Ajax-loader

Carl Sagan könyvei a rukkolán


Carl Sagan - Cosmos
This ​work is the story of 15 billion years of cosmic evolution, transforming matter and life into consciousness, how science and civilization grew up together and the forces and individuals who helped shape modern science. The book aims to make scientific ideas accessible and exciting. It is based on the television series of the same name. Subjects covered include the ancient library of Alexandria, the death of the sun, the evolution of galaxies, space missions and hieroglyphics.

Carl Sagan - The ​Demon-Haunted World
How ​can we make intelligent decisions about our increasingly technology-driven lives if we don't understand the difference between the myths of pseudoscience and the testable hypotheses of science? Pulitzer Prize-winning author and distinguished astronomer Carl Sagan argues that scientific thinking is critical not only to the pursuit of truth but to the very well-being of our democratic institutions. Casting a wide net through history and culture, Sagan examines and authoritatively debunks such celebrated fallacies of the past as witchcraft, faith healing, demons, and UFOs. And yet, disturbingly, in today's so-called information age, pseudoscience is burgeoning with stories of alien abduction, channeling past lives, and communal hallucinations commanding growing attention and respect. As Sagan demonstrates with lucid eloquence, the siren song of unreason is not just a cultural wrong turn but a dangerous plunge into darkness that threatens our most basic freedoms.

Carl Sagan - Kapcsolat
A ​KAPCSOLAT minden idők legérdekesebb ismeretterjesztése a fizika, matematika és a csillagászat terén, s mindez regényes, olvasmányos formában. Sagan fantasztikus kalandra invitálja az olvasót - egy magasan fejlett civilizáció felfedezésére a határtalan világűrben. Egy nemzetközi kutatócsoport végigéli a fénysebesség és a relativitás fogalmát eltörlő utazást, hogy tanúi és résztvevői lehessenek az emberi történelem leglélegzetelállítóbb találkozásának...

Carl Sagan - Contact
In ​December 1999, a multinational team journeys out to the stars, to the most awesome encounter in human history. Who - or what - is out there? In Cosmos, Carl Sagan explained the universe. In CONTACT, he predicts its future - and our own.

Carl Sagan - Broca's ​Brain
Carl ​Sagan, writer and scientist, returns from the frontier to tell us about how the world works. In his delightfully down-to-earth style, he explores and explains a mind-boggling future of intelligent robots, extraterrestrial life and its consquences, and other provocative, fascinating quandries of the future that we want to see today.

Carl Sagan - Pale ​Blue Dot
In ​Cosmos, the late astronomer Carl Sagan cast his gaze over the magnificent mystery of the Universe and made it accessible to millions of people around the world. Now in this stunning sequel, Carl Sagan completes his revolutionary journey through space and time. Future generations will look back on our epoch as the time when the human race finally broke into a radically new frontier--space. In Pale Blue Dot Sagan traces the spellbinding history of our launch into the cosmos and assesses the future that looms before us as we move out into our own solar system and on to distant galaxies beyond. The exploration and eventual settlement of other worlds is neither a fantasy nor luxury, insists Sagan, but rather a necessary condition for the survival of the human race.

Carl Sagan - Az ​éden sárkányai
Carl ​Edward Sagan (1934-1996) amerikai csillagász, planetológus, asztrobiológus nemcsak kiemelkedő szaktekintély volt, hanem nagyszerű író is. Több mint 20 könyve, s kiváltképp A kozmosz című televíziós sorozata, amelyet 60 országban emberek százmilliói kísértek figyelemmel, emblematikus alakká tették a tudományos ismeretterjesztés terén. Az Éden sárkányai-ban, amelyért Pulitzer-díjat kapott, Sagan izgalmas szellemi kalandra invitálja az olvasót: végigkalauzolja az emberi intelligencia kialakulásának történetén. A hüllők iránti ősi ellenszenvünktől kezdve az álom és az alvás funkcióján át a jobbkezesség előnyben részesítésének okáig számos kérdésre kapunk meghökkentően újszerű választ. A szerző hatalmas anyagismeret birtokában tekinti át a tárgy lehetséges összefüggéseit, mindig az emberi kultúra egészében gondolkodik, s rámutat: az emberi intelligencia olyan új feltételeket teremtett az emberiség számára, amelyekkel még nem tanult meg együtt élni. Márpedig az egész emberi nem fennmaradása függhet attól, hogy mennyire jövünk tisztába intelligenciánk természetével - amihez viszont ismernünk kell kialakulásának folyamatát is.

Carl Sagan - Korok ​és démonok
A ​neves tudósnak, aki sokat tett a tudománynépszerűsítés új eszköztárának kialakításáért, utolsó műve a jelen könyv. A régi és mai pszeudotudományok, csodák és babonák jóindulatúan szkeptikus sorát vázolja fel. Igen fontos, hogy más harcosan szkeptikus könyvekkel szemben ebben a műben az ezoterikában hívő olvasók sincsenek pellengérre állítva. A XXI. századba lépve, amikor - akarjuk, nem akarjuk - a tudományra alapozott életfeltételek között létezünk több, mint hatmilliárdan, a racionalitás nem adható fel.

Carl Sagan - Broca ​agya
Mi ​köze van a XIX. századi francia orvos, Paul Broca formalinban megőrzött agyának a bolygókutatás aranykorához? Mi köze van egy sókristálynak a Földön kívüli értelem kutatásához? Mi köze van a spiritiszta szeánszoknak Robert Goddard rakétakísérleteihez? Látszólag semmi, Carl Sagan számára azonban a világ szerves egészet alkot, ezért az olvasó is hamar rádöbben: minden mindennel összefügg. A tanulmánygyűjtemény központi gondolata az áltudományok elleni okos fellépés. A legképtelenebb ostobaságokat sem intézi el puszta kézlegyintéssel...

Carl Sagan - Milliárdok ​és milliárdok
A ​csillagász Carl Sagan, a világ legelismertebb tudományos írója, Pulitzer-díjas, és számos ismeretterjesztő bestseller szerzője ezúttal utolsó, gondolatébresztő és provokatív tanulmánygyűjteményét adja közre. Az írások témája széles skálát ölel fel, a sakkjáték keletkezésétől a marsbeli élet problémáján és a globális felmelegedésen keresztül az abortuszról folyó vitáig. Sagan utolsó könyve a természettudományokban, a matematikában és az űrkutatásban szerzett ismereteinket a mindennapokra alkalmazza. Emellett napjaink legellentmondásosabb kérdései közül is érint néhányat, és segít felfogni a minket körülvevő világot, amint az a közelgő új évezred kihívásaival készül szembenézni. Ráadásként az utolsó tanulmányban különleges bepillantást merünk Sagan gondolatainak legmélyébe, hiszen ezt akkor írta, amikor már tisztában volt saját halála közeledtével.

Carl Sagan - The ​Dragons of Eden
Dr. ​Carl Sagan takes us on a great reading adventure, offering his vivid and startling insight into the brain of man and beast, the origin of human intelligence, the function of our most haunting legends--and their amazing links to recent discoveries.

Carl Sagan - Elfeledett ​ősök árnyai
A ​mű arra keresi a választ, hogy kik vagyunk. Hogyan formálódtunk az élet hatalmas üstjében, milyen rejtélyes múlt áll mögöttünk – ezekre a kérdésekre csak az utóbbi időben kezdtünk feleletet találni. „Mi emberek hasonlatosak vagyunk a küszöbön hagyott újszülötthöz -írják- kinek ruhájára nem tűztek magyarázatot arról, ki ő, honnan származik, milyen előnyös vagy hátrányos tulajdonságokat hordoz, vagy kik az ősei.” Ez a könyv az árva anyakönyvének egy lehetséges változata. Sagan és Druyan visszakalauzol bennünket a nap és bolygóinak születéséig és az élet felbukkanásáig, a mai helyzetben kulcsszerepet játszó tulajdonságaink -a szex és az erőszak, a szeretet és az önzetlenség, a hierarchia, a tudatosság, a nyelv, a technika és az erkölcs- eredetéig. A gondolkodók közül sokan félnek attól, hogy a gondjaink már túl nagyok lettek számunkra, hogy az emberi természet legmélyebb rétegeiből fakadó okok miatt képtelenek vagyunk megoldani ezeket, hogy eltévedtünk. Hogyan kerültünk ekkora bajba? Hogyan mászunk ki belőle? Miért vagyunk alapvetően bizalmatlanok a tőlünk különbözőkkel szemben? Miért hajlunk ennyire a feltétlen engedelmességre? Mi a férfi és a nő? Miért igyekszünk letagadni rokonságunkat a többi állattal? Milyen kötelezettségeink vannak velük szemben? Van-e a bensőnkben valami, ami örökös önzésre és erőszakra ítél bennünket? Mint a szerzők írják: „…Szinte rettegve láttunk munkához. Végül azonban okot találtunk a reményre.” A könyv fontos gondolatokat fogalmaz meg közérthető, világos stílusban. E merész, szenvedélyes és lélegzetelállítóan széles látókörű mű új szemszögből próbálja láttatni a világot – a tudományos eredményeket összegezve alkot képet arról, honnan jöttünk, kik vagyunk, és hová tartunk.

Carl Sagan - Ann Druyan - Comet
Comet ​begins with a breathtaking journey through space astride a comet. Pulitzer Prize-winning astronomer Carl Sagan, author of Cosmos and Contact, and writer Ann Druyan explore the origin, nature, and future of comets, and the exotic myths and portents attached to them. The authors show how comets have spurred some of the great discoveries in the history of science and raise intriguing questions about these brilliant visitors from the interstellar dark. Were the fates of the dinosaurs and the origins of humans tied to the wanderings of a comet? Are comets the building blocks from which worlds are formed? Comet is an enthralling adventure, indispensable for anyone who has ever gazed up at the heavens and wondered why.

Kollekciók