Ajax-loader

Tasnádi Emese könyvei a rukkolán


Tasnádi Emese - Mán-Várhegyi Réka - Szövegértés ​- Meseolvasó
A ​LOGICO Piccolo Szövegértés című sorozatát a 7-9 éves kisiskolások olvasási készségének fejlesztésére dolgoztuk ki. A gyerekek játszhatnak vele szabadidejükben, de a feladatlapok használhatók iskolai kiegészítő tevékenység során is. A Meseolvasó Piccolo csomag a megszokottól eltérően kihajtható lapokat tartalmaz, hogy a feladatok megoldása során is szem előtt lehessen a szöveg. Tartalom: A kisfiú, aki mindig mosolygott A kislány, akinek két neve volt A medve, akinek az volt a neve, hogy John A kislány, aki átlagos volt Csövimaci A pont A Fertőzött Gombák A tél Az ősz 1. Az ősz 2.

Tasnádi Emese - Városi ​legendák
Azt ​mondják, a vasútállomáson találkozhatsz a krumplifejű masinisztával, és, képzeld, a szökőkútban egy szörny, az állatkertben az elefánt mellett egy telefánk, a toronyórában pedig egy szellem lakik. Micsoda város ez! És micsoda történetei vannak! A városi legendák humoros, frappáns történetei nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek fantáziáját is beindítják. Tasnádi Emese nyolc meséből fűzte össze ezt a legendáriumot, amely P. Szathmáry István rajzaival válik teljessé: igazi nyelvi csemege és humoros mesefüzér az iskolás korosztálynak.

Tasnádi Emese - Julijuli ​és Mackó
Egy ​mesegyűjtő kislány tündérek és manók nyomába szegődik. A várost járva Julijulit és Mackót olyan felnőttekkel hozza össze a véletlen, akikről előbb-utóbb kiderül, hogy különlegesek: remekül beszélik a mackónyelvet, és egy-egy csodálatos történettel gazdagítják a kislány mesekollekcióját. A tündéri Julijulit és a kedves, zsémbes Mackóját Agócs Írisz ecsete keltette életre. „Adva van Tasnádi Emese, mint anyuka, és adva van Julijuli, aki magát nevezi el ilyen kétszerkétszermondósan; aki tündér lesz, ha felnő, aki Mackójával társalog. És Emese felemeli magasra Julijulit, »hogy nagy, hogy óriás legyen«. Beemeli a mesék terébe, hogy azt tegye, ami neki a Nagykönyvben meg van írva.” – Lackfi János Öt éves kortól ajánljuk.

Kollekciók