Ajax-loader

Jerzy Kosinski könyvei a rukkolán


Jerzy Kosinski - A ​festett madár
Valahol ​Kelet-Európában 1939 őszén, a második világháború első heteiben egy kisfiút egy távoli falu rejtekébe küldenek a szülei. A nevelőanya hamarosan meghal, a sötét hajú, kreol bőrű fiú - akit a babonás hiedelmek között élő és a náciktól meg a szovjetektől egyaránt rettegő falusi emberek zsidónak vagy cigánynak néznek - az elkövetkező négy esztendőben faluról falura kóborolva az emberi kegyetlenség számtalan formájának lesz elszenvedője vagy tanúja. Kosinki hol nyers realizmussal, hol borzongató és a borzalmakat mintegy tagadó költői szépséggel írja le az egyre sorjázó bestiális kínzásokat, s ahogy a könyv egyre szürreálisabb módon tobzódik a kegyetlenségben, azt érezzük, ez a történet mitikus jelentőségűvé nő, olyan írói látomássá, amely - a XX. század és kiváltképp a második világháború tapasztalatainak birtokában - az ember lecsupaszított énjét kutatja a történelem tomboló embertelenségében.

Jerzy Kosinski - The ​Painted Bird
Originally ​published in 1965, The Painted bird established Jerzy Kosinski as a major literary figure. Called by the Los Angeles Times "one of the most imposing novels of the decade," it was eventuallly translated into more than thirty languages. A harrowing story that follows the wanderings of a boy abandoned by his parents during World War II, The Painted Bird is a dark masterpiece that examines the proximity of terror and savagery to innocence and love. It is the first, and the most famous, novel by one of the most important and original writers of this century.

Jerzy Kosinski - Flipper
Goddard ​minden idők legnépszerűbb amerikai rocksztrája. Évek óta ő vezeti a listákat, lemezei elárasztják a világot, róla beszél mindenki, az ő számát dúdolják örömükben, bánatukban az emberek, őt utánozzák a valamirevaló együttesek. Egyszóval Amerika Goddard lábai előtt hever. Őt azonban meghódítani nem lehet. Érinthetetlen. Arcát senki nem látta, beszédét senki nem hallotta. Goddard személye hatpecsétes titok egy olyan világban, melyben mindenki mindent tud arról, aki valamicskét is számít. Egy nem mindennapi szépségű és becsvágyú egyetemista lány azonban úgy határoz: övé lesz Goddard. Szenvedélye nem ismer akadályt, és ha kell, feláldozza pénzét, testét, csak átjusson az amerikai zenei élet sikerre, mámorra és pénzre éhes művészekkel, menedzserekkel teli útvesztőjén, és megkaparintsa a legnagyobb trófeát. A csiklandozóan erotikus és ijesztően erőszakos történet csupa váratlan fordulat, csupa bonyodalom és rejtély, akárcsak az élet vagy egy külön flippergolyó, amely hol kisebb, hol nagyobb találatot szerez, hol veszít, hol nyer, kiszámíthatatlanul.

Kollekciók