Ajax-loader

Jonathan Glancey könyvei a rukkolán


Jonathan Glancey - The ​Story of Architecture
Jonathan ​Glancey conducts an inspiring journey through 5,000 years of magnificent buildings, from ancient Sumeria to the spectacular glass-and-steel towers of today's cityscapes. An unprecedented collection of full-colour photographs, artworks, and plans creates a memorable story of architecture.

Jonathan Glancey - A ​20. század építészete
A ​20. század építészete megkísérli lefedni a modern építészet teljes spektrumát. A legfontosabb tendenciák, irányzatok és a hozzájuk tartozó kiemelkedő művészek mind helyet kapnak a kötetben. Történetileg bemutatni az építészetet nem nehéz feladat, azonban ennél jóval érdekesebb az építészet sokszínűségén keresztül ábrázolni a huszadik századi történelem, a kialakult újfajta életforma modellek pluralitását. Olyan stilárisan soknemű példák férnek meg így egymás mellett, mint a Chrysler Building , a New York-i és a Bilbaoi Guggenheim Múzeum, Le Corbusier Unité d'Habitationja, a Loyd's Building Londonban vagy a Sydney-i Operaház.

Jonathan Glancey - Építészet
Fedezzük ​fel a világ legnagyszerűbb épületeit ezzel a képes útmutatóval, mely kiváló útikalauzként szolgál 5000 év építészeti tervezéséhez, stílusához és építési módszereihez, a repülőterektől egészen a babiloni zikkuratokig. Nagyszerű illusztrációk a világ korszakalkotó épületeiről a nyugati világtól Japánig.

Jonathan Glancey - Az ​építészet története
Az ​építész-író szövegszerkesztőjén bevallottan szubjektív hangú történeti áttekintés született a világ építőművészetéről és legnagyszerűbb emlékeiről. Egyetlen könyvben 5000 év gigantikus vállalkozásait követhetjük nyomon, az ókori sumér építményektől egészen a jövőt megelőlegező merész üveg és acél csodákig. Sajátos látásmódot felfedezve ismerkedünk meg egy-egy épülettel, épületegyüttessel, vagy akár egy egész városrésszel, és a nagyszerű fotók mellett legalább olyan élvezetesnek találjuk az építészeti csodák alaprajzának, elkészülésüknek és stílusjegyeinek leírását is, amelyben a szerző nem rejti véka alá gyakran pimasz, provokatív véleményét, vonzódásait és ellenérzését sem.

Kollekciók