Ajax-loader

Alex T. Smith könyvei a rukkolán


Alex T. Smith - Catch ​Us If You Can-Can!
The ​dastardly duo from Egg return in this delightfully silly tale. The utterly charming Foxy Dubois and Alphonso the Alligator put on their dancing shoes to commit the crime of the century! But when they hit the dance floor, things start to go terribly wrong...

Alex T. Smith - Mr ​Penguin and the Fortress of Secrets
From ​the international bestselling creator of Claude comes a brand new hero: Mr Penguin. Indiana Jones meets Hercule Poirot in this series from Alex T. Smith. Follow Mr Penguin and Colin as they crash-land on a snowy mountain. Will they be able to solve the mystery of the missing pets? What are the strange noises coming from the abandoned fortress? And will Mr Penguin conquer his fear of flying? Find out in the second Mr Penguin book with plenty of slapstick humour, mystery and adventure. Highly illustrated throughout with a striking black and orange design.

Alex T. Smith - Santa ​Claude
Claude ​és Bolyhos Zokni uraság karácsony este rajtakap egy betörőt. De amikor rákattintják a kezére a bilincset, és felkapcsolják a lámpát, nagyon meglepődnek. A betörő ugyanis nem más, mint maga a Télapó! Mivel a bilincs kulcsa elkeveredik, hőseinkre vár a feladat, hogy éjfélig elvigyék a rengeteg ajándékot a gyerekeknek...

Alex T. Smith - Mr. ​Penguin and the Catastrophic Cruise
From ​the international bestselling creator of Claude comes a hero like no other: Mr Penguin. Indiana Jones meets Hercule Poirot in this series from Alex T. Smith. Mr Penguin is boarding a luxury cruise ship. He doesn't like water, and he can't swim, but his friend Colin is performing with the Ladies Choir on board - and anyway, Mr Penguin feels like a rest after some busy Adventuring. What's more, fish finger sandwiches are apparently available twenty-four hours a day. Heaven! But despite the glamorous film stars and party atmosphere, Mr Penguin can't help but feel that something shifty is happening on board. And when he befriends a young stowaway with a mystery of her own to solve, he soon finds that Adventures are lying in wait after all ... This is the third Mr Penguin book with plenty of slapstick humour, mystery and adventure. Highly illustrated throughout with a striking black and orange design.

Alex T. Smith - Egg
Egg ​rolls up to the house of the wicked Foxy DuBois. Foxy invites Egg in - she's always very kind to strangers - but she's got a glint in her eye, and has devilish plans for what she's going to do to the little egg. The clues are there: recipe books, and pictures of fried eggs adorning her walls. Be careful, Egg!

Alex T. Smith - Claude ​a rivaldafényben
Egy ​szürke és unalmas nap után Claude úgy dönt, muszáj egy nagyot kalandoznia, ezért aztán felkerekedik legjobb barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és könnyű délelőtti sétára indulnak a városba. Nem is sejtik micsoda izgalmak várnak rájuk. Claude táncórákat vesz, majd a világot jelentő deszkákon csillantja meg táncbeli képességeit, miközben egy álkísértetet is lefülel. Claude, a kicsi dundi kutya mulatságos kalandjai ezúttal sem fognak csalódást okozni sem az új, sem a régi,hűséges olvasóknak.

Alex T. Smith - Claude ​a filmforgatáson
Claude ​és Bolyhos Zokni uraság épp kellemesen pihengetnek Csóválós sugárúti otthonukban. Claude remekül elvan vadiúj ugróasztalával, ám kíváncsisága hamarosan egy filmforgatás kellős közepébe repíti. Bár egy rakoncátlan ruhaszárító-kötél okoz némi bosszúságot, mindketten nagyon élvezik az új kalandot. De vajon ki lesz az izgalmas gorillás film sztárja? Nem tudod? Nem is sejted? Akkor kezdj neki az olvasásnak minél előbb! Kalandra fel!

Alex T. Smith - Claude ​a sípályán
Claude ​a kicsi, dundi, piros micisapkás kutya és barátja, Bolyhos Zokni uraság otthon ülnek a kandalló mellett; de csak amíg a Suvikszcipő házaspár ki nem teszi a lábát az ajtón. Akkor aztán felkerekednek és téli kalandokra indulnak. Sílécen siklanak, és megtudják, mi mindent lehet még csinálni, amikor télen hull a hó. Sőt az is kiderül, milyen veszélyekkel jár, ha valaki - például Claude - teljes hangerővel elvakkantja magát egy lejtős hegyoldalban! Ugye, már te is kíváncsi vagy rá?

Alex T. Smith - Claude ​és az aranyérem
Claude ​és Bolyhos Zokni uraság, a Csóválós sugárút két kalandos kedvű lakója fittebb és kalandvágyóbb, mint valaha. A tömegsportok kedvelőinek legnagyobb örömére most kiderül, hogyan vett rész egy igen komoly helyi megmérettetésben - a Tuti Nagy Sportnapon - a két jó barát. De az aranyérem nem jön egykönnyen, főleg ha valaki kicsi, dundi és ráadásul még kutya is. Kitartásának és szemfülességének hála Claude mégis egy egész zsáknyi aranyérmet szerez... Aki kíváncsi, járjon utána!

Alex T. Smith - Mr. ​Penguin and the Lost Treasure
Meet ​Mr. Penguin - adventurer (and penguin) He has a dashing hat. He has a packed lunch. He is VERY KEEN. So when Boudicca Bones from the Museum calls for help, Mr Penguin springs into action. Can he and Colin the spider find her missing treasure? And what happens when adventuring becomes DANGEROUS? Praise for Alex T. Smith's bestselling CLAUDE series: 'Illustrated with humour and elegance.' The Sunday Times 'Quiky illustrations with plenty of humour.' Metro

Alex T. Smith - Home
'One ​there was a house, a house that was a home...' But when the four best friends who live there decide they all want to try living somewhere new, their differences drive them apart and they go their separate ways, each taking a piece of the house with them. They soon learn, though, that a house is more than the sum of its parts... With a clever and reassuring resolution, this warm, witty tale about breaking up and making up will charm children and adults alike.

Alex T. Smith - Ella
Ella ​is a little ladybird with big dreams. Her ugly wasp stepsisters make her do all the housework, all of the time, and Ella feels very sad. Then one day the famous Parisian artist Pierre decides to throw a Grand Bug Ball - and Ella's life is about to change forever...

Alex T. Smith - Bella ​and Monty
Bella ​and Monty are best friends. They love doing everything together. Unfortunately, Monty is petrified of absolutely everything, but thankfully Bella is as brave as brave can be and will help her friend overcome his fears.

Alex T. Smith - Claude ​a városban
Claude-nak, ​a kedves, dundi kiskutyusnak egy nap elege lesz abból, hogy amíg a gazdijai dolgoznak, ő otthon unatkozik. Ezért aztán úgy dönt, felfedezi a nyüzsgő nagyvárost. Felkerekedik hát barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és nekivág a felhőkarcolók árnyékában felfedezni a várost. A két jó barát nem is sejti, micsoda kalandok várnak rájuk.

Alex T. Smith - Claude ​vidéken
Egy ​szürke és unalmas nap után Claude úgy dönt, muszáj egy nagyot kalandoznia, ezért aztán felkerekedik legjobb barátjával, Bolyhos Zokni urasággal, és leruccan vidékre. Nem is sejtik micsoda izgalmak várnak rájuk Tehénlepény asszony tanyáján,ahol aznap éppen vásárt tartanak. Claude, a kicsi dundi kutya mulatságos kalandjai ezúttal sem fognak csalódást okozni sem a hűséges, sem az új olvasóknak.

Alex T. Smith - A ​kisegér, aki elhozta a karácsonyt
24 ​és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre - mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve. Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez. Mint egy igazi adventi kalendáriummal, úgy számolhatunk vissza karácsonyig, és kipróbálhatjuk azt a sok kreatív ötletet, amelyekből minden napra kínál a könyv: írhatunk levelet a Mikulásnak, vagdalthúsos pitét, karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékokat és díszeket is. Fülöp történetével olyan szívmelengető karácsonyi mesét veszünk a kezünkbe, amely minden bizonnyal igazi családi hagyománnyá válik és minden évben újra előkerül majd.

Alex T. Smith - Claude ​nyaral
Itt ​a nyár, és Claude már megint unatkozik... Egy reggel azonban zseniális ötlete támad: irány a strand! Bepakolja kedvenc bőröndjét, és legjobb barátja, Bolyhos Zokni uraság társaságában elindul a tengerpartra. A kiskutya a városban sem unatkozott, de a fövenyen (és a vízben) még fergetegesebb kalandok várnak rá. Cápák és kalózok rettegjetek, itt jön Claude, a kincsvadász kiskutya!

Alex T. Smith - Claude ​a cirkuszban
Íme ​Claude - a nem mindennapi kutya! Claude a parkban sétálgat, ám egyszercsak egy cirkusz porondján találja magát - pontosabban fölötte, egy vékony kötélen táncolva. És ezzel még nincs vége a kalandnak: Bolyhos Zokni urasággal tortát dobálnak egymásra, és meghódítják a közönség szívét!

Kollekciók