Ajax-loader

Frederick Forsyth könyvei a rukkolán


Frederick Forsyth - Átverés
Hányan ​tudjuk, hogy mi zajlik a politikai játszmák hátterében? Hányan nyerhetünk bepillantást a színfalak mögött játszódó kémcsatákba, melyeken országok és emberek sorsa múlik? A brit titkosszolgálat ügynökeinek munkája tényleg olyan romantikus és kalandos, amilyennek képzeljük?... A britek létrehoznak egy dezinformációs osztályt, amely a KGB és csatlósai megtévesztésére szolgál. Vezetője a Nagy Átverő, aki rendkívüli intelligenciájával a legreménytelenebb helyzeteket is megoldja. Ám a világ változik, új ellenséggel, új módszerekkel, új eszközökkel kell szembenézni. A zseniális Átverő munkájára lehet, hogy nincs többé szükség… Vagy mégis? Titkok, kémek, kettősügynökök, gyönyörű nők, hihetetlen kalandok, gyanakvás, árulás, cselszövés.

Frederick Forsyth - A ​Sakál napja
Sosem ​látott bűnözési hullám fut keresztül 1963 nyarán Franciaországon. A rendőrségnek tudomására jut, hogy a bankrablások hátterében az OAS áll. Szöget üt a fejükbe, hogy ugyanekkor miért vonul vissza olyan rendkívül megerősített "védelmi állásokba" a három száműzetésben élő OAS-fővezér. Egy elrabolt tisztiszolga hézagos vallomásából aztán összeáll a kép: az OAS az "összegyűlt" pénzen merénylőt bérelt fel, hogy megölje de Gaulle tábornokot, a Francia Köztársaság elnökét. A bérgyilkosnak csak a fedőnevét tudják: a "Sakál". Semmiféle támpont nincs a nyomozás megindításához. Pedig a Sakál zseniális terve már készen áll, a merénylet napja is kitűzve. Riadóztatják az ország egész belbiztonsági szervezetét, valamint az Interpolt, de mire Lebel főfelügyelő végre nyomra akad, a Sakál már megindult, s úgy látszik, kettejük üldözéses versenyében behozhatatlan előnye van.

Frederick Forsyth - Közvetítő
…Majdnem ​sikerült. Már ott volt előtte, már szinte érintette, mindjárt lerántja erős jobbjával a biztonságot adó, hosszúszálú fűbe; tisztán látta a rémületet a hatalmas szempárban, a kiáltásra nyíló szájban az apró fogakat… és akkor ragyogó, bíborszín rózsa bontotta ki szirmait a pamutruha mellén. A kislány elesett, mintha hátba taszították volna. Emlékezett, hogy rávetette magát, testével takarta, míg elhallgatott a fegyverropogás, és a maffiózók elmenekültek az erdőn át. Emlékezett, ahogyan ott ült és karjaiban ringatta az elernyedt, kicsi testet, potyogtak a könnyei és ráordított az értetlenkedő, elkésve mentegetőző helyi rendőrre: „Ne, ne, édes Istenem, többé ne…

Frederick Forsyth - Az ​Odessa-ügyirat
Ha ​nem aznap lövik le Kennedy elnököt, s Peter Miller emiatt nem állítja le a kocsiját az autópályán, akkor a szabadúszó újságíró nem veszi észre a száguldó mentőautót, nem szerez tudomást egy szerencsétlen öregember öngyilkosságáról, nem kezd nyomozásba egy volt SS százados után... S talán nem létezne ma Izrael állam sem. Frederick Forsyth, A Sakál napja című regény Magyarországon is jól ismert szerzője ismét egy rendkívül izgalmas művel lepi meg olvasóit. A nyomozás célpontja pedig nem egyéb, mint az egykori SS-tagok szervezete: az Odessa.

Frederick Forsyth - Profi ​munka
A ​milliomos sikerember szenvedélyes szerelemre gyullad, és elhatározza, hogy megöleti az asszony férjét... Az Írországban tanuló indiai diák rettenetes bosszúra készül az őt gúnyoló és megalázó ír munkavezető ellen... A jámbor banktisztviselő és papucs férj életét gyökeresen megváltoztatja egy tengeri horgászat... Az ártatlanul megrágalmazott hiába keres törvényes úton elégtételt, fortéllyal segít hát magán... A törvényszéki bíró meglepő körülmények között találkozik vonatbeli útitársával és kártyapartnerével... Egy dúsgazdag, rákbeteg üzletember páratlan leleménnyel juttatja vagyonát az arra legérdemesebbeknek... A fiatal ír házaspár kocsija lerobban a francia hegyvidéken, és alkalmi szállásukon megrázó élmény vár rájuk... A lebontásra ítélt ház falában mumifikálódott női holttestre bukkannak... Frederick Forsyth, A sakál napja és más nagyszabású politikai krimik világhírű írója e kötetében bebizonyítja, hogy az elbeszélés műfajának is felülmúlhatatlan mestere. Pergő és izgalmas meseszövés, a történések feszültsége és drámaisága, a mindig váratlan és meglepő, hihetetlenül szellemes megoldás elbűvöli és sokkolja az olvasót, és nemcsak a krimik borzongató izgalmát, hanem a remekbe szabott írásmű szellemi élvezetét is kínálja neki.

Frederick Forsyth - A ​negyedik jegyzőkönyv
Frederick ​Forsyth ebben a - 80-as években játszódó - briliáns regényében a szovjet és a brit titkosszolgálat ravasz, kegyetlen és hallatlanul izgalmas párharcának egy fejezetét villantja fel. A Nagy-Britannia aláásására irányuló pokoli terv tulajdonképpen nem is a KGB Első (hírszerzési) Főcsoportfőnökségétől indul ki, hanem a szovjet titkosszolgálat volt fejétől, az SZKP KB tolószékhez kötött, idős főtitkárától, akiben nem nehéz felismerni Jurij Andropovot. Ragyogóan kiképzett "végrehajtójánál", Petrovszkij őrnagynál talán csak az MI5 (a brit elárítás) és az annál is titkosabb MI6, más néven a SIS (vagyis a Secret Intelligence Service, a hírszerzés) emberei leleményesebbek. Rajtuk kívül feltűnnek a regényben az amerikai, a dél-afrikai, a nyugatnémet, a csehszlovák, a lengyel titkosszolgálatok ügynökei, futárai, összekötői is. Forsyth belülről ismeri ezt a világot: a londoni Charles Streeten található brit biztonsági szolgálatot csakúgy, mint a szovjet hírszerzés Moszkva melletti, jaszenyevói központját. A tét nem csekély: az atomsorompó-szerződéshez csatolt jegyzőkönyv betartatásától, illetve megsértésétől százezrek élete függhet. A tucatnyi országban példátlan népszerűségi rekordokat felállító bestseller. A negyedik jegyzőkönyv most végre a magyar olvasóhoz is eljut.

Frederick Forsyth - Ikon
Ez ​volt az a nyár, mikor a kenyér ára meghaladta az egymillió rubelt. Ez volt az immár harmadik nyár, amelyik rossz termést hozott. Ez volt az a nyár, amelyen a távoli vidéki kisvárosok utcáin az első oroszok éhen haltak. Ez volt az a nyár, mikor az orosz elnök, távol minden segítségtől, szívrohamot kapott a limuzinjában, és egy öreg takarító ellopott egy iratot. 1999 nyarát írták. A Gergely-naptárhoz igazodó világ a kétezredik év előestéjét ünnepli. Párizsban és Londonban pukkan a pezsgő, ropognak a petárdák, Washingtonban görkorcsolyacsapatok száguldoznak, Budapesten a valahára világvárosi forgalmú Nagykörút egyetlen hatalmas üdvrivalgás és trombitaverseny. A választásokra készülő Oroszországban csak egyetlen igazán esélyes elnökjelölt van: Igor Komarov, a karizmatikus vezér, aki igazságot ígér a szegény, elnyomott népnek, amely egy nap még vele együtt fölemelkedik, visszaállítja régmúlt dicsőségét, s elsöpri a haza utcáit elárasztó szennyet. Az új Hitler ki nem mondott, embertelen terveiről egy ellopott irat, a Fekete Manifesztum révén a CIA és az angol titkosszolgálat is értesül. Az angol és amerikai kormány parancsa azonban egyértelmű: nem avatkozhatnak be. A nyugdíjas hírszerzőket nem kötik titkos kormányutasítások. Sir Nigel Irvine, a brit titkosszolgálat volt főnöke jó partnerre talál Jason Monkban, a CIA valamikori legjobb emberében, akinek minden ügynökét eladta Aldrich Ames, a CIA árulója. A másik oldalon a könyörtelen Anatolij Grisin, a KGB volt ezredese áll, aki néhány éve Igor Komarov szolgálatába szegődött. Így indul a "nagy játszma", amelynek számos résztvevője, de csak egyetlen célja van - Oroszország jövője.

Frederick Forsyth - A ​veterán és más történetek
A ​lélegzetelállító történetek mesterének, Frederick Forsythnak e kötetben olvasható öt novellája csemege azoknak, akik együtt szeretik a krimik izgalmát, a mesék, legendák kiszámíthatatlan fordulatait, valamint az irodalmi igényességgel megrajzolt alakokat, helyszíneket. London legdivatosabb ügyvédje egy közönséges utcai rablógyilkosság elkövetőit védi - győz az igazság? Ugyancsak nyilvánvalóan súlyos bűntény színhelye egy híres aukciós ház. Csak a bosszú szolgáltathat igazságot. Az itáliai Sienába látogató amerikai turista nemcsak a középkori városállamot idéző ünnep, a Palio színes forgatagában találja magát, hanem megismerkedhet egy huszadik századi legendával is. Misztikus csoda a világháború brutális valóságában? A Bankokból Londonba tartó repülőgép utasai között minden jel szerint kábítószercsempészek vannak. Vajon ki az, akinek mutatja magát? És végül: egy lebilincselő történet az amerikai Vadnyugat történetéből. Fehérek és indiánok véres harca, gyilkosság és szerelem - Forsythra jellemző, nem várt fordulatokkal.

Frederick Forsyth - No ​Comebacks (Heinemann Guided Readers)
Here ​are ten suspenseful, serpentine stories of betrayal, blackmail, murder, and revenge...all culminating in shocking twists of fate. Within these pages live a wealth of characters you will not soon forget...people whose lives become irrevocably trapped in a world of no comebacks, beyond the point of no return-from the manipulators and the manipulated to the ultra-rich capable of buying and selling human lives, to the everyday man maneuvered by circumstances into performing deadly acts of violence.

Frederick Forsyth - Avenger ​- A bosszúálló
Az ​egyetemista Ricky Colensót, az önzetlen, lelkiismeretes önkéntest kegyetlenül meggyilkolják az egykori Jugoszláviában. Multimilliomos nagyapja, a Kanadában élő Steven Edmond nem képes megbékélni unokája elvesztésével, és bosszút esküszik. Ricky gyilkosa után kutatva jut el Cal Dexterhez, a Vietnamot megjárt veteránhoz, és abban bízik, hogy egyedül ő fog igazságot szolgáltatatni. A családi tragédia azonban rövidesen a világméretű terrorizmus borzalmaiba torkollik. Bármerre sodorjon is a történet - Vietnamból a háború gyötörte Szerbia vagy Közép-Amerika dzsungeljeibe -, A Bosszúálló letehetetlenül izgalmas, feszült politikai krimi, amelynek főszereplője, Cal Dexter semmivel sem marad alul Forsyth korábbi regényhőseihez képest. Forsyth, az akciókrimi mestere nem hazudtolja meg magát. Az Avenger - A Bosszúálló újabb dicsőséget hoz A veterán szerzőjének!

Frederick Forsyth - Nincs ​visszaút
A ​törvényszéki bíró meglepő körülmények között találkozik újra vonatbeli útitársával... A jámbor bankigazgató és papucsférj életét gyökeresen megváltoztatja egy tengeri horgászat... A fiatal ír házaspár kocsija lerobban a francia hegyekben, majd alkalmi szállásukon megrázó élmény vár rájuk... A milliomos sikerember szenvedélyes szerelemre gyullad, így elhatározza, megöleti az asszony férjét... A lebontásra ítélt ház falában mumifikálódott női holttestre bukkannak... Legyen bár tárgyuk a kegyetlen gyilkosság, a bizalommal való visszaélés vagy a vérfagyasztó véletlen, Frederick Forsyth írásai mindig letehetetlenek, élet- vagy éppen halálszerűek. Ez az öt kiváló történet a szerző második, rendkívül olvasmányos válogatáskötete - a feszült, szívszorongató izgalom mesterének újabb remekműve.

Frederick Forsyth - Meghökkentő ​mesék
A ​törvényszéki bíró meglepő körülmények között találkozik újra vonatbeli útitársával... A jámbor bankigazgató és papucsférj életét gyökeresen megváltoztatja egy tengeri horgászat... Az ártatlanul megrágalmazott hiába keres törvényes úton elégtételt, fortéllyal segít hát magán... Egy dúsgazdag üzletember páratlan leleménnyel juttatja vagyonát az arra legérdemesebbeknek... A milliomos sikerember szenevedélyes szerelemre gyullad, így elhatározza, megöleti az asszony férjét... Frederick Forsyth írásai letehetetlenek, a részletek mindig hajmeresztően hitelesek, élet-,vagy éppen halálszerűek... Bizonyíték erre a most közreadott válogatás is, amely a feszültségkeltés mesterének méltó bemutatkozása.

Frederick Forsyth - The ​Day of the Jackal (Penguin Readers)
A ​secret organisation plans to assassinate the French President, General de Gaulle. Their leader, Colonel Marc Rodin, decides to hire a professional, someone unknown to French police. He and his men choose the Jackal. Can police detective Claude Lebel stop the killing and save the President's life?

Frederick Forsyth - The ​Day of the Jackal
The ​Jackal. A tall, blond Englishman with opaque, gray eyes. A killer at the top of his profession. A man unknown to any secret service in the world. An assassin with a contract to kill the world's most heavily guarded man. One man with a rifle who can change the course of history. One man whose mission is so secretive not even his employers know his name. And as the minutes count down to the final act of execution, it seems that there is no power on earth that can stop the Jackal.

Frederick Forsyth - Az ​ördög alternatívája
"Jó ​tíz napja repült ide Londonból, hogy átvegye megbízatását. Ezalatt az évszázad egyik legnagyobb kémkedési ügyét csípte meg, az egyetlen olyan ügynököt futtatva, aki valaha is a Kreml szívében működött... Még három hét, és az asszony kijut innen, a biztonságot jelentő Londonba. Ő is abbahagyja, visszavonul a szolgálattól, s új életet kezd az egyetlen emberrel, akit szeret..." Egyszerre kémtörténet, politikai krimi és a tiszta szándékaiban is gyilkos terrorizmus kórképe, de mindenekelőtt letehetetlen, szuperizgalmas regény. Valóság és fikció ötvöződik benne, dörögnek a fegyverek Oroszország szívében és az Északi-tengeren. KGB-ügynökök és nyugati biztonsági emberek viaskodnak egymással, pillanatokon és ördögi cselvetéseken múlik a világ sorsa, de a zseniális, piszkos trükk beválik, csak egy ember válik boldogtalanná...

Frederick Forsyth - The ​Cobra
An ​extraordinary cutting-edge thriller from the New York Times-bestselling grandmaster of international suspense. Meticulous research, crisp narratives, plots as current as today's headlines-Frederick Forsyth has helped define the international thriller as we know it. And now he does it again. What if you had carte blanche to fight evil? Nothing held back, nothing off the table. What would you do? For decades, the world has been fighting the drug cartels, and losing, their billions of dollars making them the most powerful and destructive organizations on earth. Until one man is asked to take charge. Paul Devereaux used to run Special Operations for the CIA before they retired him for being too ruthless. Now he can have anything he requires, do anything he thinks necessary. No boundaries, no rules, no questions asked. The war is on-though who the ultimate winner will be, no one can tell...

Frederick Forsyth - The ​Kill List
The ​Kill List: a top secret catalogue of names held at the highest level of the US government. On it, those men and women who would threaten the world's security. And at the top of it, The Preacher, a radical Islamic cleric whose sermons inspire his followers to kill high profile Western targets in the name of God. As the bodies begin to pile up in America, Great Britain and across Europe, the message goes out: discover this man's identity, locate him and take him out. Tasked with what seems like an impossible job is an ex-US marine who has risen through the ranks to become one of America's most effective intelligence chiefs. Now known only as The Tracker, he must gather what scant evidence there is, collate it and unmask The Preacher if he is to prevent the next spate of violent deaths. Aided only by a brilliant teenaged hacker, he must throw out the bait and see whether his deadly target can be drawn from his lair.

Frederick Forsyth - A ​pásztor
"A ​jó hírét féltő megzsarolt tisztviselő elképesztő megoldással jár túl a zsarolók és a rendőrség eszén... A kamiontolvajoknak kínos meglepetésben lesz részük a zsákmány megszerzése után... Az ártatlanul megrágalmazott hiába keres törvényes úton elégtételt, fortéllyal segít hát magán... Egy dúsgazdag, rákbeteg üzletember páratlan leleménnyel juttatja vagyonát az arra legérdemesebbeknek... Az Írországban tanuló indiai diák rettenetes bosszúra készül az őt gúnyoló és megalázó ír munkavezető ellen... A fiatal pilóta vadászgépéhez titokzatos kísérő csatlakozik..."

Frederick Forsyth - Halállista
A ​Halállista az Egyesült Államok szigorúan titkos listája azokról, akik a világ biztonságát veszélyeztetik. A lista élén a Prédikátor áll, aki az interneten közvetített uszító beszédeivel arra buzdítja az iszlám híveit, hogy kövessenek el öngyilkos merényleteket a nyugati világ fontos vezetői ellen. Ennek nyomán szerte a világon szörnyű gyilkosságok történnek Isten nevében. Mintha csak valami rettenetes járvány szedné áldozatait. Ha valaki nem állítja meg ezt az őrületet, a világ káoszba zuhan. A szinte lehetetlen küldetéssel egy volt tengerészgyalogost bíznak meg, akit legközelebbi kollégái is csak Nyomkövetőként ismernek. A Nyomkövető egy zseniális, tinédzser hacker segítségével próbálja meg azonosítani a maszk mögött rejtőzködő Prédikátort. Az üldözés egyszerre zajlik a virtuális és a valós világban, de kétséges, hogy milyen eredménnyel zárul. Forsyth legújabb regénye bepillantást nyújt a terrorizmus lélektani motivációinak legsötétebb bugyraiba és a globális terrorizmus elleni harc titkos boszorkánykonyhájába.

Frederick Forsyth - A ​háború kutyái
Dollármilliárdokat ​ígérő platinalelőhelyre bukkan egy mérnök egy elmaradott afrikai "banánköztársaságban." A hatalmas profit reményében egy angol üzletember vakmerő vállalkozásba fog: puccsot szervez az afrikai országban, egy sokat tapasztalt zsoldosvezér irányításával. Azzal azonban nem számol, hogy az ígéretes lehetőség a KGB-nek is tudomására jut, illetve hogy a zsoldos egyik riválisa mindent megtesz azért, hogy megölje halálos ellenfelét. A puccs hajszálpontosan kidolgozott terve egycsapásra gyilkos versenyfutássá változik: a profitért, a hatalomért, és az életért.

Frederick Forsyth - Der ​Schakal / Die Hunde des Krieges
Zwei ​Weltbestseller von Frederick Forsyth in einem Band -mehr als 700 Seiten Spannung um Terror, Katastrophen und internationale politische Verwicklungen. | »Eiskalte Märchen« hat ein Kritiker Forsyths Romane genannt. Aber märchenhaft an diesen perfekt gemachten Polit-Thrillern ist vielleicht nur die.Verwegenheit der Helden, ihre Abneigung undjhr Kampf gegen jede Art von Establishment. Alles andere beruht auf einem ausgeklügelten System von gründlichst recherchierten Tatsachen. Forsyth, der erst dann zu schreiben beginnt, wenn er zudem alle Schauplätze der Handlung mit eigenen Augen gesehen hat, kommtso zu der faszinierenden; und für ihn typischen Mischung aus Erfindung und Realität, aus Geschichten und GeschiGhte. »Der Schakalcein Killer mit dem Auftrag, den französischen Staatspräsidenten zu beseitigen - »Die Hunde des Krieges«, Söldner, die als hochbezahlte Spezialisten in Afrikaihr zweifelhaftes Spieljtreiben:..Immer läßt Forsytfi seineÄornarjfigu-ren für oder gjegen bestimmte politische Ziele ins Weltge- !: schehen eingreifen, und immer zieht er den Leser in den ' Bann des Geschehens.

Frederick Forsyth - Richard Paul Evans - James Twining - Patricia MacDonald - Az ​afgán / Napraforgó / A fekete nap / Furcsa férj
Frederick ​Forsyth: Az Afgán Amikor az amerikai és a brit titkosszolgálatok tudomására jut, hogy az al-Kaida terrorszervezet újabb pusztító csapásra készül a Nyugat ellen, kétségbeesett harc kezdődik az idővel. A nagyhatalmaknak mielőbb ki kell deríteniük, mikor, hol és mit terveznek a terroristák. Csakhogy nincs informátoruk az al-Kaidánál, egy idegent beépíteni pedig megoldhatatlan feladatnak tűnik. De a titkosszolgálatoknál akadnak olyanok, akik nem ismernek lehetetlent... Richard Paul Evans: Napraforgó Váratlanul felbontott eljegyzése után Christine Hollister úgy dönt, hogy kényelmes daytoni otthonát néhány hétre felcseréli a dél-amerikai őserdőkre egy humanitárius misszió résztvevőjeként. Minél jobban megismeri a Napraforgó árvaház nehéz sorsú ifjú lakóit, valamint gondozójukat, a titokzatos dr. Paul Cookot, annál biztosabb benne, hogy az élete már sohasem lesz olyan, mint annak előtte. James Twining: A Fekete Nap Egy londoni kórházban gyilkosság áldozata lesz egy idős holokauszttúlélő, miközben egy prágai zsinagógából elrabolják egy alig ismert művész festményét. Nem sokkal ezután az USA-beli Marylandben egy bűnbanda behatol egy szigorúan őrzött múzeumba, és eltulajdonít egy Enigma kódfejtőt. A három esetnek látszólag nincs köze egymáshoz, ám az egykori műkincstolvaj, Tom Kirk más véleményen van, és ezt kész bebizonyítani. Patricia MacDonald: Furcsa férj Emma Hollis úgy érzi, a szerencse kegyeltje: viharos szerelmük megkoronázásaként ellenállhatatlan barátja, David Webster feleségül veszi. Csakhogy a nászéjszakán brutális támadás éri a várandós nőt, akinek az élete ettől a pillanattól lidércnyomássá válik. Emma nem érti, vajon a rendőrség miért a férjét gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével. David a legutolsó ember a világon, aki bántani akarná imádott feleségét... Vagy mégsem?

