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamás György - Virágh Iván - Lada ​2104, 2105, 2107, 2108
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamás György - Virágh Iván - Hasznos ​tanácsok a Zsigulihoz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamás György - Virágh Iván - Zsiguli ​/ Lada
A ​"Hasznos tanácsok a Zsigulihoz" című első könyvünk még 1972-ben íródott. Az eltelt 7 év alatt nemcsak a Ladák típusválasztéka bővült, de az alaptípusokon is számos változtatás történt. Könyvünk az alaptípusok részletes bemutatásán kívül tájékoztatót ad az egyes alkatrészek és beállítási értékek megváltoztatásáról, segíti a házi szervizt és javítást, azonkívül tanácsokat ad a Lada kényelmének és biztonságának növeléséhez. A könyv csak az 1978 december 31-ig érvényes adatokat közli, ezért számos azóta közismert új beállítási érték, alkatrész, típus nem kerül ismertetésre.

Hack Emil - Lovász Károly - Tamás György - Autótípusok ​'93
Csak ​két szürkét kell eléje fogni, és kész a díszhintó - mondta a W. Wimpff und Sohn császári udvari kocsigyártó cég tulajdonosa Gottlieb Daimler úrnak, amikor 1886-ban átadta neki a négykerekű lovas kocsit. Daimler mester egyik segédjével menten neki esett a távol-keleti fából faragott hintónak, majd az első és a hátsó űlések közé telepítettek egy csillogó, egyhengeres motort... Ezzel kezdődött. A száz-egynéhány év története csodálatos volt. Az akkori, évente néhány darab autómobil-gyártástól jutottunk oda, hogy pl. az európai Opel gyárakban 225 darab Astra készül óránként. A hintóból mindentudó, komputerizált, a legkényesebb igényeket kielégítő autócsodák lettek. A korszerűsítések jelentős hányadát már a tömegek által elérhető áron megvásárolható, futószalagon készülő termékek is tartalmazzák. A történet néhány pillanatát a Merre halad az autó? fejezetben, az eredményeit a Típusok ismertetése részben igyekszik megcsillantani ez a könyv. Megismerheti az Olvasó az eddigi Év autó-it, bepillantást nyerhet a magyar autók szülőszobáiba, és szárnyaló fantáziával megidézzük a 2011-es Frankfurti Autókiállítást. A szemet, lelket gyönyörködtető fotók láttán bizonyára minden autó iránt érdeklődő olvasó szíve hevesebben fog dobogni.

Lovász Károly - Tamás György - Forma ​1 mindentudó
Ebben ​a könyvben sportoldalról igyekeztünk megközelíteni a Forma-1 világát Rudolf Caracciolától, a második világháború előtti idők nagy egyéniségétől, Giuseppe Farinától, az első Forma-1-es győztestől Alain Prostig, a mai idők legnagyobb csillagáig elsősorban az embert, a sportolót mutatjuk be. Célunk, hogy az Olvasó a verseny nézése közben ne csak a nagyszerű, horribilis értékű autócsodákat lássa elsuhanni maga előtt, hanem választ kapjon sok olyan kérdésre, amelynek megismerésével szakmailag és sporttörténeti szempontból is többet tud meg a versenyekről: az nemcsak látványos show lesz a számára. Forma-1-es futam Magyarországon! Első hallásra szinte hihetetlennek tűnő hír. Hiszen a Forma-1-es autóversenyzés tőlünk távolinak tűnő, bizarr cirkusz benyomását keltette idáig az átlagos, az autóversenyzésben nemigen járatos érdeklődőben. A lázas előkészületek is inkább az üzlet, mint az igazi sportcsemege jegyében zajlanak, csak további gondos utánanézéskor látjuk, hogy ez a versenyzéstípus sport a javából! A versenyzők a látszat ellenére fizikailag, idegileg, szakmailag tökéletesen képzett, az autóversenyzést szupermagas színvonalon tudó sportemberek, akik – szinte biztosra vehető, hogy nem csak a jövedelemért – az emberben ösztönösen benne levő győzniakarástól fűtve róják a köröket.

Hack Emil - Lovász Károly - Tamás György - Autótípusok ​'94
Ajánljuk ​ezt a könyvet azoknak, akik szeretik a szép autókat, és tudni szeretnék, hogy mit rejt az esztétikus karosszéria. A magyar gazdaság átalakulásával az autókat kedvelők látóköre is kiszélesedett. Minél több autócsodát látunk útjainkon, annál jobban növekszik az érdeklődés irántuk. Viszont más a jogos vagy vágyakozó igény, és más a kíváncsiság. Igazán kis fogyasztású, viszonylag olcsó kocsit kívánunk magunknak, de megcsodáljuk a méregdrágát is. E kettősségről szól A kisautóké a jövő és a Belépés csak 200 kW felett fejezet. Kit ne érdekelne Az év autója '94 szavazás végeredménye, és a döntés műszaki magyarázata? Nos, ezt is megtalálhatjuk könyvünkben. A típusok ismertetése fejezetben a már sorozatban gyártott, korszerű típusok műszaki adatait olvashatjuk. A nosztalgia az autózást sem kerülte el. Az Ismét divat a nosztalgia azokról a manapság gyártott régi "ruházatú", de korszerű erőforrással ellátott autókról szól, amelyek tulajdonlását csak kevesek engedhetik meg maguknak. Büszkén állíthatjuk, mi magyarok, hogy a műszaki fejlesztés területén tettünk valamit annak érdekében, hogy az autózás ott tart, ahol tart. Ezzel a ténykedéssel foglalkozik az Autót gyártunk... fejezet. Az autókat kedvelők könyvespolcáról nem hiányozhat ez a könyv.

Bálint Endre - Tamás György - Opel ​Astra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók