Ajax-loader

Hans Christian Andersen könyvei a rukkolán


Hans Christian Andersen - Andersen meséi - A bűvös láda
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Csodaszép altató mesék - Andersen meséi
Andersen szívbemarkoló meséi a világirodalom legszebb gyöngyszemei közé tartoznak, gyerekek és felnőttek számára egyaránt kellemes időtöltést jelent az olvasásuk. A kötetben 28 mese olvasható, ismert és ritkábban hallott történetek egyaránt. Induljon hát a mesedélután _A_ _kis_ _gyufaárus_ _lánnyal,_ _Az_ _ólomkatonával,_ vagy a _A_ _tűzszerszámmal!_

Hans Christian Andersen - Märchen und Geschichten
HANS CHRISTIAN ANDERSEN (1805 bis 1875) ist der große dänische Dichter, der uns mit seinen Märchen die Welt aufschließt und in das Reich der Literatur hineinwachsen läßt. Schwer war sein Weg zum gereierten Dichter, er berichtet darüber in seiner Selbstbiografie "Meines Lebens Märchen". Als Sohn eines Flickschusters, der mit dem Besuch der Armenschule seines Heimatstädtchens Odense vorliebnehmen mußte, hatte er manche Bitternis zu erdulden. Vierzehn Jahre alt und ganz auf sich gestellt, unternahm er es, in Kopenhagen Schauspieler zu werden. Vermögende Gönner nahmen sich seiner an. Reisen nach Deutschland und in verschiedene Länder regten ihn zu dichteruischen Versuchen an. - Meisterschaft erlangte H. C. Andersen mit seinen "Märchen für Kinder erzählt", die seit 1835 in steter Folge entstanden und bis zu seinem Lebensende auf eine Zahl von fast 150 anwuchsen. In unzähligen der Wirklichkeit nachgeformten Bildern weiß er seine Lebensweisheit an jung und alt zu vermitteln. Seine schönsten Geschichten leben im Volke fort und sind, wie es nur den besten Werken der Dichter vergönnt ist, zu wahren Volksmärchen geworden.

Hans Christian Andersen - Gordana Maletic - A ​hókirálynő
A ​hókirálynő meséje a tiszta, őszinte szeretet diadalma az önző, nagyravágyó hatalommal szemben. Gerda és Kay története híven tükrözi Andersen csodálatos mesevilágát, melybe beleveszni nem csak élvezetes, de tanulságos is bármely korosztály számára.

Hans Christian Andersen - Andersen-mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Andersen ​mesék
Válogatásunk ​az összegyűjtött mesék bő egynegyedét tartalmazza a leghíresebbektől kezdve a feledésszámba menő ismeretlenekig, így rávilágít a dán meseköltő világirodalmi jelentőségére. Andersen tágan értelmezte a mese műfaját, kutatta a benne rejlő lehetőségeket, és rájött, hogy a meséken keresztül minden elmondható az emberi lélekről gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Meséi nem egyformák: igaz, hogy mindegyikre erősen rányomja bélyegét a költő senki máséval össze nem téveszthető személyisége, ám mindegyik más-más ötletre épül, mindegyiknek más az előadásmódja, így mindenki találhat magának újabb kedvenceket a régiek mellé. Mesekönyvünk legnagyobb szenzációja, hogy a fordítás dán nyelvből készült, melyre Magyarországon korábban soha nem volt példa. Kiadónk ezzel a különleges mesekönyvvel szeretné emlékezetessé tenni Andersen születésének 200. évfordulóját.

Paulovkin Boglárka - Hans Christian Andersen - A rút kiskacsa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Utazás ​a Dunán
Utazzunk ​együtt képzeletben Andersennel, fedezzük fel egy művelt idegen szemével a korabeli Magyarország Duna menti látnivalóit, ismerjük meg a világhírű mesemondó tollából a helyi legendákat és regéket, éljük át személyes találkozásait és benyomásait, melyeket oly színesen tár elénk! 2021-ben különös aktualitást ad Andersen írásának az 1841-es pestisjárvány miatt útközben, Orsovában kötelező hatósági karanténban töltött napjairól szóló részletes beszámolója, de ezen kívül is számos érdekes megfigyelést tehetünk arról, hogy mi változott és mi nem az elmúlt kerek 180 évben. Andersen sokszor hallás után, vagy német nyelvű források alapján jegyezte le az útja során érintett látnivalók, városok nevét, mely települések egy része ráadásul a Duna későbbi szabályozása során víz alá került, ma már nem is létezik. A mai térképeken szereplő helységneveknek legalább a fele más, mint az utazás esztendejében, 1841-ben. Mégis, remek szórakozás térképen követni Andersen hajójának útját, elképzelni például a küzdelmes átjutást a Vaskapunál a folyó szabályozása előtt. A korabeli képekkel és régi képeslapokkal gazdagon illusztrált könyvben törekedtünk a helységnevek olyan alakját, fordítását szerepeltetni, hogy csak ritkán csorbuljon Andersen eredeti írásmódja, mégis érthető és követhető legyen a mai magyar olvasók számára.

Hans Christian Andersen - Wilhelm Hauff - Charles Perrault - Varázslatos ​mesék
Andersen, ​Hauff és Perrault meséiből készült válogatás, melyet színes illusztrációk tesznek a gyermekek számára vonzóvá.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hans Christian Andersen - Boldogan ​éltek...
Ebben ​a csodálatosan illusztrált kötetben a Grimm-testvérek és Andersen legszebb meséi elvisznek minket az elvarázsolt kastélyba, ahol Csipkerózsika mély álmát alussza, a bálterembe, ahol Hamupipőke a herceggel táncol, vagy az erdőmélyi kunyhóba, ahol a gonosz mostoha megkínálja Hófehérkét a mérgezett almával. A szépen kidolgozott, meseszerű illusztrációk időtlen, varázslatos hangulatot adnak ennek a különleges kötetnek.

Hans Christian Andersen - The ​Emperor's New Clothes and Other Fairy Tales
Four ​classic fairy tales from Hans Christian Andersen, read by Sir Derek Jacobi, Anne-Marie Duff, David Tennant and Penelope Wilton.

Hans Christian Andersen - A ​hóember
- ​Hej, de pompás hideg van! Csak úgy csikorog minden tagom! - kiáltott fel elégedetten a hóember. - Új életet lehel belém ez a jeges szél! De mit bámul rajtam az az izzó képű odafönn? - A napot gondolta, amely éppen akkor hajlott nyugovóra. - Felőlem bámulhat, ugyan nem hunyorgok, szemem se rebben!

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Alekszandr Nyikolajevics Afanaszjev - A ​rendíthetetlen ólomkatona és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - A ​csodálatos tűzszerszám
A ​szegény katona találkozik az erdőben a gonosz boszorkánnyal, akinek a segítségére siet, és cserébe megszerzi a tűzszerszámot. A mese során több próbát kell kiállnia, hogy megtarthassa a szerszámot. Útján varázslatos kutyák segítik.

Hans Christian Andersen - A ​kiskondás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - The ​Snow Queen
The ​classic story of Kay, the little boy whose heart and eye are pierced by a splinter of glass and who turns against his playmate, Gerda. When Kay is carried off by the beautiful but cruel Snow Queen, Gerda sets off in search of him. 'P. J. Lynch's lovely illustrations call on all sorts of styles, quoting Rackham and Dulac and Rockwell.'

Jacob Grimm - Wilhelm Grimm - Hans Christian Andersen - Die ​schönsten Märchen zur Weihnachtszeit von Grimm und Andersen
Drei ​der schönsten Märchen zur Weihnachtszeit finden Kinder in diesem liebevoll illustrierten Buch: Es erzählt von _Schneeweißchen und Rosenrot_ , die im kalten Winter einem großen Bären Unterschlupf gewähren und ihn am warmen Kamin schlafen lassen. Außerdem von _Frau Holle_ , die kräftig ihre Betten ausschüttelt, damit es auf der Erde ordentlich schneit. Und schließlich erzählt es das _Märchen von der Schneekönigin_ , die den kleinen Kay in ihr eisiges Reich entführt. Da macht sich Kays Freundin Gerda auf die Suche nach dem verschwundenen Jungen. Ihr abenteuerlicher Weg führt sie in einen bunten Blumengarten, in ein prächtiges Schloss und in eine unheimliche Räuberburg. Immer wieder trifft das Mädchen auf Menschen und Tiere, die ihr unterwegs helfen. Immer wieder trifft das Mädchen auf Menschen und Tiere, die ihr unterwegs helfen. Ob Gerda ihren Freund Kay am Ende finden wird? Ein Märchenbuch zum Vorlesen und Anschauen.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Tavaszi ​mesék
A ​TAVASZI MESÉK című kötetben Andersen: Pöttöm Panna és Grimm: A hat szolgáló című örökzöld történeteivel találkozhatunk. Az utazást Meseországba Anasztaszja Arhipova részletes, színes akvarelljei, csodálatos, mozgalmas illusztrációi teszik még élvezetesebbé.

Hans Christian Andersen - A ​fenyőfa és más mesék
Állt ​az erdőben egy szép, sudár kis fenyőfa. Jó helye volt: nap is érte, levegő is simogatta, idősebb társai, lucfenyők meg jegenyefenyők zúgtak körülötte. De a kisfenyőnek minden vágya az volt, hogy magasabbra nőjön; a meleg napot, az üdítő levegőt sem élvezte, s ügyet se vetett a parasztgyerekekre, akik ott jártak-keltek, fecsegtek körülötte, amikor szamócáért, málnáért mentek az erdőre. Sokszor egész köcsöggel szedtek, máskor szalmaszálra fűzték fel a szamócaszemeket, aztán leültek pihenni a kisfenyő tövébe...

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Charles Perrault - Csodaszép ​mesék
Ez ​a könyv a legnépszerűbb mesék varázslatos világába repít el benneteket. A szép történeteket kedves rajzok kísérik, hogy képzeletben együtt kalandozhassatok a Csizmás kandúrral, Hamupipőkével, a kis hableánnyal, és sok-sok népszerű mesefigurával.

Hans Christian Andersen - Illusztrált ​mesék I-II.
Üdvözöljük ​a gyerekeket és a szülőket Hans Christian Andersen tündérmeséinek varázslatos világában! Andersen meséi ősi elbeszélések, amelyek egyetemes, minden időben érvényes igazságokat tárnak fel, s az egyedülálló bölcsesség hangulatával rendelkeznek. A történeteket két kötetben gyűjtöttük össze. A tartalomból: A kis hableány, A hókirálynő, A kis gyufaárus lány, A semmirekellő asszony, Így igaz, A kiskondás, Kis Kolos és Nagy Kolos, A hajdina, A fülemüle, A toll és a tintatartó, A Lápkirály leánya, A fenyőfa.

Hans Christian Andersen - The ​Annotated Hans Christian Andersen
A ​richly entertaining and informative collection of Hans Christian Andersen's stories, annotated by one of America's leading folklore scholars. In her most ambitious annotated work to date, Maria Tatar celebrates the stories told by Denmark's "perfect wizard" and re-envisions Hans Christian Andersen as a writer who casts his spell on both children and adults. Andersen's most beloved tales, such as "The Emperor's New Clothes," "The Ugly Duckling," and "The Little Mermaid," are now joined by "The Shadow" and "Story of a Mother," mature stories that reveal his literary range and depth. Tatar captures the tales' unrivaled dramatic and visual power, showing exactly how Andersen became one of the world's ten most translated authors, along with Shakespeare, Dickens, and Marx. Lushly illustrated with more than one hundred fifty rare images, many in full color, by artists such as Arthur Rackham and Edmund Dulac, The Annotated Hans Christian Andersen will captivate readers with annotations that explore the rich social and cultural dimensions of the nineteenth century and construct a compelling portrait of a writer whose stories still fascinate us today.

Hans Christian Andersen - Mesék ​és történetek
Hans ​Christian Andersen (Odense, 1805. április 2. - Koppenhága, 1875. augusztus 4.) dán költő és meseíró. Andersent a mese királyának tartották, aki értette a virágok beszédét és a madarak nyelvét, a szél suttogását és a vihar üvöltését. Abba a meseíró, mesegyűjtő generációba tartozott, akik feladatuknak tekintették összegyűjteni népük mesekincsét, akár csak a Grimm testvérek vagy Benedek Elek. Meséin több generáció is felnőtt és a magyar olvasóközönség is számtalan meséjét ismeri. A négy kötetes gyűjtemény közel 1500 oldalt tesz ki és szinte minden meséjét bemutatja.

Hans Christian Andersen - Állatmesék ​erdőn, mezőn
Mára ​már elcsépelt gondolat, hogy rohanó világban élünk, hogy sok minden változik; de szerencsére a mesék világa ugyanolyan maradt, mint gyermekkorunkban.