Frederick Forsyth - The ​Fourth Protocol
It ​is a time of political unrest in Great Britain. And behind the Iron Curtain an insidious plot is being hatched, a plan so incendiary that even the KGB is ignorant of its existence--Aurora, the sinister brainchild of two of the world's most dangerous men: the general secretary of the Soviet Union and master spy Kim Philby. The wheels are in motion, the pawns are in place, and the countdown has begun toward an "accident" that could change the fact of British politics forever and trigger and collapse of the Western alliance. Only British agent John Preston stand any chance of breaching the conspiracy. Through plot and counterplot, from bloody back streets to polished halls of power both East and West, his desperate investigation is relentlessly blocked by deceit, treachery, and the most deadly enemy of all...time

Dick Francis - Henry Denker - Frederick Forsyth - Peter Mayle - Veszélyes ​verseny / Kathy sorsa / Ikon / Mindent vállalok
Dick ​Francis: Veszélyes verseny Alexander Kinloch mindig többre becsülte a vadregényes skótföldet a városi nyüzsgésnél. Ám hiába próbál békésen festegetni, családja nyugalmát válságok sorozata dúlja fel. Mostohaapja hirtelen megbetegszik, egy versenylovat el kell rejteni, és az eltűnt családi örökséget többen is szeretnék megkaparintani. Akár tetszik, akár nem, Alexandernek nincs más választása, és ezer veszélyt vállalva szembe kell néznie a problémákkal. Henry Denker: Kathy sorsa Grace Cameron szerencsés embernek hitte magát, és nagyon szerette okos, kedves, tizenkét éves lányát, Kathyt. A szerencse azonban akkor hagyta cserben, amikor a legkevésbé számított rá, és Grace arra kényszerült, hogy minél hamarabb új otthont találjon kislánya számára. Vajon hol fog lakni, és milyen lesz az új családja? Kaphat-e valaha is olyan szeretetet, amit Grace adott neki? A kérdésekre választ ad a szerző nagysikerű regénye. Frederick Forsyth: Ikon A 2000. év küszöbén Oroszország válaszúton áll, nem lehet tudni, ki fogja irányítani az országot. Egy veszedelmes fanatikus pártvezér készül a hatalom átvételére, hogy aljas terveit megvalósíthassa, és a Nyugat hivatalosan nem tehet semmit sem ellene. Titokban azonban a legnagyobb veszélybe küldenek egy volt CIA-ügynököt, akinek az a feladata, hogy ráébressze a nemzetet a szörnyű valóságra, és Oroszország megvédje saját magát. Izgalmas vízió a közeli jövőről. Peter Mayle: Mindent vállalok A Dél-Franciaországhoz ragaszkodó fiatal angol agglegény örömmel elfogad egy állást, amelyhez Mercedes jár, és a Rivierán élhet luxuskörülmények között. Aztán egymást követik a bonyodalmak. Egy ellopott táska miatt Peter Mayle új regényének rokonszenves hőse rákényszerül arra, hogy túljárjon az eszén milliomos munkaadójának. Bennett szerencséjére talál egy megbízható társat a magas, csinos egykori izraeli kommandós Anna személyében.

Frederick Forsyth - Avenger
A ​young American aid volunteer, Ricky Colenso, is brutally murdered in former Yugoslavia. His grandfather, the Canadian billionaire Steven Edmond, is bent on revenge. The quest to find Ricky's murderer leads Edmond to Cal Dexter, ex-Vietnam Special Forces

Ken Follett - Frederick Forsyth - Jeffery Deaver - Nora Roberts - Vadmacskák ​/ Suttogó szél / Üres szék / A villa
Ken ​Follett: Vadmacskák A II. világháborúban már csak napok vannak hátra a szövetségesek normandiai partraszállásáig, és rendkívül fontos lenne minél hamarabb kiiktatni a nácik kulcsfontosságú telefonközpontját az észak-franciaországi Sainte-Cécile-ben. A francia ellenállási mozgalom által szervezett támadás kudarccal végződött. A brit Különleges Hadműveletek Igazgatósága ezért legjobb ügynökére, Felicity Clairet-re bízza az eddigi legmerészebb terv végrehajtását. Frederick Forsyth: Suttogó szél 1876-ot írunk. A helyszín az USA-beli Montana állam déli része. Custer tábornok Little Bighornnál lemészárolt seregének egyedüli túlélőjeként Ben Craig felderítő a sájen indiánok fogságába esik. Ben beleszeret a gyönyörű rézbőrű lányba, Suttogó Szélbe, de kapcsolatuk több okból is reménytelennek látszik - különösen egy ősi sámán rejtélyes döntése miatt. Ben Craig és Suttogó Szél örök szerelmének története páratlan időutazásra csábítja az olvasót. Jeffery Deaver: Üres szék A zseniális kriminológus, Lincoln Rhyme, miután mind a négy végtagja megbénult, csak a bűntények felderítésének és elméje pallérozásának szenteli életét. Amikor Észak-Carolinába utazik sorsdöntő műtétre, különleges ügybe keveredik. A helyi seriff és emberei egy Rovar Fiúnak nevezett tinédzser emberrablót üldöznek, akit gyilkossággal is gyanúsítanak. Lincoln Rhyme-nak és szépséges segítőjének, Amelia Sachsnek nagyon kevés ideje van a tettes kézrekerítésére. Nora Roberts: A villa A fiatal és ambiciózus Sophia Giambelli és az életét a szőlőtőkéknek szenteli Tyler MacMillan nem sokban osztozik, leszámítva egy Napavölgybéli, ritka jó borairól híres szőlészet tulajdonosi jogát. Amikor a cég hírneve mérgezett borok és rejtélyes halálesetek miatt veszélyben forog, Sophia és Tyler vonakodva bár, de szövetségre lép egymással. A levegő izzik körülöttük, de miféle szerelem ez? Mámorító regény az utánozhatatlan Nora Roberts tollából.

Frederick Forsyth - A ​közvetítő
1990-et ​írunk. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke béketárgyalásokat folytat az orosz főtitkárral. Eközben az orosz marsall titkos terveket szövöget a Távol-Kelet olajpiacának megszerzésére. Ugyanebben az időben Houstonban egy olajmágnás tervei közt szintén ugyanez szerepel. A békeszerződés azonban mindezt meggátolná. Ezért az elnök Oxfordban tanuló fiát terroristák elrabolják, bízva abban, hogy ezzel a tettükkel félre tudják vonni az elnök figyelmét a béketárgyalásokról. A CIA és az FBI kölcsönösen megegyeznek abban, hogy a legjöbb emberüket kell elküldeniük a tárgyalásokra...

Frederick Forsyth - Isten ​Ökle
Az ​Isten Ökle a csodafegyver neve, amelytől Szaddám Huszein iraki diktátor az Öböl-háború idején a győzelmet remélte. A regény elején G. V. Bullt, a zseniális, ám naiv tudóst, az atombombát a szövetségesek ellen irányító "szuperágyú" tervezőjét, aki persze nem katonai célokra szánta találmányát, meggyilkolják. Huszein a tervek alapján folytatja a fegyverkezést, és elfoglalja Kuvaitot. Az angol titkosszolgálat Kuvaitba küldi Mike Martin őrnagyot, aki képes arra, hogy tökéletesen beilleszkedjén az arab környezetbe, és naprakész adatokkal lássa el a szövetséges hadvezetést. Létezik-e valóban iraki atombomba, s ha igen, hogyan semmisíthetnénk meg? Egy titkozatos áruló, Jerikó szerint igenis létezik, s ő jó pénzért hajlandó megjelölni a támaszpont pontos helyét. A Bagdadba áthelyezett Mike Martinra vár a feladat, hogy a drágán szerzett információkat kijuttassa Irakból. Lélegzetelállító versenyfutás kezdődik, hogy megsemmisítsék az atomfegyvert. A szerző mindent tud, amit a haditechnikáról, a lenyűgöző vadászrepülőgépekről vagy a titkosszolgálatokról tudni lehet, a sok szálon futó cselekmény változatos emberi sorsokat felmutatva viszi előre a történetet. A három titkosszolgálat színleg együttműködik, valójában mégis csak maguknak dolgoznak. Egyben azonban nem különböznek: a cél valamennyiük szemében szentesíti az eszközt.

Frederick Forsyth - Az ​afgán
Amikor ​a brit és az amerikai hírszerzésnek tudomására jut, hogy az al-Kaida nagyszabású terrortámadásra készül, azonnal akcióba lépnek. Pontosabban csak lépnének, mert arról fogalmuk sincs, hogy a terrorszervezet hol, mikor és egyátalán hogyan akar lecsapni. Az al-Kaidában nincsenek informátoraik, és lehetetlen bárkit is beépíteni. Hacsak... A hírszerző ügynökségek a terrortámadás elhárításra valami olyasmivel próbálkoznak, amire eddig még nem volt példa. Az Afgán nem más, mint Izmat Khan, egykori tálib vezér, aki öt éve raboskodik Gauntánamo Bayben. Ám az Afgán ugyanakkor Mike Martin ezredes is, a sötét bőrű, szikár veterán, aki huszonöt évet szolgált a brit hadsereg kötelékében a legkülönbözőbb háborús övezetekben, és gyerekkorát Irakban töltötte. Ő épül be az al-Kaida terroristái közé az általuk nagyra tartott és megbízhatónak ítélt Khan helyett. Az akcióhoz a körültekintő előkészületek mellett egy jó adag szerencse is kell, hiszen képtelenség felkészíteni Martin ezredest mindarra, ami a gyűlölettel teli környezetben várhat rá...

Frederick Forsyth - Manhattan ​fantomja
Különleges ​dolgokat ígér ez a könyv. Az egyik különlegessége a Forsyth-olvasóknak szól: a kémregények elhíresült mestere ezúttal más műfajban jelentkezik - szerelmes történetet ír, ám azt is Forsyth-módon. A másik különlegessége a musicalrajongóknak szól: a világszínpadokat óriási sikerrel bejárt (filmen is látható) Az Operaház fantomja című Andrew Lloyd Webber-musical történetét folytatja. Aki pedig egyikről sem hallott eddig, annak azért különleges, mert a világirodalom egyik örökzöld témáját dolgozza fel: a szépség és a szörnyeteg tragikus szerelmét. A mindenki által rettegett, az emberek elől rútsága miatt rejtőzködő férfi szenvedélyesen beleszeret egy szépségesen szép lányba, és megpróbálja elnyerni a kegyeit. Jöhet-e olyan pillanat, amikor a szerelem széppé varázsolja a legtaszítóbbat is? Forsyth, akinek Lloyd Webber a legjobb barátja, eljátszik a gondolattal, hogy másként is folytatódhat a történet. A párizsi Operaház idétlen és rút fantomjának énekesi tehetsége mellett éles elméje is lehet. Mi történik akkor, ha még zseniális üzletember is lesz - Amerikában. Ez a kis terjedelmű regény az utóbbi évek egyik legsikeresebb könyve volt amerikában és Nyugat-Európában. A magyar olvasónak is szíves figyelmébe ajánljuk.

Frederick Forsyth - Nicholas Sparks - William J. Coughlin - Walter Sorrels - David Baldacci - Bosszúálló ​/ Az őrangyal / Perdöntő bizonyíték / Karácsonyi vonatozás
Frederick ​Forsyth: Bosszúálló Az egyik helyi segédszervezet munkatársa, Billy Colenso brutális gyilkosság áldozata lesz az egykori Jugoszlávia területén. A nagyapa, a kanadai milliárdos Steven Edmond mindenáron meg akarja találni Billy gyilkosát, így kerül kapcsolatba a vietnami veterán Cal Dexterrel, aki az amerikai hadsereg egyik különleges alakulatnál szolgált. A személyes bosszúhadjárat azonban hamarosan feszült drámába torkollik a terrorizmus világszínpadán. Nicholas Sparks: Az őrangyal Férje négy évvel ezelőtt bekövetkezett halála óta a huszonkilenc éves Julie Barenson ritkán randevúzott férfiakkal, most azonban úgy érzi, eljött az ideje, hogy új társat keressen magának. A jóképű és intelligens mérnök, Richard Franklin hamar leveszi a lábáról, ugyanakkor legjobb barátjához, Mike Harrishez is egyre szorosabb szálak fűzik. Julie-nak választania kell a két férfi közül, ám nem sejti, hogy a döntése tragikus események sodrát indítja el. William J. Coughlin – Walter Sorrels: Perdöntő bizonyíték Amikor a hírneves írót, Miles Dane-t letartóztatják a felesége meggyilkolásáért, az eset egyértelműnek látszik. Az ügyész könnyű helyzetben van, hiszen a férfinak nincs elfogadható alibije, és a bizonyítékok is ellene szólnak. A rendőrség azt gyanítja, Dane már évekkel ezelőtt eltervezte a gyilkosságot, ám elkövette azt a hibát, hogy mindezt papírra vetette. Az író ügyvédje, Charley Sloan magánnyomozásba kezd, és rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik. David Baldacci: Karácsonyi vonatozás Tom Langdon újságíró élete romokban hever. A helyzetét tovább nehezíti, hogy vonaton át kell utaznia az Egyesült Államokon, hogy a karácsonyt egy nővel töltse, akit talán már nem is szeret. Langdonnak azonban sejtelme sincs, milyen kalandos utazás vár rá az elkövetkező három napon. Az utasok között felbukkannak olyan régi és új barátok, akik gyökeresen megváltoztatják az életét.

Frederick Forsyth - The ​Devil's Alternative
'Whichever ​option I choose, men are going to die.' This is the Devil's Alternative, the appalling choice facing the president of the USA and other statesmen throughout the world. The climax is the most exciting that even this brilliant storyteller has contrived, and the last-minute surprises take the breath away.

Kollekciók