Ajax-loader

Zórád Ernő könyvei a rukkolán


Zórád Ernő - Egy vándorfestő ifjúságai 1911-1951
Talán az utolsó igazi gavallér önéletírása ez. Volt képügynök, focista, műkedvelő színész és énekes bérházak udvarán. Lakott vidéki kúriákban, kültelki odúkban és Pest fényűző fogadójában az Angol Királynőben. Viharos szerelmek, átmulatott éjszakák. Nők, Nők és Nők. Telt szőkék, buja barnák és démoni feketék. Ilyen volt egyik élete. Másik élete a Tabán varázslójáé, a világhírű festőé, grafikusé.

Zórád Ernő - Forró mezők
Móricz Zsigmond regényéből 1966-ban készített képregényt Cs. Horváth Tibor forgatókönyve alapján Zórád, a történet a Fülesben jelent meg folytatásokban.

Zórád Ernő - Tabán ​- A lebontott romantika
Budapest ​"Montmartre"-jának, az 1930-as évek elején lebontott Tabánnak szinte csak a neve maradt meg, de hajdani romantikáját, a girbe-gurba utcák, macskaköves terek hangulatát, jellegzetes figuráit s az őket körülvevő tárgyi világot Zórád Ernő képemlékeivel nemzedékek számára látvánnyá tette, "ecsettel lefényképezve" az utókor számára a helyszíneket. Az albumban szereplő 84 kép jórésze eleddig kötetben meg nem jelent alkotás. A könyv irodalmi szemelvényei az eltűnt városrész hangulatát idézik, a térkép és az utcák jegyzéke, várostörténeti leírása pedig topográfiailag pontosítják az olvasóban a kötet forgatása közben már közössé vált képemlékeket. "Egy város ábrázolása pontosabban: megjelenítése a topográfia, az építészet hitelességére kötelez. És a díszlet belvilága, intim hangulata? Az a sajátos atmoszféra, színek, zenék esték! Mert nők és holdvilág nélkül ugyan ki tudta volna elképzelni a Tabánt? Igen, az a bizonyos couleur locale - mindez emlékeim szép korszakából hangzott fel újra. Ebben az érzelmi állapotban ismertem fel, hogy a Kortárs Művészet semmiféle áramlatába nem vagyok már képes beilleszkedni. Tudatosan visszafelé, a múlt általam megélt, minden részletében megtapasztalt irányába fordulok. Az "akkor" társa leszek. Ez volt a Tabán feltámasztása." Zórád Ernő

Orbán Dezső - Zórád Ernő - A ​titkos övezet rejtélye / Az ezüstflotta kincse
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zórád Ernő - A ​titokzatos automaták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jókai Mór - Zórád Ernő - Névtelen ​vár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Heltai Jenő - Zórád Ernő - Family ​Hotel / VII. Emánuel
Mák ​István újságíró, a Január ismert és kedvelt szereplője ezúttal egy elképzelt balkáni állam uralkodó osztályával ismerkedik, s keveredik mulatságosabbnál mulatságosabb kalandokba. Maga Heltai Jenő írja, hogy két ifjúkori, nagyon sikeres regényét, a Family Hotel-t és a VII. Emánuel és korá-t magába foglaló Kiskirályok voltaképpen karikatúra egy olyan világról, amely már e művek keletkezése idején történelmi anakronizmus volt. Ez a világ: a balkáni piszlicsáré machiavellizmus, a kisszerű feudális államrend, a törpe és cinikus uralkodók, korrupt miniszterek, a tizekét-próbás, sunyi hivatalnokok világa. A kedélyes csirkefogók között feltűnik egy-egy tiszta, gyanútlan lélek is, aki az író által teremtett véletlenek jóvoltából betévedhet a kulisszák mögé, s ráébredhet a népnyúzás évszázados mechanizmusára. VII. Emánuelből, a szórakoztatóan link trónörökösből, majd száműzött királyból végül egy párizsi szálloda tulajdonosa lesz, s a szatíra éppen itt csattan, a befejezésben: a nagyzoló uralkodói ábrándok mögött egy élelmes kispolgár szellemi képességei rejtőzködnek csupán.

Vlagyimir Afanazjevics Obrucsev - Zórád Ernő - Utazás ​Plutóniába
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zórád Ernő - Karel Čapek - Harc ​a szalamandrákkal
Karel ​Capek regénye alapján írta és rajzolta Zórád Ernő. Eredetileg a Füles rejtvényújságban jelent meg.

Zórád Ernő - Pompei ​utolsó napjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zórád Ernő - Pest-Budai ​mozaik
Az ​Ipoly festői völgyében született, Mikszáth, Krúdy szellemén nevelkedett művész, társaihoz hasonlóan sokat küzdött, nyomorgott ifjúságában. Buktatók, nehézségek, harcok, kétségek, stílusváltozások jelzik útját. Jó megfigyelő. Reális mondanivalója zenével átszőtt mesélő hangon szól hozzánk. Ha beszélhetünk egy képzőművész irodalmi utóérzéseiről, nála helyénvaló. Krúdy Zsuzsa Napokig lehetne hallgatni Z. E.-t, ha az életéről kezd mesélni. Kalandjai Krúdy regényeire emlékezetnek, könnyen hihetném róla, hogy a "Ködlovagok" alakjai közül való kóbor lovag a Tabánból, békésen fröccsöző bölcs egy régi józsefvárosi bormérésből. Alaposan megismerte az életet, aludt az Üdvhadsereg ingyenszállásán, volt képügynök, labdarúgó, műkedvelő színész és énekes pesti bérházak udvarán. Lakott vidéki kúriákban, albérleti szobákban és az Angol Királynőről elnevezett vendégfogadóban. Ilyen volt egyik élete. Másik élete a kitűnő rajzolóé. Éles szemű megfigyelő, mozdulatok és karakterek remek rögzítője, s megörökítője a régi Tabánnak. Félelmetes rajztudása révén valószínű, hogy vágyai, ambíciói másfelé vitték volna, de a körülmények nyomására képregények rajzolója lett. A legjobb magyar képregényeké, akinek a világ legjobbjai mellett van a helye. Kuczka Péter

Vlagyimir Afanazjevics Obrucsev - Zórád Ernő - Utazás ​Plutóniába
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zórád Ernő - Egy ​vándorfestő ifjúságai
Az ​Ipoly festői völgyében született, Mikszáth, Krúdy szellemén nevelkedett művész, társaihoz hasonlóan sokat küzdött, nyomorgott ifjúságában. Buktatók, nehézségek, harcok, kétségek, stílusváltozások jelzik útját. Jó megfigyelő. Reális mondanivalója zenével átszőtt mesélő hangon szól hozzánk. Ha beszélhetünk egy képzőművész irodalmi utóérzéseiről, nála helyénvaló. Krúdy Zsuzsa Napokig lehetne hallgatni Z. E.-t, ha az életéről kezd mesélni. Kalandjai Krúdy regényeire emlékeztetnek, könnyen hihetném róla, hogy a "Ködlovagok" alakjai közül való kóbor lovag a Tabánból, békésen fröccsöző bölcs egy régi józsefvárosi bormérésből. Alaposan megismerte az életet, aludt az Üdvhadsereg ingyenszállásán, volt képügynök, labdarúgó, műkedvelő színész és énekes pesti bérházak udvarán. Lakott vidéki kúriákban, albérleti szobákban és az Angol Királynőről elnevezett vendégfogadóban. Ilyen volt egyik élete. Másik élete a kitűnő rajzolóé. Éles szemű megfigyelő, mozdulatok és karakterek remek rögzítője, s megörökítője a régi Tabánnak. Félelmetes rajztudása révén valószínű, hogy vágyai, ambíciói másfelé vitték volna, de a körülmények nyomására képregények rajzolója lett. A legjobb magyar képregényeké, akinek a világ legjobbjai mellett van helye.

Zórád Ernő - Tabán ​- Egy eltűnt városrész
Ismertető: ​Tabán - Egy ötven éve eltűnt városrész emlékképei Az 1930-as években megkondult a lélekharang Tabánunk felett. Festők, fotósok siettek megörökíteni az elítéltet. Magam is buzgón jártam a jól ismert utcácskákat, ahol már dolgozott a csákány. Kísérteties volt. Aztán örökre eltűnt a Tabán és vele a romantika. (...) Úgy gondolom tehát, hogy emlék-konzerveimet ,,pseudo-naturális" cimkével ellátva mutatom be. Mivel az sem közömbös, ki-mikor-hol kortárs, kérem, fogadjanak el ama kor társának megértéssel. Budapest, 1933-1983. Zórád Ernő - Zórád Ernő kötete a művészetek találkozása: az irodalom és a képzőművészet közösen állít emléket egy eltűnt városrésznek. Kellemes verses és prózai szövegek és látványos képek kaptak helyet a műben. Remek múltidézésre és gyönyörködésre.

Zórád Ernő - Kalandozások ​egy régi fiákeren
Az ​idén 90 éves mester életműkötete ez a reprezentatív album. A mintegy száz színes reprodukció válogatást nyújt Zórád rendkívül szerteágazó témájú műveiből. Találkozhatunk az eltűnt Tabán világával, az egyedülálló irodalmi Panteonnal, a frivol századelővel, Madách: Az ember tragédiája kötet illusztrációival, egyedülálló lovakat ábrázoló képeivel, Krúdy figuráival, csakúgy, mint művészi képregény részletekkel.

Fehér Tibor - Zórád Ernő - Hajdúk ​kapitánya
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rejtő Jenő (P. Howard) - Cs. Horváth Tibor - Zórád Ernő - A ​néma revolverek városa
Rejtő ​Jenő nyomán írta Cs. Horváth Tibor, rajzolta Zórád Ernő. Eredetileg 1971-ben jelent meg a Magyar Ifjúságban. Színes címlap: Haránt Artúr.

Georgij Martinov - Zórád Ernő - Az ​időspirál
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pierre Boulle - Zórád Ernő - A ​majmok bolygója
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jules Verne - Zórád Ernő - Sztrogof ​Mihály
Zórád ​Ernő képregényei sorozat kilencedik kötete a _Sztogof Mihály_ című történet. Folytatódik a Zórád Ernő klasszikus fekete-fehér képregényeit bemutató sorozat. A Képregényfesztiválra jelenik meg a Jules Verne világhírű regénye nyomán készült képregény. A történetet eredetileg a Füles rejtvénymagazin közölte folytatásokban, 1975-ban.

Jack London - Zórád Ernő - Aranyásók ​Alaszkában
Írta ​és rajzolta Zórád Ernő, Jack London novellái nyomán. Eredetileg a Füles rejtvényújságban jelent meg.

Zórád Ernő - Könyves ​király
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók