Ajax-loader

Erdei T. Lilla könyvei a rukkolán


Erdei T. Lilla - Az ​iglói Szontagh nővérek és a Csetneki Magyar Csipke
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erdei T. Lilla - Cérnába ​szőtt évszázad
A ​csipkéknek gyerekkorom óta őszinte csodálója vagyok. Nagy családban nőttem fel, unokanővérek és nagynénik között. Akkor az volt a divat, hogy az ünneplő ruhákat, blúzokat csipkével díszítették. Kislányként arról ábrándoztam, hogy ha nagy leszek, nekem is lesz szép csipkegallérom és zsabóm. Az élet másként alakult, de a vonzalom megmaradt, és mondhatnám feltámadt, amikor megismertem a lepkekönynyű, lehelletfinom halasi csipkét. Amikor férjem, Mádl Ferenc köztársasági elnök volt, II. Erzsébet királynőnek, a japán császárnénak és több államfő feleségének halasi csipkét vittünk ajándékba. Az elnökség ideje alatt a diplomata-feleségekkel külön látogatást szerveztünk Kiskunhalasra, hogy személyesen ismerjék meg a Csipkeházat, a varróasszonyokat és a nagyon szép kiállításukat. A kapcsolatom a halasi asszonyokkal azóta is folyamatos. Ezért vállaltam 2012-ben a halasi csipke születése 110 éves jubileuma fővédnökségét. Egy régi, korabeli idézettel szeretném felhívni a figyelmet a kezdetekre. 1904-ben, amikor még alig élte második esztendejét a halasi csipke, így írt róla egy népszerű magyar társasági hetilap, az Új Idők cikkírója: „Halasi csipke – új magyar specialitás: szép, értékes, új és magyar zamatú. Tetszeni fog mindenütt, ahol csak műértő, vagy legalább is jó ízlésű emberek szeme elé kerül. [...] A halasi csipke hivatva van megint beszéltetni rólunk, akiket csak közjogi súrlódásaink révén ösmer a művelt világ.” Remélem, ma is teljesíti a feladatát. Mádl Dalma a halasi csipke védnöke

Tóth Krisztina - Barczi Attila - Erdei T. Lilla - Halmai Róbert - Horváth Gergő - Horváth Réka - Semsey Balázs - Szilágyi Dániel - Magyarország ​száz csodája II.
Előző ​kötetünkhöz hasonlóan ezúttal is száz különleges helyre kalauzoljuk el az olvasót. Témáink között szerepelnek természeti ritkaságok, ősi, mégis ismeretlen kulturális emlékek, és nemegyszer olyan helyek, épületek is, melyekről talán naponta hallunk, gyakran elmegyünk mellettük, és mégis tartogatnak számunkra új, meglepő dolgokat.

Kollekciók