Ajax-loader

Vitus B. Dröscher könyvei a rukkolán


Vitus B. Dröscher - Gyengéd, ​akár a krokodil
Kedves ​és mégis tudományos igényű művet ajánl a kiadó mindazoknak, akik szeretik az állatokat és hisznek abban, hogy mi emberek is a természet részei vagyunk. Gyengéd humorral, nagy felkészültséggel és vidám illusztrációk segítségével vezeti a szerző az érdeklődő olvasót az állatok családi életének felfedezésében. Igazi ismeretterjesztés, amit itt átélhetünk. A mű alig rejtett lényege a szerző szerint: "az állatvilágban kormányzó titokzatos erők egy része valójában az emberben is él és működik még napjainkban is".

Vitus B. Dröscher - Emberszabású ​majmok
Milyen ​eszközöket készítenek a csimpánzok? Mire jó a kurkászás? Tudnak-e beszélgetni velünk az emberszabású majmok? Vitus B. Dröscher, a magatartáskutatás tudományával foglalkozó művek ismert szakírója az emberszabású majmok - a csimpánz, a bonobó, a gorilla és az orángután - lenyűgöző világával ismerteti meg az olvasót. Képet kaphatunk e majmok életmódjáról és viselkedéséről, fejlett intelligenciájáról, kommunikációs készségéről és beszédes arcjátékáról. A szerző elkötelezett állatvédőként nyomatékosan felhívja a figyelmet az emberszabású majmok fennmaradását súlyosan fenyegető veszélyekre: az élőhelypusztításra, a vadászatra, az élve-befogásra, az illegális kereskedelemre. Nagyon sokat kell azért tennünk, hogy ezeket a különleges állatokat megőrizzük.

Vitus B. Dröscher - Ahogy ​az állatok látnak, hallanak és éreznek
Látás, ​hallás, tapintás, szaglás és ízlelés - az ember öt érzéke, melyek segítségével a világot észleli. Az állatoknak azonban sokkal több érzékük van, amelyeket mi, emberek gyakran természetfelettinek képzelünk. Vajon miért alkalmazhatók a kutyák rendőri és mentőszolgálatra? Hogy lehet, hogy a macskák mindig a talpukra esnek? Hogyan tájékozódnak a denevérek a sötétben? Hogyan érzik a szagokat, hogyan látják a színeket a különféle állatok? A kötet az állatok érzékelésének rendkívüli teljesítményeit mutatja be, többek között az ízeltlábúak, a madarak, az emlősök meghökkentő példáin keresztül. A szerző, Vitus B. Dröscher állatviselkedés-kutató a témáról több népszerű könyvet is írt.

Vitus B. Dröscher - Cápák ​és ráják
E ​könyvből végre választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy mennyire veszélyesek a cápák az emberekre, hogyan élnek, táplálkoznak, szaporodnak a mélység félelmetes ragadozói. Vajon valóban megtámadják az embereket, vagy csak a filmekben történik így? Megismerjük a vérengző és a békésebb fajokat, szokásaikat és ellenségeiket. A tengerfenék lapos lakói, a ráják kevésbé ismertek, pedig ebből a könyvből is kiderül, mennyire érdekes és intelligens állatok.

Vitus B. Dröscher - Vándorutak ​az állatvilágban
Vannak ​madárfajok, amelyek az Északi-sarkon költenek, a telet viszont már a Déli-sarkon töltik. Ez azt jelenti, hogy évenként rendszeresen ismétlődő utazásaik során több mint 20000 kilométert tesznek meg. Ismeretes, hogy egyes cetfajok táplálékukat a sarki tengerek vizeiben szerzik, utódaikat viszont a trópusi tengerekben hozzák világra. A kis pettyes lile közel 4000 kilométert repül megszakítás nélkül a nyílt óceán fölött. Vajon mi készteti az állatokat ezekre a hatalmas utazásokra? Hová igyekeznek? Milyen útvonalakat választanak maguknak a szárazföldön, a vízben, a levegőben? Hogyan képesek tájékozódni több ezer kilométeres útjuk során? A könyv első fejezeteiben a madarak, emlősök, halak, kétéltűek és hüllők, valamint a rovarok vándorlásairól lesz szó. A térképvázlatok segítségével könnyen nyomon követhetjük, hogy milyen utat tesznek meg az egyes állatok, téli és nyári tartózkodási helyük között. Több fejezet is foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy vajon milyen belső erők késztetik az állatokat ezeknek a nagy távolságoknak a megtételére, mikor kelnek útra, és milyen sebességgel haladnak céljuk felé. Az állatokra leselkedő veszélyekről szintén lesz szó. A legújabb kutatási eredmények birtokában arra is választ kapunk, hogy miként segítik az állatokat a tájékozódásban a Föld felszíni képződményei - mint pl. a hegységek vagy a kontinensek partvonalai -, hogy ezeken túl útjaik során milyen fontos szerepet játszanak a különböző csillagképek, a Nap és a Hold, s hogyan működik az állatok belső órája. Mindezek jelentőségét ma már kísérletekkel igazolt kutatásokból ismerjük. Szó lesz majd arról is, milyen eszközök segítségével tudnak a kutatók a vándorló állatok nyomában maradni. A könyv szerzője, Vitus B. Dröscher az állatok vándorlásának szerteágazó témáját lebilincselő olvasmánnyá varázsolja a fiatal olvasók számára. t lebilincselő olvasmánnyá varázsolja a fiatal olvasók számára.

Kollekciók