Ajax-loader

Szabóky Zsolt könyvei a rukkolán


Száraz György - Szabóky Zsolt - Budapest
Ahogy ​jelképe lehet Londonnak a Trafalgar-oszlop, a Tower tömbje vagy a Westminster, Párizsnak a Notre-Dame, az Eiffel-torony, vagy akár a Moulin Rouge szélvitorlája, úgy lehet jelképe Budapestnek az Országház, a gellérthegyi Szabadság-szobor, vagy a Millenniumi emlékmű. Én mégis a Hidat választanám, amely a mi szemünkben mindörökre a Híd marad: társadalmi különbségeken és idők múlásán átívelő, soha meg nem unt csoda: országok és országrészek hídja, ipar, kereskedelem, műveltség hídja, három testvérváros - Pest, Buda, Óbuda - egybeforrasztója.

Eger
elérhető
0

Szabóky Zsolt - Eger
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabóky Zsolt - Gera Mihály - A ​Belváros
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabóky Zsolt - Rácz István - Finnország
Finnország ​az emberek többségének tudatában úgy él mint ,,az ezer tó országa", ,, nyelvrokonaink földje", ,,gránitsziklák és fenyvesek birodalma" vagy ,, az emberközpontú építészet példaképe", ,,világhírű iparművészek szülőföldje", ,,a béke és biztonság szorgalmazója". Ezt az ezerarcú Finnországot mutatja be könyvünk Szabóky Zsolt fotóművész felvételein és az ugyancsak fotóművészként - no meg fordítóként- ismert Rácz István előszaván keresztül. Szigorúan átgondolt vezérfonálra fűzte fel Szabóky Zsolt mindazt, amit Finnországról elmondani szándékozott. A táj, a természet ember-és környezetformálószerepét hangsúlyozza, azt a bensőséges természetszeretetet, ami északi rokonainkra oly jellemző. A vad sodrású patakokat és a szél borzolta hómezőt bemutató felvételek, a vízparton sorakozó szénaboglyákról és a ,,rénszarvasember" kemény munkájáról készült fotók egyazon gondolati tartalom hordozói, amelybe könnyedén kapcsolódnak a finn múlt és jelen rekvizítumai: a gerendaházak és a fatemplomok, no meg a modern lakótelepek vagy a Finlandiapalota. Élmény ez a könyv annak is, aki már járt Finnországban s annak is, aki még csak ezután készül ,,rokonlátogatóba".

Szabóky Zsolt - Bolgár ​kolostorok
Amikor ​Isten felosztotta a földet a népek között, a bolgárok megkésve járultak az Úr elé. Mit tehetett az Úr? Odaadta a föld legszebb zugát, amit saját magának tartogatott: a Duna kék szalagjától az Orpheusz dalait visszhangzó Rodope déli ormáig, a Fekete-tenger partjának aranyhomokjától a Rila-hegység és a legendás Pirin égbeszökő bérceiig.

Szabóky Zsolt - A ​Kárpát-medence várai
A ​Kárpát-medence területén a középkorban több mint ötszáz vár épült, a kötet 126 erősségről közöl eddig sehol nem látott fényképeket. A várakat egy kivétellel a magyar királyság területén emelték, közülük többnek alapjait még az időszámításunk előtt itt élt népek, majd a rómaiak rakták le. A ma már jószerével csak romokban látható épületek magvait a 13.században építették, a későbbi korok társadalmi, politikai és stílusváltozásai azonban jelentősen átalakították őket, mígnem a török háborúk befejeztével lassan az enyészetté lettek. Az album bevezetőjében a magyarországi várkutatás legkorszerűbb rövid összefoglalóját veheti kézbe az olvasó, és rövid ismertetést kap a képeken látható egyes várak történetéről.

Szabóky Zsolt - Görög ​kolostorok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nyerges Éva - Szabóky Zsolt - Toledo
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók