Ajax-loader

Natalija Nyikityina könyvei a rukkolán


Natalija Nyikityina - A ​tűzmadár
Az ​ismert és hazájában méltán népszerű írónő Natalia Nyikityina három, díszkötésben kiadott regényét tartja kezében Katona Erzsébet kiváló fordításában. A három mű, három önálló történet egy közös szállal, mindhárom cselekmény napjaink Oroszországában játszódik, ahol a főszereplők életét döntően befolyásolja a sok esetben még a külső szemlélődőt is ámulatba ejtő, mindent felforgató változás. A régi értékrend semmissé lesz és merőben új világ jön létre. Olyan ez a változás, mint a tengerek nagy hulláma vannak, akik végérvényesen és menthetetlenül elmerülnek, de vannak akik ügyesen meglovagolják a kialakult helyzetet és soha nem látott magasságokba is eljutnak. Ezeket a szövevényes életpályákat írja le olvasmányosan és tárgyilagosan az írónő pergő párbeszédeket használva. Mint ahogy az életben sokszor átmenet nélkül váltják egymást a könyvben is a romantikus részek, vicces fordulatok és tragikus veszteségek. Az olvasó átfogó képet nyer a regények által a kortárs írónő jóvoltából a mai orosz társadalom helyzetéről, a vidék és a nagyváros ellentmondásos viszonyáról, valamint a fiatal orosz nők érvényesülésének lehetőségeiről. A regények végén derül csak ki az olvasó számára - a fenti példával élve - hogy a változások hullámát meglovagoló fiatal nők vajon az éles sziklákon vagy a homokos tengerparton érnek e partot. Jó szívvel ajánljuk e regényeket azon olvasóknak, akik nyitottak az emberi sorsok megismerésére és nem a valóságtól elrugaszkodott tündérmesék szerelmesei.

Natalija Nyikityina - Hazatérek ​hozzád
Imre ​pilótaként teljesít szolgálatot az orosz fronton, amikor egy végzetes napon gépét találat éri. Sebesülten és magányosan kell túlélnie a kegyetlen orosz télben. Ráadásul elveszti az apjától kapott tiszti tőrt, a becsület és hűség jelképét. Reménytelen helyzetéből Olga, az egyszerű orosz parasztlány menti ki. Az idill azonban nem tarthat sokáig, mert közbeszól a történelem. Natalija Nyikityina új regénye az orosz klasszikusok mesélőkedvével és az őket jellemző mély emberismerettel festi meg a II. világháborút és az utána következő időket, egy megható szerelmi történet keretében.

Natalija Nyikityina - A ​tolvaj
Az ​ismert és hazájában méltán népszerű írónő Natalia Nyikityina három, díszkötésben kiadott regényét tartja kezében Katona Erzsébet kiváló fordításában. A három mű, három önálló történet egy közös szállal, mindhárom cselekmény napjaink Oroszországában játszódik, ahol a főszereplők életét döntően befolyásolja a sok esetben még a külső szemlélődőt is ámulatba ejtő, mindent felforgató változás. A régi értékrend semmissé lesz és merőben új világ jön létre. Olyan ez a változás, mint a tengerek nagy hulláma vannak, akik végérvényesen és menthetetlenül elmerülnek, de vannak akik ügyesen meglovagolják a kialakult helyzetet és soha nem látott magasságokba is eljutnak. Ezeket a szövevényes életpályákat írja le olvasmányosan és tárgyilagosan az írónő pergő párbeszédeket használva. Mint ahogy az életben sokszor átmenet nélkül váltják egymást a könyvben is a romantikus részek, vicces fordulatok és tragikus veszteségek. Az olvasó átfogó képet nyer a regények által a kortárs írónő jóvoltából a mai orosz társadalom helyzetéről, a vidék és a nagyváros ellentmondásos viszonyáról, valamint a fiatal orosz nők érvényesülésének lehetőségeiről. A regények végén derül csak ki az olvasó számára – a fenti példával élve – hogy a változások hullámát meglovagoló fiatal nők vajon az éles sziklákon vagy a homokos tengerparton érnek e partot. Jó szívvel ajánljuk e regényeket azon olvasóknak, akik nyitottak az emberi sorsok megismerésére és nem a valóságtól elrugaszkodott tündérmesék szerelmesei.

Natalija Nyikityina - A ​szépségverseny
Részlet ​a könyvből: "Reggeltől kezdve borongósnak mutatkozott az idő. Zina már akkor elképzelte, milyen sok munka vár rá, amikor rendezkedni kezdett: mosás, főzés, a padló felmosása... Rég észrevette: ha otthon marad, nem tud megülni a helyén, mindig akad munka. Egy könyvet sem tud a kezébe venni. Bár nem is lenne mit olvasni: már rég nem vásárolt könyvet. Nincs hol és nincs miből. Ami a házban a könyvespolcon van, az még az apjáról maradt. Régen elolvasta őket, többször is. Puskin, Csehov, Tolsztoj, Zoscsenko... és természetesen Gogol. A múlt és immáron a múlt előtti század költőinek verses kötetei. Gépiesen végignézett a töredezett kötéseken, kissé leporolta őket, és megfeledkezett róluk. - Anya, mi lenne, ha a járási központban próbálnék munkát keresni? Talán akad valami. Itthon mit csináljak? Várjam a jó időt?"

Natalija Nyikityina - Fizetés ​nélküli szabadság
Miután ​megjárta a csecsen háború poklát, Nyikolaj gyári munkásnak áll. Szabadsága idején azonban ráébred, hogy akár fel is adhatna mindent, és életét teljes egészében szenvedélyének, a festészetnek szentelhetné. Ekkor felbukkan egy ismeretlen nő, akit képtelen kiverni a fejéből… Meghatóan őszinte történet a szerelemhez, a rokonokhoz, a szülőföldhöz, a valláshoz, a természethez és a kultúrához fűződő emberi viszonyokról és a mindebből fakadó örök problémákról. Hősei valódi, hús-vér emberek, akik a mai világban mindannyiunk számára megkerülhetetlen kérdésekre keresik a válaszokat.

Kollekciók