Ajax-loader

Mark H. McCormack könyvei a rukkolán


Mark H. McCormack - Ha ​vinni akarod valamire...
"Vajon ​szükség van-e minden szituációban üzleti fortélyokra? Mindig makacsul keresem-e a dolgok nyitját, hogy előnyre tegyek szert? Maximálisan hasznot kell-e húznom minden kapcsolatból? Valóban olyan könyörtelen vagyok-e, mint amilyennek mondom magam? Igen is, meg nem is. Igen, hiszek a leírt tanácsaimban. Nem, nem alkalmazom őket mindig a gyakorlatban - mert legtöbbször nincs rá szükségem". - vallja Mark H. McCormack, a világhírű amerikai üzletember. A világ leghíresebb sportolóit - köztük Ivan Lendlt, Arnold Palmert, Alain Prostot - menedzselő ügynökségi hálózat vezetője legendás munkabírású, célratörő, fegyelmezett, újításra és megújulásra mindig kész, sikeres üzletember. Van-e, és ha igen, mi a titka a fényes karrierútnak? Kedves Érdeklődő, Ha vinni akarod valaimre... feltétlenül olvasd el ezt a könyvet! A párizsi Michel Lafon kiadóval szinte egyidőben kerül sor a magyarországi kiadásra. E neves szerző harmadik könyve méltán tarthat számot ugyanolyan sikerre a magyar könyvpiacon, mint az első kettő. Nemcsak a management iránt érdeklődőknek érdekes olvasmány, hanem a sportrajongók számára is.

Mark H. McCormack - What ​They Don't Teach You At Harvard Business School
Mark ​McCormack, dubbed 'the most powerful man in sport', founded IMG (International Management Group) on a handshake. It was the first and is the most successful sports management company in the world, becoming a multi-million dollar, worldwide corporation whose activities in the business and marketing spheres are so diverse as to defy classification. Here, Mark McCormack reveals the secret of his success to key business issues like analysing yourself and others, sales, negotiation, time management, decision-making and communication. What They Don't Teach You at Harvard Business School fills the gaps between a business school education and the street knowledge that comes from the day-to-day experience of running a business and managing people. It shares the business skills, techniques and wisdom gleaned from twenty-five years of experience.

Mark H. McCormack - Amit ​a Harvardon sem tanítanak
"Mindannyian ​üzletembernek születünk" - írja McCormack. "Az iskolában kivívjuk helyünket a srácok között, a tanárokat rávesszük, hogy jó jegyeket adjanak. Szüleinket rádumáljuk, este hadd maradjunk még fenn, hadd vigyük el az autót, hadd vegyünk új magnót..." "... Aztán egyszer csak történik valami. Elfelejtjük, hogyan kell eladni. Kételkedünk saját üzleti érzékünkben." Sokan azt hiszik, hogy a vezetői szinteken nem alapvetően fontos az üzleti rátermettség. Ezért tartja többre e könyv szerzője, McCormack minden iskolai végzettségnél az üzleti érzéket, vagy ahogyan ő mondja: a józan ész meglétét. Sportolók, politikusok, vezető üzletemberek McCormack irodájába térnek be, az ő asztalához ülnek le. Lehet az Richard Nixon volt elnök vagy Björn Borg, a volt teniszező. S a jelenből is néhányan. Ők mindig témát adnak a pletykasajtónak, meg üzletet és könyvéhez témát McCormacknek. Nekünk pedig jó szórakozást.

Mark H. McCormack - A ​szörnyű igazság az ügyvédekről
" ​...Általános vélemény szerint az ügyvédek olyan minden hájjal megkent valakik, akik egy misztikus ismerethalmaz, a szakmai udvariaskodások és szertartások ködfüggönye mögött szünet nélkül saját érdekeik érvényesítésén munkálkodnak - a magunkfajta egyszerű halandók számlájára ... Egyebek mellett ez a magyarázata annak, hogy az ügyvédek hatalmas mennyiségű harag céltáblái. A harag jó részére rá is szolgálnak. A szörnyű igazság az, hogy az ügyvédek - és ezt nyíltan ki kell mondani - nem véletlenül válnak szálkává a legtöbb ember szemében. Egy olyan világban, ahol az idő - pénz, az ügyvédek az időhúzás mesterei. Az üzleti világban, ahol a világos kommunikációnak döntő szerepe van, az ügyvédek olyan halandzsa mögé rejtőznek, amit senki sem ért. Egy olyan társadalomban, amely az igazságosságot - legalábbis elméletileg - a legmagasabb eszményként kezeli, az ügyvédek állandóan olyan, gyakran kétes eszközök után kutatnak, amik lehetővé teszik, hogy érdekeiket szolgáló kiskapukat nyissanak a törvényeken. Mindnyájan tudjuk, hogy ennek nem így kellene lennie. A legcinikusabb lelkeken kívül mindnyájan tudjuk, hogy ennek nem kellene így lennie. A helyzet azonban az, hogy mégis így van ..."

Kollekciók