Ajax-loader

T. H. White könyvei a rukkolán


T. H. White - The ​Sword in the Stone
The ​Sword in the Stone is the first novel in The Once and Future King, T. H. White's epic fantasy re-telling of the Arthurian legend. A cartoon adaptation by Walt Disney made it into an enduring favourite for the young. But like Tolkien's The Lord of the Rings, it appeals to adults and children alike.

T. H. White - The ​Once and Future King
The ​extraordinary story of a boy called Wart - ignored by everyone except his tutor, Merlin - who goes on to become King Arthur.

T. H. White - Merlin ​könyve
Arthur ​- a legendás Excalibur birtokosa, Camelot várának ura, a britek királya - vezéri sátrában ül, az utolsó csata előestéjén. Holnap a harcmezőn szembe kell néznie bűnös frigyből született fiával, Mordreddel és az ifjú seregével. A sors a trónra emelte, hogy a béke és az igazság nevében hazát teremtsen népének, hogy megalkossa a híres Kerekasztalt, és elindítsa a Szent Grál keresésére irányuló küldetést. Ám az uralkodás fájdalmasan hosszú volt számára: a hadakat győző hőst behódolásra kényszerítették az évek és a bánat halhatatlan tábornokai. Elgyötörten, elbizonytalanodva várja a csatát, amikor... Lebben a függöny, és megjelenik Merlin, a varázsló, hogy erre az utolsó próbatételre is elkísérje barátját, a hajdani büszke királyt.

T. H. White - Üdv ​néked, Arthur, nagy király
A ​szerző a 40-es, 50-es évek angol irodalmának nagy reménysége volt, korai halála azonban derékba törte pályáját. Egyetlen terjedelmesebb munkája ez a könyv. Történelmi regény? - az is. Humoros olvasmány? - az is. Tanítás a mának? - az is, de tekinthetjük a romantikus történelmi regény fanyar angol humorral írt paródiájának ezt az Arthur királyról és vitézeiről, a Kerek asztal lovagjairól szóló legújabb kori krónikát, melyet a szerző hol historikusan, hol a lovagkor ékes nyelvén, hol a nagyvárosi szleng modorában ad elő.

Kollekciók