Ajax-loader

Csíky Antal könyvei a rukkolán


Covers_291417
elérhető
0

Csíky Antal - Zebra
Ebben ​a kis könyvben nem az Állatkert egzotikus, csíkos lovacskájáról van szó, hanem arról a "zebráról", amelyen annyiszor átmegyünk ügyes-bajos dolgaink után loholva. Az úttest zebrájáról, melynél oly gyakran csikorognak a fékek, hol a gyalogos, hol a gépkocsivezető hibájából. Csíky Antal rendőr főhadnagy könyve a gyalogos és a kerékpározó gyerekeknek szól - s a felnőtteknek is. Sok példával, sőt rejtvénnyel mutatja be, mit kell tennünk, hogy önbizalommal, de biztonságosan közlekedjünk országúton, mellékutcában és a főváros legzsúfoltabb útvonalain egyaránt.

Csíky Antal - Lazíts, ​ismerd meg önmagad 2.
dr. ​univ. Csíky Antal ezotérikus pszichológus és alternatív gyógyító alapkönyve, a Lazíts, ismerd meg önmagad az autogén tréningről szól és életvezetési tanácsokat ad. Ez a kötet az onnan "kimaradt" - azóta született, illetve elhangzott - cikkeket, előadásokat, tanulmányokat tartalmazza az Olvasó által már megismert tudományos ismeretterjesztő stílusban. A hosszabb-rövidebb dolgozatok - melyek közül sok rádió- és tévéműsorokból is ismerős lehet - étlapszerűen gazdag választékot kínálnak a testi, lelki és szellemi harmónia megteremtése szempontjából fontos témák közül, többezer éves és jövő századi elméleteket, iskolákat és módszereket is bemutatva. Elolvasásuk révén nemcsak ön- és partnerismeretünk bővíthető, de hatékony önfejlesztő és öngyógyító módszerek is megismerhetők. Ezek alkalmazását három gyakorlat részletes leírása is segíti.

Csíky Antal - Az ​autogén tréningről / About Autogenic Training
Kétszer ​is megjelent dr. univ. Csíky Antal ezoterikus pszichológus és alternatív gyógyító Lazíts, ismerd meg önmagad! című könyve, amely az autogén tréningről, erről a rövid és nagyon hatékony pszichoterápiáról szól. Az autogén tréning világszerte reneszánszát éli, emberek millióinak segít az idegi-lelki eredetű - vegetatív - tünetek, zavarok, betegségek megelőzésében, gyógyszer nélküli meggyógyításában, valamint a személyiség fejlesztésében. E kétnyelvű könyv elsősorban azoknak a határon kívüli magyaroknak készült, akiknek családtagjai, rokonai, barátai nem mind beszélnek, olvasnak magyarul, de érdeklődnek az autogén tréning iránt, és tanulják, ismerik a "második nyelvet".

Csíky Antal - Lazíts, ​ismerd meg önmagad
Margó ​gyógyíthatatlan gyerekparalízis áldozata. Hosszú évekre kapta meg belépőjét a különböző klinikákra - élte azóta küzdelem. E könyv megírásánál az a tudat vezérelte, hogy segítsen a szenvedőknek, azoknak, akik ott ülnek szorongva az orvosi rendelőkben. Szeretné, ha rádöbbennének, hogy nem elegendő az orvos lelkiismeretes munkája, a betegeknek önmagának is akarnia és tennie kell a saját gyógyulásáért. Szinte állandó feszültségben élünk, miközben alig-alig tudunk ellazulni, pihenni. Immunrendszerünk ennek következtében az összeomlás határán vegetál, s így a leghétköznapibb betegség is súlyossá válhat. Az autogén tréning hatására melyet könyvben Dr. Csiky Antal segítségével ismerhetünk meg, szervezetünket ellenállóbbá, kapcsolatainkat pozitívabbá, életünket nyugodtabbá, kiegyensúlyozottá tehetjük, s még gyógyíthatatlannak vélt betegségeink is enyhülhetnek, gyógyulnak. Érdemes hát kipróbálni a módszert, s az életvezetési tanácsokat megszívlelni.

Csíky Antal - Pszicho-dekameron
A ​XXI. század elején nem a gyógyíthatatlan betegség elől menekülnek el az emberek a városból, mint Boccaccio idején - most éppen azért tanácskoznak a vidék csendjében egy konferencia-teremben, hogy kevesebb legyen a beteg. Tíz hipnoterapeuta - hét nő és három férfi - naponta egy-egy olyan esetet ismertet és vitat meg, mely mindegyikében az a közös, hogy pszichés eredetű szexuális zavarokat kezelnek bennük hipnózisban vagy más módosult tudatállapotban. Az esetismertetéseket versek kapcsolják össze. A csak felnőtteknek szóló könyv lapjain olyan személyiségzavarok, beilleszkedési és párkapcsolati problémák, viselkedési és szexuális aberrációk okait ismerhetjük meg, amelyek a kora gyermekkortól rejtőzködhetnek egyes emberekben, mint időzített bombák - vagy mint lassan ölő mérgek. A robbanást, a méreg felszívódását a kívülállók számára érthetetlen, de a szakembereknek logikus körülmények, illetve események válthatják ki. Az élet, pontosabban: a gyógyító praxis által diktált könyvben emberközelbe kerül a terápiás hipnózis, az NLP-nek rövidített neurolingvisztikai programozás, az autogén tréning - de megismerhetjük húsvér emberként magukat a gyógyítókat is. A laikusok által is gyakran, de nem mindig jó helyen használt szakkifejezések magyarázata növeli tudományos ismereteinket. Erőssége a könyvnek mégis elsősorban az, hogy bővíti ember- s így önismeretünket is. Mindez remélhetőleg hozzájárul a tudományos ismeretterjesztés egyik fehér foltjának megszüntetése mellett ahhoz is, hogy jobban értsük és érezzük egymást és magunkat.

Kollekciók