Ajax-loader

Haraszti Gyula könyvei a rukkolán


Haraszti Gyula - Villányer ​Weine
A ​Villány-Siklósi borvidék a kiváló vörösborok tárházaként ma már turisztikai állomássá vált a gasztronómiai örömök élvezőinek körében. A Vinotéka-sorozat Villányi borok c. kötetéből Ön megismerheti a híres borvidék történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes, a villányi borok minőségét befolyásoló négy tényezőről: a különleges termőhelyről, a talajról, a szőlőfajtákról és az évjáratról - arról, mitől is lesz az a jellegzetes "villányi buké". Megtudhatja továbbá, hogy a Villány-Siklósi borvidéken nemcsak kiváló vörösborokat, de sokféle tüzes és zamatgazdag fehérbort is termelnek, sőt azt is, hogy melyik bor milyen étellel harmonizál igazán.

Haraszti Gyula - Tokaji ​borok
Tokaji ​aszút minden borkedvelő ember ivott már, mégis bizonyára sokan vannak, akik nem tudják, miért csak Tokaj-Hegyalja különleges szépségű tájain terem.A Vinotéka-sorozat Tokaji borok című kötetéből ön megismerheti a híres történelmi borvidék történetét és az aszúkészítés több évszázados hagyományát. Kötetünkből mindent megtudhat, amit csak érdemes, az aszú minőségét befolyásoló négy tényezőről: a különleges termőhelyről, a talajról, a szőlőfajtákról és az évjáratról. Megtudhatja továbbá, mi a különbség az aszú és a szamorodni, az aszúeszencia és az eszencia között, és azt is, hogy melyik bor milyen étellel harmonizál igazán. Végül bemutatjuk Hegyalja legjelesebb borgazdaságait, legszebb pincészeteit és néhány jelentős családi vállalkozást, amelyek az elmúlt években nagymértékben hozzájárultak a borvidék fellendüléséhez.

Haraszti Gyula - Villány ​Wines
Új ​sorozatunk a magyar borvidékekre kalauzol el bennünket. Bemutatja a bortermő vidékeket (Tokaj-Hegyalja, Villány, Balaton-felvidék, Észak-Dunántúl, Somló, Eger, az Alföld), ezek történetét, a termőhely sajátosságait, az adott vidék bortípusait, a borfajtákat - feltüntetve az évjáratkülönbségeket. A kötetekből megismerhetjük a jellemző borcímkéket, a legnevesebb borászokat és pincéiket. A szerző nem feledkezik meg a gasztronómiáról sem, részletesen leírja, hogy az adott borfajtához milyen étel illik a legjobban. És hogy ne csak olvassunk a magyar borokról, a kötet végén fontos információkat kapunk, milyen bort vegyünk a házi vinotékába, melyik pincészetbe menjünk, ha végig akarjuk kóstolni a bortermő vidék legjobb nedüit, azaz merre szervezzük a borturizmust. (Angol nyelven)

Haraszti Gyula - Villányi ​borok
A ​Villány-Siklósi borvidék a kiváló vörösborok tárházaként ma már turisztikai állomássá vált a gasztronómiai örömök élvezőinek körében. A Vinotéka-sorozat Villányi borok című kötetéből ön megismerheti a híres borvidék történetét, és mindent megtudhat, amit csak érdemes, a villányi borok minőségét befolyásoló négy tényezőről: a különleges termőhelyről, a talajról, a szőlőfajtákról és az évjáratról - arról, mitől is lesz az a jellegzetes "villányi buké". Megtudhatja továbbá, hogy a Villány-Siklósi borvidéken nemcsak kiváló vörösborokat, de sokféle tüzes és zamatgazdag fehérbort is termelnek, sőt azt is, hogy melyik bor milyen étellel harmonizál igazán. Végül bemutatjuk a borvidék legszebb pincészeteit és néhány jelentős családi vállalkozást, amelyek az elmúlt években mind bekapcsolódtak a borturizmusba, és nagymértékben hozzájárultak a borvidék fellendüléséhez.

Haraszti Gyula - Corneille ​és kora
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók