Ajax-loader

Hans Christian Andersen könyvei a rukkolán


Hans Christian Andersen - Andersen meséi - A bűvös láda
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Csodaszép altató mesék - Andersen meséi
Andersen szívbemarkoló meséi a világirodalom legszebb gyöngyszemei közé tartoznak, gyerekek és felnőttek számára egyaránt kellemes időtöltést jelent az olvasásuk. A kötetben 28 mese olvasható, ismert és ritkábban hallott történetek egyaránt. Induljon hát a mesedélután _A_ _kis_ _gyufaárus_ _lánnyal,_ _Az_ _ólomkatonával,_ vagy a _A_ _tűzszerszámmal!_

Hans Christian Andersen - Märchen und Geschichten
HANS CHRISTIAN ANDERSEN (1805 bis 1875) ist der große dänische Dichter, der uns mit seinen Märchen die Welt aufschließt und in das Reich der Literatur hineinwachsen läßt. Schwer war sein Weg zum gereierten Dichter, er berichtet darüber in seiner Selbstbiografie "Meines Lebens Märchen". Als Sohn eines Flickschusters, der mit dem Besuch der Armenschule seines Heimatstädtchens Odense vorliebnehmen mußte, hatte er manche Bitternis zu erdulden. Vierzehn Jahre alt und ganz auf sich gestellt, unternahm er es, in Kopenhagen Schauspieler zu werden. Vermögende Gönner nahmen sich seiner an. Reisen nach Deutschland und in verschiedene Länder regten ihn zu dichteruischen Versuchen an. - Meisterschaft erlangte H. C. Andersen mit seinen "Märchen für Kinder erzählt", die seit 1835 in steter Folge entstanden und bis zu seinem Lebensende auf eine Zahl von fast 150 anwuchsen. In unzähligen der Wirklichkeit nachgeformten Bildern weiß er seine Lebensweisheit an jung und alt zu vermitteln. Seine schönsten Geschichten leben im Volke fort und sind, wie es nur den besten Werken der Dichter vergönnt ist, zu wahren Volksmärchen geworden.

Hans Christian Andersen - Gordana Maletic - A ​hókirálynő
A ​hókirálynő meséje a tiszta, őszinte szeretet diadalma az önző, nagyravágyó hatalommal szemben. Gerda és Kay története híven tükrözi Andersen csodálatos mesevilágát, melybe beleveszni nem csak élvezetes, de tanulságos is bármely korosztály számára.

Hans Christian Andersen - Andersen-mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Andersen ​mesék
Válogatásunk ​az összegyűjtött mesék bő egynegyedét tartalmazza a leghíresebbektől kezdve a feledésszámba menő ismeretlenekig, így rávilágít a dán meseköltő világirodalmi jelentőségére. Andersen tágan értelmezte a mese műfaját, kutatta a benne rejlő lehetőségeket, és rájött, hogy a meséken keresztül minden elmondható az emberi lélekről gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Meséi nem egyformák: igaz, hogy mindegyikre erősen rányomja bélyegét a költő senki máséval össze nem téveszthető személyisége, ám mindegyik más-más ötletre épül, mindegyiknek más az előadásmódja, így mindenki találhat magának újabb kedvenceket a régiek mellé. Mesekönyvünk legnagyobb szenzációja, hogy a fordítás dán nyelvből készült, melyre Magyarországon korábban soha nem volt példa. Kiadónk ezzel a különleges mesekönyvvel szeretné emlékezetessé tenni Andersen születésének 200. évfordulóját.

Paulovkin Boglárka - Hans Christian Andersen - A rút kiskacsa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - A kis ólomkatona
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Fülemüle ​/ A gonosz herceg / A törpe
Andersen ​meséi évszázadok óta a legismertebb és a legkedveltebb olvasmányaink közé tartoznak. Varázslatos történetek ezek, melyek a legmélyebb emberi tulajdonságokat, értékeket rejtik magukban. Andersen mesevilága elbűvöli a mai gyerekeket, ahogy régen a szüleiket és nagyszüleiket is. Az élet maga a legcsodálatosabb mese. H. Ch. Andersen

Hans Christian Andersen - The ​Little Match Girl (Oxford Dominoes)
It’s ​a cold winter’s day, and a poor little girl can’t sell any of her matches to people in the street. She can’t go home with no money. But how can she stay warm? That 31st December, the little match girl sees rich people’s homes, Christmas trees, and wonderful things to eat. She remembers also her kind grandmother – now sadly dead. Can the New Year make things any better for the poor young girl?

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Állatmesék
Az ​ÁLLATMESÉK kötet A brémai muzsikusok, Az aranylúd, A csizmáskandúr és A hét holló című felejthetetlen Grimm-mesék eredeti, az 1857-es kiadáson alapuló szövegét nyújtja. Valamennyiből a Grimm-testvérek titokzatos mesélő művészete árad. Ezt a kötetet is Anasztaszja Arhipova történelmi hűségű, realista rajzai teszik még élményszerűbbé.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Tavaszi ​mesék
A ​TAVASZI MESÉK című kötetben Andersen: Pöttöm Panna és Grimm: A hat szolgáló című örökzöld történeteivel találkozhatunk. Az utazást Meseországba Anasztaszja Arhipova részletes, színes akvarelljei, csodálatos, mozgalmas illusztrációi teszik még élvezetesebbé.

Hans Christian Andersen - Wilhelm Hauff - Charles Perrault - Varázslatos ​mesék
Andersen, ​Hauff és Perrault meséiből készült válogatás, melyet színes illusztrációk tesznek a gyermekek számára vonzóvá.

Mandy Archer - Hans Christian Andersen - Hans ​Christian Andersen legszebb meséi
Gazdagon ​illusztrált kötetünkben nyolc Andersen-történetet mesél újra Mandy Archer. A szerelmében rendíthetetlen, féllábú ólomkatona, a szomorú hableány, a rút kiskacsa vagy a borsószemen is fennakadó hercegkisasszony meséin generációk nőttek fel. Az újramesélt és rövidített történetek tükrözik Andersen meséinek hangulatát, így lesznek egy új nemzedék számára is érthetők, világosan követhetők és szerethetők.

Hans Christian Andersen - Hüvelyk ​Panna
A ​Hüvelyk Panna Hans Christian Andersen egyik legkedveltebb tündérmeséje. A történet a természet szépségeit, ám ugyanakkor ridegségét, kegyetlenségét is felvillantja. Hüvelyk Panna története azt is példázza, hogy szeretetünkkel csak az arra méltókat ajándékozzuk meg.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Esti ​mesék
Az ​Egmont Klasszikusok sorozat a világ legszebb és legismertebb Andersen- és Grimm-meséit köti csokorba, hogy a család együtt olvasgatva élvezhesse a csodás történeteket. Az ESTI MESÉK című kötetben Grimm A tizenkét vadász, az Aranyhaj, a Holle anyó, A tűzmanó és Az erdei házikó, valamint Andersen A kiskondás című örökzöld történeteivel találkozhatunk. Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

Hans Christian Andersen - Tales ​from Hans Andersen (Penguin Readers)
Hans ​Andersen wrote many stories, and these are some of the best. We meet a very, very small child, a bird with a beautiful voice, a mermaid with legs, an ugly duckling with no friends and an emperor with some very strange new clothes. These stories teach us lessons for life.

Hans Christian Andersen - Képeskönyv ​kép nélkül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Tizenketten ​a postakocsin
Csikorgott ​a fagy, szétcsend volt, a tiszta ég csupa csillag. - Bumm! - ágyúlövés köszöntötte az új esztendõt; Szilveszter éjszakája volt, és tizenkettõt kongattak a toronyban. - Tra-ra! Tra-ra! - a kürt. Jókora postakocsi állt meg a elõtt. Tizenkét utasa volt, többen nem is fértek volna el benne. - Éljen! Éljen! - hangzott ki a vidám köszöntõ a házakból, ahol teli poharak csendültek össze az új tiszteletére. - Boldog új esztendõt! Jó egészséget, takaros kis feleséget! Baj, bosszúság elkerüljön az új esztendõben! - kívántak egymásnak az emberek. Rázták egymás kezét, összekoccantották poharukat, hogy csak úgy csengett. folyt az ünnepi amikor a postakocsi tizenkét utasával megállt a város kapuja elõtt. Ugyan kiket hozhatott? Az utasoknak rendben volt az útlevelük, málhával érkeztek, még is hoztak nekem, neked, mindenkinek a városban. Kik lehetnek, s mit hoztak nekünk? - Jó reggelt! - köszöntötték a kapu õrét. - Jó reggelt! - felelte az, mert az óra már elkongatta az éjfelet. Aztán megkérdezte az elsõ utast, amikor kilépett a kocsiból: - Mi a neve? Mi a foglalkozása? - Nézd meg az útlevelemben! Tudsz olvasni! - felelte az elsõ utas. - Én: én vagyok! - szép szál legény volt, prémes bekecset, prémmel bélelt csizmát viselt. - Az vagyok, akiben annyian reménykednek. meg holnap, újévi kapsz tõlem. Rézpénzt meg ezüstpénzt hajigálok az emberek közé, bálokat rendezek, harmincegy bált, ennyi éjszaka áll rendelkezésemre. A hajóim jég közé fagytak, de a szobámban jó meleg van: Kalmár vagyok. Január a nevem. Nyomban utána a második utas szökkent le nagy vidáman a postakocsi hágcsóján, álarcosbálok, komédiák, táncos mulatságok fõ-fõ mestere. Nem volt nála egyéb, csak egy nagy hordó. Ebbõl a hordóból ugranak majd ki farsangkor a jókedv ördögei! - kiáltotta. - mulatni akarok meg mulattatni, amíg tart az élet, mert az egész családból az én idõmet szabták a legrövidebbre. Csak huszonnyolc napom van. Talán megtoldják még egy nappal, de az se sokkal több. ...

Hans Christian Andersen - A ​kiskondás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Állatmesék ​erdőn, mezőn
Mára ​már elcsépelt gondolat, hogy rohanó világban élünk, hogy sok minden változik; de szerencsére a mesék világa ugyanolyan maradt, mint gyermekkorunkban.

Hans Christian Andersen - A ​két okos meg a bolondos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Dragomán György - A ​kis gyufaárus lány
Emlékszel ​a kis gyufaárus lány szomorú történetére? A Telenor új, interaktív kiadásában, Dragomán György közreműködésével most te magad is átírhatod a kislány sorsát! Az irodalomtörténet egyik legszomorúbb ünnepi meséjét Dragomán György átírta egy nemes célért, aminek most te is a részese lehetsz. A kis gyufaárus lány tragikus történetének különleges, interaktív kiadásában megváltoztathatod a főszereplő szomorú sorsát. A keménykötésű kiadás minden lapján egy-egy gyönyörű illusztráció kalauzol bennünket Andersen mesevilágában. Átélhetjük a kis gyufaárussal együtt a hideg ünnepi éjszakát, annak minden szépségével és félelmével, míg végül van lehetőségünk arra, hogy a József Attila-díjas magyar író, Dragomán György alternatív befejezését válasszuk, és megmentsük a kislányt.

Hans Christian Andersen - A ​szerencsetündér sárcipője
"A ​mese nem hal meg soha" - mondja a láp asszonya Andersen egyik meséjében. S mi is ezt valljuk a halhatatlan meseköltővel, akinek meséi már egy évszázada hódítják az emberek szívét. Andersennek nem volt szüksége a mesehagyomány adta keretekre, elég volt, ha kiment a konyhába, az erdőbe, szétnézett a szobában vagy a baromfiudvaron, minden élőlény és élettelen tárgy mesét sugallt neki. Egy darabka rongy, egy foltozótű, egy elgurult ezüsttallér, a virágok az erdőn vagy a bodzatea gőzében felködlő tündér mind, mind az élet szépségét, a szegények nemeslelkűségét, a gazdagok haszontalan pénzhajhászását, a gőg csúfságát és a megalázottság kínját szimbolizálja meséiben. Rab Zsuzsa a dán író legszebb meséit avatott kézzel dolgozta át és gyűjtötte egybe a magyar gyerekek számára. Ezekből a legszebb mesékből adunk közre újra két kötetre valót, mindkettőt Szecskó Tamás szép rajzai díszítik. _A rendíthetetlen ólomkatona_ című kötet után most megjelenik _A szerencsetündér sárcipője_ is.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Alekszandr Nyikolajevics Afanaszjev - A ​rendíthetetlen ólomkatona és más mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Királyok ​és királynők
Az ​Egmont Klasszikusok sorozat a világ legszebb és legismertebb Andersen- és Grimm-meséit köti csokorba, hogy a család együtt olvasgatva élvezhesse a csodás történeteket. A KIRÁLYOK és KIRÁLYNŐK című kötetben Andersen A császár új ruhája, valamint Grimm A békakirály, A libapásztorlány és Csipkerózsika című örökzöld történeteivel találkozhatunk. Az utazást Meseországba Anasztaszja Arhipova részletes, színes akvarelljei, csodálatos, mozgalmas illusztrációi teszik még élvezetesebbé. Kellemes olvasást kívánunk az egész családnak!

Hans Christian Andersen - Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​három legszebb mese
Az ​Egmont Klasszikusok sorozat a világ legszebb és legismertebb Andersen- és Grimm-meséit köti csokorba, hogy a család együtt olvasgatva élvezhesse a csodás történeteket. "A három legszebb mese" című kötetben Andersen: "A rendíthetetlen ólomkatona", valamint Grimm: "Hófehérke és Jankó szerencséje" című örökzöld történeteivel találkozhatunk.

Hans Christian Andersen - The ​Emperor's New Clothes and Other Fairy Tales
Four ​classic fairy tales from Hans Christian Andersen, read by Sir Derek Jacobi, Anne-Marie Duff, David Tennant and Penelope Wilton.

Hans Christian Andersen - The ​Ugly Duckling
For ​over one hundred years The Ugly Duckling has been a childhood favorite, and Jerry Pinkney's spectacular new adaptation brings it triumphantly to new generations of readers. With keen emotion and fresh vision, the acclaimed artist captures the essence of the tale's timeless appeal: The journey of the awkward little bird -- marching bravely through hecklers, hunters, and cruel seasons -- is an unforgettable survival story; this blooming into a graceful swan is a reminder of the patience often necessary to discover true happiness. Splendid watercolors set in the lush countryside bring drama to life.

Hans Christian Andersen - The ​Little Mermaid and Other Fairy Tales
The ​Little Mermaid is one of the most haunting stories ever written. Its author, Hans Christian Andersen, made the literary fairy tale so much his own that even today no writer has surpassed him. This collection, with an introduction and fresh new translations of the tales by Neil Philip, includes such favorites as The Emperor.

Hans Christian Andersen - The ​Little Mermaid and The Red Shoes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Christian Andersen - Balogh Dorottya - Andersen ​mesevilága
Hans ​Christian Andersen dán író a világ legkedveltebb gyermekkönyvszerzői közé tartozik, aki élete során több mint 150 művel örvendeztette meg lelkes olvasóit. A kötetet G. TOT Tóth Gábor illusztrálta, aki a festményein keresztül eleveníti meg Andersen csodálatos meséit.

Kollekciók