Ajax-loader

Szűcs Miklós könyvei a rukkolán


Szabó Sándor - Szűcs Miklós - Megyesi Gusztáv - Murányi András - Sport ​2002
A ​könyv a Magyar Olimpiai Bizottság kiadványa, az év sportcsodáit, sikereit és sikertelenségeit összegzi, sok szép és érdekes fotóval illusztrálva.

Szűcs Miklós - A ​rákról röviden
Közismert ​a szomorú tény, hogy a daganatos betegségek gyakorisága világszerte emelkedik, ugyanakkor sokan nem tudják, hogy az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a daganatos betegségek kialakulásának veszélye csökkenthető, s a betegségek nagy része - az emberek felelős magatartásával karöltve, a szűrésekkel és a rendszeres orvosi vizsgálatokkal - idejekorán felismerhető és kezelhető, majd sok esetben megszüntethető, gyógyítható. A leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegségtípusok mellett ismertetjük az adott szerv felépítését, a kialakulás kockázatát növelő életmódbeli és környezeti tényezőket, valamint azokat a tüneteket és panaszokat, amikre felfigyelve és orvoshoz fordulva időben diagnosztizálható a betegség. Hazánkban az Egészség Évtizede Nemzeti Program keretében megindult az emlőrák, a vastagbél- és végbélrák, valamint a méhnyakrák tömeges, célzott lakossági szűrése, amelynek jelentőségét és menetét, továbbá a háziorvosra háruló feladatokat a daganatos betegségek megelőzésében szintén részletesen tárgyaljuk.

Szűcs Miklós - Ezredes ​voltam 1956-ban a vezérkarnál
"Belöktek ​egy zárkába, ahova rövidesen Erdei Ferencet is beterelték. Malétert Kováccsal csukták közös zárkába. Ma sem tudom elmondani és leírni, hogy mi játszódott le akkor bennem. Ismertem azt a szovjet kormánynyilatkozatot, amely arról szólt, hogy a szovjet csapatokat kivonják Magyarországról. Tudtam, hogy a csapatok kívánásának megtárgyalására a budapesti szovjet nagykövet kérte a magyar kormánytól a delegáció kijelölését. Két, elvileg független, baráti ország delegációja ült le egymással tárgyalni. Igaz, közben a magyar kormány felmondta a Varsói Szerződést és semlegességi nyilatkozatot tett, de ez nem változtatott hazánk elvi "szuverenitásán", és nem hatalmazta fel a szovjet tárgyaló felet arra, hogy letartóztassa tárgyalópartnerét. Főleg azután nem, hogy a szovjet kormány 1956. október 30-i nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a szocialista országok kölcsönös kapcsolataikat csakis a teljes egyenjogúság, a területi integritás, az állami függetlenség és szuverenitás tiszteletben tartása, az egymás belügyeibe való be nem avatkozás elveire építhetik."

Szűcs Miklós - Szuper
Már ​az első edzésen a kapuba korcsolyázott, ahonnan csak a színpad kedvéért volt hajlandó kijönni. Na ja, övé volt az álomszerep: Reviczky Gábor partnereként az Indul a bakterház Bendegúzát játszotta. Színészet vagy jégkorong? Nehéz döntés, s még akkor sem volt biztos a dolgában, amikor 16 évesen nyolcezer fanatikus Fradi-drukker skandálta a nevét a Budapest Sportcsarnokban. Azután elindult világgá és Németországtól kezdve Amerikán, Kanadán, Olaszországon át Kazahsztánig mindenhol bizonyított. "VÉGY EGY JÓ KAPUST" HOKIBÖLCSESSÉG A közönségkedvenc, aki dühében rácsapta az ajtót a korábbi neves NHL-es menedzserre és edzőre, akinek első profi fizetése után a csapattársa azt tanácsolta, vegye meg a Balatont, akibe a levegő is belefagyott, amikor a fehérorosz nagyfőnök magánedzése miatt csőre töltött fegyverrel figyelték minden mozdulatát, s aki csapattársként megélte Ocskay Gábor tragikus halálát. A Kisstadiontól indult, az NHL-ig és az A-csoportig jutott. Ő Szuper Levente, vagy ahogyan az első igazolását aláírta és azóta is mindenki nevezi: Szuper Levi.

Szuper Levente - Szűcs Miklós - Szuper ​Levi
Már ​az első edzésen a kapuba korcsolyázott, ahonnan csak a színpad kedvéért volt hajlandó kijönni. Na ja, övé volt az álomszerep: Reviczky Gábor partnereként az Indul a bakterház Bendegúzát játszotta. Színészet vagy jégkorong? Nehéz döntés, s még akkor sem volt biztos a dolgában, amikor 17 évesen nyolcezer fanatikus Fradi-drukker skandálta a nevét a Budapest Sportcsarnokban. Azután elindult világgá és Németországtól kezdve Amerikán, Kanadán, Olaszországon át Kazahsztánig mindenhol bizonyított. A közönségkedvenc, aki dühében rácsapta az ajtót a korábbi neves NHL-es menedzserre és edzőre, akinek első profi fizetése után a csapattársa azt tanácsolta, vegye meg a Balatont, akibe a levegő is belefagyott, amikor a fehérorosz nagyfőnök magánedzése miatt csőre töltött fegyverrel figyelték minden mozdulatát, s aki csapattársként megélte Ocskay Gábor tragikus halálát. A Kisstadiontól indult, az NHL-ig és az A-csoportig jutott. Ő Szuper Levente, vagy ahogyan az első igazolását aláírta és azóta is mindenki nevezi: Szuper Levi.

Szűcs Miklós - Fotoanyagok ​kidolgozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók