Ajax-loader

Stella Rimington könyvei a rukkolán


Stella Rimington - Nyílt ​titok
Ez ​az írás őszinte összegzése életemnek és annak a huszonhét évnek, amelyet a brit titkosszolgálat, az MI5 berkeiben töltöttem. Mivel én voltam az első, a nyilvánosság előtt megnevezett (ráadásul női) vezető, bizonyos népszerûségre tettem szert. Ez már önmagában is a könyv megírására ösztönzött. Tudtam, hogy sokan ellenzik majd a könyv kiadását, de azért az meglepett: mekkora vihart kavart! Az elkészült kézirat valóságos kálváriát járt be. Miután véleményezésre átadtam egyik volt kollégámnak, a Whitehall teljes erővel beindította "kármentő" gépezetét. Csaknem mindenki lebeszélt a visszaemlékezések kiadásáról. Védekeznem kellett, aztán félnem, hogy letartóztatnak A viták végül is meggyőztek arról, hogy a titkosszolgálatok egy része még mindig fontosnak tartja "eltitkolni" az információkat. Ez pedig inkább gátolja, mintsem segítené a mindenkori titkosszolgálatok munkáját, különösen a XXI. században, amikor a nyilvánosság e téren is elengedhetetlen. A rizikót tehát vállalni kell, de nem szabad hagyni, hogy a dolgok felemás módon kerüljenek napvilágra.

Stella Rimington - Végveszélyben
A ​CIA zsargonjában a láthatatlan azt az ismeretlent jelöli, aki a hírszerzők számára maga a lidércnyomás. Terrorista, a célország szülötte, ezért akadálytalanul átlépheti annak határát, gond nélkül mozoghat benne és könnyedén beférkőzhet bárhová. A Brit-szigetekre készülő láthatatlan bevetéséről szóló jelentés tehát a létező legrosszabb hír, amelyet Liz Carlyle hírszerző tiszt kaphatott az MI6-tól. Liz munkához lát, pedig még azt sem tudni, ki vagy mi lehet a célpont. A bizonyítékok és az ügynököktől kapott beszámolók alapján lassan rájön, hogy terrortámadás fenyeget. A kétségbeesett nyomozásban az idő a kulcstényező, meg Liz beleélő képessége: a katasztrófa elhárítására az adja az egyedüli reményt, hogy az ellenség fejével tud gondolkodni. De ez vajon elég-e ahhoz, hogy leküzdje az életére törő halálos veszedelmet? Stella Rimington feszített tempójú, fordulatosan megírt, két szálon futó krimije nemcsak a hírszerzők, de a terroristák világát is feltárja előttünk. Az egykori főigazgató írónő személye a biztosíték arra, hogy a leghitelesebb kitalált történetet izgulhatjuk végig.

Stella Rimington - At ​Risk
A ​terrorist is targeting Britain. And to make matters worse it’s an “invisible”--someone traveling under a British passport. Virtually impossible to find before it’s too late.The job falls to Liz Carlyle, the most resourceful counter terror agent in British intelligence. Tracking down this invisible is a challenge like none she has faced before. It will require all her hard-won experience, to say nothing of her intelligence and courage. Drawing on her own years as Britain's highest-ranking spy, Stella Rimington gives us a story that is smart, tautly drawn, and suspenseful from first to last.

Joy Fielding - Robert Crais - Jill Mansell - Stella Rimington - Örökölt ​végzet / Az őrző / Próba szerencse / Versenyfutás az idővel
Joy ​Fielding: Örökölt végzet Marcy Taggart képtelen elfogadni azt a tényt, hogy szeretett, de nagyon problémás lánya meghalt. Amikor meglátja a lányt Cork utcáin, felébred benne a remény, és mindent megpróbál, hogy kiderítse az igazságot. Robert Crais: Az őrző Joe Pike olyan ember, akivel mindig számolni kell, és az életét a saját szabályai szerint éli. De honnan van benne lojalitás, amikor senkiben sem bízhat? Erre a kérdésre adja meg a választ szerző az izgalmas regényben. Jill Mansell: Próba szerencse Cleo Quinn-nek nem sok szerencséje volt a férfiakkal... mostanáig. Will Newman ideális jelölt, ha tinédzserkori reménytelen szerelme, Johnny LaVenture fel nem bukkan. Miért fontos Cleo számára, hogy Johnny mit gondol róla? Stella Rimington: Versenyfutás az idővel Amikor Szomália partjainál egy kereskedelmi hajót megtámadó kalózok között Angliában született pakisztánit találnak, a londoni Thames House-ban rögtön felfigyelnek az esetre, és megkezdődik a versenyfutás az idővel.

Stella Rimington - Rip ​Tide
When ​pirates attack a cargo ship off the Somalian coast and one of them is found to be a British-born Pakistani, alarm bells start ringing at London’s Thames House. MI5 Intelligence Officer Liz Carlyle is brought in to establish how and why a young British Muslim could go missing from his well-to-do family in Birmingham and end up onboard a pirate skiff in the Indian Ocean, armed with a Kalashnikov. After an undercover operative connected to the case turns up dead in the shipping office of an NGO in Athens it looks like piracy may be the least of the Service’s problems. Liz and her team must unravel the connections between Pakistan, Greece and Somalia, relying on their wits – and the judicious use of force – to get to the truth. And they don’t have long, as trouble is brewing closer to home: the kind of explosive trouble that MI5 could do without … Stella Rimington, former Director General of MI5, returns with a tense and heart-stopping spy thriller where the stakes are high and the enemy is always just out of sight.

Mary Higgins Clark - Kristin Hannah - Stella Rimington - Ben Sherwood - Éjjeli ​bagoly / Bármit a szerelemért / Végveszélyben / Charlie St Cloud halála és élete
Mary ​Higgins Clark: Éjjeli bagoly Valami nagyon nincs rendben a Stonecroft középiskola egyik évfolyamának huszadik érettségi találkozóján. Hét barátnő közül, akik annak idején mindig ugyanannál az ebédlőasztalnál ültek, öten meghaltak az utóbbi két évtized során. A hatodik lány rejtélyes körülmények között eltűnik az ünnepségsorozat közben. Teljesen világos, hogy ez nem lehet véletlen. De vajon kinek lehetett köze az eltűnésekhez a Stonecroftban végzett diákok közül? És miért? Újabb izgalmas krimi a műfaj koronázatlan királynőjétől. Kristin Hannah: Bármit a szerelemért Az elveszett álmok súlya alatt magába roskadó Angie Malone visszaköltözik szülővárosába, ahol zajos, szerető és kissé bolondos családja várja tárt karral. Arra számít, hogy talán nemrég meghalt édesapja éttermének felvirágoztatása változást hozhat az életébe. Összetalálkozik egy fiatal lánnyal, és az is lehet, hogy a változás valahonnan máshonnan érkezik. Szívbemarkoló történet, amely az anyaság csodájáról szól, és arról, mi mindenről mondunk le boldogan a szeretetért. Stella Rimington: Végveszélyben A brit titkosszolgálatok tudomást szereznek róla, hogy terroristatámadást terveznek egy angliai célpont ellen. Az MI5-nél dolgozó Liz Carlyle azt a nem könnyű feladatot kapja feletteseitől, hogy derítse ki, ki lehet az akció végrehajtója, és ki vagy mi ellen irányul. Az először kilátástalannak tűnő nyomozás során Liz eljut a norfolki partokig, ahol a terroristákról a kép kezd végre összeállni... Bemutatkozó regényében az MI5 korábbi igazgatója közkinccsé teszi a brit titkosszolgálat belső működését. Ben Sherwood: Charlie St Cloud halála és élete Amikor Charlie St Cloud a szomszéd kölcsönvett autóját összetöri, és a balesetben az öccse, Sam életét veszti, Charlie megesküszik, hogy sohasem felejti el a testvérét. Tizenhárom évvel később, amikor abban a temetőben dolgozik, ahová Samet eltemették, Charlie találkozik Tess Carroll-lal, a nagyon szemrevaló lánnyal, aki vitorlázik is. Ahogy erősödik a kapcsolatuk, Charlie arra kényszerül, hogy számára addig szinte elképzelhetetlen döntést hozzon. A szokatlan témájú regény választ keres az élet nagy kérdéseire.

Kollekciók