Ajax-loader

Szabó Kata könyvei a rukkolán


Covers_425136
elérhető
0

Szabó Kata - Lebegés
Szárnyalunk. ​ Szárnyak nélkül repülünk. Hol emelkedünk a felhők közé, az égbe fel, hol a sötét mélységbe zuhanunk alá. Érzelmi hullámvasút az életünk. Néha rosszat ad, és fájdalommal sújt, néha boldoggá tesz, és kivirulunk. Megesik, hogy az örömtől könnyes a szemünk, s akad olyan is, mikor éget, fáj, amikor bánatunkban könnyezünk. Olykor szívünk dobbanása rázza meg a világot. Máskor darabokra hullva élettelenül csak pislákol. Világokon át, ég és föld között lebegünk. Az érzelmeink szárnyán suhanunk.

Covers_385630
elérhető
0

Szabó Kata - Lélek/Harcok
Életünket ​sok minden formálja. Érzések sokasága kerít hatalmába minket nap, mint nap. Néha a boldogságtól szárnyat bontva az égig repülnénk. Máskor bánatunkban a föld legmélyebb bugyrába bújnánk el. Olykor a szerelem érzése kelt bennünk vágyat és mindent elsöprő örömet. És vannak pillanatok, amikor a csalódás csal szemünkbe könnyeket. Akárhogy is legyen, az emberi lélek a legnagyobb harcos, hiszen ezt a sok csatát, amit a különböző érzések vívnak egymással, mind képes elviselni. S bár néha darabokra hullik, később új életre kelve tovább harcol. Ezeket az érzéseket bemutatva szedtem csokorba verseimet és rövid történeteimet.

Szabó Kata - Lopott ​percek
Versek ​az életről, szenvedésről, szenvedélyről, fájdalomról és csalódásról. Versek boldogságról és szerelemről. Versek érzésekről és érzelmekről. Olyan verseket gyűjtöttem egy csokorba, amelyek saját érzelmeken, a világban tapasztalt élményeken alapulnak.

Szabó Kata - A shi-tzu, a pekingi palotakutya és más ázsiai törpekutyák
A keleti filozófiák mindig is az élet bölcsességét keresték, minden élőlényt a maguk természetességében tekintenek a világ részének, ahol minden élő elvégzi a neki teremtetett feladatokat. A fényűző palotákban élő aprócska kutyáktól pedig nem vártak mást, mint hogy gazdáik lelkét felvidítsák eleven, ragaszkodó természetükkel, bohókás megjelenésükkel, vidám játékosságukkal.

Szabó Kata - A shih-tzu, a pekingi palotakutya
A keleti filozófiák mindig is az élet bölcsességét keresték, minden élőlényt a maguk természetességében tekintenek a világ részének, ahol minden élő elvégzi a neki teremtett feladatokat. A fényűző palotákban élő aprócska kutyáktól pedig nem vártak - és ma sem várunk - mást, mint hogy gazdáik lelkét felvidítsák eleven, ragaszkodó természetükkel, bohókás megjelenésükkel, vidám játékosságukkal. A pekingi palotakutya, a japán chin, a Ihasa apso, a shih-tzu és a tibeti spániel napjainkban is pont azért népszerű, mert megmaradt annak, amiért császárok és lámák kedvelték: kis testben hatalmas szívvel élő, hűséges és pajkos kis kutyának.

Kutas Gábor - Szabó Kata - Társasági ​kutyák
A ​társasági kutyák népszerűsége napjainkban reneszánszát éli, egyre többen választják társnak, barátnak, családtagnak e fajtacsoport képviselőit. A társasági kutyák a kutyatenyésztők nemzetközi csúcsszervezetének (Fédération Cynologique International, FCI) besorolása alapján a fajták IX. csoportjába tartoznak. Számos olyan tulajdonságuk van, mely ellensúlyozza méreteikből adódó hátrányaikat, nevezetesen, hogy nem alkalmasak őrzővédő feladatokra, sportolásra. Méretüknél fogva nem ütközik nehézségbe lakásban való tartásuk. Ragaszkodóak, kedvesek, mindig vidámak, ki ne lágyulna el egy kicsi szőrgombolyag láttán, és ők felnőtt kutya korukban is pici szőrgombócok maradnak! Élénkek, éberek, de nem csaholósak. Mivel kicsik és könnyűek, jól szállíthatóak. Mozgásigényük általában kevesebb, mint nagyobb méretű társaiké, és sétáltatásuk sem kíván komoly testi erőt, ami idősebb emberek számára ideálissá teszi őket.

Kollekciók