Hans Christian Andersen - Mesék, ​kalandok és történetek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Ilse Binting - A ​kis hableány
A ​kis hableány mindennél jobban vágyik arra, hogy a szárazföldi világban éljen és hogy szerelméhez, a herceghez közel lehessen. Így hát megkéri a gonosz boszorkányt, hogy tüntesse el a halfarkát. De a boszorkány nagyon nagy árat követel ezért: a kis hableány csodaszép hangját akarja…. A híres Andersen mese egyike a legkedveltebb gyermekeknek szóló történetnek. Ilse Bintig tolmácsolásában olvashatjuk.

Hans Christian Andersen - Agnès Vandewiele - A ​legszebb Andersen-mesék
Vannak ​olyan mesék, melyek megunhatatlanok, mert kedves szereplőikkel, megríkató vagy éppen hátborzongató cselekményükkel estéről estére elvarázsolják a gyerekeket. A nagy dán meseíró, Hans Christian Andersen történetei több mint száz év óta rendíthetetlenül állják az idő próbáját, s ennek ékes bizonyítéka ez a szép kötet, melyben a neves illusztrátor, Jean-Noël Rochut rajzai viszik még közelebb a gyerekekhez Andersen csodálatos mesevilágát. A legismertebb történetek mellett, mint amilyen _A hókirálynő, A rút kiskacsa, A kis gyufaárus lány, A császár új ruhája, Pöttöm Panna,_ a kötet a kevésbé ismert mesék közül is válogat. A fiatal és idősebb olvasók biztosak lehetnek benne, hogy Kis Klaus és Nagy Klaus, az öreg utcai lámpás, a hercegből lett kondáslegény vagy Együgyű Jankó is belopja magát a szívükbe.

Hans Christian Andersen - Tales ​from Hans Andersen (Penguin Readers)
Hans ​Andersen wrote many stories, and these are some of the best. We meet a very, very small child, a bird with a beautiful voice, a mermaid with legs, an ugly duckling with no friends and an emperor with some very strange new clothes. These stories teach us lessons for life.

Hans Christian Andersen - Pöttöm ​Panna és más mesék
Andersen ​varázslatos meséi, a világirodalom e páratlan kincsei ebben a kötetben az illusztrátor, Mihail Fjodorov művészi rajzainak segítségével szinte megelevenednek. A 6-10 éves korú gyermekek bizonyára élvezettel olvassák majd A rendíthetetlen ólomkatonáról vagy A fülemüléről szóló lírai történeteket, de életre kel A tűzszerszám című mese teafindzsaszemű kutyája, valamint a párnája alá rejtett borsószemek miatt aludni nem tudó Borsószem hercegkisasszony és Pöttöm Pann a törékeny alakja is. Andersen meséit már többféle adaptációban olvashatták a gyerekek, ám ez, a Rab Zsuzsa műfordításának felhasználásával szerkesztett szöveg és a gyönyörű rajzok egészen biztos, hogy elvarázsolják még a felnőtt olvasókat is.

Hans Christian Andersen - Hans ​Christian Andersen összes meséi és történetei
H. ​C. Andersen, a nagy mesemondó meséit szinte minden korosztály ismeri. Már nagymamáink és nagypapáink is az ő meséin nőttek fel. Ezzel a mesekönyvvel szeretnénk kedveskedni minden gyermeknek, mert meseolvasással vagy mesehallgatással egy olyan varázslatos világba kalandozhatnak el, mely életük meghatározó része lehet. Könyvünk közel százötven mesét tartalmaz. Reméljük, hogy e klasszikus gyűjteménnyel tovább gyarapíthatjuk Andersen olvasótáborát.

Hans Christian Andersen - A ​gyufaárus kislány
A ​meseirodalom klasszikusának örökbecsű alkotásaiból válogat a kötet. A nyolc történet között szerepelnek a kedvelt meseantológia-darabok (A hókirálynő; A vadhattyúk; Borsószem-hercegkisasszony). Helyet kapott a válogatásban a háborúból visszatért fiatal katona viszontagságait megelevenítő, a varázslatokat reális elemekkel ötvöző mese, A tűzszerszám. Költészet, szépség és a mindennapi élet mesébe emelt képsora elevenedik meg A kis gyufaárus lány szomorú történetében. A gyerekeket önálló olvasgatásra buzdíthatja a kötet, hogy megismerjék az anderseni mesebirodalmat.

Hans Christian Andersen - Andersen ​újabb meséi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók